Pienet Kylmäsavulohipiirakat

Pienet Kylmäsavulohipiirakat

 

Aika siirtyä joululeivonnasta eteenpäin. Nyt käytetään tähteitä ja leivotan ruokahävikeistä herkkua. Pienet Kylmäsavulohipiirakat maistuvat joulun jälkeenkin.

Jäikö ylimääräistä lohta joulupöydästä? Tässä vinkki ihaniin pikkupiiraisiin, joihin voit piilottaa ylijääneet lohet, jotka eivät maistu enää sellaisenaan. Rakastan suolaisia piirakoita – ovathan ne pizzan sukulaisia ainakin jollain tavalla. Lounas tai juhlatarjoiltava, joka toimii aina. Myös joulupyhien jälkeen.


Pienet Kylmäsavulohipiirakat

Ohje 3 pientä piirakkaa 12 cm mini irtopohjavuoissa:

Pohja: 
  • 100g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1-2 rkl kylmää vettä
  1. Sekoita jauhot ja suola keskenään.
  2. Nypi voi jauhojen joukkoon ja lisää lopuksi vesi.
  3. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen vetäytyä 5 minuuttia.
  4. Jaa taikina kolmeen osaan ja painele pyöreään mini-irtopohjavuokaan.
  5. Nosta piirakat jääkaappiin odottamaan.
  6. Laita tässä vaiheessa uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Täyte:
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 1 pieni sipulia
  • 1 dl sulatettua pakastepinaattia
  • 2 kananmunaa
  • 1 purkki kermaviiliä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 dl mustaleimaraastetta
  1. Sulata pinaatti ja pilko lohi sekä sipuli.
  2. Ripottele lohi ja sipuli piirakoiden päälle.
  3. Mittaa pinaatti, kanamunat ja kermaviili kulhoon.
  4. Mausta kermaviiliseos suolalla ja pippurilla ja kaada piirakoiden päälle.
  5. Lopuksi ripottele juustoraaste ja paista piirakoita uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
Pienet Kylmäsavulohipiirakat

Katso täältä kaikki joulureseptit.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *