• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vauvan Mustikkamuffinssit (ei lisättyä sokeria) (8 kk +)

Muffinssit· Nopeat ja helpot· Sokeriton· Vauvanruoka

21 huhti
Vauvan Mustikkamuffinssit (ei lisättyä sokeria)

Vauvan porkkanamuffinssit ovat hurmanneet aikuisetkin! Ihanin kommentti, jonka sain:

”Jos ei ole vauvaa, voiko silti leipoa vauvan porkkanamuffinsseja?”.

Hei tottakai voi! Kaikki suunnittelemani vauvareseptit soveltuvat myös aikuisille. Vauvalle kokkailu on opettanut keventämään ja miettimään vaihtoehtoja valkoiselle sokerille. Olen saanut myös todeta, että jokaisella kahvikupillisella ei tarvita välttämättä sitä makeinta pullaa. Nämä sokerittomat muffinssit ovat maistuneet siis paremmin kuin hyvin myös äidille ja isille.

Nyt vuorossa ovat vauvan mustikkamuffinssit (ei lisättyä sokeria). Testasin tämän ohjeen vanhempieni luona Pusulassa. Tarjosimme Onnille mustikkamuffineja päiväunien jälkeen ja meille aikuisille revimme lämpimiä muffinsseja mustikkajäätelön päälle. Ahh miten ihanaa!

Vauvan Mustikkamuffinssit (ei lisättyä sokeria)

Lisäsin tällä kertaa taikinaan makua antamaan vaniljaa sekä sitruunankuorta. Dr.Oetkerin vaniljamylly on muuten loistohankinta keittiöön. Niin helppo käyttää ja riittää pitkään. Makeutin taikinan soseutetulla banaanilla ja omenalla. Mustikat lisäsin viimeisenä taikinan päälle, jotta ne eivät värjäisi taikinaa ja pysyisivät mehevinä muffinssin päällä.

Huomaatte varmaan kuvista miten innoissaan Onni oli tästä uudesta makuelämyksestä. Kyllä näinkin pieni tietää kun erikoisherkkuja on tarjolla! Hän on kyllä innoissaan ihan kaikesta ruoasta. Heh.

Vauvan Mustikkamuffinssit (ei lisättyä sokeria)

Vauvan Mustikkamuffinssit (ei lisättyä sokeria)

noin 24 kpl

Ohje

  • 1 banaani
  • 1 omena
  • 0,5 dl kauramaitoa (luomu)
  • 1 muna
  • 1 tl sitruunan kuorta
  • puolikkaan vaniljatangon siemenet tai vanilja-aromia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • noin 1 dl mustikoita
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Kuori ja soseuta hedelmät.
  3. Lisää hedelmäsoseen sekaan kauramaito, muna, sitruunankuori, vanilja ja öljy.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä seokset.
  5. Laita pienen muffinipellin koloihin paperiset muffinivuoat ja jaa taikina vuokiin.
  6. Painele jokaisen muffinin päälle 3-4 mustikkaa.
  7. Paista muffineja uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. (Kokeile kypsyys puutikulla)
  8. Jäähdytä muffinit ja tarjoile.

Vinkki! Pakastin suurimman osan muffineista ja sulatan aina välipalaksi huoneenlämmössä tai mikrossa.

Tarjoilen 8-9 kk ikäiselle välipalana yhden pienen muffinin. Voit paistaa muffinit myös isommassa muffinivuoassa, silloin paistoaika on noin 20-25 min.

Vauvan Mustikkamuffinssit (ei lisättyä sokeria)
Vauvan Mustikkamuffinssit (ei lisättyä sokeria)
Vauvan Mustikkamuffinssit (ei lisättyä sokeria)

Seuraavaksi kehittelen vauvalle omat vappudonitsit! Palataan siis pian.

Ihanaa päivää!

/Anni


Lisää vauvan reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Geisha-Brownie Geisha-vaahdolla
Seuraava artikkeli: Raikas Ananassima »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Susa sanoo

    21.5.2021 16:39

    Hei Anni!

    Osaisitko vinkata mistä ostaa tuo mainitsemasi Dr.Oetkerin vaniljamylly? Minulla oli useampi vuosi sitten tuo ja käytössä mutta nyt ei vaan meinaa löytyä mistään kaupasta.
    On tullut kokeiltua paljon sun ohjeita ja aivan mahtavia olleet kaikki! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.5.2021 06:49

      Moikka, tätä on kysynyt joku muukin. Taidan laittaa suoraan Oetkerille kysymyksen asiasta, koska haluan itsekin ostaa uuden myllyn. Ilmoittelen tästä Instagramin puolella. Jos et seuraile siellä niin voin täälläkin toki vinkata.

      Kiitos palautteesta 🙂

      Vastaa
  2. Riitta sanoo

    29.7.2021 11:02

    Hei, tää ohje kuulostaa tosi hyvältä! Osaatko sanoa voisiko tästä jättää kananmunan pois (allergeeni) tai voisiko sen korvata jollain?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.7.2021 09:23

      Kokeilisin jättää vain pois – monet korvaa kananmunan banaanisoseella, soijajogurtilla tms. Lisäisin hiukan jompaa kumpaa ettei tule kuiva.

      Vastaa
  3. Annaniina sanoo

    23.9.2021 13:27

    Hei! Toimisiko tämä taikina kakkuna? Esimerkiksi silikonisessa kakkuvuoassa paistaen. Lähinnä mietin, kuivahtaako reunat liikaa, kun paistoaika pitenee tms. Vauvan syömisen suhteen on näköjään herkästi vähän vauhko 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.9.2021 14:06

      Valitettavasti tätä taikinaa en ole kokeillut kakkuna, en siis voi suoraan suositella. Kannattaa toki kokeilla – usein muffinssiohjeet toimivat hyvin myös pienempinä kakkuina.

      Vastaa
  4. Kaisuli sanoo

    13.12.2021 13:49

    Miten raaka omena on tarkoitus soseuttaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.12.2021 14:38

      Paloiksi ja sauvasekoittimella soseeksi. Itse valitsen makean ja lohkeavan omenan näihin vauvan ohjeisiin, kun omenan on tarkoitus tuoda makeutta leivonnaiseen. Voit käyttää myös valmista omenaosetta (1 dl):

      Vastaa
  5. Anni sanoo

    1.7.2022 21:54

    Yritin leipoa 1v synttäreille näitä ja ei ne jähmenneet ollenkaan ja tuli ihan rumia ja huonoja. Pitäisi vaan uskoa etten minä ole mikään leipuri😅 ohje yksinkertainen, ihana ja helposti luettava😍 jospa muilla onnistuu 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.7.2022 05:46

      Monilla muilla on onnistunut, uutta yritystä vaan 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios