• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Rapea Mango-Vadelma Granola

Brunssi· Vegaaninen

13 tammi

Rapea Mango-Vadelma Granola

Terveisiä yläilmoista. Mahtavaa kun nykyään yläilmoissakin toimii wifi! Tässä kun on mukavasti aikaa ajatella, kirjoitella ja lukea niin ajattelin muistuttaa teitä vanhasta ohjeesta, joka ansaitsee kyllä kaiken muistuttelun.

Tammikuu on usein keventämisen aikaa. Monella alkaa uusi elämä ja toiset karistavat loppuvuonna kertyneitä joulukiloja. Itse en ole koskaan uskonut paastoihin tai tipattomiin, herkuttomiin, sokerittomiin ja muihin jaksoihin, joissa kieltäydytään jostain tietystä aineesta. Valitettavan usein 4 viikon ”-ittomien” kausien jälkeen syödään, juodaan tai ahmitaan kahta kauheammin sitä kiellettyä ainetta. Uskon yleiseen hyvinvointiin joka lähtee aamupalasta ja johon kiinnitetään huomiota läpi päivän ja myös muulla tavalla kuin ruokavaliolla.

Huomasin loppuvuodesta, kun aikaa ei riittänyt käytännössä enää mihinkään, että olin laiminlyönyt omaa hyvinvointiani lopettamalla kiireessä urheilun kokonaan (ei mukamas ollut aikaa). Tein uudenvuoden lupauksen, että tästä lähtien hyvinvointi ja liikkuminen tulee ensin ja sitten työt. Tarkoituksena on myös kiinnittää huomiota ruokavalioon, joka muuten usein kiireessä saattaa kääntyä huonompaan suuntaan kun aikaa ei ole suunnitella, kokata ja nauttia. Hyvinvointi on kokonaisvaltaista eikä liity ajanjaksoihin – se on elämäntapa.

Rakastan aamupalaa, myslejä, jogurttia ja varsinkin rapeaa granolaa eli muromysliä. Usein kaupasta ostetut granolat sisältävät törkeästi sokeria ja rasvaa, joten tein tällä kertaa granolan itse. Rapea Mango-Vadelma Granola on täydellistä. Makeuttajana tässä granolassa on hunajaa ja rasvana kookosöljyä. Hunaja ja öljy sitovat kaurahiutaleet, leseet, pähkinät ja siemenet yhteen ja rapeuttavat ne uunissa. Toin viime vuonna Thaimaasta kuivattua mangoa varta vasten tätä granolaa varten. Ahh voiko aamua aloittaa paremmin? Ihanaa päivää ♥


Rapea Mango-Vadelma Granola

Ohje:

  • 8 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl mantelilastuja
  • 0.5 dl chiasiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • 1.5 dl juoksevaa hunajaa
  • 5 rkl kookosöljyä
  • 1 dl kuivattua vadelmaa
  • 1 dl kuivattua mangoa (pilkottuna pieneksi)
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon ja sekoita.
  3. Mittaa hunaja ja öljy pieneen kattilaan ja lämmitä sulaksi.
  4. Kaada hunajaseos kuivien aineiden sekaan ja kääntele kunnolla sekaisin koko seos.
  5. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  6. Sekoittele granolaa pari kertaa lastalla, jotta se saa väriä kauttaaltaan.
  7. Granola on valmista kun se on kullanruskeaa ja näyttää herkullisen rapealta.
  8. Nosta pelti uunista ja anna granolan jäähtyä.
  9. Lisää mangoviipaleet ja kuivattu vadelma ja purkita.
  10. Herkuttele granolaa aamujogurtissa tai rahkan kanssa!

Vinkki! Ostin kuivattua mangoa Thaimaasta, mutta sitä saa esimerkiksi It´s Pure -myymälöistä (kuten myös kuivattua vadelmaa). Voit vaihtaa/lisätä granolaan muita pähkinöitä tai korvata osan kaurahiutaleista ruishiutaleilla. 

Rapea Mango-Vadelma Granola


Katso lisää brunssiherkkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Fantastinen Oreo-Fudge
Seuraava artikkeli: Suklaiset Mokkamarengit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kaura sanoo

    19.1.2018 00:43

    Ihanan herkullisen näköistä granolaa. Pitää itsekin tehdä tällaista. Aineetkin suurimmaksi osaksi jo valmiina. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.1.2018 07:19

      Hei tämä oli aivan ihanaa! Juuri äsken söin kupillisen luonnonjogurtin kanssa 🙂 Tähän saa näppärästi kaikki joulusta jääneet mantelitkin piilotettua 🙂 Ihanaa viikonloppua!

      Vastaa
  2. Heidi sanoo

    19.2.2018 17:54

    Aivan mahtava granola, on niin herkkua! Sattumalta törmäsin blogiin, näyttäis olevan kaikkea muutakin kivaa! Tuo yks suklaakakku täytyy testata joku päivä! Onneksi löysin tämän.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.2.2018 17:57

      Kiitos Heidi ihanasta kommentistasi 🙂 Tällaiset piristävät kummasti aina maanantaipäivää! Tervetuloa herkuttelemaan. Tää granola on muuten sit aivan liian hyvää 😉 ja se suklaakakku on blogin yksi suosituimmista resepteistä.

      Vastaa
  3. Sari/Saaranlautasella sanoo

    14.1.2019 09:42

    Herkullisen näköistä granolaa, mutta eihän noista aineista voi saadakaan kuin hyvää, mun täytyy tehdä myös tätä, mutta jollain lailla korvaan ainakin osan tuosta hunajan määrästä.
    Tervetuloa kotiin <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.1.2019 15:10

      Tmä on kyllä ihan superherkullista! Hunajaa voi tosiaan vähentää 🙂 Pitäisiköhän minunkin 😀

      Vastaa
  4. Peggy sanoo

    15.1.2019 23:10

    Itse tehty on ihan parasta ja näin tietää, mitä granola sisältää sokerinkin puolesta. Kohtuudella kaikkea, juurikin näin. Mukavaa viikkoa Anni!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.1.2019 06:06

      Kiitos samoin Peggy 🙂 Kohtuudella nimenomaan <3

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi 🎂 Kevään ja kesän juhlareseptiikka saa jatkoa tällä upealla täysin vegaanisella sitruuna-kinuskitäytekakulla, joka on leivottu Dansukkerin luomusokereilla 🍋

Sitruuna ja kinuski ne yhteen sopii! No te tiedätte, se on mun suosikki makuyhdistelmä. Nyt voin todeta, että tämä combo toimii myös vegaanisessa kakussa 👏🏻

Vegaanista kreemiä ei erottaisi perinteisestä 🥣 Ja vegaaninen kinuski syntyy yhtä helposti kuin perinteinen, (luomu)fariinisokeriin keitettynä tietenkin. Se on hiukan läpikuultavampaa, mutta sopii myös kakkuvalumiksi loistavasti. Vegaanista kinuskia täytyy vaan jaksaa keittää tarpeeksi kauan. Muistathan myös odottaa, että kinuski jäähtyy kunnolla ennen sen valuttamista 💛 Ylistän myös munatonta sitruunan kuorella maustettua kakkupohjaa, joka on herkullisen mehevä!

Kurkkaa upean kakun ohje blogista, linkki löytyy tutusta paikasta 👆🏻 #anninuunissa #keväänjuhlat #vegaaninenleivonta #luomusokeria
Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hemp Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hempeässä Ruby-suklaakakussa maistuu kaakao, Ruby-suklaa, vadelma ja vanilja. 

Nyt käännetään katseet kohti kevään juhlia! 🌸 Juhlakakkujen leipominen on aina hiukan työläämpi projekti kotikeittiössä. Siksi suunnittelin teille ihanan ohjeen, jossa voitte oikaista kakkupohjan, täytteen ja kreemin kanssa 👏🏻

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu kakkupohja syntyy ilman sähkövatkaimia yhdessä vuoassa. Kakun väliin tehdään myös helppo suklaatäyte ihanasta Dr. Oetkerin Ruby leivontasuklaasta ja pakkaskuivatusta vadelmasta, jonka ansiosta kakku ei voi vettyä liikaa! Tämä täyte on silkkisen pehmeää ja hyytyy ilman liivatetta 🥣

Dr. Oetkerin uusi Base for Buttercream jauheseos helpottaa taas usein haastavaksi koetun voikreemin tekoa. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa muutamassa minuutissa. Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä 🎂

Kaikki tuotteet tämän ihanan kakun koristeluun ja maustamiseen löytyvät Dr.Oetkerin valikoimista. Katso stoorien puolelta video kakun kuorrutuksesta ja koko kakun ohje blogin puolelta. Linkin löydät profiilista! ☝🏻

#leivojakoristele #anninuunissa #keväänjuhlat
Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveit Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveita kevään juhlakauteen liittyen 🌸 Toivoitte: 

1. Vegaanisia ohjeita (tulossa ihana juhlakakku)
2. Ohjeita gluteenittomaan leivontaan (postauslinkki profiilissa)
3. Pieniä suolaisia herkkuja (tulossa loppuviikosta)
4. Voileipäkakkuja (tulossa ja vanhat linkitetty stooriin)
5. Ohjeita leivonnaisten pakastukseen (linkki stooreissa)
6. Sokerittomia ohjeita (löytyy, linkki stooreissa)

Melkein kaikkia näitä aiheita olen käsitellyt blogissani jo ennestään. Koska niitä kysellään joka kevät 💋 Linkitin stoorien puolelle sivut mistä voitte käydä lukaisemassa vinkkejä 👆🏻ja tallensin kaikki myös kohokohtiin. 

Lisäksi kyselitte kakkujen kerma- ja kreemipursotuksista. Tässä pikaohjeita:

Ehkä tärkeintä on käyttää tukevaa pursotinpussia ja laadukasta terästyllaa. Lopputuloksen kannalta tämä on merkittävä asia 🎂 Kermaksi valitsen itse vispin, koska sen koostumus on oikein vispattuna jämäkkä. Käytän myös välillä kerman jämäköittämiseen mascarponea, rahkaa tai vaniljakreemijauhetta. Kasvipohjaiset vispit ovat väriltään valkoisempia, vatkautuvat hyvin ja kestävät hellettäkin paremmin. Suosittelen testaamaan. Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle huolitellun lopputuloksen kanssa 👌🏻

Kuvassa malleja eri tyllillä tehdyistä pursotuksista. Kuvan kerma on värjätty tipalla pinkkiä geeliväriä, joka sopii paremmin leivontaan kuin nestemäiset värit, jotka saattavat juoksettaa kreemit, kermat tai taikinan 💕

Hei tähän alle saa kysellä lisää 👇🏻 #anninuunissa
Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat p Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat palat tässä. Viimeinkin käytiin testaamassa @way_bakery Banaanikakku ja mantelicroissant 🤤 olivat niin ihania, että unohdin sen laskiais🥐 mitä ei enää saanut.
”Puolet elämän iloista on löydettävissä pik ”Puolet elämän iloista
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista”. - O.S. Marden

Tämä oli ihana muistutus arjen kauneudesta 🌸 Ensi viikolla on tulossa niin paljon kakku- viini- ja juhlavinkkejä että 🔥
Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplill Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplilla: Kolme suosikkia samalla pöydällä 🤍 Räksallad, toast skagen & princess tårta Tukholmassa 🍰 Ainiin ja 🥂Mistä sä haaveilet?
Mango & Passion 💛🧡 Voi miten tätä kakkua Mango & Passion 💛🧡

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten alkoi harmittaa kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. 

Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin aamulla makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin muutaman päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Ohje löytyy blogista ☝🏻 hyödyllisten ohjeiden kera: miten täyttää korkea kakku, miten kreemittää kakku ja mitä ottaa huomioon kukkien käytössä kakun koristelussa 👌🏻 #anninuunissa
Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyn Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyneet oman äitini kanssa. Äitiyden ja äidin merkitys on kasvanut elämässäni, kun äitiyden voi jakaa oman äidin kanssa. Kiitos rakkaudesta, tuesta ja läsnäolosta, jota olet jakanut Onnille ja minulle. Upeinta äitienpäivää kaikille äideille, äitiydestä haaveileville, äidiksi itsensä tunteville ja ihan kaikille, joita tämä päivä koskettaa ❤️
TGIF 🌸 Kippis auringolle, viikonlopulle ja läm TGIF 🌸 Kippis auringolle, viikonlopulle ja lämmölle 💕 Pssst! Pian saan jakaa teille ihaaaaania vaaleanpunaisia vinkkejä kevään tuleviin juhliin! 🥂
Kaupallinen yhteistyö @nicks.fi 🍦Uuuh vegaanis Kaupallinen yhteistyö @nicks.fi 🍦Uuuh vegaaniset Nick’s jäätelö-uutuudet ovat saapuneet 🤤 

Mun suosikki oli ehdottomasti aivan ihana Caramel Fudge, mutta pähkinävoin ystäville maistuisi varmasti myös suolaisen makea Peanut Butter 👌🏻

Tein näistä uusista jädeistä ihania pieniä jäätelökakkuja, joihin paloittelin rouskuviksi suupaloiksi myös uusia Nick'sin vegaanisia crunch bar patukoita! Helppo vinkki äitien hemmotteluun viikonlopuksi! 💕
 
Nick's tuotteissa ei ole lisättyä sokeria. Ne on makeutettu luonnollisilla makeutusaineilla: koivusokerilla, stevialla ja makeilla kuiduilla mausta tinkimättä! 🌱 Näiden uusien vegaanisten tuotteiden lisäksi muita Nick's herkkuja löytyy hyvinvarustelluista K- ja S-ryhmän kaupoista. Kannattaa kysellä kauppiaalta, jos omasta lähikaupastasi ei tuotteita vielä löydy. 
 
MINIJÄÄTELÖKAKUT 6 kpl

Nick's Vegan Caramel Fudge TAI Peanut Butter -jäätelöä
Nick's Vegan Peanut TAI Almond crunch bar -patukkaa
1 dl kauravispiä vaahdotettuna

Ota jäätelö huoneenlämpöön ja anna pehmentyä hetken. 
Asettele muffinivuoan koloihin paperiset muffinivuoat.
Nostele pehmennyt jäätelö ja palasia crunch patukoista vuokiin.
Pakasta pari tuntia ja kippaa jäätelökakut tarjolle.
Pursota päälle kermaa ja koristele strösseleillä.
 
#nicks #nicksfi #justforthejoyofit
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios