Feta-pinaattipiirakka

Tänä viikonloppuna harjoittelen erilaisten suklaakakkupohjien tekoa tulevaisuuden juhlia varten. Kokeillen löytyy aina se maistuvin ja kätevin resepti.

Tässä tekstissä kuitenkin pääosassa oma lemppari suolaisista piiraista nimittäin feta-pinaattipiirakka. Tämä piirakka onnistuu aloittelijaltakin. Klassinen ja helppo resepti löytyy alta:

Pohja:

  • 100g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • vettä
  1. Sekoita jauhot ja suola keskenään.
  2. Nypi pehmeä voi jauhojen joukkoon ja lisää tilkka vettä. Anna taikinan vetäytyä 5 minuuttia.
  3. Painele taikina piirakkavuokaan. Nosta piirakka jääkaappiin odottamaan. Laita tässä vaiheessa uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Täyte:

  • 200 g kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • oliiviöljyä
  • 150g pinaattia
  • 1 sipuli
  • 150g fetajuustoa
  • kirsikkatomaatteja
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • voimakasta juustoraastetta (emmental mustaleima)

  1. Kuutio sipuli pieneksi.
  2. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, öljy, pinaatti, pippuri ja suola.
  3. Ripottele sipuli ja feta piirakkavuokaan taikinapohjan päälle.
  4. Kaada lopuksi kermaviilitäyte pohjalle.
  5. Asettele halkaistut  tomaatit täytteen päälle.
  6. Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta makusi mukaan.
  7. Nosta uuniin ja paista noin. 40 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes piirakan pinta on kauniin kullanruskea.
Vinkki! Halutessasi rapeamman pohjan käytä pohja uunissa 175 asteessa 5-10min ennen täytteen lisäämistä. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

 

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Herkullisen näköisiä leipomuksia täällä 🙂 Taidan tulla toistekin kurkkaamaan.

  2. Hanna sanoo:

    Todella herkullinen piirakka! Itse valmistan tämän niin, että ostan fetakimpaleen, jonka murennan käsin pohjalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *