Täysjyväinen Omenahyve

Omenahyvettä eli omena-kaurapaistosta on tehtävä joka syksy. Onneksi sain monta kiloa omenoita työkaveriltani tänäkin vuonna. Omenat ovat jo odottaneet pääsyään uuniin.

Muutin omaa äidiltä perittyä (vakio)reseptiäni hieman. Vähensin sokerin ja voin määrää ja samalla lisäsin omenoita. Käytin ”taikinassa” tai murussa ainoastaan täysjyväisiä vaihtoehtoja. Tällaista iltapalaa meillä syödään nam! Toimii muuten loistavasti myös vaniljajogurtin tai luonnonjogurtin kanssa, jos haluaa keventää vielä enemmän.

Pidemmittä puheitta ohjeeseen ♥


Täysjyväinen Omenahyve

Ohje:
  • 15 keskikokoista suomalaista hapanta omenaa
  • 80 g voita
  • 0,75 dl ruokosokeria
  • 3 dl neljän viljan kaurahiutaleita
  • 1 dl sämpyläjauhoja
  • 1,5 tl kanelia
  1. Kuori ja lohko omenat suoraan isoon uunivuokaan.
  2. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja sulata se voihin.
  3. Mausta voisokeriseos kanelilla.
  4. Lisää kaurahiutaleet vähitellen voiseokseen ja lopuksi sämpyläjauhot.
  5. Sekoita hyvin ja kaada muru omenalohkojen päälle.
  6. Paista hyvettä uunin alatasolla 180 asteessa noin 35 minuuttia.
  7. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Täysjyväinen Omenahyve

Lisää omena-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *