• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helmililjoilla maalattu Pääsiäiskakku

Sokerimassakakut

5 huhti
Helmililjoilla maalattu Pääsiäiskakku



Tällä kertaa pääsin maalailemaan kakkua! Laimennetuilla pastaväreillä voit maalata kaulintamassan tai soekrimassan pintaan kauniita kuvioita.  Valitsin vielä aika yksinkertaisen maalauksen pienelle kakulle, mutta sitäkin sopivamman kevääseen ja tulevaan pääsiäiseen nimittäin helmililjat. Tuo kaunis kukka oli helppo maalata kahdella eri vihreän sävyllä sekä sinisellä, johon sekoitin hiukan valkoista. Kakusta tuli kaunis ja yksinkertainen. Tällä kakulla herkuteltiin äitini syntymäpäivänä.

Kakun sisältä löytyy aivan ihastuttava raparperimousse, josta tule juuri sopivan kiinteää sekä täyteläistä. Keitin mousseen pakastimesta viime vuotiset raparperit, mutta kokeilen heti tuoreista, kun ne ovat kasvaneet tarpeeksi. Pieni nuppu näkyy jo puutarhassa! Tykkään kirpeistä  – ei niin makeista täytteistä, joten ohjeeseeni voi halutessa lisätä hieman sokeria. Raparperimoussen makua täydentää kivasti mansikkavoikreemi, jolla kuorrutin kakun ennen sokerimassaa. Myös ihana sitruunainen pikasiirappi, jolla kostutin kakun antoi sille mehevyyttä ja makua.

Ihana keltainen Miss Etoilen kakkustandi sopii tälle kevätkakulle täydellisesti vai mitä mieltä olette?


Helmililjoilla maalattu Pääsiäiskakku

Kakkupohja ja kostutus

  • 15cm vuokaan leivottu sokerikakkupohja, joka on leikattu kolmeen osaan.

Raparperimousse

  • 2 dl kermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl raparperisosetta
  • 4 liivatetta ja tilkka vettä
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit.
  4. Lisää raparperisose tuorejuustoseokseen ja vatkaa sekaisin.
  5. Purista liivatteet ja sulata tilkkaan kuumaa vettä.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  7. Lopuksi lisää kerma joukkoon ja sekoita.
  8. Mousse on mitoitettu 15cm kakun kahteen kerrokseen.
  9. Kaada mousse kostutetun kakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.


    Vinkki! Vähennä sokeria, jos käytät valmista raparperihilloa. Itse keitin raparperit soseeksi ja lisäsin makeuttamantonta raparperia mousseen. Voit myös lisätä sokeria makusi mukaan!

Kostutus

  • 1 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 3 tl sitruunajauhetta (tai sitruunamehua)
  1. Kiehauta vesi ja sokeri. Mausta sitruunajauheella.
  2. Kostuta pohjat sudilla ennen moussen lisäämistä.

Mansikkakreem

  • 150 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 2-3 tl mansikkajauhetta
  1. Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  2. Lisää tomusokeri hiljalleen mukaan vaahtoon.
  3. Vatkaa ainakin 10 minuuttia.
  4. Lisää mansikkajauhe vatkauksen loppupäässä.
  5. Levitä mansikkakreemi kakun pintaan ennen sokerimassaa.
  6. Levitä kreemi palettiveitsellä viimesitelemällä pinta tasaiseksi.
  7. Käytä aina välissä jääkaapissa – kunnes kreemi kovettuu.

Koristelu

  • 500 g valkoista kaulintamassaa
  • elintarvikemaalit
  • siveltimet
  • narsissin nuppuja
  1. Ota kaulintamassa paketista ja pyörittele joustavaksi.
  2. Kaulitse kaulintamassa silikonisella alustalla ohueksi levyksi.
  3. Nosta massa kakun päälle, tasoita ja leikkaa reuna siistiksi.
  4. Laita kakku kylmään ja ota maalausvälineet esille.
  5. Tarvitset kahta vihreän sävyä ja sinistä helmililjojen maalamiseen.
  6. Maalaa kakku pyörivällä alustalla vapaalla kädellä.
  7. Maalaa ensin kaislikko/ruohikko ja lopuksi kukat.
  8. Maali kuivuu melko nopeasti pintaan.
  9. Leikkaa kakun päälle muutama narsissi (laitan leivinpaperi alle ja poista kun syöminen aloitetaan).

Vinkki! Narsissit eivät ole syötäviä kukkia. Tässä kakussa ne olivat hetken koristeena ennen kuin kakku korkattiin. Voit käyttää myös esim. orvokkeja tai sokerimassasta tehtyjä koristeena, jotka ovat turvallista syödä ja olla kosketuksissa pidempään elintarvikkeiden kanssa. 

Helmililjoilla maalattu Pääsiäiskakku

Katsoitko jo maalausvideon YouTubessa -sivustollani? Loppuviikosta tulossa teille lukijoille herkullinen arvonta.

Seuraile tarkkana sivujani täällä ja somessa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Maalatut Pääsiäismunakeksit (video)
Seuraava artikkeli: Mignon Pääsiäiskakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    5.4.2017 05:52

    En käyttäisi oikeita narsisseja edes koristeena, se on myrkkykasvi. Ravintolakoulussa aikoinaan jo opetettiin että tarjolle tulee laittaa ainoastaan sellaisia juttuja jotka ovat syötäviä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.4.2017 06:19

      Hei, kiitos kommentista. Kukat ovat koristeena kuvissa ja omaan käyttöön tulleessa kakussa olivat hetken kakun päällä ennen kuin syötiin 🙂 Ammattilaiskeittiössä tehtyyn kakkuun ei toki voi laittaa edes hetkeksi. Ihana viikkoa 🙂

      Vastaa
  2. Ummi Gussum sanoo

    20.5.2019 14:21

    Hei Anni!täst tulee tosi tyhmä kysymys,mut minkäs teet ku ei tiedä😅Siis oon tehny paljo sokerimassa koristeit mutten oo ikin päällystäny kakkua sillä.Ja koristeiden kohallaha käy nii et ne kovettuu aikamoisiksi,niinpä mä mietin etteikö se kakun pinnallaki kovetu samal taval?Ja miten paljo aikasemmin uskaltaa kakun kuorruttaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.5.2019 18:57

      Hei, en tee paljon sokerimassakakkuja nykyään. Kun tein/teen kuorrutan kakun tarjoilupäivänä, jolloin se on parhaimmillaan. Sokerimassa ei kovetu kakun pintaan, koska kakku on kostea ja pitää säilyttää kuvun alla. Täällä lisää kuorruttamisesta:

      https://www.anninuunissa.fi/ristiaiskakku-vinkkeja-kakun/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios