• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Aasialainen Illallinen & Lime Créme Brûlée a´ la Anni

Uncategorized

22 helmi

Vietimme perjantaina aivan mahtavan aasialaisen illallisen hyvien ystävien kanssa teemalla ”neljän tähden illallinen”. Kolmen ruokalajin viimeisenä ruokalajina eli jälkkärinä söimme näitä mahtavia limetillä maustettuja paahtovanukkaita. Ohje on helppo, ainoa johon kannattaa kiinnittää huomiota on vanukkaiden paistoaika uunissa. Jälleen kerran muistutan, että uuneissa on eroja. Kannattaa siis tarkkailla koostumusta vähän heiluttamalla kuppia. Minulla vanukkaat jäivät hiukan löysäksi, mutta ei se makua haitannut.Vanukkaat olivat fantastistisia ja sopivat hyvin illan teemaan.

Tyylistä poiketen julkaisen tässä postauksessa myös kuvia illan muista ruokalajeista, joita innostuin kuvailemaan antaumuksella sekä kattauksesta. Illallinen pidettiin meillä kotona eli tässä myös vähän kurkkausta meidän kotiin niille, jotka kuvia ovat toivoneet. Täytyy vielä oikein huokaista kuinka tämmöiset illat ovat sitten mukavia. Yhdessäoloa, yhdessä tekemistä, naurua ja iloa ystävien kesken.

Ohje:

  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl kevyt maitoa
  • 0,75 dl hienoa sokeria
  • 1 tl Dr. Oetker vaniljamyllyn rouhetta
  • 3 keltuaista
  • 1 limen kuori
  • 0,5 limen mehu

Sain jonkin aika sitten testattavaksi Dr. Oetkeriltä vaniljamyllyn, joka jauhaa Bourbon vaniljatangot suoraan hienoksi jauheeksi tai rouheeksi. Todella kätevä vehje ja makua rouheessa on yhtä paljon kuin itse rouhutissa. Käytin myllyn rouhetta myös vanilja kuppikakkujen mausteena. Katso resepti.

Koristeluun:

  • ruokokidesokeria
  • puolikas lime
  1. Pese lime ja raasta kuori talteen. Halkaise lime ja purista toisen puolikkaan mehu talteen. Säästä toinen puolikas koristeluun.
  2. Erottele keltuaiset isoon kulhoon ja mittaa päälle sokeri sekä puolet vaniljarouheesta. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Mittaa pieneen kattilaan kerma ja maito sekä toinen puolikas vanilja rouheesta. Keitä kiehumispisteeseen.
  4. Kaada kermaseos munavaahtoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Älä kuitenkaan vatkaa.
  5. Mausta seos limen kuorella ja mehulla.
  6. Kaada seos siivilän läpi uuninkestäviin annosvuokiin.
  7. Nosta vuoat isoon uunivuokaan, ja nosta vuoka uuniin.
  8. Täytä iso uunivuoka kuumalla vedellä vuokien puoliväliin asti.
  9. Kypsennä vanukkaita 190 asteisessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia.
  10. Ota vanukkaat uunista, kun ne ovat hyytyneet, mutta eivät ihan kovia.
  11. Anna vanukkaiden jäähtyä rauhassa. Säilytä jääkaapissa.
  12. Ennen tarjoilua ripottele vanukkaiden päälle ruokosokeria ja paahda pinta polttimella rapeksi ja karamellimaiseksi.
  13. Koristele limellä.
Alla vielä meidän perjantai-illan menu kokonaisuudessaa ja linkit alku- sekä pääruokien resepteihin. Kumpaakin reseptiä muunneltiin hieman omaan suuntaan soveltamalla. Näihin katkarapu-beteleihin ihastuin jo aikaa sitten ystäviemme luona ja pääsin vihdoinkin kokeilemaan itse. Täytyy ihan hehkuttaa tässä erikseen vielä, että kun tätä suupalaa maistaa, alkaa suussasi makujen ilotulitus ja hetken saatat luulla olevasi Thaimaan kosteassa kuumuudessa valkoisella hiekkarannalla lyhtyjen valossa kylpevässä ravintolassa. Vielä neljä viikkoa meidän Thaimaan matkaan enkä jaksaisi yhtään odottaa! Tämä ilta oli myös suunniteltu juuri matkan tunnelmaan virittäytymiseen.

 

AASIALAINEN ILLALLINEN  MENU
Katkarapu-Betelit resepti
Tahmakana resepti
Lime Créme Brûlée

 

 

Ihanaa kun vihdoin alkaa olla valoisampaa ja on mahdollista kuvata kotona luonnonvalossa. Ihmekös kun vähän innostuin. Nuo aivan ihastuttavat krogilasit, joista tässä kattauksessa tuli vesilasit ovat muuten yhestä omasta suosikkikaupastani, tässä linkki HALI Harmony Living.

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Maukas Proteiinipannukakku (Laktoositon ja Gluteeniton) sekä Arvonta
Seuraava artikkeli: Unelmia, Opiskelua, Bloggaamista ja Leipomista »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Leipoo sukkasillaan sanoo

    22.2.2015 19:25

    Ihanan näköisiä herkkuja ja kuvat ovat kuin sisustuslehdestä – kaunista 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.2.2015 05:08

      Voi kiitos paljon 🙂 Nämä herkut olivat kyllä maittavia. Päästiin hyvin tulevan matkan tunnelmaan.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päiv Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päivä ja tajusin, että samalla päättyi Onnin ensimmäinen päiväkotivuosi 🥲 Voi haikeus! Milloin mun vauvasta, joka ei vielä vuosi sitten edes kävellyt, tuli pieni poika, joka puhua pulputtaa ja kertoilee vitsejä. Halailee päikkykavereita ja huutelee ”Hej Sommaren” 🥹

Tämäkin vuosi päättää jotain merkityksellistä ja jättää ihania muistoja taakseen. Hän kasvaa ja itsenäistyy, täyttää pian kaksi vuotta. Meidän yhteiset perjantait, sellaisena kuin ne olivat päättyvät 🥲 Muistelen onnellisen haikeana ihania hetkiä ja yksivuotiastani ❤️ odotan myös tulevaa sekä kolmatta huikeaa vuotta oman lempityyppini kanssa!
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios