• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Valtavat Mansikkamarengit

Äitienpäivä· Leivokset· Marengit· Tekniikat· Ystävänpäivä

5 loka

Valtavat Mansikkamarengit

Jotkut postaukset ovat vaan sellaisia, että ne jäävät odottamaan oikeaa hetkeä. Tämä postaus ja resepti on sellainen. Kuvasimme näitä valtavia mansikkamarenkeja Kakkukatrin kanssa vajaa vuosi sitten Birminghamissa Englannissa. Ostimme marengit kakkumessuilta ja vaikka kuvien perusteella näyttäisi siltä, että marengit ostettiin vain kuvattavaksi niin kyllä me niitä myös maistelimme. Ja ne olivat IHANIA! Päätin valmistaa isoja mansikkamarenkeja myös kotona, mutta tällä kertaa en kuvannut niitä, koska halusin hyödyntää vuosi sitten ottamiamme kuvia. Lue postauksen lopusta kuvausvinkki!

Valtavien marenkien leipominen ei eroa pienien marenkien leipomisesta muuten kuin paiston osalta. Näihin ihaniin marenkeihin makua tuo aito mansikkahillo ja täydellisen loppusilauksen tuhtiin herkullisuuteen tuo marenkien päälle pursoteltu sula suklaa!

Lähden tästä nyt sulkemaan matkalaukkuni. Tänä viikonloppuna matkustan Lontooseen Cake & Bake messuille. Edessä on pitkä, mutta inspiroiva messupäivä lauantaina, kahvittelua Peggy Porchenin kahvilassa ja muuta herkuttelua Lontoossa! Voit seurata matkaamme Instagramissa.


Valtavat Mansikkamarengit

5-8 kpl (riippuen kuinka isoja leivot)

Ohje:

  • 5 kananmunan valkuaista
  • 3 dl hienoa sokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2-3 rkl mansikkahilloa
  • 50 g tummaa suklaata
  1. Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  4. Aloita lisäämään sokeritärkkelystä muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.
  5. Lisää etikka vatkauksen loppupäässä.
  6. Kääntele mansikkahillo kiiltävään, paksuun marenkivaahtoon nopealla pyöräytyksellä.
  7. Nostele tai pursottele mansikkamarenkivaahtoa uunipellille leivinpaperin päälle kahdella lusikalla pulleiksi jättimarengeiksi.
  8. Paista marenkeja reilu tunti (kun marenki irtoaa leivinpaperista on se valmis). Avaa uuninluukku ja jätä marengit vielä jälkilämmölle tunniksi.
  9. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja pursottele se vielä marenkien päälle. Herkuttele!

Vinkki! Vaihda mansikkahillo suklaaseen ja tee ihania suklaisia marenkeja! 

Valtavat MansikkamarengitValtavat Mansikkamarengit

KUVAUSVIKKI! Valolla on vain yksi suunta ja nyt puhun luonnonvalosta. Parhaat kuvat syntyvät ikkunan lähellä, kun kuvataan sisätiloissa. Näin valo pääsee toiselta sivulta, ehkä hieman takaviistosta kuvauskohteeseen muodostaen varjoja ja muotoja. Heijastan yleensä valkoisella taustalla tai heijastimella valoa toisesta suunnasta kuvauskohteeseen. Heijastin avaa varjoja jolloin kuvasta tulee valoisampi. Yllä olevassa kuvassa näkyy nämä vinkit käytännössä. Heijastimena käytössä hotellihuoneen tyyny tällä kertaa.

Haluatko lisää kuvausvinkkejä? Millaisia? Jätä kommenttia tähän alle.

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Lisää marenki-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Herkullista Korvapuustipäivää!
Seuraava artikkeli: Peggy Porschen – Unelmieni Kahvila »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari/Saaran lautasella sanoo

    5.10.2018 12:35

    Herkullisen näköisiä marenkeja, noi on kyllä niin isoja, että riittäisivät jaettavani, täytyypä kokeilla.
    Ihanaa reissua sulle, matkastasi tulee varsin herkullinen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.10.2018 08:07

      Hei Sari <3 Kiitos paljon! Tämän jättiläisen jälkeen ei tosiaan paljon muuta tarvitse syödä 😀

      Vastaa
  2. Marenki sanoo

    5.10.2018 21:15

    Mitäköhän teen väärin kun minun marengit ruskistuvat aina? Pitäisikö paistaa uunin alatasolla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.10.2018 08:08

      Alatasolla ja tarkista myös uunin lämpötila. Jos ruskistuu, niin luulen että lämpötila on liian korkea. Uuneissa on aina eroja joten tiputa lämpöä hiukan 🙂

      Vastaa
  3. Sari Spåra sanoo

    8.10.2018 09:59

    Valtavan kokoisia ja upeita. En pysty vastustamaan marenkeja (eikä mieskään) että niitä on tulut paistettua vuosien aikana vino pino 😉
    Seurasin tämän vuoden reissuanne instan puolella, ja voi että, taisin hönkiä näytön huuruun, kun katselin niitä kaikkia herkkuja 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.10.2018 17:02

      Valtavat marengit ovat kyllä ihania! Mutta niitä ei jaksa kuin sen yhden 😉 Hahhah kakkumesut on kyllä raskaita reissuja. Siis raskasta kantaa mukana tätä mahaa täynnä herkkuja 😀

      Vastaa
      • Sari Spåra sanoo

        16.10.2018 16:32

        Haha, osaan kuvitella 🙂

        Vastaa
  4. Kaura sanoo

    9.10.2018 00:10

    Ooh! Onpas ihastuttavia, tuo värisävy <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.10.2018 07:00

      Kiitos <3 Nämä olivat kyllä ihania!

      Vastaa
  5. Peggy sanoo

    9.10.2018 13:35

    Katselin sinun Instastorya ja huokailun. Aivan ihania luomuksia ja nämä marengit <3 Pure love!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.10.2018 14:36

      Hihii 🙂 Näin rivien välistä. Onneksi kakkumessuja vaan mulle kerran vuodessa 😀 Kiitos Peggy <3

      Vastaa
  6. Emma sanoo

    7.10.2019 08:32

    Hei, mitä mansikkahilloa käytit? Pitääkö olla paiston kestävä ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.10.2019 09:20

      Käytin ihan itse tekemääni hilloa 🙂

      Vastaa
  7. Heidi sanoo

    31.7.2020 08:06

    Hei, säilyykö nämä marengit parisen viikkoa huoneenlämmössä tai jääkaapissa hyvänä? Olis mukava tehdä juhliin jo etukäteen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.7.2020 08:09

      Hei, marengit säilyvät hyvin huoneenlämmössä viikkoja. Itse pidän leivosrasiassa. Mansikkaraidat pitäisin ohuina pidemmässä säilytyksessä 🙂

      Vastaa
      • Heidi sanoo

        31.7.2020 18:09

        Kiitos! Sitten ei muuta kuin marenkien pariin 😁

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios