• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Gluteeniton tumma kakkupohja

Kakkupohjat

15 helmi

Gluteeniton tumma kakkupohja

Olen leiponut viime aikoina kakkupohjat gluteenittomina. Olen ensinnäkin halunnut testailla miten gluteenittomat jauhot käyttäytyvät, miltä kakkupohja maistuu ja miten se käyttäytyy leikattaessa, kostuttaessa jne. Kotona saatu palaute gluteenittomista kakuista ja etenkin kakkupohjasta kuului näin ”Ihanan kuohkeaa ja kevyttä kakkua. Taidan tykätä enemmän näistä gluteenittomista kakkupohjista”. Ja minä siis taidan leipoa enemmän näitä. On totta, että gluteeniton pohja on kevyempi ja pehmeämpi – se vaatii myös hiukan enemmän kostuketta, jotta ei jää kuivaksi mielestäni.

Tällä kertaa kokeiluun pääsi gluteeniton tumma kakkupohja, joka saa värinsä ja makunsa kaakaojauheesta. Tämä kaakaoversio oli aivan loistava! Pian näette ja kuulette mitä moussea sen väliin pääsi. Muistatteko Bravo-jäätelön? Siinä hiukan vinkkiä makumaailmaan!

Gluteeniton tumma kakkupohja

Ohje:
  • 3 kanamunaa
  • sokeria
  • gluteenittomia jauhoja (Semper)
  • kaakaojauhetta
  • 0.5 tl leivinjauhetta

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Mittaa kanamunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin, niin että kaikkia aineksia on saman verran. Laita kaakaojauhetta noin 30% kaikista jauhoista. Mittaa myös leivinjauho jauhojen sekaan – sekoita. (Kakkupohja on leivottu lasitekniikalla eli kaikkia aineita tulee saman verran saman kokoisiin laseihin munien suhteessa.)

3. Kaada munat ja sokerit monitoimikoneeseen tai kulhoon ja vatkaa munasokerivaahto oikein paksuksi, vaaleaksi ja kuohkeaksi. Tähän menee noin 10 minuuttia.

4. Voitele alumiininen 15cm kakkuvuoka vuokaspraylla. Jos teet isompaan vuokaan lisää munia niiden suhteessa muita aineita paitsi ei leivinjauhetta. (Huom! Jauhotusta ei tarvita voitelun lisäksi, itse käytän sprayta vuoan voiteluun, mutta perinteinen tapa käy myös)

5. Lisää jauhot muutamassa erässä siivilän läpi munavaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla.
(Huom! Sokerikakkutaikinaa ei kannata käännellä liikaa eikä liian voimakkaasti.)

6. Kun taikina on tasaista kaada se voideltuun kakkuvuokaan.

7. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun on kakku kypsä. (Huom! Paistoaika vaihtelee: 3 munaa (15cm) noin 35 minuuttia ja 4-5 munaa (20cm) 45 minuuttia.)

8. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle jäähtymään.
(Huom! Jäähdytysritilä on näppärä ja tarpeellinen, koska kakkupohja jäähtyy tasaisesti myös alapuolelta, eikä pääse hikoilemaan, kun ilma kiertää joka puolelta)

9. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaa kakkusahalla. (Vinkki! Pakasta kakku ja leikkaa se hieman kohmeana, mikä helpottaa kakun elikkaamista ja estää murustumista!)

Gluteeniton tumma kakkupohja

Lisää kakkupohja-ohjeita löydät täältä.

Voit seurata minua Facebookissa tai Instagramissa.

Hae myös Inspiraatiota Pinterestissä.

20 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vegelihikset kasvisjauhiksesta
Seuraava artikkeli: Tuore pulla – paras pulla! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Katariina sanoo

    15.2.2017 06:38

    Hei, kysyisin tuosta kakkuvuokasta. Mulla on tuo sama vuoka, Annin uunissa- kaupasta tilattu. Tein juuri eilen gluteenittoman kakkupohja sillä ja jäi vuokaan kyllä pahasti kiinni. Voitelun vuoan margariinilla ja jauhotin glut korppujauhoilla. Missähän meni vikaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.2.2017 06:48

      Hei, käytän itse aina vuokasprayta, koska sillä kakku ei jää kiinni vuokaan ja edes jauhotusta ei tarvita. Margariinia en ole testannut. Sen osaan sanoa, että vuoka tulee olla joka puolelta todella hyvin voideltu. Uuneissakin on eroja ja liian pitkä paisto tai kuuma lämpötila voi paistaa kakun kiinni vuokaan. Suosittelen hankkimaan vuokasprayn – isoimmista marketeista löytyy nyykyään jo vaihtoehtoja. Mukavaa päivää!

      Vastaa
  2. Katariina sanoo

    15.2.2017 10:16

    Selvä, taidan ostaa vuokasprayn, kiitos vastauksesta 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.2.2017 13:53

      Ei kestä 🙂 Suosittelen lämpimästi!

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    1.3.2017 11:28

    Heippa, voisikohan gluteenittomat jauhot korvata perunajauhoilla? Tykkään erittäin pehmoisista kakkupohjista ja teen aina tavallisen sokerikakkupohjankin pelkillä perunajauhoilla, koska mielestäni siten tulee silkkisin lopputulos. Haluaisin nyt kokeilla ensimmäistä kertaa suklaista versiota ja jäin miettimään, että nuo gluteenittomat jauhot saattaisi muuten jäädä meillä käyttämättä. Ja toimiikohan perunajauhoilla lasitekniikka eli saman verran perunajauhoja?! Ja vielä kysyn, mitä kaakaojauhetta käytit? Kiitos muuten ihanasta blogista ja vastauksesta jo etukäteen! <3 -Jenni

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.3.2017 12:00

      Moikka Jenni, luulen kyllä, että voit korvata kokonaan perunajauhoilla ja lasitekniikalla 🙂 Pitää itsekin kokeilla. Olen kuullut, että tulee ihania pehmosia pohjia! Käytin Fazerin leivontaan tarkoitettua tummaa kaakaojauhetta – vastaavaa saa Rainbow merkkisenä ja Lidlissäkin on oma tuote.

      https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/9639/fazer-cacao-200g/

      Vastaa
  4. Petra sanoo

    18.2.2018 17:14

    Jos teen pohjan 23cm vuokaan niin monen munan pohja olisi sopiva? 🙂

    Vastaa
  5. Anni Paakkunainen sanoo

    19.2.2018 08:55

    Moi Petra, onko sinulla korkea vai matala vuoka? Tekisin ehkä riippuen vuoan korkeudesta 4-6 munan pohjan 🙂

    Vastaa
    • Petra sanoo

      19.2.2018 09:42

      Ihan tavallinen vuoka, ehkäpä kokeilen tuolla viidellä 🙂

      Vastaa
  6. Suklaasuu sanoo

    9.5.2018 22:44

    Hei Anni, pitää ihan tulla kertomaan, kakkupohja onnistui täydellisesti! En voinut uskoa silmiäni, tuijotin kakkupohjaa pitkät tovit ihastellen. Ihana, ihana PME vuoka ? Taidan laittaa tilaukseen 20 cm vuoankin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2018 08:04

      Hei Suklaasuu 🙂 Olipas ihana lukea kommenttisi! Mahtavaa ja oikein aurinkoista helatorstaita!

      Vastaa
  7. Nanna sanoo

    25.10.2018 12:26

    Heippa! Minäkin tilasin Annilta kaksi PME vuokaa ja tänään testasin sokerikakku pohjia. Wau niin upeat pohjat että ei ikinä ennen ole ollut niin tasanen lopputulos. Kiitos ihanista ohjeista ❤.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2018 12:32

      Hei Nanna! Kiitos sinulle <3 Olipa mukava lukea onnistumisestasi 🙂 Aurinkoista syksyä!

      Vastaa
  8. Eeva sanoo

    25.2.2019 21:54

    Hei, onnistuuko tämä irtopohjavuoalla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.2.2019 06:58

      Hei, tottakai voi kokeilla myös muilla vuoilla ja onnistua. Itse suosin alumiinia hyvän paistotuloksen vuoksi 🙂

      Vastaa
  9. Taina sanoo

    11.6.2020 22:48

    Hei,
    Jostain syystä ohjeessa ei näy kaikkien ainesosien määriä. Onkohan tuota mahdollista korjata?
    Sekä kiitos ihanista ohjeista, olen löytänyt täältä monta lempparia ja hyviä vinkkejä myös. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.6.2020 06:24

      Hei, kyseessä on lasiohje missä kaikkia aineita mitataan kanamunien suhteessa, joten määrät eivät näy aineosaluettelossa. Luetko koko ohjeen huolella, niin tämä selviää 🙂

      2. Mittaa kanamunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin, niin että kaikkia aineksia on saman verran. Laita kaakaojauhetta noin 30% kaikista jauhoista. Mittaa myös leivinjauho jauhojen sekaan – sekoita. (Kakkupohja on leivottu lasitekniikalla eli kaikkia aineita tulee saman verran saman kokoisiin laseihin munien suhteessa.)

      Vastaa
      • Taina sanoo

        14.6.2020 18:07

        Voi ei anteeksi! En tosiaan lukenut ohjetta huolellisesti. Kiitos vastauksestasi. 🙂

        Vastaa
  10. Rige sanoo

    16.10.2020 11:20

    Moikka!
    Kiitos hyvästä ohjeesta ja blogista, todella inspiroivaa! Kokeilen tätä reseptiä ensimmäistä kertaa ja osaisitko neuvoa. Tein eilen tällä reseptillä (4munaa) pohjan 20cm vuokaan ja sehän tuli yli paistovaiheessa todella runsaasti… Nyt sama homma, 4 munaa, mutta isompi vuoka (23cm) ja tuli hieman yli.
    Mietin että onko taikina ”liian” kuohkeaa vai kannattaisiko tiputtaa leivinjauhetta?
    Kiitos paljon & ihanaa syksyä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.10.2020 12:06

      Moi 🙂 Ihanaa kun seurailet, tykkäät ja testailet <3

      Onhan sulla korkea vuoka käytössä? Jos tulee yli niin laita vaan 3 munaa. Muista myös, että munien koossakin on eroja. On niitä isoja ja pienempiä. Voit myös vuorata vuoan reunat leivinpaperilla ja saada näin lisää korkeutta vuoalle, niin taikina mahtuu kohoamaan.

      Ihanaa syksyä!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios