• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Browniepohja ja asiaa mitta-astioista

Brownie· Kakkupohjat· Yhteistyöt

10 marras
Eikö ole herkullisen kesäinen tuo hyydytetyn sitruunajuustokakun kuva? Pääosassa kuvassa on kuitenkin tuo mehevä browniepohja, jonka ohjeen voit napata talteen alempaa. Tässä postauksessa pohdin muutakin – nimittäin mitta-asioiden käyttöä ja mittaamista leivonnassa. Kuinka tarkkaa se on? Miten sinä teet sen? Grammoina, deseinä vai silmämääräisesti?

Sain Orthexilta testiin erilaisia mitta-astioita ja näppärän pienen kattilan. Tykkään, että leivonnassa välineet ovat kunnossa – puhtaita, laadukkaita ja käteviä. Orthexilta minulla on ollut jo entuudestaan käytössä mittakannut, jotka on helppo pinota sisäkkäin tilan säästämiseksi. Nyt ihastuin tähän ihanaan muoviseen mittalusikkasarjaan, jossa on maustemitta, teelusikka, ruokalusikka, puolikas desimitta ja desimitta – kiinnitys hauskalla nepparilla varmistaa, että mitat ovat aina samassa paikassa leivontaprojektin alkaessa. Mielestäni läpinäkyvät astiat tekevät mittaamisesta havainnollisempaa.
Olen itse leipuri, joka mittaa tarkasti tilanteen mukaan. Macaron leivoksia tehdessä kaikki tehdään gramman tarkkuudella ja voin kertoa, että silti piilee mahdollisuus, että jokin menee vikaan. Piirakoita, pullaa ja muffinsseja tehdessä mennään usein silmämääräisesti. Varsinkin mausteita suolaa, vaniljaa, kardemummaa ja muita laitan ”ripauksissa” – niin, että tuntuu hyvältä. Tutut reseptit on aina helpompi tehdä ”muistista” soveltaen. Vielä en ole epäonnistunut, joten väitän että myös leivonnassa voi hiukan soveltaa!

 

Meitä on moneen junaan. Minulla on ystäviä, jotka sanovat noudattavansa erittäin tarkasti ohjeita ja jos tarkkoja ohjeita ei ole niin metsään mennään. On sanottu, että ruoanlaitossa sovelletaan, mutta leivonnassa noudatetaan tarkasti reseptiä. Oletko samaa mieltä? Vai erottaako tarkkuuden ja silmämääräisen se missä tehdään? Ammattileipurit varmasti noudattavat reseptejä tarkemmin, jotta laatu pysyy tasaisena. Lasten kanssa leipovat sanovat, että on pakko olla joustoa, koska lapsien mittakäsi vähän vaihtelee tilanteen mukaan!

 

Mittaamisen lisäksi leivonnassa kuitenkin on tärkeää puhtaat astiat, leipurin otteet ja maltti. Saan paljon kysymyksiä varsinkin koskien sokerikakkupohjaa ja sen onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä. Sokerikakkupohjassa mittaamisen lisäksi tärkeää on isot puhtaat tilavat kulhot, vaahdotus, munien tuoreus ja se ettei taikina lässähdä esimerkiksi liian kovasta kääntelystä jauhoja lisättäessä.

 

Browniepohjasta on moneksi! Käytän sitä itse hyydytettävien kakkujen pohjana tai lisään siihen esimerkiksi keksejä tai muuta herkkua, jolloin saa tehtyä helposti maistuvia browniepaloja, jotka maistuvat lapsille ja suklaata rakastaville aikuisille.

 

Tässä reseptissä mittaan tuotteet melko tarkasti. Miten muuten on tuon desimitan kanssa, tasoitatko pinnan kun mittaat jauhoja vai heristätkö mitasta ylimääräiset jauhot jauhopussiin? Tämäkin on kuulemma tarkka juttu osan mielestä? Minä kuulun jälkimmäiseen.

 

Browniepohja:
  • 75g suklaata
  • 50g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota 22cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti.
  3. Sulata voi kattilassa ja sulata sitten suklaa paloina joukkoon – sekoita.
  4. Kaada voisuklaa isompaan kulhoon ja lisää sokerit sekä suola sekoittaen.
  5. Lisää vielä kananmuna ja sekoita hieman rivakammin.
  6. Sekoita kaakaojauhe jauhoihin ja sihtaa parissa osassa taikinaan.
  7. Kun taikina on tasaiseksi sekoiteltu, niin kaada se vuokaan.
  8. Paista pohjaa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.
  9. Anna jäähtyä kunnolla. Käytä esimerkiksi hyydytettävien juustokakkujen pohjana.

 

Mitta-astioiden lisäksi jokaisella kotileipurilla pitäisi olla pieni näppärä kattila, jossa sulattaa voita, suklaata tai, jossa voi keittää ganachet ja kotitekoiset karamellit. Mielellään kattilassa saisi olla nokka, jonka avulla kaadat esimerkiksi sulan suklaan kätevästi taikinaan.

 

Tämä yhden litran GastroMax kasari on loistava juuri sulatukseen! Käytin sitä brownietaikinan teossa – kohdassa, jossa voi ja suklaa sulatetaan ennen taikinaan lisäystä. Kasari on pieni ja näppärä ja mikä parasta sen sisällä mitta-asteikko, joten voit mitata ainekset suoraan kattilaan! Kasari kestää myös uunin ja pesunkoneen.

 


Jätä sähköpostiosoitteesi ja kommentoi miten sinä mittaat leipoessa ja osallistut pienen tuotepaketin arvontaan! Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 13.11. asti.

 

 
Yhteistyössä:

 

 

 

86 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Sininen Ombre Kakku Isälle + video
Seuraava artikkeli: Sunnuntai-Brunssi (Isälle) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 06:12

    Olen leivonnassa aika tarkka.Mittaan varsinkien uusien reseptien ainekset tosi tarkkaan,mutta jos kyseessä on tutumpi ohje,esim.pullataikina,jauhoja laitan miten hyvälle tuntuu.Se riippuu hieman ohjeesta ja siitä kuinka tarkkaa aineksien oikein mittaaminen onnistumisen takaamiseksi on.Myös omalla kokemuksella on merkitystä.
    pauliina.leminen@gmail.com

    Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 06:19

    Mittaan leipoessa aina kaikki aineet erittäin tarkasti, toki uutta reseptiä testattaessa lisäilen esim mausteita maun mukaan jos on tarvetta �� hennariina.n@luukku.com

    Vastaa
  3. H sanoo

    10.11.2016 06:26

    Minulla on metalliset mittakupit ja -lusikat, mutta joskus mittaan vapaalla kädellä… Riippuen siitä, mitä olen tekemässä. 🙂
    minkamaaria@suomi24.fi

    Vastaa
  4. Leena Kivinen sanoo

    10.11.2016 06:29

    Mittaan ja luen ohjetta pilkuntarkasti, muuten menee metsään

    Vastaa
  5. eLiina sanoo

    10.11.2016 06:30

    Meillä on kaikki oikeat mittavälineet aina hukassa, joten käytän yleensä juomalaseja ja lusikoita. Eikä mikään ole niin kamalan pahasti epäonnistunut tähän mennessä… 😀

    xevex82(at)gmail.com

    Vastaa
  6. mummo sanoo

    10.11.2016 06:42

    Mittaan kyllä tarkasti ja siksi mukaan arvontaan mummolta@gmail.com

    Vastaa
  7. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 06:45

    Mittailen suht. tarkasti.

    paivi_h83[at)Hotmail.com

    Vastaa
  8. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 07:06

    Mittailen uudet ohjeet millin tarkasti. Vanhat jo vuosia sitten hyviksi todetut ohjeet saattaa mennä välillä mustatuntuu-tyylillä. Ehkä asiaan vähän vaikuttaa lapset (4 omaa ja 2 plus) ja heidän kanssaan yhdessä leipominen :). Jäin muuten kaipailemaan kuvan hyydytetyn sitruunajuustokakun ohjetta. En löytänyt sitä arkistoistasi.

    Ihanaa talvista marraskuuta 🙂

    pirjo.gustafsson@kolumbus.fi

    Vastaa
  9. Teija Hämäläinen sanoo

    10.11.2016 07:48

    Aika suuripiirteisesti mittailen ja useasti ilman mittakuppeja.
    hamalainentm@gmail.com

    Vastaa
  10. Roosa sanoo

    10.11.2016 08:04

    Usein aikalailla tarkasti ja tasaisilla mitoilla. Tomusokeri on yksi niistä harvoista tuotteista, jonka laitan mukaan aina silmämääräisesti! 😀
    roosaarg@hotmail.com

    Vastaa
  11. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 08:19

    Pääsääntöisesti mittaan tarkasti, varsinkin uusissa ohjeissa tai sellaisissa missä mielestäni mitan täytyy olla tarkka 🙂 lapsen kanssa leipoessa ja tuttuja ohjeita käyttäessä ei mielestäni niin tarkka tarvitse olla, enkä myöskään koskaan sormella vedä ylimääräisiä jauhoja pois, vaan heiluttelen liiat takaisin 🙂 pullataikinaan jauhot menee aina summassa 🙂

    anette.sillanpaa@hotmail.com

    Vastaa
  12. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 08:30

    aika tarkasti mittaan jos lukee grammoina mittaan vaaalla ja jos lukee mittoina niin mittaan tarkasti mitoilla.

    jessicalonnberg@hotmail.com

    Vastaa
  13. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 08:31

    Mitataan ja sormituntumalla loput! Ei se niin tarkkaa ole, lopputulos ratkaisee.

    Vastaa
  14. sussukka sanoo

    10.11.2016 08:34

    En ole mitenkään tarkka mittailija vaan käytän ties mitä kuppia tai lusikkaa, mikä sattuu olemaan lähettyvillä. 😀
    suvi.pehkonen(at)luukku.com

    Vastaa
  15. Riiti sanoo

    10.11.2016 08:44

    Desimitalla ja pikkulusikalla mittaan, joskus onnistuu ja toisinaan ei 🙂 riiti81(At)gmail.com

    Vastaa
  16. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 08:47

    Mittailen normi lusikoilla ja desimitalla sekä mututuntumalla 😀
    idatraff(at)hotmail.com

    Vastaa
  17. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 09:09

    Desimitoilla ja lusikoilla, ei oo niin justiinsa. 🙂

    katatei79@gmail.com

    Vastaa
  18. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 09:54

    Mittaan tarkasti ohjeen mukaan.
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    Vastaa
  19. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 10:04

    Sokerikakkupohjaa tehdessä punnitsemaan aineet tarkoin. Pullaa ja sämpylöitä tehdessä en käytä ohjeita vaan näppituntumalla mennään! siniklamsa@gmail.com

    Vastaa
  20. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 10:12

    Ainakin uusia reseptejä kokeillessa ja macaronseja tehdessä mittaan tarkasti. Luottoresepteissä, joiden tietää toimivan ei niin tarkalla mittaamisella, mittaamisen saattaa tehdä huolettomammin mittasarjan ja perus ruokailuvälineiden avulla. outivar@gmail.com

    Vastaa
  21. Terhi Itkonen sanoo

    10.11.2016 10:51

    Leipoessani mittaan aineet tarkasti, en kuitenkaa grammoina ( en omista vaakaa) vaan ihan mitta lusikoilla ja astioilla. Jos on kyseessä taikina esim. pullaan tai piirakka pohjaa niin silloin jauhojen määrää kyllä mittailen myös silmämääräisesti ja tuntuman mukaan. Jauhoja mitetessa minäkin "ravistan" mittaa, että saan jauhojen pinnan tasaiseksi 🙂

    Vastaa
  22. Terhi Itkonen sanoo

    10.11.2016 10:51

    Ja s.posti osoite unohtui eli terhi.itkonen@klumbus.fi

    Vastaa
  23. Sinikka sanoo

    10.11.2016 11:03

    Leivo työkseni joten grammalleen kaikki yleensä leivon ja muunnan kaikki ohjeet deseistä grammoiksi nopeuttaakseni leivontaa. Kotona tulee usein leivottua ja mittailtua silmämääräisesti "vähän tota ja ripaus tätä ja pikkuisen vielä tuosta" metodilla ?
    sinikka.rusila@gmail.com

    Vastaa
  24. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 11:29

    Olen sellainen hälläväliä mittaaja ja sen kyllä huomaa, ei aina onnistu. 🙂
    (varisxi(at)gmail.com)

    Vastaa
  25. Suvi7 sanoo

    10.11.2016 11:31

    Jos kyseessä on itselleni uusi resepti, niin mittaan suht koht tarkkaan. Olen tosin aika ..hmm.. taiteellinen ja malttamaton, joten uusiakin reseptejä saatan alkaa tuunailemaan ja vaihtelemaan ainesosia kesken kaiken. Sitten, kun resepti on tuttu, niin alan heittelemään ainesosia ihan fiiliksen mukaan! Kun taidot karttuu, niin osaa suunnilleen arvioida ainesosien suhteita, miten tulee oman suun mukainen ja vielä rakenteeltaan ok tuote.
    Mikäli tarvitaan jotain esim. juhlia varten muidenkin syötäväksi, niin sitten pysyttelen tutussa reseptissä ja yritän pysyä suunnilleen tarkoissa mitoissakin 😉 talviuninalle(at)gmail.com

    Vastaa
  26. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 11:53

    Mittaaminen ei ole vahvin puoleni arjen ruoanlaitossa; luotan enemmän silmämääräiseen arvioon koostumusta ja makua tarkkaillen. Mut sit kun teen jotain (uutta) reseptin kanssa, olen perfektionistisen tarkka määrien suhteen 😀

    susamaikki@gmail.com

    Vastaa
  27. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 12:04

    Minäkin karistan ylimääräiset jauhot mitasta pois. Ei se oo niin tarkkaa 😛

    cloudberryshake (at) gmail.com

    Vastaa
  28. anna s. sanoo

    10.11.2016 12:49

    Täytyy sanoa, että minä olen yleensä ihan millin tarkka näissä resepti/ruoanlaittoasioissa. Sillä voi olla asiaan jotain tekemistä, että työskentelen laboratoriossa ja siellä mittausasiat on niin tärkeitä 😀
    anna_88@luukku.com

    Vastaa
  29. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 12:50

    Mittalusikat ja desin mitta käytössä ,mutta usein menee sinnepäin tuntumalla.
    Tyttiklemetti@luukku.com

    Vastaa
  30. Blogmii sanoo

    10.11.2016 12:53

    Pyrin mittaamaan tarkasti leipoessa, ruuanlaitossa se ei ole niin nuukaa!
    miianblogi(at)suomi24.fi

    Vastaa
  31. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 13:47

    Mittalusikoita käytän aina, tai 1 dl mittalusikkaa oikeastaan. Perus teelusikkaa olen aina käyttänyt jos tarvitsee lisätä pari teelusikallista jotain aineista taikinaan (: Helppokäyttöinen vaaka on myös todella käteväksi leipoessa! (:

    amanda.ahola12@gmail.com

    Vastaa
  32. Tita sanoo

    10.11.2016 13:52

    Minulla vähän vaihtelee mittaustapa. Tutussa reseptissä käytän desimäärää, mutta jos on joku ihan uusi kokeilu, niin mittaan tarkemmin.:)
    titantupa@gmail.com

    Vastaa
  33. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 14:31

    Itse olen todella tarkka mittaamisessa. Paitsi leivät ja pullat menee silmämääräisesti
    annajankeri@luukku.com

    Vastaa
  34. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 15:10

    Metallinen mittakuppi ja lusikat ovat käytössä. Niillä mennään! 😛

    saraana.makela@gmail.com

    Vastaa
  35. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 15:19

    Mulla on käytössä desimitta ja lusikat. Pyrin mittaamaan aika tarkasti 🙂
    emmih96@hotmail.com

    Vastaa
  36. Jack Bauer sanoo

    10.11.2016 15:56

    Minä mittaan lähes kaikki keittiövaa'alla, on paljon tarkempi kuin vetomitat. Pienemmät määrät kuten tl ja rkl mittaan puolestaa vetomitoilla 🙂

    aripekkaojala@gmail.com

    Vastaa
  37. Suvi Kiviniemi sanoo

    10.11.2016 16:06

    Ollessani töissä mittaan kaikki grammalleen mutta kotona sovellan reseptejä koska tykkään testailla kaikkea ? tykkään ennemmin grammamääräsistä ohjeista kuin desi.

    Vastaa
  38. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 18:02

    Mitalla tasamitat
    Marjajkivinen@gmail.com

    Vastaa
  39. Ninspu sanoo

    10.11.2016 18:13

    Tutut reseptit tulee tehtyä rennommin rantein, kun taas uusien kanssa olen tarkempana, mutta kuitenkin omaa makua mukaillen! 🙂
    fani_92_@hotmail.com

    Vastaa
  40. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 18:46

    Airiina
    Mittaan aika tarkasti esimerkiksi kakkujen suhteen, leivät teen miten olen tottunut aina arvioimaan. Mitat ovat noin 30 vuotta vanhoja häälahjaksi saatuja muovisia.

    aiholapp(at)uusikaupunki.fi

    Vastaa
  41. Sunday sanoo

    10.11.2016 18:46

    Mittaan kyllä tarkasti ja mittoja on tullut hankittua vähän joka lähtöön. 🙂

    sannamaria77 at gmail.com

    Vastaa
  42. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 18:56

    Mittalusikat ja desimitat mulla tarkasti käytössä 🙂
    nelliina at yahoo.com

    Vastaa
  43. Hilda Hissu sanoo

    10.11.2016 19:01

    Fiiliksellä teen yleensä tutut ruoat, mutta jos ensimmäistä kertaa kokeilen jotain uutta, on kaikki mittalusikat käytössä 😀
    hilsan@luukku.com

    Vastaa
  44. Leipoo sukkasillaan sanoo

    10.11.2016 19:17

    Kiva postaus, Anni 🙂 Minulla on ahkerassa käytössä keittiövaaka, jolla tykkään punnita useimmat leipomisessa käytettävät aineet 🙂
    erja.renko(at)gmail.com

    Vastaa
  45. Hippo hiiri sanoo

    10.11.2016 19:34

    Mukana ollaan! Käytän aika orjallisesti mittalusikoita, desimittoja ja keittiövaakaa..

    hippohiiri at gmail.com

    Vastaa
  46. Terhi J. sanoo

    10.11.2016 19:50

    Mittaan tarkasti, joten käytössä mittalusikat, desimitat ja keittiövaaka on myös aina käytössä. texas-86 (at) hotmail.com

    Vastaa
  47. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 20:14

    Heh, tunnen itseni vähän pikkutarkaksi, mutta nykyään mittaan kaikki ainekset jauhoja myöten grammapuntarilla… Mutta konsti itseasiassa helpottaa leipuria ja vähentää tiskiä, kun kaikki ainekset voi mitata samalla kertaa 🙂 Tosin alun perin jouduin turvautumaan puntariin, koska kunnolliset desimitat puuttuivat… Ehkä nyt onnistaisi, niin saisin niidenkin puutteen korvattua! 😉
    mykramilla(at)gmail.com

    Vastaa
  48. Enni sanoo

    10.11.2016 21:03

    Yleensä mittaan ainesosat hyvin tarkasti, mutta tutumpien reseptien kanssa menen usein näppituntumalla 🙂 ennii.11@suomi24.fi

    Vastaa
  49. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 21:09

    Parempi mitata tarkkaan kuin katua. =)
    -Noora
    nono alaviiva kaksi nolla alaviiva nolla kaksi miukumauku hotmail piste com

    Vastaa
  50. Taina H sanoo

    10.11.2016 21:18

    Suurinpiirtein mittoja käyttämällä, osa ainesosista näppituntumalla sinnepäin. Tosin nykyisin keittiövaa'an kanssa on tullut välillä käytettyä tarkempiakin määriä. Ja jos uskallan vielä leipoa macaroneja (kaksi kertaa kokeillut ilman kunnon onnistumista), niin sitten tarkoilla grammamitoilla.

    Vastaa
  51. Anonyymi sanoo

    10.11.2016 22:32

    Leipoessani esim kakkuja, mittaan tarkasti grammalleen vaakaa käyttäen. Muuten olen suurpiirteinen leipuri.
    liepukka2009(at)windowslive.com

    Vastaa
  52. Kaura sanoo

    10.11.2016 22:47

    Mittaan kyllä varsinkin leivonnassa ainesosat. Kuivissa aineissa mittaaminen on erityisen tärkeää. Vaakaa en käytä, vaan ihan desimitoilla mennyt. lamerinquecit@gmail.com

    Vastaa
  53. Anonyymi sanoo

    11.11.2016 06:02

    Leivonnassa leivinjauheet ja mausteet mittaan melko tarkkaan. Vehnäjauhot ja sokerit "sinne päin". Tilanteesta ja leivottavasta tietysti riippuen. 🙂 kristiina.sankari (@)gmail.com

    Vastaa
  54. Anni sanoo

    11.11.2016 06:46

    mittaan tilanteesta riippuen desimitoilla, laseilla, vaa'alla… töissä sit tietenkin tarkemmin, kuin kotona!

    anni.rutanen@edu.hel.fi (tai jotain muuta kauttakin voi viestiä!)

    Vastaa
  55. Jessika sanoo

    11.11.2016 09:13

    pyrin mittaamaan tarkasti, joskus vähän sinnepäin. pirpanaunelmia@hotmail.com

    Vastaa
  56. Anonyymi sanoo

    11.11.2016 10:49

    Riippuu vähän käytettävästä ohjeesta, tarvittaessa kyllä ihan keittiövaa'allakin mittaan 🙂 sadekeinanen@suomi24.fi

    Vastaa
  57. Joanna sanoo

    11.11.2016 11:07

    Perus leivontaan mikä on tuttu (pullat, sämpylät,letut) niin mutu tuntumassa menee mutta kaikissa vähänkin vaativissa käytän mittaa ja vaakaa. Itsellä käytössä iän ikuiset mittalusikat ja uudet ovat olleet jo pitkään ostoslistalla 😀
    Radiogirl–@hotmail.com

    Vastaa
  58. Jasmiina Jussila sanoo

    11.11.2016 12:09

    Mittoja ja vaakaa. Vaaka on varmin ??
    jasmiina.jussila95@gmail.com

    Vastaa
  59. Anonyymi sanoo

    11.11.2016 12:20

    Olen kova soveltamaan keittiössä: mittaan tarkasti vain, jos on pakko. Usein leivonnassa on, mutta tutumpien reseptien kanssa sovellan, ruokaa laittaessa ihan huolellakin. 🙂 minna . reipas (at) gmail . com

    Vastaa
  60. Sofia Nieminen sanoo

    11.11.2016 13:12

    Leivonta vaihtelee kovasti tuloksien kanssa! Toisinaan valmistan mielettömän upeita ja hyviä.. sitten on niitä päiviä kun kaikki menee pieleen. Soveltaminen EI todellakaan onnistu. 😀 toisin kuin ruuanlaitossa! <3
    ssofia.o@hotmail.com

    Vastaa
  61. Sofia Nieminen sanoo

    11.11.2016 13:14

    Leivonta vaihtelee kovasti tuloksien kanssa! Toisinaan valmistan mielettömän upeita ja hyviä.. sitten on niitä päiviä kun kaikki menee pieleen. Soveltaminen EI todellakaan onnistu. 😀 toisin kuin ruuanlaitossa! <3
    ssofia.o@hotmail.com

    Vastaa
  62. Annabrander sanoo

    11.11.2016 14:03

    Itse tykkään valmiita ohjeita seuratessa mitata aineet tarkasti mittalusikoilla ja -kulhoilla. Tehdessäni tuttuja leivonnaisia uskallan enemmän kokeilla uusia juttuja ja soveltaa 🙂 Jos leivon jotain terveellistä herkkua, tykkään tehdä omat reseptit, jolloin laitan mitä milloinkin vain ilman kummoisempia mittoja 🙂

    Vastaa
    • Annabrander sanoo

      11.11.2016 14:04

      Sähköposti unohtui, se on siis anna.bbrander@gmail.com

      Vastaa
  63. Unknown sanoo

    11.11.2016 15:36

    Tarkasti mittaan, vaa'alla tai mitoilla ☺
    jonnakin(at)hotmail.com

    Vastaa
  64. fisunen sanoo

    11.11.2016 16:33

    Vähän turhan hutiloiden…vähän sinne päin tyylillä.
    T: fisunen (fisunen@gmail.com)

    Vastaa
  65. Anonyymi sanoo

    11.11.2016 17:04

    Vanhalla ortexin mitalla mutta enemmän menee sinne päin ja vähän vielä päälle��
    whyangelcry@gmail.com

    Vastaa
  66. Anonyymi sanoo

    11.11.2016 17:40

    Henna28
    Mittaan aika tarkasti, täytteitä ja kuorrutteita teen aina hieman runsaammalla kädellä kuin ohjeessa, saan näin muhkeimpia. Leivonta on hauskaa ja harrastan sitä usein.

    henna.holappa1@luukku.com

    Vastaa
  67. Karoliina Kiljunen sanoo

    11.11.2016 18:08

    Mittaan aina ainekset, mutta se miten tarkasti vaihtelee. Pullat, piirakat ja tutut leivonnaiset mitaan vähän sinnepäin. Mutta kun kokeilen uusia reseptejä tai teen sellaisia leivonnaisia joissa on oltava todella tarkka mittaan tarkasti. (Kokemusta on kun mittasin hutiloiden) Mutta leivonnan tulee olla hauskaa enkä ota mittaamista niin vakavasti?

    hedelmakarkki25@gmail.com

    Vastaa
  68. sikurina sanoo

    11.11.2016 18:12

    Minulla on metalliset mittakupit, muut mittaan ailmämääräisesti lusikoilla.
    s.kansakoski(at)luukku.ocm

    Vastaa
  69. Nenna sanoo

    11.11.2016 19:53

    Meillä on käytössä kahvikupit ja ihan perus teelusikat ja keittolusikat. Kunnon mittavälineet siis olisivat tarpeen!
    minuhno@gmail.com

    Vastaa
  70. Anonyymi sanoo

    11.11.2016 19:57

    Metallisilla mittakupeilla ja tavallisilla lusikoilla! emilia_ho@hotmail.com

    Vastaa
  71. Koivikon Katveessa - Jenspa sanoo

    11.11.2016 21:13

    Leivonnassa toivoisin käytettävän enemmän gramma-määriä, etenkin tarkkuutta vaativissa ohjeissa. Desi, puolen desin ja tee-lusikka mittoja käytän ahkerasti. Lemppariohjeet sujuvat ilman mittauksia niin, kuin ruoan laittokin. 🙂 (koivikonkatveessa@gmail.com)

    Vastaa
  72. Koivikon Katveessa - Jenspa sanoo

    11.11.2016 21:13

    Leivonnassa toivoisin käytettävän enemmän gramma-määriä, etenkin tarkkuutta vaativissa ohjeissa. Desi, puolen desin ja tee-lusikka mittoja käytän ahkerasti. Lemppariohjeet sujuvat ilman mittauksia niin, kuin ruoan laittokin. 🙂 (koivikonkatveessa@gmail.com)

    Vastaa
  73. Anonyymi sanoo

    12.11.2016 06:31

    ihana blogi sulla, onneksi eksyin tänne. mutta yksi parannustoive: olisi kiva, jos linkit aukeaisivat uuteen ikkunaan/välilehteen, eikä tähän samaan!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.11.2016 06:35

      Mahtava vinkki 🙂 Joka on nyt tässä postauksessa jo korjattu! Kiitos kun kävit kommentoimasta. Välillä ei osaa ajatella lukijan kannalta ihan 100%. Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  74. Anonyymi sanoo

    12.11.2016 06:32

    Jos leivon sämpylöitä, pulllaa tms niin en pahemmin mitään mittaile, mutta muuten kyllä pyrin suhkot tarkkaan mittaamaan käyttämällä mittavälineitä.
    mariah-79@suomi24.fi

    Vastaa
  75. Anonyymi sanoo

    12.11.2016 07:23

    Pyrin mittaamaan mahdollisimman tarkkaan. Käytössä 5dl teräs mitta ja muovinen 1dl mitta, joka halkesi pohjasta, joten uuden hankinta edessä.
    kkaikusalo@gmail.com

    Vastaa
  76. Hanna sanoo

    12.11.2016 07:56

    Riippuu siitä mitä leivon. Pulla- ja sämpylätaikinan teen ilman tarkkoja mittoja. Jos leivon jotain uutta,mittaan aika tarkasti kaiken. Käytössä desimitta ja digitaalinen vaaaka.

    Vastaa
  77. Elise H. sanoo

    12.11.2016 10:05

    Mittaan aina ainekset tarkasti desimitoilla ja mittalusikoilla. Tasoitan pinnan ravistamalla.
    netteri@gmail.com

    Vastaa
  78. Anonyymi sanoo

    12.11.2016 17:20

    Pyrin mittaamaan melko tarkasti mittalusikoilla yms. ja vaa'alla. Tiina P osallistuu arvontaan: tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    Vastaa
  79. Anonyymi sanoo

    12.11.2016 21:28

    Mittaan ja joskus näppituntumalla.
    Marjo.valtanen@luukku.com

    Vastaa
  80. Anonyymi sanoo

    12.11.2016 23:03

    Mittailen lusikoilla ja desilitran mittaa käytän esim. sokerin, jauhojen mittaamiseen. Enemmänkin mittoja saisi olla, kun välillä niitä tarvitsee paljon kerralla, kun leipoo useita juttuja yhtäaikaa. Mukana hyödyllisessä arvonnassa, minna82@gmail.com

    Vastaa
  81. Essi1988 sanoo

    13.11.2016 16:01

    Lisään kohotusaineet tarkasti mutta esim vaniljasokerit tms makuaineet vähän summassa toisinaan? espeli231@hotmail.com

    Vastaa
  82. Anonyymi sanoo

    13.11.2016 18:18

    Olen suurpiirteinen mittaaja, mutta uusissa resepteissä tarkempi. Sokeria ja rasvaa yritän nykyisin mittailla vähemmän kuin ohjeessa sanottu, ja tostaiseksi onnistunut ohan hyvin.
    hippu@outlook.com

    Vastaa
  83. Siinatar sanoo

    13.11.2016 18:35

    Tarkasti mitan mukaan mennään =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    Vastaa
  84. Tiina Laurila sanoo

    15.11.2016 19:57

    Minä mittaan joskus kun leivon pienellä kahvikupilla,käytän sitä desin mittana ja se on toiminut ihan hyvin 🙂

    hemantinde@hotmail.com

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päiv Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päivä ja tajusin, että samalla päättyi Onnin ensimmäinen päiväkotivuosi 🥲 Voi haikeus! Milloin mun vauvasta, joka ei vielä vuosi sitten edes kävellyt, tuli pieni poika, joka puhua pulputtaa ja kertoilee vitsejä. Halailee päikkykavereita ja huutelee ”Hej Sommaren” 🥹

Tämäkin vuosi päättää jotain merkityksellistä ja jättää ihania muistoja taakseen. Hän kasvaa ja itsenäistyy, täyttää pian kaksi vuotta. Meidän yhteiset perjantait, sellaisena kuin ne olivat päättyvät 🥲 Muistelen onnellisen haikeana ihania hetkiä ja yksivuotiastani ❤️ odotan myös tulevaa sekä kolmatta huikeaa vuotta oman lempityyppini kanssa!
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios