• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Kesäinen Sateenkaarikakku (gluteeniton, vehnätön ja halutessa vegaani, laktoositon)

Juustokakut· Vegaaninen

4 kesä
Kesäinen Sateenkaarikakku (gluteeniton, vehnätön ja halutessa vegaani, laktoositon)
Kesäinen Sateenkaarikakku (gluteeniton, vehnätön ja halutessa vegaani, laktoositon)

Muistatteko vielä kun alkukeväästä esittelin blogissani vietnamilaisen vieraamme tekemiä saateenkarikkakkuja? Postauksen löydät täältä. Sain vihdoinkin reseptin haltuuni ja pääsin kokeilemaan samanlaista kakkua täällä omassa keittiössäni ja tässä on lopputulos!

Makuyhdistelmät ja koostumus varmasti jakavat mielipiteitä, mutta kakun näyttävyyttä ei voi kieltää. Yhtenä suurena plussana tässä kakussa on sen ”allergiaystävällisyys”. Kakku sopii vegaaneille, keliaakikoille ja laktoosi-intolerantikoille, jos maitokerroksen korvaa laktoosittomalla maidolla tai mehulla. Olen koittanut kirjoittaa kaikki vaiheet kakun teosta mahdollisimman selkeästi. Kommentoikaa reippaasti, jos jokin vaihe jäi epäselväksi.

Tällainen upea värikäs kakku on kuin tehty juhannuspöytään!


Kesäinen Sateenkaarikakku (gluteeniton, vehnätön ja halutessa vegaani, laktoositon)

Ohje:

  • 1-1,5 litraa vettä
  • 1 pussi agar agar jauhetta
  • 3-5 dl sokeria tai makeutusjauhetta
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 1-0,5 purkkia kondensoitua maitoa (tai maidoton vaihtoehto)
  • 2-3 rkl green tea matcha jauhetta
  • 100 g sulatettua suklaata tai 4-6 rkl raakakaakaojauhetta

Koristeet:

  • 1 kiwi
  • 1 appelsiini
  • mansikoita

Tarvitset ison tasapohjaisen kulhon. Sen kokoisen, minkä kokoisen kakun haluat. Kulholla voit mitatata myös veden. Jos haluat korkean kakun, niin hiukan enemmän vettä ja jos matalamman niin hiukan vähemmän vettä. Agar agar jauhetta laitetaan oman mielen mukaan. Tuo ohjeessa mainittu suhde on melko kovaan hyytelöön. Itselle ihanteellisen hyytelön koostumuksen oppii kokeilemalla.

  1. Leikkaa hedelmistä mieluisia paloja, joilla haluat koristella kakun. Asettele kulhon pohjalle hedelmät. Ks. ensimmäinen kuva minun kakusta. Mansikat ja appelsiini on aseteltu kulhon pohjalle, jolloin ne muodostavat kuvion kakun pinnalle.
  2. Keitä vesi kiehumispisteeseen ja sekoita agar agar jauhe mukaan koko ajan sekoittaen ja hämmentäen. Vesi pitää pitää koko ajan lämpinänä ettei se hyydy, mutta sen ei tarvitse kiehua. Pidä liettä pienellä lämmöllä. 
  3. Lisää myös sokeri tai makeutusjauhe ja anna sen sulaa veteen kunnolla. Sekoittele.
  4. Nosta liedelle toinen pienempi kattila. Kakku tehdään kerroksissa. Tässä vaiheessa aletaan maustaa kerroksia ja toista kattilaa tarvitaan avuksi. Itse laitoin sokerivettä ja sitruunamehua ensimmäiseen kerrokseen, jotta koristeet näkyisivät ja erottuisivat kauniisti kakun pinnassa. 
  5. Nosta sitruuna-sokerivettä kauhalla pienestä kattilasta ja kaada varovasti kulhoon hedelmien päälle. Anna hyytyä muutama minuutti. Voit koittaa sormella, että kakku on hyytynyt ennen seuraavan kerroksen tekemistä.
  6. Asettelin tässä vaiheessa kiwi-hedelmän siivuja kulhon reunoille, jolloin ne näkyvät kauniisti valmiissa kakun pinnassa. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta. 
  7. Toiseen kerrokseen sekoitin kondensoitua maitoa. Eli nosta kauhalla sokerivettä toiseen pieneen kattilaan ja lisää sekaan kondensoitu maito. Tarkista maku ja lisää maitoa tarvittaessa. Kaada seuraava kerros kulhoon edellisen kerroksen päälle. Anna hyytyä.
  8. Asettele taas hedelmiä kulhon reunoille. Minä laitoin mansikkaa ja appelsiinia vuorotellen.
  9. Kolmanteen kerrokseen sekoitin sokeriveteen vihreä tee macha jauhetta. Eli nosta taas kauhalla sokerivettä pieneen kattilaan ja sekoita jauhe veteen. Tarkista maku ja kaada kulhoon maitokerroksen päälle. Anna hyytyä.
  10. Viimeinen kerros on suklaakerros. Eli nosta kauhalla sokerivettä pieneen kattilaan ja lisää sula suklaa tai kaakaojauhe. Sekoita ja tarkista maku. Kaada seos päällimmäiseksi kulhoon. Anna hyytyä hetki ja päällystä kulho kelmulla. Siirrä jääkaappiin hyytymään.
  11. Kumoa seuraavana päivänä kakku tarjoiluastialle ja nauti näystä!
Kesäinen Sateenkaarikakku (gluteeniton, vehnätön ja halutessa vegaani, laktoositon)
Kesäinen Sateenkaarikakku (gluteeniton, vehnätön ja halutessa vegaani, laktoositon)
Agar Agar jauhepussi ja leikatut hedelmäkoristeet
Kesäinen Sateenkaarikakku (gluteeniton, vehnätön ja halutessa vegaani, laktoositon)Vinkki! Mausta kerrokset oman mielesi mukaan esimerkiksi erilaisilla mehuilla yms. kaikella, joka liukenee hyvin sokeriveteen. Maistele kerroksia reippaasti. Oikeat, itselle sopivat makusuhteet löytää testailemalla.

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kesäiset Mansikka-Raparperi Tartaletit
Seuraava artikkeli: Söpöt Vadelma-Suklaamarengit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Taru sanoo

    4.6.2015 17:24

    Tosi hieno tuli! Upea! 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.6.2015 05:36

      Kiitos Taru 🙂 Tämä on tosiaan vähän toisenlainen kakku, mutta Aasiassa ihan arkipäivää. Heillä kun ei taas ole meidän kermakakkuja. Ihanaa viikonloppua sinulle!

      Vastaa
  2. Dr.Sugar/Jinna sanoo

    6.6.2015 09:01

    Tämä on kyllä niin kaunis! Voin kyllä kuvitella ettei ihan omaan makuun olisi (en ole hyytelöiden ylin ystävä) – mutta niin niin niin kaunis! 🙂 osaisin kuvitella tästä saisi aika hyvän jälkkärin lapsille :p

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.6.2015 09:37

      Kiitos Jinna 🙂 Olen samoilla linjoilla kanssasi, ei voita kermakakkua, mutta kauniita nämä ovat. Ja juhlien koristuksia ehdottomasti.

      Vastaa
  3. Jenni / Juhlahuuma sanoo

    17.6.2015 23:39

    Ai että mä olen odottanut tätä ohjetta, ja oikeasti hihkaisin ääneen kun instassa huomasin että nyt se on tullut!!! 😀 Nämä kakut ovat niiiiin huikean kauniita!! 🙂 Täytyy kyllä piakoin uskaltautua kokeilemaan. Kiitokset ohjeesta!! 🙂 ♥

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.6.2015 04:04

      Hienoa! Laitatahan viestiä tai linkkiä jossain niin näen millaisen taideteoksen olet luonut 🙂 Ihanaa, en malta odottaa! Nämä kun ovat niin mahtavia! 🙂

      Vastaa
  4. Kristiina H sanoo

    22.12.2016 11:27

    Heippa, kauniita kakkuja ja oikeastaan super päheitä. Noi muutamat aineet on tuntemattomia mulle ainakin, saako suomesta mistä helpoiten agar agar jauhetta ja green tea matcha jauhetta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2016 13:35

      Moikka, kiitoksia. Täällä lisää aiheesta agar juuri eilen kirjoittelin. Eli kyseessä kasviperäinen liivate, jota käytetään myös marmeladien valmistuksessa:

      http://www.anninuunissa.fi/2016/12/glogi-marmeladi-ja-asiaa-agar-jauheesta.html

      Matchaa saa etnisistä kaupoista 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios