• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Pieni Vadelma-Suklaakakku

Suklaakakut· Täytekakut

29 touko
Pieni Vadelma-Suklaakakku

Tässä vielä  yksi idea kevään ja kesän juhlapöytiin. Tämäkin pikkukakku on yksinkertainen ja helppo toteuttaa. Tarvitset vain tuon 12 cm irtopohjavuoan, jossa paistaa kakkupohjan. Itselläni on näitä pieniä irtopohjavuokia 3 kappaletta, jotta voin paistaa samanaikaisesti useamman kakun. Kolmen munan sokerikakkutaikina riittää kolmeen pieneen kakkuun sopivasti. Tämä suklaamousse on aivan ihanaa ja se sopii, niin kakun väliin, kuin kakun päällekin levitettäväksi ja pursotettavaksi. Jos et ole vielä kokeillut vadelman ja suklaan yhdistelmää niin nyt on aika!


Pieni Vadelma-Suklaakakku

Kakkupohja

3 munan tumma sokerikakkupohja, joka jaettu kolmeen 12 cm irtopohjavuokaan. Pakastin muut kaksi pohjaa.

Vadelma-suklaamousse

  • 150 g tummaa suklaata
  • 2 dl kermaa
  • 150 g tuorejuustoa
  • 0,3-0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • muutama tippa vadelma-aromia
  1. Vaahdota kerma ja sulata suklaa mikrossa.
  2. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kulhossa ja lisää sula suklaa.
  3. Lisää lopuksi kermavaahto sekä aromi ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.

Kostutus

  • 0,5 dl maitoa
  • 0,5 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • Tuoreita vadelmia
  1. Leikkaa yksi pieni kakkupohja kolmeen osaan.
  2. Laita pohjapala irtopohjavuokaan ja kostuta se vaniljamaidolla.
  3. Laita suklaamoussea pohjan päälle ja nosta keskimmäinen pala moussen päälle.
  4. Toista vaiheet 2 ja 3.
  5. Laita kakku maustumaan jääkaappiin yöksi.
  6. Levitä kakun päälle loput suklaamoussesta palettiveitsellä. Viimeistele pinta. Pursota loput moussesta kakun päälle haluamasi tyllalla.
  7. Asettele vadelmia koristeeksi kakun päälle.
Pieni Vadelma-Suklaakakku
Aurinkoista ja herkullista juhlaviikonloppua kaikille!

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kukkakakku ja muita herkkuja kevätjuhliin
Seuraava artikkeli: Kesäiset Mansikka-Raparperi Tartaletit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Rommirusina sanoo

    29.5.2015 16:54

    Nättiä, niin nättiä. Vadelma + suklaa = namnamnam…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2015 17:51

      Ihana kommentti! Tämä toimii ja suosittelen lämpimästi tuota fazerin vadelmasuklaata sellaisenaan, moussessa tai sulana! Miten itse tykkää 😉

      Vastaa
  2. Leipoo sukkasillaan sanoo

    29.5.2015 18:14

    Niii-iiin on namusen näköinen kakku ja aivan upeita kuvia 🙂 Käytitkö Fazerin leivontavadelmasuklaata? Me syötiin koko levy ihan sellaisenaan!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2015 18:29

      Kiitos 🙂 Juuri sitä suklaata on näissä käytetty! Meillä oli monta levyä ja ne, jotka ei tähän kakkuun menneet niin menivät sellaisenaan 😉

      Vastaa
  3. Jael sanoo

    3.6.2015 10:49

    Aivan mahtavan upea kakku!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.6.2015 10:52

      Kiitos Jael! 🙂 upea oli makukin!

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    20.11.2016 09:22

    Hei! Riittääkö tuo mousse melko korkean 24cm kakun kuorrutukseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.11.2016 10:29

      Hei, todella korkean kakun kuorruttamiseen tekisin vähän isomman määrän moussea, että varmasti riittää. Esimerkiksi kerro kaikki ainekset 1.5 niin saat hyvän määrän moussea 🙂

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      20.11.2016 21:26

      En huomannut vastaustasi ajoissa, mutta päätin tehdä moussen juurikin 1,5 kertaisena 🙂 Määrä oli just eikä melkein sopiva. Ja oli hyvää 🙂

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.11.2016 04:56

      Ok, hieno juttu 🙂 Kiva kun löysit reseptin ja pidit siitä!

      Vastaa
  5. Riitta sanoo

    25.3.2020 13:05

    Onko moussen määrä tarkoitettu kolmeen pikkukakkuun vai vain yhteen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.3.2020 14:32

      Hei Riitta, tämä onkin niin vanha ohje, että joudun hetken miettiä. Luulen että ohjeen mousse on vain yhden pikkukakun täytteeksi ja kuorrutukseksi suunniteltu.

      Vastaa
      • Riitta sanoo

        25.3.2020 18:17

        Oikeassa olet. Mousse riittää yhteen pieneen kakkuun. Kiitos hyvästä ohjeesta! Huomenna vietämme lapsenlapsemme Annin puolivuotispäivää. Annin uunista saatiin Annille kakku 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          25.3.2020 18:21

          Ihanaa! Paljon onnea Annille <3 🙂 Aurinkoa kevääseen!

          Vastaa
  6. Eeva sanoo

    22.5.2021 21:20

    Kiitos, omasta versioni tuli hieman retro, mutta kelpasi.

    Vastaa
  7. Teija sanoo

    6.2.2022 12:08

    Itse ajattelin kokeilla tällaisen miehelle tehdä, mutta sen verran muokkaan etten laita tuota aromia vaan teen toisen moussen siihen lisäksi vadelmista 🙂

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin bl Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin blogin puolelle 10 herkullisinta ohjettani! 💕 

Heti kun ollaan taas kotona, leivon omista raparpereistani uuden piirakan, joka on poltellut mielessä! #raparperinaika
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios