• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Söpöt Vadelma-Suklaamarengit

Marengit

9 kesä
Söpöt Vadelma-Suklaamarengit

Meillä juhlitaan koreasti viikonloppuna ja juhlasuunnittelut ovat jo pitkällä. Luotan nimittäin seuraavaan sanontaan ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”. Juhlatarvikkeita on haalittu, menu ja kauppalista suunniteltu. Osa tarjoiluistakin on jo valmiina. Esimerkiksi nämä ihastuttavat marengit, jotka maustoin vadelmalla ja suklaalla, yhdistelmä johon olen tällä hetkellä täysin ihastunut.  Vadelman ja suklaan aromit tulevat esiin ihanasti niin tuoksussa kuin maussakin. Kannattaa kokeilla! Upean juhlapostauksen tulen julkaisemaan maanantaina 15.6. Silloin kannattaa käydä kurkkimassa upeat ideat koristeluihin ja tarjoiluihin. Lukijoille on luvassa myös mukava yllätys postauksen yhteydessä!

Söpöt Vadelma-Suklaamarengit

Söpöt Vadelma-Suklaamarengit

Ohje
  • 4 valkuaista
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1-2 tippaa sitruunamehua
  • nestemäisiä pastavärejä (pinkki ja vihreä)
  • 30g sulaa tummaa suklaata
  • muutama tippa vadelma-aromia
  1. Erottele valkuaiset puhtaaseen kulhoon. (Yhtään keltuaista ei saa mennä joukkoon!)
  2. Mittaa sokerit valmiiksi.
  3. Vaahdota valkuaisia monitoimikoneessa lisäämällä sokeria sekaan pikkuhiljaa.
  4. Lisää myös sitruunamehua vatkauksen aikana vahvistamaan vaahdon koostumusta. Lisää myös aromi ja vatkaa sekaan. Vatkaa niin kauan, kunnes marenkiin jää huippuja ja se on kauttaaltaan kiiltävää.
  5. Värjää marenki pastaväreillä. Itse laitointodella vähän punaista ja vihreää, koska halusin pastelliset värit tummien vahvojen värien sijasta.
  6. Mausta marenki sulalla suklaalla niin ettet sekoita suklaata kokonaan vaahtoon, vaan jätät ”raitoja”.
  7. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä tai isoja nokareita.
  8. Paista marenkejä uunissa keskitasolla noin 75-100 asteessa 1-2 tuntia.
    (Huom! Paistoaika riippuu marengin koosta).
  9. Säilytä marenkeja leivoslaatikossa, jossa ne säilyvät jopa pari viikkoa.
  10. Marenkeja voi tarjota sellaisenaan tai koristeena kakuissa.

Söpöt Vadelma-Suklaamarengit
Ihanaa ja aurinkoista viikon jatkoa!

Lisää reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kesäinen Sateenkaarikakku (gluteeniton, vehnätön ja halutessa vegaani, laktoositon)
Seuraava artikkeli: Juhlahuumaa koristeista tarjoiluihin »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Katja - Tässä ja Nyt sanoo

    13.6.2015 12:04

    Kiitos ihanista ohjeista 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.6.2015 06:59

      Kiitos ja ole hyvä 🙂

      Vastaa
  2. Forelli sanoo

    16.7.2015 07:42

    Minkälainen yleiskone sinulla on? Mitä yleiskonetta hankkiessa kannattaa ottaa huomioon? Postaustoivetta leivontavälineistä esittäisin. Ü t. Kuumeileva

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.7.2015 09:10

      Hei 🙂 Minulla on käytössä kenwoodin yleiskone (pari vuotta vanha perusmalli). Mielestäni yleiskonetta valittaessa tulee ottaa huomioon laadukas merkki ja se kuinka paljon käyttöä koneelle on. Jos leivot päivittäin suuria taikinamääriä niin valitsisin tehokkaamman mallin. Jos leivot vain silloin tällöin niin varmasti joku pienenpi tehoinen ja edullisempi vaihtoehto sopii käyttöön hyvin. Kiitos postausvinkistä. Laitetaan korvan taakse. Ihanaa viikonloppua!

      Vastaa
  3. Ruut sanoo

    30.6.2020 12:44

    Uskaltaisiko suoraan testata tumman suklaan sijasta esimerkiksi valkosuklaata?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.6.2020 15:36

      Testaa ihmeessä 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios