Keittiöunelmia

Meidän uuden kodin remontti etenee pikku hiljaa! On ollut ihanaa suunnitella varsinkin keittiötä. Onhan se minulle myös työn kautta kodin tärkein huone. Ajattelin kirjoitella aiheesta hiukan myös tänne blogin puolelle. Instagramissa aihe on kiinnostanut teitä nimittäin yllättävän paljon!

Yllä olevaan kollaasiin keräsin elementtejä, joita olen kuolannut ja joista olen haaveillut uuteen keittiöömme. Pähkäilimme pitkään remontin laajuutta ja päädyimme tekemään vain pintarempan keittiöön, joka on onneksemme aikoinaan suunniteltu melko ajattomaksi.

Kaikki unelmat eivät toteudu pelkällä pintarempalla. Emme nimittäin vaihda keittiön kaappien ovia, ne ovat juuri nyt oikean sävyiset (vaalean harmaat) ja ihanat messinkiset vetimet sopivat täydellisesti vanhojen vetimien tilalle. Ovia on järkyttävän paljon ja niiden vaihto olisi vaikuttanut huomattavasti remontin hintaan. Halusin mielummin panostaa tasoon, joka taas vaihdetaan. Välitilan yritämme myös säilyttää. Lattia menee vaihtoon, minusta keittiössä kuuluu aina olla laattalattia, joka on helppo pitää puhtaana. Lisäksi vaihdamme joitain koneita, lieden ja altaan sekä hanan.


keittiöunelmia

Before

Tältä keittiö näytti remontin alkaessa pari viikkoa sitten. Mietin edelleen miksi keittiön päädyssä ei ole yhtä isoa ikkunaa?! VOI MIKSI! Poistimme raskaan kaapin ja suunnittelemme tilalle jotain kevyttä hyllyä tai koukkuja pannuille yms. käyttötavaralle. En saanut avokeittiötä, josta olin pitkään haaveillut, mutta sain niin kauniin ruokailutilan, että se helpottaa tuskaa. Heh. Ruokailutilasta ja uudesta ruokapöydästämme tulossa juttua erikseen.

Keittiöunelmia

Lattia

Oli ensimmäinen hankinta uuteen asuntoon. Suoraan Italiasta, kaunis, vaalea, marmorikuviollinen lattia. Lattia asennettiin viime viikolla ja ai, että miten se vaikuttaa jo nyt kokonaisilmeeseen keskeneräisessä keittiössä!

Keittiöunelmia

Keittiön taso

Tämä oli alusta asti täysin selkeä valinta. Materiaali: DEKTON. Alla olevassa kuvassa vertailen tasojen malleja jo valittuun lattiaan maahantuojan eli Cosentinon showroomilla. Tulen kertomaan teille keittiön tason valinnasta ja Dektonista materiaalina enemmän yhteistyössä Ylämaan Graniitin kanssa.

Keittiöunelmia

Vetimet

Olen täysin ihastunut messinkisiin lankavetimiin ja tilattiin yksi mallikappale testiin (helakauppa). Ne sopivat täydellisesti vanhoihin kaapin oviin ja ai että mikä muutos! En malta odottaa, että saan esitellä teille lisää yksityiskohtia. Nyt vaan lisää inspiraatiota Pinterestistä ja sisustuslehdistä. On tämä hauskaa, vaikka myös raskasta.

Keittiöunelmia

Ihanaa alkanutta viikkoa!

/Anni


Tulen kirjoittelemaan remontista lisää tänne blogin puolelle.
Seuraa remonttiamme myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *