• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vadelma-Laskiaispullat (Ve)

Laskiainen· Pullat· Vegaaninen

18 helmi

Vadelma-Laskiaispullat (Ve)

Hiihtolomaviikon kunniaksi tämän vuoden ihanimmat laskiaispullat ovat tässä! Itse saan ainoastaan haaveilla hiihtolomasta, kun suuri osa meistä suuntaa pohjoiseen tai etelään tällä viikolla. Laskiaista vietetään vasta maaliskuussa, mutta laskiaispullien syönnin voi hyvin aloittaa jo tässä vaiheessa. Itse otin varaslähdön viime viikolla ja söin näitä pikkupullia KAHDEKSAN! Mikään ei voita tuoreen pullan makua ja siihen saattaa tulla himo.

Vadelma-Laskiaispullat (Ve)

Leivoin pullataikinan kauramaitoon ja kuivahiivaan. Jätin tälläkin kertaa kananmunan pois taikinasta, koska kananmunaton taikina on ihanan pehmeää ja kuohkeaa. Tämä laskiaispullaohje on täysin vegaaninen, jos noudatat ohjeessa antamiani vinkkejä. Leivoin pullista hiukan pienempiä ja niitä tuli tästä ”puolikkaasta” pullataikinasta noin 20 kappaletta. Silti pullat olivat hieman suurempia kuin aluksi suunnittelin. Ne kohoavat nimittäin yllättävän paljon.

Tukholmassa laskiaispullat ovat aina niin nättejä. Nämä pullat saivat inspiraation ruotsalaisista semloista, joiden hattu on vain pieni pullan päältä leikattu kolmio. Väliin pursotetaan tähtityllalla runsaasti kermaa. Näiden pullien vaaleanpunainen kerma maistuu vadelmalta. Sekoitin vadelmahillon tällä kertaa suoraan kerman sekaan. Tästä syntyi kaunis pinkki väri ja hieman erilainen maku perinteiseen pullaan nähden. Niin kuuluuko sinun mielestä laskiaispullan väliin vadelmahillo, mansikkahillo vai mantelimassa?


Vadelma-Laskiaispullat (Ve)

20 pikkupullaa

Pullataikina

  • 2,5 dl (kaura)maitoa
  • 11 g kuivahiivaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • noin 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 50 g maidoton margariini (tai voi)
  •  voiteluun kahvia tai kananmunaa
  • raesokeria
  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi.
  2. Lisää sokeri, suola ja kardemumma vispaten maitoon.
  3. Sekoita kuivahiiva 1 desiin jauhoja ja lisää joukkoon edellen vispaten.
  4. Lisää jauhoja 1 dl kerrallaan koko ajan taikinaa alustaen (käsin tai koneella) noin 10 minuuttia.
  5. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa ja jatka vaivaamista.
  6. Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
  7. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60-90 minuuttia (esim. uunissa tai mikrossa).
  8. Nosta taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
  9. Pyöritä taikinasta pötkö ja ota siitä raapalla ”pullia” noin 20 kappaletta.
  10. Pyörittele pullat pieniksi kiinteiksi pulliksi.
  11. Anna pullien kohota liinan alla vielä sen aikaa kun uuni lämpenee.
  12. Voitele pullat kahvilla (tai kananmunalla), ripottele päälle raesokeria ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Täyte

  • 2 dl kauravispiä
  • 2-3 rkl vadelmahilloa
  • halutessasi intensiivisemmän värin tippa pinkkiä pastaväriä
  • tomusokeria
  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää hillo ja sekoita.
  3. Siirrä kerma pursotinpussiin, jossa on 6 sakarainen tähtitylla.
  4. Leikkaa laskiaispullista vain pieni kolmio päältä pois.
  5. Pursota runsas keko kermaa pullan päälle ja aseta hattu kerman päälle.
  6. Sihtaa päälle vielä tomusokeria.

Vinkki! Voit laittaa halutessasi myös kerman alle hillosilmän ja maustaa kerman sokerilla, jos haluat siitä makeampaa. 

Vadelma-Laskiaispullat (Ve)Vadelma-Laskiaispullat (Ve)Vadelma-Laskiaispullat (Ve)Vadelma-Laskiaispullat (Ve)

Ihanaa uutta viikkoa!

♥ Anni


Lisää laskiaispullia löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)
Seuraava artikkeli: Arkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZA »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Peggy sanoo

    19.2.2019 18:09

    Mitä ihania söpötyksiä <3 Rakastan pullaa, mutta nykyään ilmeisesti sokeri sekä hiiva tekevät mahalleni tepposia ja tulen usein hyvin kipeäksi pullan jälkeen. Hiivalisissa ämpylöissä taas ei ole tätä ongelmaa. Eilen viimeksi mietin, olisikohan kuivahiiva jotenkin lempeämpää tuorehiivaan. Oletko kuullut tai huomannut hiivaeroja käytössä? Niin nimittäin tekisi pullaa mieli 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.2.2019 19:25

      Kiitos Peggy <3 Voi ei, tosi harmi kuulla! Tietkö mä luulen että sun ratkaisu olisi juuren leivottu pulla. En osaa siitä enempää neuvoa. Vasta äskettäin leivoin ensimmäisen juurileipäni, mutta heti kun tiedän kerron sulle <3

      Vastaa
  2. Ummi Gussum sanoo

    4.3.2019 16:05

    Hei, kiusaus leipoo voittaa joka kerta kun kattelen luomuksiasi😅mietinki täs et jos tekis puolella ohjeella nii pitäskö hiivan määräki puolittaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.3.2019 20:28

      Voi ei ja ihanaa silti 🙂 Kiitos! Juu puolita myös hiivan määrä <3

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios