• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Valtavat Mansikkamarengit

Äitienpäivä· Leivokset· Marengit· Tekniikat· Ystävänpäivä

5 loka

Valtavat Mansikkamarengit

Jotkut postaukset ovat vaan sellaisia, että ne jäävät odottamaan oikeaa hetkeä. Tämä postaus ja resepti on sellainen. Kuvasimme näitä valtavia mansikkamarenkeja Kakkukatrin kanssa vajaa vuosi sitten Birminghamissa Englannissa. Ostimme marengit kakkumessuilta ja vaikka kuvien perusteella näyttäisi siltä, että marengit ostettiin vain kuvattavaksi niin kyllä me niitä myös maistelimme. Ja ne olivat IHANIA! Päätin valmistaa isoja mansikkamarenkeja myös kotona, mutta tällä kertaa en kuvannut niitä, koska halusin hyödyntää vuosi sitten ottamiamme kuvia. Lue postauksen lopusta kuvausvinkki!

Valtavien marenkien leipominen ei eroa pienien marenkien leipomisesta muuten kuin paiston osalta. Näihin ihaniin marenkeihin makua tuo aito mansikkahillo ja täydellisen loppusilauksen tuhtiin herkullisuuteen tuo marenkien päälle pursoteltu sula suklaa!

Lähden tästä nyt sulkemaan matkalaukkuni. Tänä viikonloppuna matkustan Lontooseen Cake & Bake messuille. Edessä on pitkä, mutta inspiroiva messupäivä lauantaina, kahvittelua Peggy Porchenin kahvilassa ja muuta herkuttelua Lontoossa! Voit seurata matkaamme Instagramissa.


Valtavat Mansikkamarengit

5-8 kpl (riippuen kuinka isoja leivot)

Ohje:

  • 5 kananmunan valkuaista
  • 3 dl hienoa sokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2-3 rkl mansikkahilloa
  • 50 g tummaa suklaata
  1. Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  4. Aloita lisäämään sokeritärkkelystä muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.
  5. Lisää etikka vatkauksen loppupäässä.
  6. Kääntele mansikkahillo kiiltävään, paksuun marenkivaahtoon nopealla pyöräytyksellä.
  7. Nostele tai pursottele mansikkamarenkivaahtoa uunipellille leivinpaperin päälle kahdella lusikalla pulleiksi jättimarengeiksi.
  8. Paista marenkeja reilu tunti (kun marenki irtoaa leivinpaperista on se valmis). Avaa uuninluukku ja jätä marengit vielä jälkilämmölle tunniksi.
  9. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja pursottele se vielä marenkien päälle. Herkuttele!

Vinkki! Vaihda mansikkahillo suklaaseen ja tee ihania suklaisia marenkeja! 

Valtavat MansikkamarengitValtavat Mansikkamarengit

KUVAUSVIKKI! Valolla on vain yksi suunta ja nyt puhun luonnonvalosta. Parhaat kuvat syntyvät ikkunan lähellä, kun kuvataan sisätiloissa. Näin valo pääsee toiselta sivulta, ehkä hieman takaviistosta kuvauskohteeseen muodostaen varjoja ja muotoja. Heijastan yleensä valkoisella taustalla tai heijastimella valoa toisesta suunnasta kuvauskohteeseen. Heijastin avaa varjoja jolloin kuvasta tulee valoisampi. Yllä olevassa kuvassa näkyy nämä vinkit käytännössä. Heijastimena käytössä hotellihuoneen tyyny tällä kertaa.

Haluatko lisää kuvausvinkkejä? Millaisia? Jätä kommenttia tähän alle.

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Lisää marenki-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

18 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Herkullista Korvapuustipäivää!
Seuraava artikkeli: Peggy Porschen – Unelmieni Kahvila »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari/Saaran lautasella sanoo

    5.10.2018 12:35

    Herkullisen näköisiä marenkeja, noi on kyllä niin isoja, että riittäisivät jaettavani, täytyypä kokeilla.
    Ihanaa reissua sulle, matkastasi tulee varsin herkullinen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.10.2018 08:07

      Hei Sari <3 Kiitos paljon! Tämän jättiläisen jälkeen ei tosiaan paljon muuta tarvitse syödä 😀

      Vastaa
  2. Marenki sanoo

    5.10.2018 21:15

    Mitäköhän teen väärin kun minun marengit ruskistuvat aina? Pitäisikö paistaa uunin alatasolla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.10.2018 08:08

      Alatasolla ja tarkista myös uunin lämpötila. Jos ruskistuu, niin luulen että lämpötila on liian korkea. Uuneissa on aina eroja joten tiputa lämpöä hiukan 🙂

      Vastaa
  3. Sari Spåra sanoo

    8.10.2018 09:59

    Valtavan kokoisia ja upeita. En pysty vastustamaan marenkeja (eikä mieskään) että niitä on tulut paistettua vuosien aikana vino pino 😉
    Seurasin tämän vuoden reissuanne instan puolella, ja voi että, taisin hönkiä näytön huuruun, kun katselin niitä kaikkia herkkuja 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.10.2018 17:02

      Valtavat marengit ovat kyllä ihania! Mutta niitä ei jaksa kuin sen yhden 😉 Hahhah kakkumesut on kyllä raskaita reissuja. Siis raskasta kantaa mukana tätä mahaa täynnä herkkuja 😀

      Vastaa
      • Sari Spåra sanoo

        16.10.2018 16:32

        Haha, osaan kuvitella 🙂

        Vastaa
  4. Kaura sanoo

    9.10.2018 00:10

    Ooh! Onpas ihastuttavia, tuo värisävy <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.10.2018 07:00

      Kiitos <3 Nämä olivat kyllä ihania!

      Vastaa
  5. Peggy sanoo

    9.10.2018 13:35

    Katselin sinun Instastorya ja huokailun. Aivan ihania luomuksia ja nämä marengit <3 Pure love!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.10.2018 14:36

      Hihii 🙂 Näin rivien välistä. Onneksi kakkumessuja vaan mulle kerran vuodessa 😀 Kiitos Peggy <3

      Vastaa
  6. Emma sanoo

    7.10.2019 08:32

    Hei, mitä mansikkahilloa käytit? Pitääkö olla paiston kestävä ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.10.2019 09:20

      Käytin ihan itse tekemääni hilloa 🙂

      Vastaa
  7. Heidi sanoo

    31.7.2020 08:06

    Hei, säilyykö nämä marengit parisen viikkoa huoneenlämmössä tai jääkaapissa hyvänä? Olis mukava tehdä juhliin jo etukäteen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.7.2020 08:09

      Hei, marengit säilyvät hyvin huoneenlämmössä viikkoja. Itse pidän leivosrasiassa. Mansikkaraidat pitäisin ohuina pidemmässä säilytyksessä 🙂

      Vastaa
      • Heidi sanoo

        31.7.2020 18:09

        Kiitos! Sitten ei muuta kuin marenkien pariin 😁

        Vastaa
  8. Pauliimia sanoo

    18.3.2021 20:15

    Hei!
    Pystyykö tästä samasta ”taikinasta” tehdä isomman satsin sellasia pieniä, yhden suullisen marenkeja? Muuttuuko paiso-ohjeet silloin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.3.2021 05:41

      Hei,

      löydät täältä pienien marenkien ohjeita ja valmistusaikoja:

      https://www.anninuunissa.fi/sopot-vadelma-suklaamarengit/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios