• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihastuttava Omenavispipuuro

Brunssi· Gluteeniton· Puurot· Vegaaninen

4 syys
Ihastuttava Omenavispipuuro

Ihastuimme pari vuotta sitten vispipuuroihin, ihastus syveni rakkauteen kun kokeilin gluteenitonta vispipuuroa. Vispipuuroa on meillä tehty kaikista herukoista, puolukoista ja muista kirpeistä marjoista, kuten äitinikin teki lapsuudessani. Viime vuonna kuulin kuitenkin mielenkiintoisista versioista kuten mansikasta, vadelmasta, mustikasta ja omenasta tehdyistä vispipuuroista. Omena jäi kummittelemaan mielessäni ja sitä oli pakko kokeilla!

Meillä oli viikonloppuna pieni omenatehdas täällä kotona kun keittelin hilloja, mehua ja päätin keittää viimeinkin myös kattilallisen omenavispipuuroa. Mietin pitkään ensin, miten toteuttaisin ohjeen ja lopulta päätin puristaa suomalaisista kirpeistä omenoista mehun mehulingollamme ja keitin puuron suoraan tähän tuoremehuun. Mehun voisi keittää myös mehumaijassa tai kattilassa omenoista ja puuroon voi lisätä omenapyrettä makua antamaan. Jos todella haluaa oikaista voisi puuron keittää suoraan kaupan mehuun. Silloin en lisäisi puuroon yhtään sokeria.

Vispipuuro on siitä hauska herkku, että sitä voi syödä aamupalaksi, iltapalaksi, välipalaksi ja jälkiruoaksi. Tämä ohje sisältää myös hyvin vähän lisättyä sokeria. Halutessasi voit tehdä puuron myös kokonaan ilman lisättyä sokeria. Ohjetta kyseltiin paljon jo Instagramin puolella, joten tässä se on olkaa hyvät.


Ihastuttava Omenavispipuuro

OHJE

  • 1 litra tuorepuristettua omenamehua
  • 2 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl mannasuurimoita
  • kanelia
  1. Mittaa mehu kattilaan, lisää suola ja sokeri ja kiehauta.
  2. Lisää mannasuurimot kevyesti vispaamalla sekaan ja keitä puuroa hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes seos alkaa paksuuntua.
  3. Anna puuron jäähtyä kunnolla.
  4. Vatkaa puuro kulhossa kuohkeaksi.
  5. Mausta halutessasi kanelilla.
  6. Tarjoile maidon tai vaniljakastikkeen kanssa. Koristele puolukoilla ja kanelilla.

HUOM! Puristin 1 litran omenamehua mehulingolla suomalaisista omenoista. Voit myös keittää mehun kattilassa ja lisätä 1 dl omenapyrettä puuroon makua antamaan halutessasi. Lisää pyre samaan aikaan mannaryynien kanssa! Jos keität puuron kaupan mehuun, älä lisää sokeria.

Vinkki! Tee gluteeniton vispipuuro riisijauhoilla! Katso ohje täältä. 

Ihastuttava Omenavispipuuro

Ihanaa viikkoa! Lisää omenajuttuja on vielä tulossa.

♥ Anni


Lisää omena-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Hääseremonia Symbolisesti
Seuraava artikkeli: Taivaallinen Uuniomenahillo »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Pike sanoo

    4.9.2018 10:57

    Mitenkä tuon omenapureen teen? Kiitos ihanasta ideasta
    Vispipuurolle??

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.9.2018 12:23

      Hei Pike,

      Omenapyre eli omenasose tehdään keittämällä omenaa, vettä ja halutessa hiukan sokeria. Sitten se soseutetaan. Ohjeita löytyy netin syövereistä varmasti monia 🙂

      Vastaa
  2. Kaura sanoo

    7.9.2018 00:23

    Nam! Omenavispipuuro on varmasti ihanan pehmoista ja hyvän makuista. <3 Pitää itsekin tehdä visparia. tätä omenaista voisikin kokeilla. Äiti teki tätä meille usein puolukasta, sekin kyllä herkkua. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.9.2018 06:25

      Meilläkin syötiin aina lapsena puolukasta ja punaherukasta tehtyä vispipuuroa! Se on niin herkkua. En jotenkin edes tajunnut, että puuron voi tehdä myös omenasta. Tästä tuli ihanaa <3 Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  3. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    9.9.2018 13:10

    Laitoin tän just keittymään, huomenna maistellaan! ???

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.9.2018 17:29

      Mahtavaa! Tämä on niin herkkua <3

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios