• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Rapea Mango-Vadelma Granola

Brunssi· Vegaaninen

13 tammi

Rapea Mango-Vadelma Granola

Terveisiä yläilmoista. Mahtavaa kun nykyään yläilmoissakin toimii wifi! Tässä kun on mukavasti aikaa ajatella, kirjoitella ja lukea niin ajattelin muistuttaa teitä vanhasta ohjeesta, joka ansaitsee kyllä kaiken muistuttelun.

Tammikuu on usein keventämisen aikaa. Monella alkaa uusi elämä ja toiset karistavat loppuvuonna kertyneitä joulukiloja. Itse en ole koskaan uskonut paastoihin tai tipattomiin, herkuttomiin, sokerittomiin ja muihin jaksoihin, joissa kieltäydytään jostain tietystä aineesta. Valitettavan usein 4 viikon ”-ittomien” kausien jälkeen syödään, juodaan tai ahmitaan kahta kauheammin sitä kiellettyä ainetta. Uskon yleiseen hyvinvointiin joka lähtee aamupalasta ja johon kiinnitetään huomiota läpi päivän ja myös muulla tavalla kuin ruokavaliolla.

Huomasin loppuvuodesta, kun aikaa ei riittänyt käytännössä enää mihinkään, että olin laiminlyönyt omaa hyvinvointiani lopettamalla kiireessä urheilun kokonaan (ei mukamas ollut aikaa). Tein uudenvuoden lupauksen, että tästä lähtien hyvinvointi ja liikkuminen tulee ensin ja sitten työt. Tarkoituksena on myös kiinnittää huomiota ruokavalioon, joka muuten usein kiireessä saattaa kääntyä huonompaan suuntaan kun aikaa ei ole suunnitella, kokata ja nauttia. Hyvinvointi on kokonaisvaltaista eikä liity ajanjaksoihin – se on elämäntapa.

Rakastan aamupalaa, myslejä, jogurttia ja varsinkin rapeaa granolaa eli muromysliä. Usein kaupasta ostetut granolat sisältävät törkeästi sokeria ja rasvaa, joten tein tällä kertaa granolan itse. Rapea Mango-Vadelma Granola on täydellistä. Makeuttajana tässä granolassa on hunajaa ja rasvana kookosöljyä. Hunaja ja öljy sitovat kaurahiutaleet, leseet, pähkinät ja siemenet yhteen ja rapeuttavat ne uunissa. Toin viime vuonna Thaimaasta kuivattua mangoa varta vasten tätä granolaa varten. Ahh voiko aamua aloittaa paremmin? Ihanaa päivää ♥


Rapea Mango-Vadelma Granola

Ohje:

  • 8 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl mantelilastuja
  • 0.5 dl chiasiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • 1.5 dl juoksevaa hunajaa
  • 5 rkl kookosöljyä
  • 1 dl kuivattua vadelmaa
  • 1 dl kuivattua mangoa (pilkottuna pieneksi)
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon ja sekoita.
  3. Mittaa hunaja ja öljy pieneen kattilaan ja lämmitä sulaksi.
  4. Kaada hunajaseos kuivien aineiden sekaan ja kääntele kunnolla sekaisin koko seos.
  5. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  6. Sekoittele granolaa pari kertaa lastalla, jotta se saa väriä kauttaaltaan.
  7. Granola on valmista kun se on kullanruskeaa ja näyttää herkullisen rapealta.
  8. Nosta pelti uunista ja anna granolan jäähtyä.
  9. Lisää mangoviipaleet ja kuivattu vadelma ja purkita.
  10. Herkuttele granolaa aamujogurtissa tai rahkan kanssa!

Vinkki! Ostin kuivattua mangoa Thaimaasta, mutta sitä saa esimerkiksi It´s Pure -myymälöistä (kuten myös kuivattua vadelmaa). Voit vaihtaa/lisätä granolaan muita pähkinöitä tai korvata osan kaurahiutaleista ruishiutaleilla. 

Rapea Mango-Vadelma Granola


Katso lisää brunssiherkkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Fantastinen Oreo-Fudge
Seuraava artikkeli: Suklaiset Mokkamarengit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kaura sanoo

    19.1.2018 00:43

    Ihanan herkullisen näköistä granolaa. Pitää itsekin tehdä tällaista. Aineetkin suurimmaksi osaksi jo valmiina. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.1.2018 07:19

      Hei tämä oli aivan ihanaa! Juuri äsken söin kupillisen luonnonjogurtin kanssa 🙂 Tähän saa näppärästi kaikki joulusta jääneet mantelitkin piilotettua 🙂 Ihanaa viikonloppua!

      Vastaa
  2. Heidi sanoo

    19.2.2018 17:54

    Aivan mahtava granola, on niin herkkua! Sattumalta törmäsin blogiin, näyttäis olevan kaikkea muutakin kivaa! Tuo yks suklaakakku täytyy testata joku päivä! Onneksi löysin tämän.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.2.2018 17:57

      Kiitos Heidi ihanasta kommentistasi 🙂 Tällaiset piristävät kummasti aina maanantaipäivää! Tervetuloa herkuttelemaan. Tää granola on muuten sit aivan liian hyvää 😉 ja se suklaakakku on blogin yksi suosituimmista resepteistä.

      Vastaa
  3. Sari/Saaranlautasella sanoo

    14.1.2019 09:42

    Herkullisen näköistä granolaa, mutta eihän noista aineista voi saadakaan kuin hyvää, mun täytyy tehdä myös tätä, mutta jollain lailla korvaan ainakin osan tuosta hunajan määrästä.
    Tervetuloa kotiin <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.1.2019 15:10

      Tmä on kyllä ihan superherkullista! Hunajaa voi tosiaan vähentää 🙂 Pitäisiköhän minunkin 😀

      Vastaa
  4. Peggy sanoo

    15.1.2019 23:10

    Itse tehty on ihan parasta ja näin tietää, mitä granola sisältää sokerinkin puolesta. Kohtuudella kaikkea, juurikin näin. Mukavaa viikkoa Anni!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.1.2019 06:06

      Kiitos samoin Peggy 🙂 Kohtuudella nimenomaan <3

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios