• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Feta-pinaattipiirakka

Suolaiset piirakat

9 marras

Tänä viikonloppuna harjoittelen erilaisten suklaakakkupohjien tekoa tulevaisuuden juhlia varten. Kokeillen löytyy aina se maistuvin ja kätevin resepti.

Tässä tekstissä kuitenkin pääosassa oma lemppari suolaisista piiraista nimittäin feta-pinaattipiirakka. Tämä piirakka onnistuu aloittelijaltakin. Klassinen ja helppo resepti löytyy alta:

Pohja:

  • 100g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • vettä
  1. Sekoita jauhot ja suola keskenään.
  2. Nypi pehmeä voi jauhojen joukkoon ja lisää tilkka vettä. Anna taikinan vetäytyä 5 minuuttia.
  3. Painele taikina piirakkavuokaan. Nosta piirakka jääkaappiin odottamaan. Laita tässä vaiheessa uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Täyte:

  • 200 g kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • oliiviöljyä
  • 150g pinaattia
  • 1 sipuli
  • 150g fetajuustoa
  • kirsikkatomaatteja
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • voimakasta juustoraastetta (emmental mustaleima)

  1. Kuutio sipuli pieneksi.
  2. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, öljy, pinaatti, pippuri ja suola.
  3. Ripottele sipuli ja feta piirakkavuokaan taikinapohjan päälle.
  4. Kaada lopuksi kermaviilitäyte pohjalle.
  5. Asettele halkaistut  tomaatit täytteen päälle.
  6. Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta makusi mukaan.
  7. Nosta uuniin ja paista noin. 40 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes piirakan pinta on kauniin kullanruskea.
Vinkki! Halutessasi rapeamman pohjan käytä pohja uunissa 175 asteessa 5-10min ennen täytteen lisäämistä. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

 

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Suklaapähkinä-muropatukat
Seuraava artikkeli: Parhaat Pätkis-Kuppikakut »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Hanna-Mari sanoo

    10.11.2013 09:25

    Herkullisen näköisiä leipomuksia täällä 🙂 Taidan tulla toistekin kurkkaamaan.

    Vastaa
  2. Anni Paakkunainen sanoo

    10.11.2013 16:02

    Tervetuloa kurkkimaan ja kommentoimaan 🙂

    Vastaa
  3. Hanna sanoo

    3.10.2020 13:14

    Todella herkullinen piirakka! Itse valmistan tämän niin, että ostan fetakimpaleen, jonka murennan käsin pohjalle.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.10.2020 06:17

      Pitää kokeilla joskus niinkin 🙂 Kiitos!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios