|

Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton)

Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton)

Tänään avattiin joulukuun ensimmäinen luukku! Olen siitä vähän lapsenmielinen, että minulla on joulukalenteri ja itseasiassa useampikin joka vuosi. On parhautta herätä aamulla availemaan luukkuja ja olla yhtä innoissaan kuin lapsena suklaakalenterin luukkuja avatessa. Se ero tässä on, että minulla on nyt aikuisten joulukalenteri. Tänä vuonna jokaisesta luukusta ilmestyy kosmetiikkaa. Kiitos rakas mieheni tämän vuoden joulukalenterista.

Muutama vuosi sitten, kun meillä oli vielä enemmän aikaa, teimme mieheni kanssa yhteisen joulukalenterin. Idea oli, että suunnittelimme toisillemme vuorotellen pieniä yllätyksiä. Eli joka toinen päivä oli minun vuoroni avata luukku ja joka toinen päivä suunnitella luukku hänelle ja toisinpäin. Välillä sain joulukukan, välillä luukun joka vapautti minut kotiaskareista tai töistä tullessa minua odotti herkullinen illallinen katettuna. Tuo joulukalenteri jäi pysyvästi mieleen. Se muistutti ilahduttamaan toista (rakasta) arkena sekä kiireen keskellä. Välillä tämä unohtuu huomaamatta.

Noniin joulukuun ensimmäisen päivän ja luukun ansiosta lupasin teille tänne blogiin tämän ihastuttavan suklaisen piparkakku-juustokakun, josta kerkesitte kysellä jo Instagramin puolella. Minulla jäi suklaatalo -projektistani jonkun verran suklaata yli, joten päätin sulattaa ne jouluiseen juustokakkuun. Sitten muistin Pinterestissä bongaamani piparikyläkakun ja päätin ryhtyä hommiin! Kiitos inspiraatiosta Makeaa-blogi.

Tein tähän kakkuun pohjan piparkakuista. Täytteeseen en laittanut liivatetta, koska suklaata tulee sen verran, että kakku pysyy ihanasti koossa ilmankin. En lisännyt täytteeseen myöskään sokeria, koska maitosuklaa on melko makeaa itsessään. Kakun päälle tulee makea piparminttumarenki, joka tasapainottaa vähemmän makean suklaatäytteen kanssa kokonaisuutta. Kakun todellinen idea piilee tuossa koristelussa. Ihanat pienet piparitalot asetellaan kakun reunoille juuri ennen tarjoilua ja ne pysyvät siinä helposti juustokakkumassan ja marengin pintaan liimautuneina.

Kiikutin tämän kakun äidilleni, joka tilasi heti jouluaatoksi samanlaisen. Meidän joulun jälkiruoka (siis yksi niistä) on siis tässä.


Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton)

Noin 10-12 hlö

Piparkakkupohja

  • 100 g piparkakkuja
  • 40 g voita
  1. Hienonna piparit blenderissä tai laittamalla ne pussiin ja painelemalla murskaksi.
  2. Sulata voi ja yhdistä piparkakkumuruun.
  3. Vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele piparipohja vuoan pohjalle.
  4. Laita vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.

Suklaatäyte

  • 200 g maitosuklaata
  • 3 dl kermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä.
  2. Vaahdota kerma kuohkeaksi.
  3. Notkista tuorejuusto ja vaniljasokeri toisessa kulhossa.
  4. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen kevyesti vatkaten.
  5. Lopuksi kääntele kerma joukkoon, kääntele niin kauan että mousse on tasaista.
  6. Ota vuoka jääkaapista ja vuoraa sen reunat halutessasi reunakalvolla.
  7. Kaada suklaamoussetäyte keksipohjan päälle.
  8. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 4-5 tunniksi tai yön yli.

Marenkikerros

  1. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120 asteiseksi. Käytä digitaalista lämpömittaria.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi samaan aikaan.
  3. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten täydellä teholla.
  4. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on huoneenlämpöistä.
  5. Värjää marenki pienellä tipalla pinkkiä pastaväriä lopuksi, lisää myös aromia.
  6. Nostele marenki juustokakun päälle, tasoita ja paahda pinta halutessasi tohottimella.

Vinkki! Voit halutessasi jättää aromin pois marengista, jos et pidä piparmintusta. Marengin pintaa ei myöskään tarvitse tohottaa välttämättä. 

Piparkakkukoristeet (valmista etukäteen)

  • noin 200 g piparkakkutaikinaa
  • pikeeriä (ohje täällä)
  1. Leikkaa piparkakkutaikinasta vapaalla kädellä erikokoisia talon muotoisia piparkakkuja (noin 6-11 cm).
  2. Leikkaa taloihin halutessasi ikkuna pienellä sydänmuotilla.
  3. Paista piparkakut uunissa normaalisti ja nosta jäähtymään.
  4. Koristele valmiit piparkakut pikeerillä ja anna pikeerin kuivua kunnolla.
  5. Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvo.
  6. Painele piparkakkukoristeet kakun ulkopintaan (minun kakun ympäröi 11 piparikoristetta).
  7. Tarjoile ihana kakku heti!

Vinkki! Piparitalot saavat olla erikokoisia ja muotoisia, kuten normaali piparkakkukyläkin olisi! 

Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton)Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton)Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton) Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton)

Ihanaa joulun odotusta! ♥

-Anni


Lisää joulu-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

11 Kommenttia

  1. Voi miten ihana joulukalenteri teillä on ollut miehesi kanssa <3, mun pitää yrittää muistaa ensi vuonna ehdottaa omalle ukko kullalle samanlaista.
    Ystäväiseni Anni, ihanaista joulukuun ensimmäistä ja iloista joulun odotusta sulle <3.
    Tää tekemäsi kakku on just sellainen ulkonäöltään kuin myös itse halusin toteuttaa, mun silmät vaan tuijottaa tuota, jotain niin ihanan tuttua, kotoista ja kaunista.
    Piparminttu-suklaa kuulostaa niin hyvältä, ei liian makeaa ja mun lemppareita kun ovat myös after eightit :).
    Tämä kakku tulee ihan varmasti juhlistamaan myös meidän joulun kahvipöytää.

    1. Hah hah haaa, jaoin tän sun kaakun omalle seinälle ja sit vasta tajusin, että oon lukenut kokoajan väärin, mulla vaan mielessä piparminttu ja suklaa….on näköjään pahimman luokan lukihäiriö tai oisko tää jo alkavaa dementiaa, menen tiedä, mut juu sori vaan ja ehkäpä siihen omaan versioon laitan sitä minttua :D.

      1. Heips Sari 🙂

        Toi meidän edellinen joulukalenteri on ehdottomasti kopioinnin arvoinen. Ehkä mekin taas ensi vuonna innostutaan ja keretään 🙂 <3

        Ihanaa kun ihastuit tähän kakkuun niin kovin <3 Tosiaan tässä kakussa on suklaata moussessa ja piparminttua tuossa marengissa. Ihan hyvin ymmärsit 😀 Hehheh ja mullekin sattuu noita lukihäiriöitä. Ehkä sulla oli vaan niin vahvasti se oma visio mielessä. Kiitos kovasti jaoista, tykkäyksistä ja kommenteista. Oot paras! 🙂

        Ihanaa joulukuun ensimmäistä 🙂

  2. Onpa söpö idea tuollainen yhteinen kalenteri.
    Ja voi että , mä rakastan piparkakun makuisia juustokakkuja. Tämä onkin astetta tai useampaa kauniimpi sellainen!

    1. Hihi <3 sitä sillon ennen avioliittoa jaksoi panostaa kaikkeen 😀

      Kiitos kovasti, tässä oli joo vähän enemmän näpertämistä, mutta kannatti!

  3. Jessika sanoo:

    Ihana kakku 😍 Voisiko tuon piparminttu-aromin korvata jollain toisella aromilla jos syöjät eivät voi sietää piparminttua. 😅

    1. Hei Jessika, voit jättää aromin kokonaan pois, jos sen mausta ei pidetä. Kirjoitinkin sen tuonne ohjeeseen myös 🙂

  4. Ella sanoo:

    Moikka! Haluaisin tehdä tätä kakkua viikonlopuksi. Jäin miettimään kokoa.. Monellekko hengelle ajattelet, että tuo 18cm pohjaan tehtävä riittää? 🙂

  5. Maarit sanoo:

    Moikka Anni ja kiitos ihanasta ohjeesta! Tämä kakku pääsee meidän joulupöytään! Säilyykö marenki hyvänä, jos sen tekee jo edellisenä päivänä?
    Rauhallista joulua!

    1. Hei Maarit, kyllä se säilyy, mutta itse tekisin kaiken muun etukäteen, mutta marengin vasta tarjoilupäivänä 🙂 Jos teet sen suoraan kakun päälle edellisenä päivänä ja annat olla koko kakun jääkaapissa on se täysin ok 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *