• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Suolaiset Tuulihatut

Joulu· Juhannus· Juhlat· Kevään juhlat· Suolaiset

31 tammi

Suolaiset Tuulihatut

Ihanaa uutta lumista päivää! Itseäni jo hieman kyllästyttää lumi, kylmyys ja lumityöt. Olen muutamaan kertaan toivonut asuvani jossain muualla tai jossain missä lumitöitä ei tarvitsisi tehdä. Odotan kevättä, aurinkoa ja lämpöä. Tiedän, että moni nauttii talvesta. Se on ihan ok, yritän itsekin, mutta jostain syystä juuri nyt haikailen kovasti kevääseen. Johtuuko se tulevista ihanista ja jännittävistä asioista vai häämatkan jälkeisestä haikeudesta? Vaiko siitä, että ihana häävuosi sai upean lopetuksen kun vuoden päätti unelmien häämatka Malediiveille?

Tein pienen kyselyn Instagramin puolella, jonka osalta selvisi, että te toivotte lisää suolaisia ohjeita tänne blogin puolelle. Alkuviikosta kyselin millaiset suolaiset reseptit sitten kiinnostaisivat teitä. Eniten toivottiin erilaisia piirakoita ja pientä sormisyötävää, kuten suolaisia cocktailpaloja. Tiesithän, että löydät blogin arkistoista erilaisia piirakoita entuudestaan? Kurkkaa ohjeet täältä. Napostelu-toiveiden tiimoilta innostuin leipomaan tuulihattuja – ja suolaisia sellaisia.

Olen monesti kertonut teille, että pidän itseäni edelleen aloittelijana. Leivon nimittäin välillä hyvinkin tunnettuja leivonnaisia ensimmäistä kertaa. Tämä ohje on taas yksi sellainen. En ole koskaan aikaisemmin tehnyt tuulihattuja. En makeita, enkä suolaisia. Luulin itse asiassa epäonnistuvani, mutta tuulihatut kohosivat todella nätisti uunissa. JES! Lopuksi ihmettelin miksi näitä herkkuja pidetään niin kovin vaikeina valmistaa? Vaiheita on vain muutama – eikä näiden tekoon edes kulu paljon aikaa. Oliko minulla onnea vai mitä?

Koska Italia on lähellä sydäntäni, päätin suunnitella tuulihatuille suolaisen täytteen, jossa maistuu Italia. Voit myös tehdä makeat tuulihatut tällä ohjeella. Tuulihattutaikina on aina sama.


Suolaiset Tuulihatut

noin 40 tuulihattua

Ohje

3 dl vettä
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
3 L-kokoista kanamunaa

  1. Kiehauta vesi ja voi pienessä kattilassa.
  2. Lisää jauhot joukkoon kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla tai nuolijalla, kunnes seos on tasaista ja irtoaa kattilan reunoilta.
  3. Jäähdytä taikina ja lisää kananmunat vasta sitten yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten sekaan.
    1. Tässä vaiheessa taikina muuttuu liisterimäiseksi ja vatkaus on hieman hankalaa. Se kuuluu asiaan.
  4. Kun taikina näyttää tasaiselta ja olet vatkannut sitä muutamia minuutteja, laita taikina pursotinpussiin pyöreän tyllan tai tähtityllan kanssa.
  5. Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle tuulihattuja, pieniä tai isoja oman mielesi mukaan.
  6. Paista tuulihatut 200°C:ssa noin 20-25 minuuttia koon mukaan. Tuulihatut ovat valmiita kun ne ovat kauniin värisiä pinnalta.

Vinkki! Voit myös nostella taikinaa lusikalla suoraan pellille. 

HUOM! Uunin luukkua ei saa avata paistamisen alkuvaiheessa. Avaaminen saattaa aiheuttaa tuulihattujen lässähtämisen. Kiertoilma saattaa tehdä tuulihatuista vinoja.

Italialainen täyte

  • 150 g mascarpone juustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 3-4 rkl parmesan-raastetta
  • 5 rkl aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna
  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua hienonnettuna (jätä pois, jos haluat lihattoman täytteen)
  • suolaa
  • pippuria

Koristelu

  • basilikaa
  • kirsikkatomaatteja
  1. Mittaa kaikki muut paitsi mausteet kulhoon ja sekoita kunnolla esim. lusikalla.
  2. Mausta täyte suolalla sekä pippurilla oman maun mukaan.
  3. Leikkaa tuulihatut auki ja lusikoi täytettä niiden sisään.
  4. Koristele tuulihatut basilikalla ja kirsikkatomaateilla.
  5. Tarjoile!

Suolaiset Tuulihatut Suolaiset Tuulihatut

Ihanaa päivää!

♥ Anni


Katso lisää suolaisia ohjeita löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

15 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Fantastiset Blinit
Seuraava artikkeli: Runebergin Vohvelit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari Pylsy Saaranlautasella sanoo

    1.2.2019 13:46

    Oi oi, just niin mun makuun tuulihattuja 😋 ei voisi enempää olla italialaiseen makuun sopivampia, näitä on pakko leipasta seuraaviin juhliin alkupaloiksi, niin kuin ruokahalun herättäjiksi 👍.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.2.2019 14:11

      Just niitä nämä on <3 Näiden jälkeen pastaa ja pizzaa viinilasin kera 🙂

      Vastaa
      • Sari Pylsy Saaranlautasella sanoo

        1.2.2019 14:16

        Oi oi, just niin! Mulla tuli ihan hirvee nälkä nyt, eiku jääkaapille 😂

        Vastaa
  2. Peggy sanoo

    3.2.2019 22:19

    Olen niin tuulihattufani, mutta…. en ole koskaan onnistunut niiden teossa itse. Vielä minä yritän kevään aikana sinun nikseilläsi. Aina ne omat päättää lässähtää 😀 Ihanaa viikkoa Anni, pian nähdään 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.2.2019 06:58

      Mitä ihmettä! Mikä niissä menee sinulla pieleen? Olen tottakai kuullut, että ovat hankalia valmistaa, sikis itsekin vasta nyt uskaltauduin tekemään. Mutta nyt on tullut paljon palautetta, että niitä pidetään tosi helppoina myös. Joo pian nähdään jee <3 Ihanaa viikkoa, nauti tästä superviikosta!

      Vastaa
  3. Maki sanoo

    10.5.2019 07:50

    Miten tuulihatut mahtaa käyttäytyä pakastimessa? Siis leipoisi etukäteen pakkaseen ja täyttäisi vasta myöhemmin? Vai onko tuhoontuomittu ajatus?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2019 07:54

      Olen kuullut, että voi pakastaa ja ei käy kuinkaan 🙂

      Vastaa
  4. Merja sanoo

    28.6.2019 11:02

    Toimiiko nämä myös gluteenittomia jauhoja?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.6.2019 14:45

      Hei, en ole itse kokeillut gluteenittomilla, mutta olen kuullut, että onnistuu kyllä! Eli rohkeasti kokeilemaan 🙂

      Vastaa
  5. Karoliina sanoo

    6.1.2020 19:45

    Hei, osaatko sanoa arviolta, että kuinka monta tuulihattua tällä ohjeella saa? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.1.2020 06:25

      Hei, tästä taikinasta tulee noin 40 tuulihattua. Tietenkin riippuu aina siitä minkä kokoisia pursottaa 🙂

      Vastaa
  6. Karoliina sanoo

    9.1.2020 19:19

    Kiitos paljon 🙂 menee testiin viikonloppuna !

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.1.2020 09:36

      🙂

      Vastaa
  7. Satu sanoo

    19.8.2021 11:28

    Kiitos ohjeesta. Mahtavatko kuivua jos tuulihatut tekisi jo edellisenä päivänä valmiiksi ja täyttää vasta seuraavana päivänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.8.2021 15:47

      Kyllä olen näitä tehnyt etukäteen ja myös pakastanut. Muistat vaan peitellä huolella.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios