| |

Vastustamaton Vadelmajuustokakku (ja pienet synttärijuhlat)

Vastustamaton Vadelmajuustokakku

Joka vuosi tähän aikaan muistan ”hei blogin synttärit taitavat olla juuri tänään, vai olivatko ne eilen, ehkä toissapäivänä?”. Virallinen syntymäpäivä taitaa olla 13.9. eli pari päivää sitten, jos siis syntymäpäivä lasketaan siitä päivästä kun ensimmäisen postauksen julkaisin? En ole yhtenäkään vuonna ehtinyt juhlimaan synttärihuumaa ajoissa tai ”oikeana päivänä”.  Jotenkin tämä kiireinen syyskuu tulee aina niin yllättäen kesän jälkeen. Eihän se niin justiinsa ole. Luulen että pyörittelin ensimmäistä postausta Bloggerissa ainakin viikon verran ennen kuin julkaisin sen, joten viikko tässä on aina aikaa juhlia järjestää! Varma asia on nimittäin se, että näitä synttäreitä tuleekin juhlia ja muistella ♥

Tänä vuonna tulee täyteen 5 vuotta siitä kun julkaisin ensimmäisen postaukseni ja hyppäsin mukaan leivonta- ja ruokablogien maailmaan. Olin tuolloin töissä rahoitusalan yrityksessä ja kaipasin vähän vaihtelua arkeen, uuden harrastuksen tai jotain luovaa, jolla sain itseni rentoutumaan vapaa-ajallani. Leivonta ja kuvaaminen toivat mukavaa vastapainoa vähän liian analyyttiselle päivätyölle. Jossain vaiheessa kuitenkin tajusin, että leipominen, kuvaaminen ja bloggaaminen kiinnostavat kaikki minua enemmän kuin päivätyöni. En olisi uskonut tuolloin, että 5 vuotta myöhemmin olen yrittäjä ja blogin lisäksi pyöritän verkkokauppaa, jossa minulla on apuna työntekijöitä, koska en pärjää enää yksin. Ihan hullua kaikki!

Vastustamaton Vadelmajuustokakku

Bloggaaminen on kehittänyt minua kirjoittajana, valokuvaajana ja tietenkin kotileipurina. Minua pidetään mestarileipurina (en vieläkään jaksa uskoa kun kuulen tästä), vaikka tosiasiassa usein leivon edelleen itsekin jotain uutta, mitä en ole ennen testannut ja minulla on vielä niin paljon opittavaa!

Minulla on aina ollut esteettistä silmää ja olen siitä lapsesta asti saanut kehuja, kommentteja ja ihailuakin. Koen, että myös esteettinen puoleni on kehittynyt bloggaajauran ja ruokakuvauksien myötä. Olen siitä hyvin onnellinen. Estetiikka ja luovuus ovat niitä asoita, joita rakastan melkein eniten nykyisessä työssäni.

Minua inspiroivat monet asiat, kuten luonto, raaka-aineet, vuodenajat, värit ja kukat. Asiat, joihin en ennen edes kiinnittänyt huomiota tai asiat, joita pidin itsestäänselvyytenä. Kuinka paljon kaunista meidän ympärillä onkaan? Haluaisin ikuistaa kaiken sen ja olen yrittänytkin. Blogin puolella on alkanut näkyä viimeisen vuoden aikana enemmän matkoja, juhlia, minun elämää ja ihania hetkiä, joita olen halunnut ikuistaa myös tänne. Blogini on myös itselleni paikka, jossa voin palata elämäni tärkeisiin hetkiin ja muistella niitä. Minusta on ihanaa miten olette ottaneet kaikki tarinani vastaan.

Teiltä lukijoilta on mahtavaa saada palautetta, kommentteja ja mitä tahansa muita ajatuksia! Kiitos niistä. Edelleen joka kerta kun kuulen onnistuneesta kakusta, kiitoksen reseptistä, herkullisista juhlistanne tulen hämmentyneen iloiseksi siitä, että ohjeillani leivotaan ja vielä onnistutaan! Erityistä onnea minulle on tänä kesänä tuoneet onnittelut ja terveiset koskien häämuistojani ♥

En edes uskalla ajatella missä minä ja blogini olemme tästä eteenpäin 5 vuoden päästä, niin hullun paljon on mahtunut jo näihin viiteen vuoteen! Ja ensi viikolla saan paljastaa teille jotain todella spesiaalia, jota olen pitänyt sisälläni jo jonkun aikaa. En malta odottaa palautettanne! Lopetan kirjoittamisen nyt tähän etten paljasta enempää!

Vastustamaton Vadelmajuustokakku

Muutama sana kakusta, jolla juhlistimme eilen blogin synttäreitä: Vastustamaton vadelmajuustokakku on simppeli juustokakku, jonka pohjasta löytyy kaurakeksejä, täytteestä vaniljaa ja vadelmaa! Koristelin syksyisen kakun karhunvatukoilla, vadelmilla ja sokerimassasta tehdyillä ”ruska”lehdillä.

Kuvaustaustana on muuten itse maalaamani marjapuuron värinen puulevy. Jos satuit seuraamaan Instagramin puolella touhujani viime viikolla, niin saatoit ihmetellä mitä siellä nyt tapahtuu. Ahh olipa sekin hauskaa! Maalailla taustoja, joilla saa lisää näyttävyyttä kakkukuviin.

Kuvissa näkyvä kultainen kakkustandi on verkkokaupan uutuus. Löydät sen täältä.

Vastustamaton Vadelmajuustokakku

Vastustamaton Vadelmajuustokakku

Ohje noin 10 hlö

Keksipohja

  • 150 g kaurakeksejä
  • 50 g voita
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (18-22 cm) pohjalle. (käytin itse 20 cm vuokaa)
  2. Murenna keksit esimerkiksi blenderissä ja sulata voi.
  3. Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos kevyesti kakkuvuoan pohjalle.
  4. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Täyte

  • 2 dl vadelmapyre/sose (Bonne tai itsetehty)
  • 4 dl kermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta ja tilkka vettä
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
  2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa sokerit ja tuorejuusto notkeaksi.
  4. Lämmitä vadelmasose pienessä kattilassa kuumaksi.
  5. Sulata hyvin puristetut liivatteet vadelmapyreen sekaan. Anna jäähtyä hetki.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan vatkaten.
  7. Kääntele lopuksi kerma nuolijalla täytteeseen.
  8. Asettele reunakalvo kakkuvuoan reunoille.
  9. Kaada vadelmatäyte nopeasti pohjan päälle.
  10. Ravistele ja kopauta pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
  11. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kiille

  • 2 dl vadelmapyre/sose (Bonne tai itsetehty)
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 liivatetta ja tilkka vettä
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Lämmitä vadelmasose ja tomusokeri pienessä kattilassa kuumaksi.
  3. Sulata  hyvin puristetut liivatteet vadelmapyreen sekaan. Anna jäähtyä hetki.
  4. Kaada kiille kakun päälle varovasti lusikkaa apuna käyttäen.
  5. Laita kakku hyytymään kylmään pariksi tunniksi. (jos sinulla on kiire, voit hyydyttää kiilteen pakkasessa n. 30 minuutissa)

Koristelu

  • vadelmia
  • karhunvatukoita
  • sokerimassakoristeita (lehtiä ja petunioita)
  • jättisokerihelmiä
  1. Valmista sokerimassakoristeet etukäteen (julkaisen erikseen postauksen koristeista).
  2. Asettele kaikki koristeet kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

VEGAANINEN: Leivo kakusta vegaaninen vinkeillä, jotka löydät täältä.

GLUTEENITON: Käytä gluteenittomia keksejä kakun pohjassa.

Vastustamaton Vadelmajuustokakku
Vastustamaton Vadelmajuustokakku

Haluan kiittää koko sydämestäni teitä kaikkia ihania lukijoita näistä kuluneista viidestä herkullisesta vuodesta! Olen etuoikeutettu kun saan toteuttaa unelmaani kirjoittamalla tätä blogia työkseni ja jakaa sen teidän kanssa täällä. Toivottavasti monta yhtä upeaa vuotta on edessä, on kunnia kirjoittaa ja leipoa juuri teille! Kiitos!

Teitä lukijoita on tänä päivänä ihan valtavasti. Olisi ihanaa, jos kertoisit kuka olet ja jättäisit terveisiä kommenttina postauksen alapuolelle ♥


Myös näillä sopii

Herkutella

72 Kommenttia

  1. Vilperi sanoo:

    Moikka! Käytitkö jäisiä vadelmia vai jollain muulla saanut huurteisen pinnan vadelmiin? 🙂

  2. Jenni sanoo:

    Hei Anni!

    Onneksi olen löytänyt blogisi (ja verkkokauppasi), aivan ihania reseptejä ja inspiroivia kuvia! Tämän blogin ansiosta olen itsekin innostunut kotileipurina ja onnistunutkin monta kertaa resepteilläsi, kiitos siitä.
    Mies aina ihmettelee kun koko ajan on kokeiltava jotain uutta, mutta hyvin on maistunut ☺️

    Onnea blogi 5v?

    1. Kiitos Jenni 🙂

      Mukavaa, että jätit terveiset. On parasta saada hyvää palautetta ja kuulla miten olen innostanut muitakin leipomaan! Kuules täälläkin mies ihmettelee koko ajan kaikenlaista ja hyvin maistuu edelleen täälläkin kaikki leipomukset 😀

  3. Paljon onnea blogin synttäripäivänä! ♥♥♥ Täältä löytää aina loputtomasti inspiraatiota ja ihania reseptejä! Oon fanittanut sun blogia ihan alusta asti 😀 Ehdottomasti yksi parhaista! Tämäkin kakku on taas ihan mielettömän upea ♥ Ihanaa alkavaa viikkoa! 🙂

    1. Kiitos paljon 🙂 ihanaa palautetta, on parasta kuulla voivansa inspiroida muita! Mustankin, että olen kommenttejasi alusta asti lukenut! Kakku oli ihanaa! Mukavaa viikkoa myös sinulle <3

  4. Onnea kirjoittajalle sekä blogille! <3 Ihania reseptejä kuvineen täällä aina! 🙂 Kakku näyttää kauniilta.

    1. Kiitos myös sinulle Kaura <3 olen aina mukana ja kommentoimassa ja kehumassa <3 Parasta viikkoa myös sinnekin!

  5. Pale sanoo:

    Täytteeseen tarvitsee vadelmapyrettä ja kiilteeseen sosetta, ei voi vaikuttaa käyttää samaa tavaraa? Miten nämä eroaa?

    1. Sose tai pyre = sama asia. Selkeytin ohjetta vielä tämän osalta 🙂 Ajatuksissani olin käyttänyt eri termiä näissä.

      1. Pale sanoo:

        Loistavaa, kiitos pikaisesta vastauksesta ? tämä lähtee testiin!

  6. Oikein paljon onnea blogillesi ja sinulle. Upeita molemmat <3

  7. Tosi hienot värit ja upea koristelu niin kuin aina. Onnittelut blogille ja sinulle! Hienoa työtä oot tehny, ei voi muuta sanoa 😀

    1. Kiitos! Tästä kakusta tuli vähän vahingossa näin tasapainoinen värien kanssa 🙂 Kivaa viikkoa!

  8. Norppa sanoo:

    Hei! Missä määrn tämä tehdään isompaan peruskokoiseen vuokaan eli 24-26cm, 1,5 kertaisena vai 2 kertaisena ?

  9. Marjo sanoo:

    Hei!
    Meidän kaupoista ei löydy Bonnen vadelmasosetta. Mansikkasosetta kyllä löytyisi, toimisiskohan tämä kakku mansikan makuisena? 🙂

  10. Saga sanoo:

    Hei Anni. Kiitos sain pakettini juuri sellaisena kuin tilasin ja toimitus oli nopea (1. tilaus). Erityisesti minua ilahdutti mukana seurannut resepti jolla uutta vuokaa voi testata. Olen intohimoinen kotileipuri (myös harrastekuvaaja) ja testaan kaikenlaista mm. omin virityksin. Sinun sivut ja varsinkin kuvat, jotka ovat valoarvoiltaan aivan huippuluokkaa. Niissä on sellainen herkkä vire, joka viehättää silmääni. Kiitos, jatka samaan tyyliin, sait minustakin vakituisen seuraajan ja ihailijan. Valoa kevääseesi ja tsemppiä uusien luomusten tuottamiseen./Saga

    1. Hei Saga, voi kuinka mukava viesti sinulta. Kiitos paljon siitä 🙂 Lämmittää mieltä ja auttaa tekemään kaiken jatkossakin samalla intohimolla, kun palaute on tällaista. Pidän itseäni kuvauksen suhteen myös vasta harjoittelijana, joten tuntui hyvältä kuulla sanasi. Varsinkin tuo ”herkkä vire”! Oikein ihana ja aurinkoista viikonloppua! Toivottavasti kakustasi tulee täydellinen <3

  11. Ilona sanoo:

    Hei! Käyköhän kakulle kuinkaan jos pakastaa?

    1. Juustokakun voi pakastaa hyvillä mielin 🙂 ei pitäisi käydä mitään. Koristeita en pakastaisi, joten ne vasta ennen tarjoilua. Ja muista peitellä kakku hyvin 🙂

  12. Sofia Toro sanoo:

    Voiko pohjan pakastaa, ennen kun laittaa täytteen ja kiilleen?

  13. Jenny sanoo:

    Nam!! Upee kakku! 😍 käytitkö tossa kiilteessä valmista pyrettä vai teitkö itse? Sekotitko vispilällä liivatteet pyreen sekaan vai jolllain muulla? Oon ite huomannu ku jos vispilälllä on sekottanu ni seokseen tulee ”vaahtoa” joka ei oo niin kiva sitten siinä kiilteessä😞

    1. Kiitos <3 Käytin Bonnen vadelmasosetta. Tein tähän kakkuun kiilteen kuumentamalla pyreeen ja sulattamalla liivatteet suoraan pyreeseen, joten en käyttänyt vispilää 🙂

  14. Natalja sanoo:

    Hei, kuinka paljon liivatteet tarvitse (grammamäärä)?

      1. Changeling sanoo:

        Liivatteen grammamäärän voi helposti laskea jos tietää minkä merkkisiä liivatelehtiä on alkuperäisessä ohjeessa käytetty 😄

        Dr. Oetkerin liivate on 1,7g ja Meiran 2g per kappale. Olen huomannut että sillä kumpaa käyttää saattaa olla lopputuloksen kannalta aika iso ero. Tein kerran kaksi samanlaista hyydykekakkua juhliin ja ihmettelin kun toinen hyytyi hyvin ja toinen ei pysynytkään kasassa toivotusti. Sitten kun yritin seurata jälkiä missä meni pieleen toisen kanssa, tajusin että olin hyydyttänyt ensimmäisen meiralla ja toisen Dr. Oetkerilla.
        Sama kävi kerran tuon jälkeenkin kun käytin Dr.Oetkerin liivatelehtiä hyydyttämiseen ja tuplasin ohjeen. Muistin vielä kaupassa että ne on eri painoisia ja leipoessa unohdin ja jännitettiin sitten porukalla juhlapöydässä missä vaiheessa kakku antaa periksi ja valuu lautaselta omille teilleen 😂
        Jos alkuperäinen ohje on Meiraa, dr.Oetkerin lehtiä ei riitä sama kappamemäärä välttämättä, ainakaan jos skaalaa annosta isommaksi 🙂

        1. Liivatteissa on tosiaan eroja! Itse en ole ikinä tähän kiinnittänyt huomiota sen tarkemmin, vaan tehnyt sillä mitä kaapista löytyy. Tämä on kuitenkin hyvä huomio. Pitää ottaa jatkossa vaikka testi kun tekee uutta ohjetta 🙂

  15. Tein tätä ja tuli super herkullinen kakku. Oikein raikkaan vadelmainen.
    Jatkoon menee. Arvosanani 6/5 🙂

  16. Sandra sanoo:

    Moikka! Voiko maustamatonta tuorejuustoa korvata osalla vadelmatuorejuustoa? 🙂

  17. N sanoo:

    hei! minun pitäisi lauantaiksi tehä näitä 3kpl joten voisinko perjantaina tehdä kakut kokonaan valmiiksi? tietysti koristelun hoitaisin lauantaina. kiitos vastauksestasi jo etukäteen!

    1. Hei, juustokakut on hyväkin tehdä päivää ennen valmiiksi, että ne hyytyvät kunnolla 🙂 Eli voit tehdä ehdottomasti.

      1. N sanoo:

        riittäiskö 3kpl kakkuja 30hlö?

        1. Tämä kakku on noin 10 henkilön kakku eli pitäisi riittää. Riittoisuus riippuu myös musita tarjoiluista, juhlan luonteesta ja kellonajasta 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  18. Inka sanoo:

    Moikka. Ajattelin tehdä tämän kakun lauantain puutarhajuhliin. Jos teen kakun huomenna torstaina, niin pakastanko kakun vai säilyykö jääkaapissa hyvänä torstaista lauantaihin?

    1. Moi, voit pakastaa mutta ei kiilteen kanssa. Se ei kestä pakastusta. Jos koko kakku syödään lauantaina niin kyllä kakku periaatteessa jääkaapissa siihenkin asti kestää 🙂 Mä teen lauantain juhliin juustokakut aina päivää ennen.

  19. Heli sanoo:

    Hei

    Olen tekemässä tätä viikonlopun juhliin ja jäin miettimään että toimiikohan resepti jos täytteen tekee puolitoistakertaisena. Muut kerrokset ohjeen mukaan. Saisin korkeamman kakun! Tällä ohjeella olen muuten jo testannut ja hyvää tuli!

  20. Jenni sanoo:

    Hei! Kiilteen ainesosissa lukee tomusokeri, mutta ohjeissa ei ole kohtaa milloin ja mihin se laitetaan? 🙂

    1. Hei Jenni, oletpa tarkkaa. Tätä kakkua on leivottu paljon, eikä kukaan muu ole vielä kysynyt asiasta. Tomusokeri lisätään luonnollisesti pyreen sekaan, jos siitä haluaa hiukan makeampaa. Vaikka enne lämmitystä. Lisään sen ohjeeseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *