• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Peppermint Bark – DIY Piparminttusuklaalevy

Karkit

21 joulu
Vielä pari päivää pitäisi jaksaa painaa päivät töitä ja illat joulukiireitä. Keskiviikkona alkaa itselläni vihdoin lepo sekä herkuttelu. Toki aion silti leipoa, jopa pyhien yli, koska leipominen on minulle terapiaa ja samalla lepoa. Tarkoituksena on tehdä joulutähteistä erilaisia piirakoita ja ehkä kalavoileipäkakku, jos lohta jää tarpeeksi yli. Pieniä glögijuustokakkuja aion vielä valmistella ennen aattoa.

Vielä muuten kerkeää helposti tehdä myös joulukarkkeja ystäville ja sukulaisille, varsinkin jos ohje on näin helppo! Tämä ihana itsetehty piparminttusuklaa on taivaallista ja minun mielestä todella kauniin näköistä herkkua. Käytin menneen viikonlopun karkkien valmistamiseen ja tämän jenkkiherkun suhteen yllätyin todella.

Vinkkini sinulle ovat: valitse ohjeeseen lempisuklaasi oli se sitten tumma tai vaalea (itse käytin marabouta). Kaksivärisyys tekee tästä suklaaherkusta hauskan näköistä, joten valitse toiseksi suklaaksi valkoinen. Piparminttukarkit voit valita irtokarkkihyllystä, mutta voit myös käyttää piparminttukarkkikeppejä. Jos haluat, voit myös maustaa suklaat sulatusvaiheessa piparminttuesanssilla. Mielestäni piparmintturouhe riittää tuomaan tarpeeksi piparminttua tähän makeiseen, mutta joissain ohjeissa lisätään myös esanssia.


Peppermint Bark – DIY Piparminttusuklaalevy

Ohje: 
  • 200 g maitosuklaata
  • 200 g valkosuklaata
  • noin 60 g piparminttukaramelleja tai -tankoja
  • 2 tl öljyä (auringokukka tai rypsi)
  1. Laita piparminttukaramellit pussiin ja kauli sekä painele ne muruksi leikkuulaudan päällä.
  2. Voitele kevyesti noin  suorakaiteen muotoisen vuoan pohja ja aseta pohjalle leivinpaperi.
  3. Paloittele maitosuklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa. Lisää 1 tl öljyä ja sekoittele tasaiseksi.
  4. Kaada sula suklaa vuokaan ja levitä suklaa nuolimella vuoan pohjalle. Ripottele päälle hiukan piparmintturouhetta. Siirrä vuoka jääkaappiin kovettumaan.
  5. Paloittele valkosuklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa. Lisää 1 tl öljyä ja sekoittele tasaiseksi.
  6. Kaada valkosuklaa kovettuneen suklaakerroksen päälle ja levitä nuolimella tasaiseksi. Ripottele päälle loput piparmintturouheesta. Siirrä vuoka jääkaappiin kovettumaan.
  7. Ota vuoka jääkaapista ja nosta suklaalevy vuoasta. Painele levystä mieleisiäsi paloja ja laita suklaat tarjolle  tai pakkaa sellofaaniin.
  8. Nam itsetehty piparminttusuklaa on valmista nautittavaksi!

Vuoaksi käy esimerkiksi tämä Brownievuoka joka on kooltaan 28 x 18cm – hieman suurempikin käy. Riippuu kuinka paksua suklaata haluaa.

Lisää karkki-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Piparkakkukylä piparkakkutaloista!
Seuraava artikkeli: Pienet annoskokoiset glögijuustokakut »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Roosa sanoo

    21.12.2015 09:40

    Ai että kun on ihanan näköistä, nam! 🙂
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2015 11:04

      Kiitos! 🙂 Hyvää Joulua!

      Vastaa
  2. Anni sanoo

    16.11.2016 11:15

    Ihana idea, täytyykin kokeilla joulupaketteihin! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.11.2016 12:25

      Juu Anni tämä on <3

      Vastaa
  3. Riksuliini78 sanoo

    21.11.2016 18:59

    Mun on pakko tehdä tätä omaksi jouluherkuksi!! 🙂
    Tumma suklaahan löytyy myös laktoosittomana? Entäs valkoinen?
    Vai pitäiskö vaan suoraan jättää se pois että mieskin voi maistaa….

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.11.2016 05:17

      Tämä on kyllä niin ihanaa 🙂 Valkosuklaa sopii niin hyyvin tähän. Katso täältä löytyisi laktoositonta:

      http://www.dammenberg.fi/category/9/valkosuklaa

      Olen myös kuullut että Brunbergillä saattaisi olla 🙂

      Vastaa
  4. Ilona sanoo

    10.10.2017 11:58

    Näistä tuli herkullisia! En tiedä jääkö kakun koristeiksi mitään, kun maistuvat vähän turhan hyvin näinkin 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.10.2017 12:09

      Hei Ilona! Voi ei tiedän 😀 Tämä on ihanaa! Hyvä lahjaidea myös jouluksi 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios