| |

Vadelma-Juustokakkubrownie (GL)

Vadelma-Juustokakkubrownie (GL)

Olin muutama viikko sitten Liemessä Jennin työhuoneella leipomassa toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia mainoskuvauksiin. Jenni otti yhteyttä minuun ja kertoi tarvitsevansa kokeneen leipurin kuvauksiin. Eipä tarvinnut miettiä kahta kertaa. Tämä oli unelmatyökeikka minulle. Pääsin leipomaan palkitun ja arvostamani ruokabloggaajan työtiloissa, hänen välineilllään, resepteillään ja vinkeillään! Samalla sain tutustua ihanaan Jenniin vähän paremmin. Vaikka omat työt kasaantuivat yöpuuhiksi omalla työhuoneellani lähtisin koska tahansa uudestaan leipomaan Jennille tai jollekin muulle ruokabloggaajakollegalle.

Leivoin yhteensä kaksi päivää Jennin (työ)keittiössä. Yksi leivotuista herkuista oli vadelma-brownie. Samantyyppistä brownieta on pitänyt leipoa lukuisat kerrat omassakin keittiössä. Työkeikka inspiroi minua sen verran, että päätin vihdoin siirtää ajatukset teoiksi. Tuunasin oman browniereseptini niin, että siitä syntyi tämä aivan ihanan mehevä vadelma-juustokakkubrownie, jonka voi kaiken lisäksi leipoa myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomiin! Vadelma-juustokakkubrownie on täyteläistä, kivasti tahmeaa, raikasta (vadelmat) ja ahh niin suklaista!

Suosittelesin palkitsemaan itsesi ja läheisesi näillä fantastisilla browniepaloilla joko heti tänään tai viikonloppuna! Browniet ovat ihanaa lohtuherkkua ja sopivat melkein joka hetkeen! Näitä voisi tarjoilla brunssilla, jälkiruokana tai iltapäiväkahvilla.

Tätä ohjetta olen jo tovin hehkutellut Instagramin puolella ja olette sitä kovasti odottaneet. Tässä se vihdoin on. Toivottavasti tykkäätte yhtä paljon kuin minäkin! Ihanaa loppuviikkoa ♥ 


Vadelma-Juustokakkubrownie (GL)

noin 8 palaa

Brownietaikina

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl jauhoja (vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1 tl leivinjauhoja

Juustokakkutäyte

  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 rkl tomusokeria (vadelman makuista tai tavallista)
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl perunajauhoja

Lisäksi

  • tomusokeria (vadelman makuista)
  • vadelmia
  1. Mittaa jauhot ja leivinjauhe valmiiksi ja sekoita.
  2. Mittaa voi ja suklaa pieneen kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä juoksevaksi.
  3. Siirrä voi-suklaaseos kulhoon ja lisää sokeri sekoitellen.
  4. Anna jäähtyä ja lisää sitten kananmunat yksitellen joukkoon kevyesti vispaten.
  5. Lisää jauhot erissä ja kääntele taikinaan.
  6. Vuoraa 28 x 18 cm uunivuoka kostutetulla leivinpaperilla.
  7. Asettele pakaste tai tuoreita vadelmia vuoan pohjalle.
  8. Kaada browniemassa vuokaan vadelmien päälle.
  9. Valmista juustomassa vispaalla muna tuorejuustoon ja sekoita lopuksi sekaan tomusokeri sekä perunajauho.
  10. Nosta juustokakku massaa taikinan päälle klöntteinä ja kääntele pintaan kaunis kuvio
  11. Paista brownieta 175 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
  12. Brownien pitää olla hieman löysä keskeltä uunista otettaessa, jotta se pysyy ihanan pehmeänä.
  13. Anna brownien jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Siirrä sen jälkeen brownie vielä jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
  14. Leikkaa brownie paloiksi ja koristele tomusokerilla sekä vadelmilla.

Vinkki! Nostele juustokakkumassaa ja taikinaa vuorotellen vuokaan niin saat kauniimman ja selkeämmän kuvion brownien pintaan! 

Vinkki! Voit leipoa brownien helposti gluteenittomaksi vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin. 

Vadelma-Juustokakkubrownie (GL)
Vadelma-Juustokakkubrownie (GL)
Vadelma-Juustokakkubrownie (GL)

Etsitkö lisää suklaaherkkuja?

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Myös näillä sopii

Herkutella

24 Kommenttia

  1. Silvia sanoo:

    Juustokakku massa meni mulla tosi löysäksi ja peitti käytännössä koko kakun, en saanut sitä samannäköiseksi kuin sulla kuvissa. Pitäiskö vispata käsin vai mistähän mahtoi johtua? ?

    1. Hei Silvia. Teitkö vinkkini mukaisesti. Vispaus käsin ja vain sen verran että tuorejuusto notkistuu ja sokeri sekä jauho on seassa.

      Vinkki! Nostele juustokakkumassaa ja taikinaa vuorotellen vuokaan niin saat kauniimman ja selkeämmän kuvion brownien pintaan!

  2. Marya sanoo:

    Tuorejuustojen koostumuksissa eroja. Itsellekin kävi samoin Lidlin oman merkin laktoosittomalle tuorejuustolle. Sen koostumus on hirmu pehmeä verrattuna esim. Philadelphiaan. Ensi kerralla eri merkillä 🙂

    1. Itse suosin kaikessa leivonnassa Philadelphiaa, juuri sisitä syystä, että arot on valtavia ja Philadelphia on kehitetty osaksi leivontaa varten 🙂 onneksi ulkonäkö ei haittaa kuitenkaan makua. Mukavaa päivää!

  3. Tanja sanoo:

    Heippa! Ovatko Browniet vielä hyviä seuraavanakin päivänä leipomisesta? 🙂

  4. Miia sanoo:

    Käytin Philadhelpiaa ja todella löysää oli juustokakkumassa, levisi vain kakun päälle. Vadelmien takia taikinan kääntely hankalaa, kakku nyt uunissa ja paistoaikaa näyttää vaatovan sen puoli tuntia.

    1. Juustokakkumassa muuttuu sekoittaessa aika löysäksi, siksi vinkkaan näin:

      Vinkki! Nostele juustokakkumassaa ja taikinaa vuorotellen vuokaan niin saat kauniimman ja selkeämmän kuvion brownien pintaan!

      Paisto on aina uunikohtainen, koska uuneissa ja niiden tehoissa on eroja. Hyvä kun tunnet uunisi ja tiesit että sinulla vaatii hiukan pidemmän paiston 🙂

  5. Tein tätä sunnuntaina ja tosi hyvää oli. Teen uudestaan varmasti 🙂

  6. Johanna sanoo:

    Hei,

    voiko juustokakkutäytteen perunajauhot korvata maissitärkkelyksellä? Vai vaatiiko nimenomaan perunajauhoa?

    Kiitos ihanista resepteistä! 🙂

  7. Katariina sanoo:

    Näyttää tosi herkulliselta! Onnistuuko tämän pakastus ja siten siis leivonta hyvissä ajoin ennen juhlia?

    1. Hei, kyllä uskon, että näitä voi pakastaa. Muista peitellä kunnolla ja sulata jääkaapissa hiljalleen 🙂

  8. Henna H sanoo:

    Hei! Mietin että voisikohan tämän tehdä muffinivuokiin vuoan sijaa, toimisikohan yhtä hyvin 🙂

    1. Hei Henna,

      Voi varmasti, en ole itse kokeillut kuitenkaan. Tarkkailisin paistoaikaa huolellisesti 🙂

  9. Voi hyvää päivää miten herkullisen näköisiä browneja!
    Uskon, että teillä on ollut tosi kivaa Jennin kanssa yhdessä puuhastella <3.
    Mä niin halajan jotain makeaa, täytyy koittaa viikonloppuna kehitellä jotain vähähiilihydraattisena.
    mukavaa viikonloppua sulle ihana <3.

    1. Kiitos Sari, täytyykin käydä kurkkaamassa vinkit vähähiilihydraattisiin herkkuihin sinun sivuiltasi <3 Ihanaa viikonloppua!

  10. Kerttu sanoo:

    Hei!
    Jos käyttää ulkomaalaisia pakastevadelmia, niin täytyykö ne keittää/lämmittää ennen brownieen lisäämistä, vai arvioisitko että ne kypsyvät tarpeeksi brownien yhteydessä? Liittyen ulkomaalaisten vadelmien tartuntariskeihin.

    1. Hei, suosin itse kotimaisia, mutta jos käyttäisin ulkomaisia, niin en kyllä erikseen keittäisi.

  11. Beata sanoo:

    Hei! Käykö mustikat vadelmien tilalta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *