• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Feta-pinaattipiirakka pinjansiemenillä ja aurinkokuivatulla tomaatilla

Suolaiset piirakat

23 tammi

 

Pitkästä aikaa tuli tehtyä oikein mehevää ja maukasta suolaista piirakkaa. Tämä fetan ja pinaatin yhdistelmä on ollut aina oma suosikkini. Tällä kertaa päätin tuunata tuttua reseptiä hiukan. Lisäsin täytteeseen aurinkokuivattua tomaattia ja paahdoin piirakan päälle vielä pinjansiemeniä. Jos teilläkin on pizzalakko näin tammikuussa, niin tämä on hyvä vaihtoehto perjantai pizzan korvaajaksi.

Pohja:

  • 100g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1-2 rkl kylmää vettä
  1. Sekoita jauhot ja suola keskenään.
  2. Nypi voi jauhojen joukkoon ja lisää lopuksi vesi.
  3. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen vetäytyä 5 minuuttia.
  4. Painele taikina piirakkavuokaan ja panele pohjaan haarukalla reikiä.
  5. Nosta piirakka jääkaappiin odottamaan.
  6. Laita tässä vaiheessa uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Täyte:

  • 1 sipuli
  • aurikokuivattua tomaattia
  • 100 g fetakuutioita
  • 150 g pinaattia (pakaste sulatettuna)
  • 1 prk kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 0,5 dl mustaleimaraastetta
  • kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  1. Hienonna sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit ja levitä pohjan päälle tasaisesti.
  2. Ripottele fetakuutioita myös pohjan päälle.
  3. Sekoita kulhossa munat, kermaviili, pinaatti ja mausteet.
  4. Kaada seos sipulin, tomaattien ja fetan päälle piirakkavuokaan.
  5. Ripottele juustoraaste piirakan päälle.
  6. Lohko kirsikkatomaatit ja asettele piirakan päälle.
  7. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
  8. Paahda siemenet pannulla ja ripottele piirakan päälle.
  9. Tarjoile piirakka hieman jäähtyneenä.

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vanilja Cupcakes ja DIY kakkuliput
Seuraava artikkeli: Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Mika sanoo

    23.1.2015 06:25

    Tämähän sopii tammikuun ruokahaasteeseen 😉

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.1.2015 06:52

      Noniin muuten sopiikin 🙂 nyt on osallistuttu!

      Vastaa
  2. Jenni sanoo

    23.1.2015 08:37

    Oi miten herkullisen näköistä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.1.2015 08:42

      Kiitos Jenni! Tämä on myös helppo tehdä! Täydellinen perjantai-illan herkku tai nopea vierasvara 🙂

      Vastaa
  3. Irma Kärhä sanoo

    23.1.2015 15:27

    Näyttääpä herkulliselta, ja ihanat väritkin. Noudatin neuvoasi ja tein vielä poropiirakan. Hyvä vierasvaraksi tosiaan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.1.2015 16:52

      Kiitos Irma 🙂 Oih sinulla on ollut siellä aivan mahtavat kestit. Menempä heti tästä ihailemaan reseptejä sivullesi. Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
    • Irma Kärhä sanoo

      25.1.2015 16:28

      Kiitos Anni, nyt sain vasta blogiini tuon reseptin. Olen ollut niin ahkerana tuolla kyökin puolella koko viikonlopun.

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2015 07:23

      No menen nyt heti katsomaan 🙂

      Vastaa
  4. Anna sanoo

    24.1.2015 11:54

    ompas herkullisen oloinen resepti! Pitää pistää testiin joku päivä 🙂

    xoxo,Anna

    melkeinmasterchef.blogspot.fi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.1.2015 13:32

      Kiitos Anna 🙂 Kannattaa kokeilla. Meidän vierailla pyöri sukat jalassa, kun oli kuulemma niin hyvää 😀

      Vastaa
  5. Raita sanoo

    16.12.2015 12:15

    tää menee varmasti testiin! näyttää niin herkulliselta. ja ah, pinjansiemenet <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.12.2015 12:16

      Ihanaa 🙂 Pinjasiemenet ovat parasta nams! Toimivat tosi hyvin tässä <3

      Vastaa
  6. Sanna sanoo

    31.8.2020 22:52

    Minkä kokoinen vuoka sinulla on tässä käytössä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.9.2020 07:45

      Kaikki piirakkaohjeeni on suunniteltu niin, että ne voi leipoa perinteisiin 26-28 cm piirakkavuokiin.

      Vastaa
      • Sanna sanoo

        1.9.2020 09:11

        Okei, minulla olisi 32cm piirakkavuoka ja mietin, että pitäisikö aineksia lisätä tämän kokoiseen vuokaan vai riittääkö ohjeen määrät?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          1.9.2020 10:44

          Kyllä se saattaa mahtua vuokaasi. Kaulitsemalla pohjan saat siitä ohuemman. Toki voit kertoa aineet 1,5 ja tehdä piirakan isompanakin 🙂

          Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios