Pienet Kylmäsavulohipiirakat
Aika siirtyä joululeivonnasta eteenpäin. Nyt käytetään tähteitä ja leivotan ruokahävikeistä herkkua. Pienet Kylmäsavulohipiirakat maistuvat joulun jälkeenkin.
Jäikö ylimääräistä lohta joulupöydästä? Tässä vinkki ihaniin pikkupiiraisiin, joihin voit piilottaa ylijääneet lohet, jotka eivät maistu enää sellaisenaan. Rakastan suolaisia piirakoita – ovathan ne pizzan sukulaisia ainakin jollain tavalla. Lounas tai juhlatarjoiltava, joka toimii aina. Myös joulupyhien jälkeen.
Pienet Kylmäsavulohipiirakat
Ohje 3 pientä piirakkaa 12 cm mini irtopohjavuoissa:
Pohja:
- 100g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 1-2 rkl kylmää vettä
- Sekoita jauhot ja suola keskenään.
- Nypi voi jauhojen joukkoon ja lisää lopuksi vesi.
- Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen vetäytyä 5 minuuttia.
- Jaa taikina kolmeen osaan ja painele pyöreään mini-irtopohjavuokaan.
- Nosta piirakat jääkaappiin odottamaan.
- Laita tässä vaiheessa uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Täyte:
- 150 g kylmäsavulohta
- 1 pieni sipulia
- 1 dl sulatettua pakastepinaattia
- 2 kananmunaa
- 1 purkki kermaviiliä
- suolaa
- pippuria
- 1 dl mustaleimaraastetta
- Sulata pinaatti ja pilko lohi sekä sipuli.
- Ripottele lohi ja sipuli piirakoiden päälle.
- Mittaa pinaatti, kanamunat ja kermaviili kulhoon.
- Mausta kermaviiliseos suolalla ja pippurilla ja kaada piirakoiden päälle.
- Lopuksi ripottele juustoraaste ja paista piirakoita uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
Myös näillä sopii
Herkutella
Lapland Hotels Bulevardi – Kultá Kitchen & Bar
Herkkujen Berliini
Leivontabloggaajailta LBI2016
Herkullista & Rauhallista Joulua!