• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Punaherukka Kuppikakut Marenkikuorrutuksella

Kuppikakut

15 elo

 Punaherukka Kuppikakut Marenkikuorrutuksella

Punaherukka Kuppikakut Marenkikuorrutuksella -ohje syntyi jo alkukesästä. Kaiholla katson näitä ihania tunnelmakuvia Malminkartanon omenapuutarhasta, jossa omenapuut vasta kukkivat. Olimme ystäväni Emman kanssa ihastelemassa puutarhaa, opettelemassa ulkoilmakuvausta ja nauttimassa leivottuja herkkuja. Suosittelen lämpimästi vierailemaan puistossa taas ensi keväänä! Kuka kypsät omenat kerää? Siitä pitää ottaa selvää.

Punaherukka on vadelman jälkeen suosikkimarjani ja käytän sitä yleensä läpi vuoden, koska herukoita löytyy aina pakastimestani. Näistä syistä herkuttelimme punaherukalla jo toukokuun lopussa. Tämä resepti on vasta nyt hieman ajankohtaisempi ja siksi sen julkaisenkin teille näin elokuussa.

Muffinssiresepti on tuttu ja turvallinen. Kaikki sekaisin ja uuniin! Tällä ohjeella teen kaikki muffinssini ja niistä tulee aina todella meheviä ja herkullisia. HUOM! Muffinssipelti on välttämätön kuohkeiden muffinssien paistamiseksi! Pelkillä paperivuoilla saat lättäniä muffinsseja, jotka kuivuvatkin helposti. Muffinssipellillä teet kätevästi myös minimunakkaita, minipullia ja muita herkkuja, joten kaappiin sen ei tarvitse jäädä keräämään pölyä, jos päätät investoida. Katso myös tämä samalla reseptillä leivottu (yksi blogin suosituimmista ohjeista): Parhaat Mustikkamuffinssit.

Kirpakka punaherukka ja marenki on täydellinen yhdistelmä! Siksi kuppikakut saivat tällä kertaa marenkikuorrutteen! Nämä herkut sopivat niin juhliin kuin arkeenkin!

PS. Kuvissa näkyvä pitsireuninen kakkustandi on täältä.


Punaherukka Kuppikakut Marenkikuorrutuksella

Ohje: (12 kpl)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhoa
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 munaa
  • 2 dl punaherukoita
  1. Sulata voi mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Vispaa kevyesti sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä voi-munaseos ja jauhoseos nuolijalla käännellen.
  5. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
  6. Kääntele lopuksi punaherukat taikinaan nuolijalla.
  7. Asettele valkoiset paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin 3/4 tilavuudesta.
  8. Paista muffinsseja 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  9. Nosta valmiit muffinssit jäähtymään ritilälle.

Vinkki! Kokeile ohjetta myös mustikoilla, mustaherukoilla tai puolukoilla!

Italialainen marenki: 

  • 2 valkuaista
  • 1.5 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  1. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120 asteiseksi.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten täydellä teholla.
  3. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on huoneenlämpöistä.
  4. Pursota marenki kuppikakkujen päälle ja viimeistele marenki tohottimella.

Punaherukka Kuppikakut MarenkikuorrutuksellaPunaherukka Kuppikakut Marenkikuorrutuksella

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

9 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vegaaninen Mustikkapiirakka
Seuraava artikkeli: Helppo Mehevä Suklaakakku (myös gluteeniton ja vegaaninen) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sartsa sanoo

    20.8.2017 17:41

    Heips! Soveltuuko kuppikakkuresepti pitkulaisen kakun tekoon uunivuoassa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.8.2017 20:04

      Hei Sartsa, hyvä kysymys 🙂 Itseasiassa tämä ohje ja taikina sopii todella hyvin myös kakun muotoon 🙂 Paistoaika pitenee jonkun verran riippuen vuoasta. Kannattaa tarkistaa kypsyys puutikulla 🙂

      Vastaa
  2. Mirka sanoo

    10.8.2019 15:10

    Mitenhän onnistuu gluteenittomista jauhoista? Ja mitä G jauhoja suosittelet käyttämään jos kokeilee?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.8.2019 09:27

      Suosittelen kaurajauhoja tai gluteenittomia jauhoseoksia esim Sunnuntai 🙂 Kannattaa lisätä myös hiukan psylliumia, jos sitä ei ole valmiina jauhoissa.

      Vastaa
  3. Erika sanoo

    18.12.2019 19:41

    Tein näitä ystävilleni joululahjaksi granaattiomenaversiona ja olivat tajuttoman hyviä! Kiitos taas kerran loistavasta ohjeesta!
    Vaikka nämä onnistuivatkin loistavasti, en aivan ilman ongelmia näitä saanut tehtyä: vesisokeri keitoksen kovettui ja meni kiteiseksi kun rupesin kaatamaan sitä valkuaisen joukkoon. En tiedä oliko ongelma liian pitkä keittämisaika vai rikkinäinen lämpömittari, mutta tilanne kuitenkin pelastui, kun laitoin sekään vähän lisää vettä ja keitin hieman lisää. Lisäsin myös ihan puhdasta sokeria kun tuntui, ettei marenki millään kiinteytynyt. Kaikesta marenkisähellyksestä huolimatta, sain marengin pursotettu kauniisti muffinien päälle. Laitoin vielä tohotuksen jälkeen muffinit uuniin, jotta marenki kovettuisi eikä tuhriutuisi paketissa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.12.2019 08:53

      Ihana kuulla, kiitos kommentistasi 🙂

      Kuulostaa siltä, että sokeriliemi on kristallisoitunut ja sitä on keitetty sekä sekoiteltu liikaa. Seuraavalla kerralla parempi onni ja toimiva mittari 🙂 Ihanaa joulun aikaa!

      Vastaa
  4. I.N. sanoo

    19.4.2021 13:26

    Olen oppinut, että happamien maitotuotteiden kanssa leipoessa tulisi käyttää ruokasoodaa.
    Onko se turha oppi vai miksi tähän ohjeeseen ei soodaa tule?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.4.2021 13:29

      Siksi kun leivinjauhe käy yhtä hyvin 🙂 Halutessasi voit käyttää myös soodaa, se toimii parhaiten happamien maitotuotteiden kanssa, mutta niiden käyttö ei velvoita käyttämään soodaa. Alla vielä taustaa tuosta opista:

      Ruokasoodaa käytetään leivonnaisissa, joissa on siirappia, mausteita tai jotain hapanta tuotetta, kuten piimää tai kermaviiliä. Jos hapan ainesosa puuttuu, ruokasooda jättää leivonnaiseen kitkerän maun. Jos haluat korvata ruokasoodan, voit lisätä leivinjauhetta taikinaan kaksinkertaisen määrän.

      Vastaa
      • I.N. sanoo

        27.4.2021 13:56

        Kiitos paljon vastauksestasi sekä kaikista loistavista vinkeistä ja luottoresepteistä blogissasi!

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios