• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Perinteiset Ihanat Bebe -leivokset

Äitienpäivä· Leivokset· Ystävänpäivä

21 kesä

Perinteiset Ihanat Bebe -leivokset

Perinteiset Ihanat Bebe -leivokset
Perinteiset Ihanat Bebe -leivokset
 
Muutama viikko sitten sain mukavan kommentin pitkäaikaiselta lukijalta blogiini. Hän kertoi omista suosikkileivonnaisistaan bebeistä ja tiedusteli miksi minulta ei kyseistä ohjetta blogista löydy. Aloitimme kirjeenvaihdon ja kerroin, että bebet itseasiassa ovat yksi lempileivonnaisistani, olen rakastanut niitä lapsesta saakka – enkä osannut vastata miksi ohjetta ei blogista löydy. Ehkä en ole aiemmin uskaltanut näitä lemppareita leipoa – tai se täydellinen ohje on ollut hukassa.
 
Lukijani leipoi bebejä omiin häihinsä sulhasensa kanssa. Sain ohjeen, joilla leivokset leivottiin ja joka heillä on kiertänyt suvussa jo pitkään. Kyseessä on ”Pirkon” ohje, josta lainasin pohjan sekä kuorrutuksen ohjeet muutamilla twisteillä. Vaihdoin esimerkiksi tavallisen tomusokerin makutomusokeriin koska halusin korostaa kuorrutteessa sitruunanmakua. Täytereseptiä mietin pitkään ja sen lainasin lopulta omalta äidiltäni – joka rakastaa myös bebejä ja ei melkein malttanut, että saisi näitä ihanuuksia maistaa. Laitan tähän teille lukijoille vielä tuon  Pirkon helpon täyte- vaihtoehdon, jos haluatte hieman oikaista.
 
Ai että nämä olivat ihania! Kannatti leipoa, vaikka muutamia tuskan hetkiä minulla oli pohjien sekä täytteen kanssa. Kiitos paljon Raita kommentistasi ja kannustuksesta tämän perinneleivonnaisen leipomiseen! Näitä herkkuja nautittiin verkkokauppani avajaisissa ja vanhempieni luona rääppiäisissä. Kovasti saivat kehuja ja näitä varmasti leivon vielä uudestaankin!
 

Perinteiset Ihanat Bebe -leivokset

 
Ohjeesta tulee noin 20 Bebe -leivosta. 
 
Pohja:
  • 200 g voita
  • 100 g sokeria
  • 300 g vehnäjauhoja
 
  1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi.
  2. Lisää jauhot pikkuhiljaa sekoittamalla taikinaan. Taikina on hyvin murumaista, kun se on valmista.
  3. Ota taikinasta noin 20 pientä palleroa ja painele pallerot muffinipellin koloihin – käytin lusikkaa apuna.  Voit myös kaulita taikinan ja ottaa siitä pyöreällä muotilla pyörylöitä ja painaa ne suoraan pellille.
  4. Paista pohjia 175 asteessa noin 10-15 minuuttia riippuen uunistasi.
  5. Ota pohjat uunista ja painele reunat sekä pohja lusikalla tasaisiksi.
  6. Jäähdytä pohjia hetki pellillä ja kumoa sitten varovasti  ritilälle jäähtymään.
 
Vinkkejä! Varo pohjat palavat herkästä, seuraa paistoa 10 minuutin jälkeen. Valmiit pohjat ovat saaneet mukavasti väriä. Jotta pohjien reunat eivät valu ja kohoile paiston aikana, niin voit käyttää foliota tai herneitä estämään tätä. Itse painelin lusikalla reunat ja pohjan takaisin sileäksi paiston jälkeen.
 

 

Täyte
 
  • 100 g sokeria
  • 3 rkl vettä
  • 3 keltuaista
  • 300 g voita
  • 2 tl vaniljasokeria
 
  1. Mittaa sokeri, vesi ja  keltuaiset kattilaan.
  2. Kuumenna seosta koko ajan vipilällä sekoitellen. Varo kuumentamasta liikaa ettei keltuainen kokkaroidu. Kun seos on paksuuntunut sopivasti, niin nosta se jäähtymään (siirrä mielellään kattilasta toiseen kulhoon). Tähän menee vain muutama minuutti.
  3. Vatkaa voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi (noin 10 minuuttia).
  4. Kun keltaisseos on jäähtynyt lisää se voikreemiin vatkaten.
  5. Täytä pohjat täytteellä pienen palettiveitsen avulla ja laita leivokset jääkaappiin kovettumaan.

 

 TAI

 

 Helppo täyte
 
  • 300 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 2-3 tl vaniljasokeria
 
  1. Vaahdota voita hetken aikaa ja lisää sokerit muutamassa osassa. Vatkaa voisokerivaahtoa kuohkeaksi ja vaaleaksi ainakin 10 minuuttia.
  2. Täytä pohjat pienen palettiveitsen avulla ja laita leivokset jääkaappiin kovettumaan.
 
Kuorrutus
 
  • 200 g tomusokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • pinkkiä pastaväriä
 
  1. Mittaa sokeri ja nesteet astiaan. Sekoittele rauhassa.
  2. Lisää tarvittaessa hieman vettä – kuorrutuksen koostumus tulee olla hieman napakkaa, jotta se on helppo levittää.
  3. Värjää kuorrutus lopuksi. Vaaleanpunaiseen kuorrutteeseen riittää pieni tippa pastaväriä.
  4. Levitä kuorrute pienellä palettiveitsellä leivosten päälle. Koristele nonparelleilla ja siirrä jääkaappin jähmettymään.

 

Perinteiset Ihanat Bebe -leivokset
Perinteiset Ihanat Bebe -leivokset
 
Ihanaa päivää!
 
 
♥ Anni

Seuraa herkkujani myös

 Instagramissa ja Facebookissa.

60 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Parsakaali-pekonipiirakka
Seuraava artikkeli: Äidin Raparperipiirakka (pellillinen) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    27.2.2017 10:15

    Moikka! 🙂
    Ajattelin tehdä näitä viikonlopuksi ja kysyisinkin kuinka pitkään nuo säilyvät? ja kumpi täyte kannattaa tehdä? onko makuero kuinka suuri? 🙂
    Kiitos

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.2.2017 10:58

      Moi 🙂 Suosin aina vaikeampaa versiota itse. Maku on perinteisempi ja samettinen. Jos on kiire teen pikaversion, joka on myös oiva sekin – muista vatkata kunnolla! Bebet säilyvät useamman päivän jääkaapissa.

      Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    2.3.2017 12:54

    Miksi mun pohjat on ihan kököt eikä yhtään tollaset! 🙁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.3.2017 16:02

      Hei, mitä sinun pohjille kävi? Harmi kuulla, jos ei onnistunut ensimmäisellä kerralla. Käytitkö myös muffinipeltiä "muottina"?

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      2.3.2017 18:17

      Toiset pohjat onnistui ok mutta kuuluuko sen täytteen maistua voilta..?

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.3.2017 04:56

      Ei kuulu maistua voilta. Epäilen, että on vatkattu liian vähän aikaa. Voikreemi pitää vatkata kuohkeaksi ja vaaleaksi ainakin sen 10 minuuttia, jotta tulee oikeanlaista.

      Vastaa
  3. Katariina sanoo

    10.5.2017 17:08

    Voiko bebet pakastaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2017 17:37

      En ole kokeillut pakastaa koko leivosta – voi olla, ettätäyte ja kuorrutus kärsii jonkun verran. Pohjat voi pakastaa sellaisenaan, jos haluaa oikasta 🙂

      Vastaa
    • Katariina sanoo

      11.5.2017 06:22

      Ok, kiitos vastauksesta ��

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.5.2017 06:41

      Ole hyvä 🙂

      Vastaa
    • Emma sanoo

      1.7.2018 15:21

      Minä teen aina bebe leivokset kuorrutetta vaille valmiiksi pari viikkoa ennen juhlia ja pakastan. Kuorrute sitten pari päivää ennen juhlaa ja saa jääkaapissa olla lopun ajan. Ei huomaa minkäänlaista eroa kunhan rauhassa antaa jääkaapissa sulaa:)

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        2.7.2018 07:45

        Kiitos vinkistä Emma 🙂

        Vastaa
    • Marita sanoo

      19.7.2021 19:44

      Olen pakastanut täytteineen. Ennen tarjoilua otan pakasteesta, ja laitan kuorrutteen jäisten leivosten päälle. Eivät kärsi pakastamisesta mutta kuorrute kärsii, siksi kuorrutan jälkeenpäin.

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    9.6.2017 12:09

    Minä pakastin valmiita bebejä ja olivat edelleen ihan yhtä hyviä 🙂
    Pirjo

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.6.2017 12:41

      Hei, hyvä tietää! Kiitos kun kävit kommentoimassa 🙂 Ihanaa kesää!

      Vastaa
  5. Erja sanoo

    19.9.2017 19:28

    Haluaisin tehdä leivoksia ison määrän. Voisikohan onnistua pellillinen ja sitten siitä leikata neliöitä? Taikina 2x? Vai mitä arvioit? Kiitos jos vastaat 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2017 12:00

      Hei Erja,

      Isompi määrä on tosiaan hiukan työläs, jos tekee yksittäisiä. Luulen, että onnistuisi levyllinen. On aikaa kun tein taikinan, enkä muista köntin kokoa, mutta olettaisin itsekin, että tupla kyllä riittää. Täyte on paksua ja sen saa levitettyä kivasti niin että pysyy kerroksena koossa ilman reunoja. En yrittäisi siirtää levyä ennen leikkuutta. Ainoa nimittäin mitä pelkään on jos iso pohja murenee vääristä paikoista. Leikkaa siis tarpeeksi pieniin neliöihin ennen kun nostat leivokset pelliltä tai laita alle leivinpaperi, jolla pohja on helppo siirtää. 🙂 Mukavaa leivontaa! Jos kerkeät niin tule kertomaan miten onnistuit 🙂

      Vastaa
  6. Marja sanoo

    7.5.2018 19:59

    Ihania reseptejä sinulla täällä, en tiedä mitä tekisi ensin!??

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.5.2018 07:42

      Kiitos Marja <3 🙂

      Vastaa
  7. Päivi sanoo

    13.5.2018 17:04

    Olihan muuten hurjan makeita nämä leivokset. Jos teen toiste teen leivoksista puola pienempä, ei oikein pysty syömään näin suurta. Annoksesta siis 20 leivosta.
    Mutta makuja on monia!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.5.2018 20:58

      Bebet on tunnetusti makeita leivoksia 🙂 Perinteisetn tästä ohjeesta tekee juuri leivosten koko. Pienempiä olen tehnyt joskus itsekin. Makuja on tosiaan monia! Ihanaa uutta viikkoa!

      Vastaa
  8. Saara-Maria sanoo

    30.8.2018 11:08

    Onnistuukohan nämä gluteenittomina gluteenittomalla jauhoseoksella? ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.8.2018 11:22

      Pelkään pahoin, että saattaa tulla liian murenevaisia. En uskalla sanoa 100% varmuudella onnistuuko koska en ole itse kokeillut 🙁 Jos päätät testata niin kerro miten onnistuit 🙂

      Vastaa
  9. Ansku sanoo

    1.9.2018 12:34

    Mie teen baakelsivuokiin,voip tehä niinpaljon kun halluu ja vaik pestä vuokii välillä jos puolelle kylälle tekkee…hihii.Saa pieniä ja voip täytettynä huoletta pakastaa.Tai ,pistää pohjat vain pakkaseen,ja täyttää myöhemmin kun tarvii..?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.9.2018 14:40

      Ihanaa ja käytännöllistä! Kiitos kommentista, vinkistä ja oikein herkullista syksyä sinulle!

      Vastaa
  10. Saara-Maria sanoo

    13.9.2018 19:32

    Testasin tänään rainbow:n gluteenittomalla jauhoseoksella, jossa kaura- ja perunajauhoa. Täytettä laittaessa yksi pohja mureni, mutta muuten pysyi yllättävän hyvin kasassa! 🙂 ovat siis vähän murenevaisempia gluteenittomina, mutta onnistuu myös niin 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.9.2018 19:57

      Hei Saara-Maria! Tosi kiva kun jaoit kokemuksesi gluteenittomista versioista 🙂 itse pelkäsin juuri tätä että olisivat liian murenevia, mutta mahtavaa kuulla, että pysyivät koossa!

      Vastaa
  11. Lapsuuseilopu sanoo

    11.10.2018 00:45

    Hei! Onko kokemusta pohjien teosta silikonivuokiin? Metallisia leivosvuokia en omista ja paperivuoissa tahtovat levitä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.10.2018 09:40

      Hei, valitettavasti ei ole kokemusta silikonivuoista. Käytän niitä todella vähän leivonnassa muutenkin. Uskon kuitenkin, että onnistuvat paremmin kuin pelkässä paperissa.

      Vastaa
  12. Piitu sanoo

    11.10.2018 19:46

    Hei! Olen ajatellut leipoa näitä omille synttäreilleni marraskuussa ja huomenna olisikin tarkoitus tekaista testierä. Olisiko sinulla antaa jotain vinkkiä tuon kuorrutteen tuunaamiseen? Olisi kiva kokeilla tomusokerikuorrutusta esimerkiksi vaniljaisena tai kinuskisena. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.10.2018 07:28

      Voi ei kommenttisi oli kadonnut jonnekin ja huomasin sen vasta nyt! Annan vinkkejä vaikka olet ehkä jo selvittänyt asiat kuorrutteeseenkin liittyen 🙂 Suosittelen ihania makutomusokereita, joilla saat vaikka minkä makuisia bebejä loihdittua:

      https://www.anninuunissa.com/makutomusokerit-muut-sokerit-c-8_43.html

      Vastaa
      • Piitu sanoo

        23.10.2018 20:58

        Arvelinkin, että jotain kommentin katoamisen tapaista on päässyt ehkä tapahtumaan kun minkäänlaista vastausta ei ehtinyt missään vaiheessa kuulua. 😀 Mutta siis joo, eipä hätää. Onnekseni oma äitini sattuu olemaan myös varsin ahkera ja taitava leivoskelija, joten tarvittava apu löytyi sitten kuitenkin ihan läheltä. Päädyin hänen neuvostaan kokeilemaan tuon testierän kuorrutteeseen vaniljauutetta ja tuli ihan onnistunutta jälkeä silläkin, kovasti ainakin sain koehenkilöiltä kehuja. 🙂 Kiitos kuitenkin noiden makutomujen vinkkaamisesta, pistän vinkin korvan taakse talteen tulevia kokeiluja ajatellen!

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          24.10.2018 07:24

          Hieoa kuulla, että sait apua ja bebet maistuivat vieraille 🙂 Mukavaa syksyä!

          Vastaa
  13. Susanna sanoo

    10.11.2018 06:55

    meillä tehdään kiisseli aina kuohukermasta ja se lisätään vatkattuun voihin. kiisselin määrä suhteessa isompi kuin voin ja suutuntuma ei ollenkaan niin rasvainen ja liian makea.

    Vastaa
  14. anna-liisa sanoo

    24.1.2019 10:29

    Pakastin, hyvä tuli!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.1.2019 13:30

      Mahtavaa 🙂

      Vastaa
  15. amppu sanoo

    10.2.2019 07:38

    Ihana resepti!! Pohjasta tuli aika paksu mutta maistui kuitenkin taivaalliselta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.2.2019 09:03

      Kiitos 🙂 Ensi kerralla vaan taputtelet pohjat ohuemmin muotteihin 🙂

      Vastaa
      • amppu sanoo

        12.2.2019 05:29

        ok:) kiitos

        Vastaa
  16. Mari sanoo

    31.5.2019 20:18

    Tein tänään tällä ohjeella minibebejä 48 kolon muffindivuoassa. Tulipa niistä söpöjä. Taikina riitti hyvin kahteen vuokaan ja täytteen tein 2/3 verran ja sitä jäi ylikin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.6.2019 08:39

      Hei Mari, ihana kuulla <3 Kiitos kun jätit kommentin!

      Vastaa
  17. Hani sanoo

    14.8.2019 00:07

    Hei!

    Tyhmä kysymys mutta onnistuvatko nämä noilla eskimon alumiinivuokiin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.8.2019 07:16

      Hei, en ole tehnyt alumiinivuokiin, mutta jos ne kestävät paiston uunissa niin miksi ei 🙂

      Vastaa
  18. Merita sanoo

    23.10.2019 12:58

    Hei! Hölmö kysymys, mutta voitelenko ja korppujauhotanko mummoni vanhat (alumiiniset?) leivosvuoat ennen taikinan laittoa? 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.10.2019 18:31

      Moikka, hmmm jos olet epävarma niin ei siitä jauhoituksesta ja voitelusta haittaakaan ole 🙂

      Vastaa
  19. Merita sanoo

    23.10.2019 20:09

    Kokeilin jo, voitelu riitti! 👍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.10.2019 20:48

      Hienoa! 🙂

      Vastaa
  20. Merita sanoo

    23.10.2019 20:11

    Ja kiitos reseptistä, oikein hyviä tuli, työläitä ovat vain 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.10.2019 20:48

      Jep, eivät ole helpoimmasta päästä, mutta lopputulos palkitsee 😉

      Vastaa
  21. Kaija havu sanoo

    30.1.2020 19:47

    Hei,tein Bebejä ja minun pohjista tuli kovia. Tein ohjeen mukaan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.1.2020 05:50

      Jos haluat pehmeämmät pohjat voit lisätä yhden kanamunan taikinaan tai paistaa pohjia hiukan vähemmän aikaa 🙂

      Vastaa
  22. Vema sanoo

    5.4.2020 08:18

    Hei!

    Kypsyykö keltuainen tässä kreemin valmistustavassa? Olen raskaana ja hieman karsastan ajatusta raa’asta kananmunasta 😁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.4.2020 09:02

      Keltuainen keitetään kattilassa, joten kyllä se kypsyy. Se on juuri tuon vaiheen tarkoitus. Ihan lisätiedon vuoksi linkitän tähän tietoa kotimaisista kanamunista, joita monet suotta pelkäävät. Ulkomailla en raakoja munia söisi:

      https://www.hyvaasuomesta.fi/suomalainen-ruoka/suomalaiset-ruokaketjut/kananmuna

      Vastaa
  23. kotikokki sanoo

    9.5.2020 01:03

    Äitienpäiväksi jotain ajattelin tehdä, hmm… Kannattaako lähteä kokeilemaan näitä ekaa kertaa ja toivoa parasta? Vai keksitkö jotain muuta kivaa ja makeaa, hätävara ideaksi? vielä kysyisin, että kauanko kestää valmistus näissä jos tekee haastavammalla ohjeella?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.5.2020 09:39

      Täältä voit katsoa videon Bebe-leivosten leipomisesta 🙂 selkenee vaiheet paremmin.

      https://www.youtube.com/watch?v=C0Nr-CZ4mSs

      Blogin yläpalkista löydät helppoja ja nopeita ohjeita ja alla olevasta linkistä lisää äitienpäivä vinkkejä:

      https://www.anninuunissa.fi/category/juhlat/aitienpaiva/

      Vastaa
  24. L.L sanoo

    20.2.2021 17:49

    Olisi kiva, jos reseptissä olisi ajoissa selvennetty, että täytteen ei kuulu maistua voilta. Vatkasin yli 10min, mutta silti täyte maistui kovasti voilta, mutta luulin, että näin kuuluukin olla, koska en ole näitä ikinä ennen tehnyt. Vasta kommenteista selvisi, ettei kuulu maistua tältä. Nyt on 22kpl voilta maistuvia Bebejä, eikä kukaan halua syödä niitä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.2.2021 10:56

      Harmi, ettei bebesi onnistuneet, varmasti harmittaa. Valitettavasti kaikki mahdolliset vinkit ja epäonnistumiseen viittaavat mahdollisuudet eivät mahdu ohjeeseen. Bebe ohje on hieman kokeneemmille leipureille, koska on melöko vaativa ja yleensä bebejä syöneet tietävät ettei kreemi leivonnaisen sisällä tule maistua voilta.

      Vastaa
  25. Vera sanoo

    18.9.2021 01:59

    Moikka. Nämä bebet ohjeellasia oli aivan taivaallisia, kiitos reseptistä ❤️ ajattelin kokeilla bebejä suklaakuorrutteella, mitä reseptiä suosittelisit kuorrutukseen, jota se mukailisi koostumukseltaan tätä kyseisen reseptin kuorrutetta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.9.2021 06:35

      Heippa, suklaisia en ole itse tehnyt. Jos haluat tehdä tämän reseptin mukaisesti niin lisäisin kaakaujauhetta kuorrutteeseen (korvaisin sillä osan tomusokerista.

      Vastaa
      • Vera sanoo

        18.9.2021 18:57

        Hmm tämä voisikin olla kokeilun arvoinen, kiitos 😊

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios