Gluteeniton tumma kakkupohja
Gluteeniton tumma kakkupohja
- 3 kanamunaa
- sokeria
- gluteenittomia jauhoja (Semper)
- kaakaojauhetta
- 0.5 tl leivinjauhetta
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Mittaa kanamunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin, niin että kaikkia aineksia on saman verran. Laita kaakaojauhetta noin 30% kaikista jauhoista. Mittaa myös leivinjauho jauhojen sekaan – sekoita. (Kakkupohja on leivottu lasitekniikalla eli kaikkia aineita tulee saman verran saman kokoisiin laseihin munien suhteessa.)
4. Voitele alumiininen 15cm kakkuvuoka vuokaspraylla. Jos teet isompaan vuokaan lisää munia niiden suhteessa muita aineita paitsi ei leivinjauhetta. (Huom! Jauhotusta ei tarvita voitelun lisäksi, itse käytän sprayta vuoan voiteluun, mutta perinteinen tapa käy myös)
5. Lisää jauhot muutamassa erässä siivilän läpi munavaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla.
(Huom! Sokerikakkutaikinaa ei kannata käännellä liikaa eikä liian voimakkaasti.)
6. Kun taikina on tasaista kaada se voideltuun kakkuvuokaan.
7. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun on kakku kypsä. (Huom! Paistoaika vaihtelee: 3 munaa (15cm) noin 35 minuuttia ja 4-5 munaa (20cm) 45 minuuttia.)
8. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle jäähtymään.
(Huom! Jäähdytysritilä on näppärä ja tarpeellinen, koska kakkupohja jäähtyy tasaisesti myös alapuolelta, eikä pääse hikoilemaan, kun ilma kiertää joka puolelta)
Moi, ensinnäkin kiitos ihanasta blogista. Katson täältä aina kakkuohjeet. Kokeilin ensimmäistä kertaa tätä kakkupohjaa ja se jostain syystä lässähti keskeltä. Osaatko sanoa mikä siihen on syynä?
Kiitos ihanasta palautteesta <3 Linkitän alle sokerikakku-postauksen jonka lopussa on muistilista siitä mikä kaikki vaikuttaa sokerikakkupohjan onnistumiseen;
https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-sokerikakkupohja/