Suklaamuna-Brownie
Syntistä ja hyvää, kommentoivat koemaistajat. Tässä siis syntisen hyvä (ja helppo) leivottava pääsiäiseksi.
Otin Onnin mukaan töihin ja leivottiin yhdessä aivan ihana sekä helppo brownie. Tämä on valmista alle tunnissa, joten siitäkin syystä melko ihana tapa nauttia pääsiäissuklaat.
Onko siellä muita Daim-faneja? Suklaamuna-Brownie on kuorrutettu Daim-vaahdolla ja koristeltu erilaisilla suklaamunilla. Nam, tämä on todellinen suklaan (ja Daim) fanin unelma! Brownie on ihanan täyteläistä, pohjana on luotto-ohjeeni, josta en luovu. Voit lisätä brownietaikinaan mitä tahansa suklaata haluat.
Voit tehdä tämän brownien reilusti etukäteen. Se säilyy makeutensa ansiosta jopa viikon kunnolla pakattuna kuorrutteen kanssa jääkaapissa.
Suklaamuna-Brownie
noin 8 palaa
Brownie
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- ripaus suolaa
- 100 g Daim-suklaata
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (18x28cm) leivinpaperilla.
- Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vispaa munat ja sokerit kevyesti sekaisin (ei tarvitse vaahdottaa). Lisää jäähtynyt voisula muna-sokeriseokseen.
- Rouhi Daim-suklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
- Lisää kuivat aineet ja Daim-rouhe muna-sokeri-voiseokseen. Kääntele tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
- Kaada taikina vuokaan ja asettele päälle suklaamunia.
- Paista brownieta uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Daim-vaahto
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl tomusokeria
- 1 dl Daim-rouhetta (pilko itse patukoista tai -rakeesta)
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää tuorejuusto ja tomusokeri vatkaten sekaan.
- Rouhi Daim ja kääntele vaahtoon.
Vinkki: Saat pellillisen brownieita tuplaamalla ohjeen.
*resepti on alun perin suunniteltu yhteistyössä Maraboun kanssa, katso lisää täältä.
Katso lisää pääsiäisreseptejä täältä.
Herkullista pääsiäisen odotusta! Lisää uusia reseptejä on tulossa! Ja kaikki vanhat löydät täältä.
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Parsa-Parmesaanimuffinssit
Yllätyksellinen Cupcake -kurssi New Yorkissa
Sitruuna-Marenki-Croissantpiirakka
Ananasmousse (korkean kakun täytteeksi)