• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Donitsikakku (ja juhlahuumaa)

Kreemikakut· Vappu

27 huhti

Donitsikakku (ja juhlahuumaa)

Juhlahuumaa ♥

Näin vapun kynnyksellä on tärkeät juhlat, joita vietetään tänä viikonloppuna. Osa teistä arvasi oikein alkuviikosta Instagramissa. Nyt juhlitaan verkkokauppani 2-vuotissyntymäpäiviä ja olen itse toiminut yrittäjänä tasan kaksi vuotta! On uskomatonta miten aika rientää. Juurihan avasin ovet verkkokauppaani ja toivotin teidät tervetulleeksi ostoksille vaaleanpunaiseen herkkukauppaan.

2 vuotta sitten tiesin paljon verkkokaupasta, mutta aika vähän verkkokaupan pyörittämisestä. Sama pätee yrittäjyyteen. Se mitä olen kahden vuoden aikana oppinut on mahdotonta pukea sanoiksi. Oppimisella tarkoitan verkkokaupan pyörittämistä, yrittäjyyttä, asiakaspalvelua, esimiehenä toimimista, kansainvälisiä suhteita, organisointitaitoja, paineensietokykyä, epäonnistumisen hyväksymistä, onnistumisen iloa… Lista jatkuu loputtomiin ja joka päivä opin lisää.

Valitan usein läheisille kiirettä tai oikeastaan sitä, että on koko ajan on enemmän tekemistä verrattuna aikaan. En muista koska viimeksi olisin lopettanut työt fiiliksellä ”jes kaikki tuli tehtyä nyt vapaalle”. Tämä tuntuu joskus raskaalta ja tulee itku. Kaikki nämä ovat kuitenkin positiivisia ongelmia. Muistuttelen siitä itseäni joka päivä. Olen onnellisessa asemassa oleva yrittäjä. Yritykseni nimittäin kasvaa ja menestyy. Ja niin kauan kun henkilökohtainen kiireeni ei näy sinnepäin niin kaikki on ihan hyvin vai mitä?

Kiitos teille lukijoille, asiakkaille ja kaikille muillekin kahdesta vuodesta, tilauksista, ihanista palautteista, toiveista, kommenteista, tuesta ja positiivisuudesta! Ilman teitä ei olisi kauppaa eikä tätä yritystäkään. Nyt siis juhlitaan! Verkkokaupan puolella on paljon tarjouksia ja kaikkiin tilauksiin pakataan tänään alennuskoodeja ja muuta mukavaa! Kurkkaa postisi, jos olet uutiskirjeentilaaja, olet saanut tietoa muistakin synttärieduista sekä uutuuksista!

Sitten tämä kakku. Se sopii täydellisesti myös vappukakuksi! Ihanan raikas trooppisen herkullinen donitsikakku on täytetty ananasmoussella ja kuorrutettu passion-mangokreemillä! Kakun koristeena toimivat ihanat valkosuklaalla kuorrutetut minidonitsit, jotka sopivat muuten koristeiksi täydellisesti! Vai mitä mieltä olet?


Donitsikakku

Riittoisuus noin 8-10 hlö.

Kakkupohja: 

Leivoin 3 munan sokerikakkupohjan halkaisijaltaan 15 cm vuokaan. Ohje löytyy täältä.

Voit leipoa kakun GLUTEENITTOMANA tekemällä gluteenittoman pohjan. Ohje löytyy tästä.

Ananasmousse:

Tein moussen tällä suositulla marjamousse-ohjeellani, korvaamalla marjapyreen ananaspyreellä. Ananasmoussen ohje löytyy tästä.

Lisäksi laitoin moussen ja kakun väliin ananaspyrettä ohuen kerroksen.

Mango-Passionkreemi:

  • 200 g voita
  • 4-5 dl Mango-Passion makutomusokeria
  • 1 rkl maitoa
  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Tähän menee usea minuutti. Näet selvästi kuinka voin väri vaalenee ja seos kuohkeentuu.
  3. Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Kun olet lisännyt kaiken sokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
  5. Lisää kylmä maito ja jatka vielä vatkaamista.
  6. Valmis voikreemi on kuohkeaa ja vaaleaa ja se ei maistu voilta. Kuohkea, vaalea ja notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä apuna käyttäen. Kreemin vatkaamiseen menee noin 10 minuuttia.

Valumat = ganache:

Tein tällä kertaa valumat candy melts nappuloista. Teen ganachen nykyään aina näin:

  • 150 g candy melts nappuloita
  • noin 1 dl kermaa
  1. Mittaa candy melts nappuloita pieneen kulhoon noin 60-70 g.
  2. Lämmitä kermaa kattilassa noin puoli desiä ja gaada se meltsien päälle. Älä kaada ihan kaikkea kerralla.
  3. Odota 5 min. Meltsit sulavat kuuman kerman alla. Sekoittele varovasti tasaiseksi.
  4. Käytä mikrossa, jos kaikki meltsit eivät sula itsestään.
  5. Jos ganache on liian juoksevaa, lisää candy melts nappuloita, jos liian jäykkää lisää kermaa.
  6. Nostele ganachea kakun reunoille lusikalla niin, että se pääsee valumaan reunoilta kauniisti.
  7. Tein 2 eri väriä, joten nostelin kumpaakin kakun reunoille vuorotellen.
  8. Lopuksi nostelin ganachea kakun päälle niin että se peittyi.

Vinkki! Voit kaataa ganachen myös kakun keskelle kokonaan ja käännellä kakkua niin että ganache valuu kauniisti koko kakun päälle ja lopuksi reunoille. Voit myös pursottaa ensin valumat ja lopuksi kaataa kakun päälle ganachen. Tapoja on monia.

Koristeet:

  • minidonitsit
  • nonparellit ja sokerihelmet

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.
  2. Kasaa kakku kelmulla tai reunakalvolla vuorattuun vuokaan: ensin pohja sitten, ohut kerros ananaspyrettä tai hilloa ja sitten puolet moussesta. Toista sama, kunnes kakku on koottu.
  3. Kostuta pohjat esimerkiksi ananasmehulla ennen moussen ja pyreen lisäämistä (pieneen kakkuun noin 0.5 dl mehua kostutukseen).
  4. Vedä kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai pari tuntia.
  5. Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle.
  6. Aloita kreemitys. Kreemi tulisi levittää kakkupohjan päälle ensin niin tasaisesti kuin mahdollista, käyttää jääkaapissa ja toistaa levitys.
  7. Levitä siis kakkupohjan päälle ensin yksi ohut kerros ”murukerros” kreemiä ja käytä kakku jääkaapissa (n. 5-10min), jolloin kreemi kovettuu kakun pintaan.
  8. Sen jälkeen levitä kreemiä vielä toinen kerros ja kolmaskin, jos olet tarkka. Muista aina kovettaa jokainen kerros jääkaapissa.
  9. Valmista ganache ja valuttele se kakun reunoille lusikalla, pursotinpussilla tai ganachepullosta.
  10. Pursottele jäljelle jäänyttä kreemiä kakun päälle ja asettele donitsit koristeeksi. Ripottele kakun päälle halutessa myös sokerihelmiä ja nonparelleja.

Vinkki! Koristele kakku suoraan tarjoilualustalla, jolloin se on kaikista helpointa! 

Huom! Tasaisen lopputuloksen saamiseksi palettiveitsi on ehdoton työväline!

Donitsikakku (ja juhlahuumaa)Donitsikakku (ja juhlahuumaa)Donitsikakku (ja juhlahuumaa)

Ihanaa viikonloppua!


Lisää Vappu-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « 10 Herkkua Vapuksi!
Seuraava artikkeli: Vastustamaton Passionsima »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios