• Etusivu
  • Vegaaninen
  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
    • Mehut ja muut juomat
  • Piirakat
    • Makeat piirakat
    • Suolaiset piirakat
  • Pikkumakeat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
  • Pullat
  • Herkkumatkat
  • Suolaiset
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Brunssi
  • Ravintolat & Kirjat
  • Juhlat
    • Äitienpäivä
    • Häähumua
    • Vappu
    • Pääsiäinen
    • Ystävänpäivä
    • Uusivuosi
    • Joulu
    • Itsenäisyyspäivä
    • Halloween
    • Isänpäivä

Annin Uunissa

Herkullinen leivontablogi

  • Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Verkkokauppa
Brownie, Kakkupohjat, Yhteistyöt

Browniepohja ja asiaa mitta-astioista

10.11.2016

Eikö ole herkullisen kesäinen tuo hyydytetyn sitruunajuustokakun kuva? Pääosassa kuvassa on kuitenkin tuo mehevä browniepohja, jonka ohjeen voit napata talteen alempaa. Tässä postauksessa pohdin muutakin – nimittäin mitta-asioiden käyttöä ja mittaamista leivonnassa. Kuinka tarkkaa se on? Miten sinä teet sen? Grammoina, deseinä vai silmämääräisesti?

Sain Orthexilta testiin erilaisia mitta-astioita ja näppärän pienen kattilan. Tykkään, että leivonnassa välineet ovat kunnossa – puhtaita, laadukkaita ja käteviä. Orthexilta minulla on ollut jo entuudestaan käytössä mittakannut, jotka on helppo pinota sisäkkäin tilan säästämiseksi. Nyt ihastuin tähän ihanaan muoviseen mittalusikkasarjaan, jossa on maustemitta, teelusikka, ruokalusikka, puolikas desimitta ja desimitta – kiinnitys hauskalla nepparilla varmistaa, että mitat ovat aina samassa paikassa leivontaprojektin alkaessa. Mielestäni läpinäkyvät astiat tekevät mittaamisesta havainnollisempaa.
Olen itse leipuri, joka mittaa tarkasti tilanteen mukaan. Macaron leivoksia tehdessä kaikki tehdään gramman tarkkuudella ja voin kertoa, että silti piilee mahdollisuus, että jokin menee vikaan. Piirakoita, pullaa ja muffinsseja tehdessä mennään usein silmämääräisesti. Varsinkin mausteita suolaa, vaniljaa, kardemummaa ja muita laitan ”ripauksissa” – niin, että tuntuu hyvältä. Tutut reseptit on aina helpompi tehdä ”muistista” soveltaen. Vielä en ole epäonnistunut, joten väitän että myös leivonnassa voi hiukan soveltaa!

 

Meitä on moneen junaan. Minulla on ystäviä, jotka sanovat noudattavansa erittäin tarkasti ohjeita ja jos tarkkoja ohjeita ei ole niin metsään mennään. On sanottu, että ruoanlaitossa sovelletaan, mutta leivonnassa noudatetaan tarkasti reseptiä. Oletko samaa mieltä? Vai erottaako tarkkuuden ja silmämääräisen se missä tehdään? Ammattileipurit varmasti noudattavat reseptejä tarkemmin, jotta laatu pysyy tasaisena. Lasten kanssa leipovat sanovat, että on pakko olla joustoa, koska lapsien mittakäsi vähän vaihtelee tilanteen mukaan!

 

Mittaamisen lisäksi leivonnassa kuitenkin on tärkeää puhtaat astiat, leipurin otteet ja maltti. Saan paljon kysymyksiä varsinkin koskien sokerikakkupohjaa ja sen onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä. Sokerikakkupohjassa mittaamisen lisäksi tärkeää on isot puhtaat tilavat kulhot, vaahdotus, munien tuoreus ja se ettei taikina lässähdä esimerkiksi liian kovasta kääntelystä jauhoja lisättäessä.

 

Browniepohjasta on moneksi! Käytän sitä itse hyydytettävien kakkujen pohjana tai lisään siihen esimerkiksi keksejä tai muuta herkkua, jolloin saa tehtyä helposti maistuvia browniepaloja, jotka maistuvat lapsille ja suklaata rakastaville aikuisille.

 

Tässä reseptissä mittaan tuotteet melko tarkasti. Miten muuten on tuon desimitan kanssa, tasoitatko pinnan kun mittaat jauhoja vai heristätkö mitasta ylimääräiset jauhot jauhopussiin? Tämäkin on kuulemma tarkka juttu osan mielestä? Minä kuulun jälkimmäiseen.

 

Browniepohja:
  • 75g suklaata
  • 50g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota 22cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti.
  3. Sulata voi kattilassa ja sulata sitten suklaa paloina joukkoon – sekoita.
  4. Kaada voisuklaa isompaan kulhoon ja lisää sokerit sekä suola sekoittaen.
  5. Lisää vielä kananmuna ja sekoita hieman rivakammin.
  6. Sekoita kaakaojauhe jauhoihin ja sihtaa parissa osassa taikinaan.
  7. Kun taikina on tasaiseksi sekoiteltu, niin kaada se vuokaan.
  8. Paista pohjaa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.
  9. Anna jäähtyä kunnolla. Käytä esimerkiksi hyydytettävien juustokakkujen pohjana.

 

Mitta-astioiden lisäksi jokaisella kotileipurilla pitäisi olla pieni näppärä kattila, jossa sulattaa voita, suklaata tai, jossa voi keittää ganachet ja kotitekoiset karamellit. Mielellään kattilassa saisi olla nokka, jonka avulla kaadat esimerkiksi sulan suklaan kätevästi taikinaan.

 

Tämä yhden litran GastroMax kasari on loistava juuri sulatukseen! Käytin sitä brownietaikinan teossa – kohdassa, jossa voi ja suklaa sulatetaan ennen taikinaan lisäystä. Kasari on pieni ja näppärä ja mikä parasta sen sisällä mitta-asteikko, joten voit mitata ainekset suoraan kattilaan! Kasari kestää myös uunin ja pesunkoneen.

 


Jätä sähköpostiosoitteesi ja kommentoi miten sinä mittaat leipoessa ja osallistut pienen tuotepaketin arvontaan! Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 13.11. asti.

 

 
Yhteistyössä:

 

 

 

Arvonta Leivonta Suklaa Yhteistyö
by Anni Paakkunainen 
86 kommenttia

About Anni Paakkunainen

View all posts by Anni Paakkunainen

Muita postauksia

  • 10 Herkkua Vapuksi!10 Herkkua Vapuksi!
  • Gluteenittomat UunidonitsitGluteenittomat Uunidonitsit
  • Annin Uunissa - Vuoden Herkullisin 2018!Annin Uunissa – Vuoden Herkullisin 2018!
  • Whole Foods - Central Park - Paras BurgeriWhole Foods – Central Park – Paras Burgeri
Edellinen postaus: Sininen Ombre Kakku Isälle + video
Seuraava postaus: Sunnuntai-Brunssi (Isälle)

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 06:12:ssa

    Olen leivonnassa aika tarkka.Mittaan varsinkien uusien reseptien ainekset tosi tarkkaan,mutta jos kyseessä on tutumpi ohje,esim.pullataikina,jauhoja laitan miten hyvälle tuntuu.Se riippuu hieman ohjeesta ja siitä kuinka tarkkaa aineksien oikein mittaaminen onnistumisen takaamiseksi on.Myös omalla kokemuksella on merkitystä.
    pauliina.leminen@gmail.com

    Vastaa
  2. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 06:19:ssa

    Mittaan leipoessa aina kaikki aineet erittäin tarkasti, toki uutta reseptiä testattaessa lisäilen esim mausteita maun mukaan jos on tarvetta �� hennariina.n@luukku.com

    Vastaa
  3. H sanoo: 10.11.2016 06:26:ssa

    Minulla on metalliset mittakupit ja -lusikat, mutta joskus mittaan vapaalla kädellä… Riippuen siitä, mitä olen tekemässä. 🙂
    minkamaaria@suomi24.fi

    Vastaa
  4. Leena Kivinen sanoo: 10.11.2016 06:29:ssa

    Mittaan ja luen ohjetta pilkuntarkasti, muuten menee metsään

    Vastaa
  5. eLiina sanoo: 10.11.2016 06:30:ssa

    Meillä on kaikki oikeat mittavälineet aina hukassa, joten käytän yleensä juomalaseja ja lusikoita. Eikä mikään ole niin kamalan pahasti epäonnistunut tähän mennessä… 😀

    xevex82(at)gmail.com

    Vastaa
  6. mummo sanoo: 10.11.2016 06:42:ssa

    Mittaan kyllä tarkasti ja siksi mukaan arvontaan mummolta@gmail.com

    Vastaa
  7. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 06:45:ssa

    Mittailen suht. tarkasti.

    paivi_h83[at)Hotmail.com

    Vastaa
  8. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 07:06:ssa

    Mittailen uudet ohjeet millin tarkasti. Vanhat jo vuosia sitten hyviksi todetut ohjeet saattaa mennä välillä mustatuntuu-tyylillä. Ehkä asiaan vähän vaikuttaa lapset (4 omaa ja 2 plus) ja heidän kanssaan yhdessä leipominen :). Jäin muuten kaipailemaan kuvan hyydytetyn sitruunajuustokakun ohjetta. En löytänyt sitä arkistoistasi.

    Ihanaa talvista marraskuuta 🙂

    pirjo.gustafsson@kolumbus.fi

    Vastaa
  9. Teija Hämäläinen sanoo: 10.11.2016 07:48:ssa

    Aika suuripiirteisesti mittailen ja useasti ilman mittakuppeja.
    hamalainentm@gmail.com

    Vastaa
  10. Roosa sanoo: 10.11.2016 08:04:ssa

    Usein aikalailla tarkasti ja tasaisilla mitoilla. Tomusokeri on yksi niistä harvoista tuotteista, jonka laitan mukaan aina silmämääräisesti! 😀
    roosaarg@hotmail.com

    Vastaa
  11. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 08:19:ssa

    Pääsääntöisesti mittaan tarkasti, varsinkin uusissa ohjeissa tai sellaisissa missä mielestäni mitan täytyy olla tarkka 🙂 lapsen kanssa leipoessa ja tuttuja ohjeita käyttäessä ei mielestäni niin tarkka tarvitse olla, enkä myöskään koskaan sormella vedä ylimääräisiä jauhoja pois, vaan heiluttelen liiat takaisin 🙂 pullataikinaan jauhot menee aina summassa 🙂

    anette.sillanpaa@hotmail.com

    Vastaa
  12. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 08:30:ssa

    aika tarkasti mittaan jos lukee grammoina mittaan vaaalla ja jos lukee mittoina niin mittaan tarkasti mitoilla.

    jessicalonnberg@hotmail.com

    Vastaa
  13. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 08:31:ssa

    Mitataan ja sormituntumalla loput! Ei se niin tarkkaa ole, lopputulos ratkaisee.

    Vastaa
  14. sussukka sanoo: 10.11.2016 08:34:ssa

    En ole mitenkään tarkka mittailija vaan käytän ties mitä kuppia tai lusikkaa, mikä sattuu olemaan lähettyvillä. 😀
    suvi.pehkonen(at)luukku.com

    Vastaa
  15. Riiti sanoo: 10.11.2016 08:44:ssa

    Desimitalla ja pikkulusikalla mittaan, joskus onnistuu ja toisinaan ei 🙂 riiti81(At)gmail.com

    Vastaa
  16. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 08:47:ssa

    Mittailen normi lusikoilla ja desimitalla sekä mututuntumalla 😀
    idatraff(at)hotmail.com

    Vastaa
  17. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 09:09:ssa

    Desimitoilla ja lusikoilla, ei oo niin justiinsa. 🙂

    katatei79@gmail.com

    Vastaa
  18. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 09:54:ssa

    Mittaan tarkasti ohjeen mukaan.
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    Vastaa
  19. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 10:04:ssa

    Sokerikakkupohjaa tehdessä punnitsemaan aineet tarkoin. Pullaa ja sämpylöitä tehdessä en käytä ohjeita vaan näppituntumalla mennään! siniklamsa@gmail.com

    Vastaa
  20. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 10:12:ssa

    Ainakin uusia reseptejä kokeillessa ja macaronseja tehdessä mittaan tarkasti. Luottoresepteissä, joiden tietää toimivan ei niin tarkalla mittaamisella, mittaamisen saattaa tehdä huolettomammin mittasarjan ja perus ruokailuvälineiden avulla. outivar@gmail.com

    Vastaa
  21. Terhi Itkonen sanoo: 10.11.2016 10:51:ssa

    Leipoessani mittaan aineet tarkasti, en kuitenkaa grammoina ( en omista vaakaa) vaan ihan mitta lusikoilla ja astioilla. Jos on kyseessä taikina esim. pullaan tai piirakka pohjaa niin silloin jauhojen määrää kyllä mittailen myös silmämääräisesti ja tuntuman mukaan. Jauhoja mitetessa minäkin "ravistan" mittaa, että saan jauhojen pinnan tasaiseksi 🙂

    Vastaa
  22. Terhi Itkonen sanoo: 10.11.2016 10:51:ssa

    Ja s.posti osoite unohtui eli terhi.itkonen@klumbus.fi

    Vastaa
  23. Sinikka sanoo: 10.11.2016 11:03:ssa

    Leivo työkseni joten grammalleen kaikki yleensä leivon ja muunnan kaikki ohjeet deseistä grammoiksi nopeuttaakseni leivontaa. Kotona tulee usein leivottua ja mittailtua silmämääräisesti "vähän tota ja ripaus tätä ja pikkuisen vielä tuosta" metodilla 😊
    sinikka.rusila@gmail.com

    Vastaa
  24. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 11:29:ssa

    Olen sellainen hälläväliä mittaaja ja sen kyllä huomaa, ei aina onnistu. 🙂
    (varisxi(at)gmail.com)

    Vastaa
  25. Suvi7 sanoo: 10.11.2016 11:31:ssa

    Jos kyseessä on itselleni uusi resepti, niin mittaan suht koht tarkkaan. Olen tosin aika ..hmm.. taiteellinen ja malttamaton, joten uusiakin reseptejä saatan alkaa tuunailemaan ja vaihtelemaan ainesosia kesken kaiken. Sitten, kun resepti on tuttu, niin alan heittelemään ainesosia ihan fiiliksen mukaan! Kun taidot karttuu, niin osaa suunnilleen arvioida ainesosien suhteita, miten tulee oman suun mukainen ja vielä rakenteeltaan ok tuote.
    Mikäli tarvitaan jotain esim. juhlia varten muidenkin syötäväksi, niin sitten pysyttelen tutussa reseptissä ja yritän pysyä suunnilleen tarkoissa mitoissakin 😉 talviuninalle(at)gmail.com

    Vastaa
  26. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 11:53:ssa

    Mittaaminen ei ole vahvin puoleni arjen ruoanlaitossa; luotan enemmän silmämääräiseen arvioon koostumusta ja makua tarkkaillen. Mut sit kun teen jotain (uutta) reseptin kanssa, olen perfektionistisen tarkka määrien suhteen 😀

    susamaikki@gmail.com

    Vastaa
  27. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 12:04:ssa

    Minäkin karistan ylimääräiset jauhot mitasta pois. Ei se oo niin tarkkaa 😛

    cloudberryshake (at) gmail.com

    Vastaa
  28. anna s. sanoo: 10.11.2016 12:49:ssa

    Täytyy sanoa, että minä olen yleensä ihan millin tarkka näissä resepti/ruoanlaittoasioissa. Sillä voi olla asiaan jotain tekemistä, että työskentelen laboratoriossa ja siellä mittausasiat on niin tärkeitä 😀
    anna_88@luukku.com

    Vastaa
  29. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 12:50:ssa

    Mittalusikat ja desin mitta käytössä ,mutta usein menee sinnepäin tuntumalla.
    Tyttiklemetti@luukku.com

    Vastaa
  30. Blogmii sanoo: 10.11.2016 12:53:ssa

    Pyrin mittaamaan tarkasti leipoessa, ruuanlaitossa se ei ole niin nuukaa!
    miianblogi(at)suomi24.fi

    Vastaa
  31. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 13:47:ssa

    Mittalusikoita käytän aina, tai 1 dl mittalusikkaa oikeastaan. Perus teelusikkaa olen aina käyttänyt jos tarvitsee lisätä pari teelusikallista jotain aineista taikinaan (: Helppokäyttöinen vaaka on myös todella käteväksi leipoessa! (:

    amanda.ahola12@gmail.com

    Vastaa
  32. Tita sanoo: 10.11.2016 13:52:ssa

    Minulla vähän vaihtelee mittaustapa. Tutussa reseptissä käytän desimäärää, mutta jos on joku ihan uusi kokeilu, niin mittaan tarkemmin.:)
    titantupa@gmail.com

    Vastaa
  33. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 14:31:ssa

    Itse olen todella tarkka mittaamisessa. Paitsi leivät ja pullat menee silmämääräisesti
    annajankeri@luukku.com

    Vastaa
  34. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 15:10:ssa

    Metallinen mittakuppi ja lusikat ovat käytössä. Niillä mennään! 😛

    saraana.makela@gmail.com

    Vastaa
  35. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 15:19:ssa

    Mulla on käytössä desimitta ja lusikat. Pyrin mittaamaan aika tarkasti 🙂
    emmih96@hotmail.com

    Vastaa
  36. Jack Bauer sanoo: 10.11.2016 15:56:ssa

    Minä mittaan lähes kaikki keittiövaa'alla, on paljon tarkempi kuin vetomitat. Pienemmät määrät kuten tl ja rkl mittaan puolestaa vetomitoilla 🙂

    aripekkaojala@gmail.com

    Vastaa
  37. Suvi Kiviniemi sanoo: 10.11.2016 16:06:ssa

    Ollessani töissä mittaan kaikki grammalleen mutta kotona sovellan reseptejä koska tykkään testailla kaikkea 😅 tykkään ennemmin grammamääräsistä ohjeista kuin desi.

    Vastaa
  38. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 18:02:ssa

    Mitalla tasamitat
    Marjajkivinen@gmail.com

    Vastaa
  39. Ninspu sanoo: 10.11.2016 18:13:ssa

    Tutut reseptit tulee tehtyä rennommin rantein, kun taas uusien kanssa olen tarkempana, mutta kuitenkin omaa makua mukaillen! 🙂
    fani_92_@hotmail.com

    Vastaa
  40. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 18:46:ssa

    Airiina
    Mittaan aika tarkasti esimerkiksi kakkujen suhteen, leivät teen miten olen tottunut aina arvioimaan. Mitat ovat noin 30 vuotta vanhoja häälahjaksi saatuja muovisia.

    aiholapp(at)uusikaupunki.fi

    Vastaa
  41. Sunday sanoo: 10.11.2016 18:46:ssa

    Mittaan kyllä tarkasti ja mittoja on tullut hankittua vähän joka lähtöön. 🙂

    sannamaria77 at gmail.com

    Vastaa
  42. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 18:56:ssa

    Mittalusikat ja desimitat mulla tarkasti käytössä 🙂
    nelliina at yahoo.com

    Vastaa
  43. Hilda Hissu sanoo: 10.11.2016 19:01:ssa

    Fiiliksellä teen yleensä tutut ruoat, mutta jos ensimmäistä kertaa kokeilen jotain uutta, on kaikki mittalusikat käytössä 😀
    hilsan@luukku.com

    Vastaa
  44. Leipoo sukkasillaan sanoo: 10.11.2016 19:17:ssa

    Kiva postaus, Anni 🙂 Minulla on ahkerassa käytössä keittiövaaka, jolla tykkään punnita useimmat leipomisessa käytettävät aineet 🙂
    erja.renko(at)gmail.com

    Vastaa
  45. Hippo hiiri sanoo: 10.11.2016 19:34:ssa

    Mukana ollaan! Käytän aika orjallisesti mittalusikoita, desimittoja ja keittiövaakaa..

    hippohiiri at gmail.com

    Vastaa
  46. Terhi J. sanoo: 10.11.2016 19:50:ssa

    Mittaan tarkasti, joten käytössä mittalusikat, desimitat ja keittiövaaka on myös aina käytössä. texas-86 (at) hotmail.com

    Vastaa
  47. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 20:14:ssa

    Heh, tunnen itseni vähän pikkutarkaksi, mutta nykyään mittaan kaikki ainekset jauhoja myöten grammapuntarilla… Mutta konsti itseasiassa helpottaa leipuria ja vähentää tiskiä, kun kaikki ainekset voi mitata samalla kertaa 🙂 Tosin alun perin jouduin turvautumaan puntariin, koska kunnolliset desimitat puuttuivat… Ehkä nyt onnistaisi, niin saisin niidenkin puutteen korvattua! 😉
    mykramilla(at)gmail.com

    Vastaa
  48. Enni sanoo: 10.11.2016 21:03:ssa

    Yleensä mittaan ainesosat hyvin tarkasti, mutta tutumpien reseptien kanssa menen usein näppituntumalla 🙂 ennii.11@suomi24.fi

    Vastaa
  49. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 21:09:ssa

    Parempi mitata tarkkaan kuin katua. =)
    -Noora
    nono alaviiva kaksi nolla alaviiva nolla kaksi miukumauku hotmail piste com

    Vastaa
  50. Taina H sanoo: 10.11.2016 21:18:ssa

    Suurinpiirtein mittoja käyttämällä, osa ainesosista näppituntumalla sinnepäin. Tosin nykyisin keittiövaa'an kanssa on tullut välillä käytettyä tarkempiakin määriä. Ja jos uskallan vielä leipoa macaroneja (kaksi kertaa kokeillut ilman kunnon onnistumista), niin sitten tarkoilla grammamitoilla.

    Vastaa
  51. Anonyymi sanoo: 10.11.2016 22:32:ssa

    Leipoessani esim kakkuja, mittaan tarkasti grammalleen vaakaa käyttäen. Muuten olen suurpiirteinen leipuri.
    liepukka2009(at)windowslive.com

    Vastaa
  52. Kaura sanoo: 10.11.2016 22:47:ssa

    Mittaan kyllä varsinkin leivonnassa ainesosat. Kuivissa aineissa mittaaminen on erityisen tärkeää. Vaakaa en käytä, vaan ihan desimitoilla mennyt. lamerinquecit@gmail.com

    Vastaa
  53. Anonyymi sanoo: 11.11.2016 06:02:ssa

    Leivonnassa leivinjauheet ja mausteet mittaan melko tarkkaan. Vehnäjauhot ja sokerit "sinne päin". Tilanteesta ja leivottavasta tietysti riippuen. 🙂 kristiina.sankari (@)gmail.com

    Vastaa
  54. Anni sanoo: 11.11.2016 06:46:ssa

    mittaan tilanteesta riippuen desimitoilla, laseilla, vaa'alla… töissä sit tietenkin tarkemmin, kuin kotona!

    anni.rutanen@edu.hel.fi (tai jotain muuta kauttakin voi viestiä!)

    Vastaa
  55. Jessika sanoo: 11.11.2016 09:13:ssa

    pyrin mittaamaan tarkasti, joskus vähän sinnepäin. pirpanaunelmia@hotmail.com

    Vastaa
  56. Anonyymi sanoo: 11.11.2016 10:49:ssa

    Riippuu vähän käytettävästä ohjeesta, tarvittaessa kyllä ihan keittiövaa'allakin mittaan 🙂 sadekeinanen@suomi24.fi

    Vastaa
  57. Joanna sanoo: 11.11.2016 11:07:ssa

    Perus leivontaan mikä on tuttu (pullat, sämpylät,letut) niin mutu tuntumassa menee mutta kaikissa vähänkin vaativissa käytän mittaa ja vaakaa. Itsellä käytössä iän ikuiset mittalusikat ja uudet ovat olleet jo pitkään ostoslistalla 😀
    Radiogirl–@hotmail.com

    Vastaa
  58. Jasmiina Jussila sanoo: 11.11.2016 12:09:ssa

    Mittoja ja vaakaa. Vaaka on varmin 👍😊
    jasmiina.jussila95@gmail.com

    Vastaa
  59. Anonyymi sanoo: 11.11.2016 12:20:ssa

    Olen kova soveltamaan keittiössä: mittaan tarkasti vain, jos on pakko. Usein leivonnassa on, mutta tutumpien reseptien kanssa sovellan, ruokaa laittaessa ihan huolellakin. 🙂 minna . reipas (at) gmail . com

    Vastaa
  60. Sofia Nieminen sanoo: 11.11.2016 13:12:ssa

    Leivonta vaihtelee kovasti tuloksien kanssa! Toisinaan valmistan mielettömän upeita ja hyviä.. sitten on niitä päiviä kun kaikki menee pieleen. Soveltaminen EI todellakaan onnistu. 😀 toisin kuin ruuanlaitossa! <3
    ssofia.o@hotmail.com

    Vastaa
  61. Sofia Nieminen sanoo: 11.11.2016 13:14:ssa

    Leivonta vaihtelee kovasti tuloksien kanssa! Toisinaan valmistan mielettömän upeita ja hyviä.. sitten on niitä päiviä kun kaikki menee pieleen. Soveltaminen EI todellakaan onnistu. 😀 toisin kuin ruuanlaitossa! <3
    ssofia.o@hotmail.com

    Vastaa
  62. Annabrander sanoo: 11.11.2016 14:03:ssa

    Itse tykkään valmiita ohjeita seuratessa mitata aineet tarkasti mittalusikoilla ja -kulhoilla. Tehdessäni tuttuja leivonnaisia uskallan enemmän kokeilla uusia juttuja ja soveltaa 🙂 Jos leivon jotain terveellistä herkkua, tykkään tehdä omat reseptit, jolloin laitan mitä milloinkin vain ilman kummoisempia mittoja 🙂

    Vastaa
    • Annabrander sanoo: 11.11.2016 14:04:ssa

      Sähköposti unohtui, se on siis anna.bbrander@gmail.com

      Vastaa
  63. Unknown sanoo: 11.11.2016 15:36:ssa

    Tarkasti mittaan, vaa'alla tai mitoilla ☺
    jonnakin(at)hotmail.com

    Vastaa
  64. fisunen sanoo: 11.11.2016 16:33:ssa

    Vähän turhan hutiloiden…vähän sinne päin tyylillä.
    T: fisunen (fisunen@gmail.com)

    Vastaa
  65. Anonyymi sanoo: 11.11.2016 17:04:ssa

    Vanhalla ortexin mitalla mutta enemmän menee sinne päin ja vähän vielä päälle��
    whyangelcry@gmail.com

    Vastaa
  66. Anonyymi sanoo: 11.11.2016 17:40:ssa

    Henna28
    Mittaan aika tarkasti, täytteitä ja kuorrutteita teen aina hieman runsaammalla kädellä kuin ohjeessa, saan näin muhkeimpia. Leivonta on hauskaa ja harrastan sitä usein.

    henna.holappa1@luukku.com

    Vastaa
  67. Karoliina Kiljunen sanoo: 11.11.2016 18:08:ssa

    Mittaan aina ainekset, mutta se miten tarkasti vaihtelee. Pullat, piirakat ja tutut leivonnaiset mitaan vähän sinnepäin. Mutta kun kokeilen uusia reseptejä tai teen sellaisia leivonnaisia joissa on oltava todella tarkka mittaan tarkasti. (Kokemusta on kun mittasin hutiloiden) Mutta leivonnan tulee olla hauskaa enkä ota mittaamista niin vakavasti😊

    hedelmakarkki25@gmail.com

    Vastaa
  68. sikurina sanoo: 11.11.2016 18:12:ssa

    Minulla on metalliset mittakupit, muut mittaan ailmämääräisesti lusikoilla.
    s.kansakoski(at)luukku.ocm

    Vastaa
  69. Nenna sanoo: 11.11.2016 19:53:ssa

    Meillä on käytössä kahvikupit ja ihan perus teelusikat ja keittolusikat. Kunnon mittavälineet siis olisivat tarpeen!
    minuhno@gmail.com

    Vastaa
  70. Anonyymi sanoo: 11.11.2016 19:57:ssa

    Metallisilla mittakupeilla ja tavallisilla lusikoilla! emilia_ho@hotmail.com

    Vastaa
  71. Koivikon Katveessa - Jenspa sanoo: 11.11.2016 21:13:ssa

    Leivonnassa toivoisin käytettävän enemmän gramma-määriä, etenkin tarkkuutta vaativissa ohjeissa. Desi, puolen desin ja tee-lusikka mittoja käytän ahkerasti. Lemppariohjeet sujuvat ilman mittauksia niin, kuin ruoan laittokin. 🙂 (koivikonkatveessa@gmail.com)

    Vastaa
  72. Koivikon Katveessa - Jenspa sanoo: 11.11.2016 21:13:ssa

    Leivonnassa toivoisin käytettävän enemmän gramma-määriä, etenkin tarkkuutta vaativissa ohjeissa. Desi, puolen desin ja tee-lusikka mittoja käytän ahkerasti. Lemppariohjeet sujuvat ilman mittauksia niin, kuin ruoan laittokin. 🙂 (koivikonkatveessa@gmail.com)

    Vastaa
  73. Anonyymi sanoo: 12.11.2016 06:31:ssa

    ihana blogi sulla, onneksi eksyin tänne. mutta yksi parannustoive: olisi kiva, jos linkit aukeaisivat uuteen ikkunaan/välilehteen, eikä tähän samaan!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 12.11.2016 06:35:ssa

      Mahtava vinkki 🙂 Joka on nyt tässä postauksessa jo korjattu! Kiitos kun kävit kommentoimasta. Välillä ei osaa ajatella lukijan kannalta ihan 100%. Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  74. Anonyymi sanoo: 12.11.2016 06:32:ssa

    Jos leivon sämpylöitä, pulllaa tms niin en pahemmin mitään mittaile, mutta muuten kyllä pyrin suhkot tarkkaan mittaamaan käyttämällä mittavälineitä.
    mariah-79@suomi24.fi

    Vastaa
  75. Anonyymi sanoo: 12.11.2016 07:23:ssa

    Pyrin mittaamaan mahdollisimman tarkkaan. Käytössä 5dl teräs mitta ja muovinen 1dl mitta, joka halkesi pohjasta, joten uuden hankinta edessä.
    kkaikusalo@gmail.com

    Vastaa
  76. Hanna sanoo: 12.11.2016 07:56:ssa

    Riippuu siitä mitä leivon. Pulla- ja sämpylätaikinan teen ilman tarkkoja mittoja. Jos leivon jotain uutta,mittaan aika tarkasti kaiken. Käytössä desimitta ja digitaalinen vaaaka.

    Vastaa
  77. Elise H. sanoo: 12.11.2016 10:05:ssa

    Mittaan aina ainekset tarkasti desimitoilla ja mittalusikoilla. Tasoitan pinnan ravistamalla.
    netteri@gmail.com

    Vastaa
  78. Anonyymi sanoo: 12.11.2016 17:20:ssa

    Pyrin mittaamaan melko tarkasti mittalusikoilla yms. ja vaa'alla. Tiina P osallistuu arvontaan: tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    Vastaa
  79. Anonyymi sanoo: 12.11.2016 21:28:ssa

    Mittaan ja joskus näppituntumalla.
    Marjo.valtanen@luukku.com

    Vastaa
  80. Anonyymi sanoo: 12.11.2016 23:03:ssa

    Mittailen lusikoilla ja desilitran mittaa käytän esim. sokerin, jauhojen mittaamiseen. Enemmänkin mittoja saisi olla, kun välillä niitä tarvitsee paljon kerralla, kun leipoo useita juttuja yhtäaikaa. Mukana hyödyllisessä arvonnassa, minna82@gmail.com

    Vastaa
  81. Essi1988 sanoo: 13.11.2016 16:01:ssa

    Lisään kohotusaineet tarkasti mutta esim vaniljasokerit tms makuaineet vähän summassa toisinaan😀 espeli231@hotmail.com

    Vastaa
  82. Anonyymi sanoo: 13.11.2016 18:18:ssa

    Olen suurpiirteinen mittaaja, mutta uusissa resepteissä tarkempi. Sokeria ja rasvaa yritän nykyisin mittailla vähemmän kuin ohjeessa sanottu, ja tostaiseksi onnistunut ohan hyvin.
    hippu@outlook.com

    Vastaa
  83. Siinatar sanoo: 13.11.2016 18:35:ssa

    Tarkasti mitan mukaan mennään =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    Vastaa
  84. Tiina Laurila sanoo: 15.11.2016 19:57:ssa

    Minä mittaan joskus kun leivon pienellä kahvikupilla,käytän sitä desin mittana ja se on toiminut ihan hyvin 🙂

    hemantinde@hotmail.com

    Vastaa

Jätä kommentti Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae tästä blogista

Verkkokauppa

Verkkokauppa

Vuoden Herkullisin

Vuoden Herkullisin - IBA - Blog Awards

Annin Uunissa

Tervetuloa kurkkaamaan Annin omaan reseptikirjaan. Blogin takana on leivontaan ja kuvaamiseen hurahtanut kotileipuri ja yrittäjä. Leivon kaikkea kaunista niin suolaista kuin makeaa. Herkuissani keskityn kauden teemoihin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Kommentit piristävät aina, joten jätäthän terveiset.

Seuraa somessa

Avainsanat

Arvonta Brunssi Cupcakes Donitsit Gluteeniton Halloween Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakkupohjat Kakut Keksit ja muut makeat Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Lifestyle Macarons Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Muffinssit Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Punaherukka Pääsiäinen Raparperi Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

Vappumunkit

Vappumunkit

Vappu

10 Herkkua Vapuksi!

Keksikakku

Keksikakku

SALTED CARAMEL DONITSIT

minidonitsit

Leipurin Työvälineet

Leipurin Työvälineet

Täydellinen Sokerikakkupohja

Täydellinen Sokerikakkupohja

BEBE-LEIVOKSET

Bebe

Suklaaspray

Suklaaspray

Marengit ilman uunia

Marengit ilman uunia

Vegaaninen Kinuski

Vegaaninen Kinuski

Äidin Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

DAIMKAKKU

DAIMKAKKU

OREO-JUUSTOKAKKU

Oreo-Juustokakku

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

Mansikkareseptit

Annin Uunissa - Mansikkareseptit

Mansikkakakku

Mansikkakakku - Leivonta - Annin Uunissa

Pursotettu Kukkakakku

Kukkakakku

New York Cheesecake

New York Cheesecake

BOSTONKAKKU

Bostonkakku

JÄÄTELÖKAKKU

JÄÄTELÖKAKKU

Vaahtokarkkimousse

vaahtokarkkimousse

Vadelmareseptit

Vadelma Reseptit

Mustikkareseptit

Mustikkareseptit - Annin Uunissa

Punaherukka -reseptit

Punaherukka - Leivonta - Ohjeet

Jääkaappisämpylät

Jääkaappisämpylät

Täydellinen Porkkanakakku

porkkanakakku

MUMMON MUSTIKKAPIIRAKKA

Mummon Mustikkapiirakka

Parhaat Mustikkamuffinssit

Mustikkamuffinssit

Mustikkakukko

Mustikkakukko

Omenareseptit

Omenareseptit

Puolukka

Puolukka

Suomi100

Suomi100

RESEPTIT

VERKKOKAUPPA

INSTAGRAM

Parhaat ruokablogit
  • Tietosuojalauseke

LUE LISÄÄ ANNISTA

Anni

Tuoreimmat

  • 10 Herkkua Vapuksi!
    10 Herkkua Vapuksi!
    Juhlat, Vappu
  • Gluteenittomat Uunidonitsit
    Gluteenittomat Uunidonitsit
    Donitsit, Vappu
  • Annin Uunissa - Vuoden Herkullisin 2018!
    Annin Uunissa – Vuoden Herkullisin 2018!
    Yhteistyöt

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirje ja saat 5 euroa shoppailurahaa!

  • Joko suunnitelmat vappuherkkujen suhteen ovat valmiita? Kuuluuko teidän vappuun vappukakku? Keräsin blogiin 10 erilaista vappureseptiä 🎈🎉 Sieltä löydät esimerkiksi tämän #poppingcandy eli paukkukarkkikakun 🍰 sekä donitseja, munkkeja ja muuta 🎈 #anninuunissa #minunvappuherkku
  • Hei osallistuitko jo #minunvappuherkku ARVONTAAN?🎈 @kakkukatri leipoi ihan mielettömät Banana Split D🍩nitsit ja näin ilmoitan Katrin vappuarvontaan tällä hänen herkkukuvallaan 🙈 Uusista makutomusokereista voi kyllä leipoa mielettömiä makuja! Arvonnan palkintona mitä muutakaan kun testierä sokereita! Osallistua voi 2.5. asti. 🍌🍓🍫 #anninuunissa
  • 🎈🎉 Tällä viikolla juhlitaan! Sen kunniaksi leivoin ihanan d🍩nitsikakun! Arvaatko mitä juhlitaan? (Ei vappu on vasta ensi viikolla) 💕 Juhlien syy selviää muutaman päivän sisällä. Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista uutta viikkoa! #anninuunissa #minunvappuherkku
  • D🍩NUT WORRY BE HAPPY! Niin lukee työhuoneeni seinällä roikkuvassa taulussa ja niin koitan myös ajatella suurimman osan ajasta 💕 Kun on donitseja lähellä se on vielä helpompaa 😁 Gluteeniton uunidonitsiohje nyt blogin puolella 🍩 #anninuunissa #minunvappuherkku
  • Perjantaiaivojen aiheuttama leivontamoka (aina ei voi onnistua) 🙈 Lähetin miehen polttareihinsa, otin juhlan kunniaksi lasin kuohuvaa terassilla 🥂 Söin yksin kattilallisen avocadopastaa 🥑(oli muuten jälleen niin ihanaa). No kaikista näistä ihanuuksista johtuen aivot siirtyivät lomatilaan ja unohdin äsken kakkua täytellessäni täytemoussesta liivatteet 😟 Huomenna selviää millainen kakku leviää käsiin. Siksi päätin keittää itselleni kinuskia. Syön sen suoraan kattilasta lusikalla. Yleensä se lohduttaa kriisissä kuin kriisissä 😋 Kuvassa kauniit kakkupohjat, jotka saivat vain litkua väliinsä 😂 Miten teidän viikonloppu on alkanut?
  • 🏆💕 Taisin juuri puraista sitruunaraakakakusta palasen kun minut kuulutettiin lavalle. VOITIN! En voi uskoa sitä vieläkään. Sarjassani kilpaili toinen toistaan upeampia ruokapuolen vaikuttajia, joten jo ehdolla olo oli kunnia. Olin positiivisesti niin yllättynyt voitostani, että jalkani ja käteni tärisivät! Wau mikä hieno hetki tuo olikaan. Kiitoksia ja fiiliksiä Vuoden Herkullisin -kategorian voitosta nyt blogissa 🌹 #anninuunissa #IBA2018 #vuodenherkullisin
  • Summer Vibes 💛 Kiitos ihana aurinko ja ihanat herkut, jotka tuovat mieleen kesän 🌼 Tällä viikolla on tullut juostua erilaisissa pressitilaisuuksissa ja nyt kiristää vyötäröltä 🙈 Vappukin on tulossa ja kotikeittiössä on maistelu tänään mm. donitseja. Kakkupohjat paistoin valmiiksi pakkaseen, joten niihin en kajonnut 💪 Täytyy taas todeta, että tässä ammatissa on kyllä vaikea keventää 😂 luovutan! #anninuunissa #minunvappuherkku
  • Snack Time 🍓Maistuisiko herkullinen ja kevyt iltapala? Ohje alla 👇

Vegaaninen Mansikkatrifle
(4 annosta)

3-4 dl mansikoita survoksena
2 dl vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
4-5 kaurakeksiä
tuoreita mansikoita

Painele mansikoita survokseksi haarukalla. Lisää halutessasi hieman sokeria. Vaahdota kauravaniljakastike. Murenna keksit. Kokoa reiluihin laseihin kerroksittain ja nauti 😋

Seuraa @anninuunissa

Copyright © 2018 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios