|

Unelmien Hääpuku

Unelmien Hääpuku
Kuvat: Pinterest

Yhteistyössä Vieno.

Ensinnäkin olen todella innoissani kun teiltä lukijoilta on tullut niin paljon hyvää palautetta hääpostauksista ja toivotte niitä kaiken lisäksi lisää! Lupaan kirjoitella teille kaikesta mistä ehdin ja tietenkin lisää häiden jälkeen. Kävin noutamassa eilen pitkään odottamani ja jo joulukuussa tilaamani hääpuvun ja tässä postauksessa kirjottelen enemmän hääpuvun valinnasta.

Aloimme suunnittelemaan ja järjestelemään häitämme viime marraskuussa eli vain reilu 6 kk ennen häitä. Joulukuun alussa suuntasin ensimmäistä kertaa sovittamaan hääpukuja. Järkytyin hieman kun tajusin pukujen tilausajan, joka on jopa 5-6 kk. Minun oli valittava pukuni siis kahdessa viikossa. Joulu oli tulossa, hirveä kiire ja varma stressi. Rauhotuin ja kuuntelin järkevää kaasoani. ”Tiedän ihanan hääpukuliikkeen Museokadulla Töölössä, Vieno. Käydään siellä!”. Niin me kävimme ja puku löytyi heti ensimmäisellä kerralla.

Lainasin Pinterestin hääkansiostani muutamia fiiliskuvia, joita olin keräillyt pitkin viime syksyä inspiraatiota antamaan. Kauniit pitsimekot laahuksilla ja näyttävällä selän paljastavalla leikkauksella puhuttelivat minua. Halusin jotain runsasta tylliunelmaa rennompaa, ulkona oliivipuutarhassa juhlittaviin häihimme.

Unelmien Hääpuku

Unelmien Hääpuku

Vieno on kahden nuoren naisyrittäjän ja pukuompelijan Jeminan ja Ainon vuonna 2017 perustama hääpukuliike. Tiesin heti ensimmäisellä käynnillä liikkeessä, että täältä haluan puvun hankkia. Naisyrittäjänä tuen mielelläni myös muita naisyrittäjiä. Lisäksi Vienossa myydään Innocentian hääpukuja, joita ei saa muualta ja jotka sopivat mielestäni täydellisesti meidän Destination Wedding teemaan ja Italian upeisiin maisemiin! Kaunis ja nuorekas liike tuntui heti sopivalta paikalta tehdä tärkeä päätös.

Olin alunperin miettinyt luonnollisesti kokovalkoista pukua. Huomasin kuitenkin valikoimissa olevan nykyään paljon puuteriroosaa, kimalletta ja beigen sävyjä. Uskaltauduin kokeilemaan siis jotain alkuperäisestä ajatuksestani poikkeavaa. Vaikka hääpuvun valinta oli lopulta helppo, oli se myös vaikea. Mielestäni hääpukuja sovittaessa pitää miettiä sitä millainen morsian haluaa olla. Klassinen? Tyttömäinen? Naisellinen? Minusta tämän asian päättäminen oli kaikista vaikeinta.

Kokeilin hyvin erityylisiä pukuja. Myös malliltaan erilaisia kuin ne joita olin alunperin itselleni ajatellut. Lopulta oikea puku löytyi selailemalla kaason sovituksessa ottamia kuvia jälkikäteen. Sieltä löytyi puku, joka ei ollut ykkösvaihtoehtomme. Muistin puvun tuntuneen parhaimmalta päälläni. Minulle ei tule vaihtopukua juhliimme, joten ehdottoman tärkeä seikka pukua valittaessa oli sen istuvuus ja mukavuus. Voiko puvussa tanssia, istua ja kävellä rennosti? Sovin uuden sovituksen, Jemina puki puvun päälleni ja valinta oli tehty muutamilla muokkauksilla. Pukuni ei siis ole suoraan rekistä, vaan juuri minulle omilla mitoillani ja muutamilla korjauksilla ommeltu.

Unelmien Hääpuku

Ihania laahuksia ja pitsiä! Pukujen sovittelu oli hauskaa. Sitä voisi tehdä loputtomiin. Tajusin, että aina löytyy toinen toistaan upeampia pukuja. Päätin etten pistä päätäni kiireessä sekaisin ja ensimmäisen kerran Vienossa vierailun jälkeen en mennyt katsomaan mitä muut liikkeet tarjoaisivat. Häämessujen pukunäytöksissä tosin kävin ja siellä näin myös oman pukuni mallin päällä ♥

Unelmien Hääpuku

Unelmien Hääpuku

Lopullisen päätöksen tehtyäni ja puvun tilauksen yhteydessä Aino ja Jemina tarjosivat meille lasit kuohuvaa liikkeessään, se on heillä tapana, koska hääpäivän vietto aloitetaan jo tänään, sillä hetkellä kun puku valitaan! Puvun valinta oli hääpaikan valinnan jälkeen yksi isoimmista päätöksistä minulle. Kyllä sitä kelpasikin juhlia!

Omat vinkkini hääpuvun valintaan:

 • Varaa sovitukselle aikaa ja aika (Vienossa saat oman yksityisen ja kiireettömän ajan sovitukselle)
 • Ota huomioon puvun tilausaika ja mahdolliset korjaukset (jopa 6 kk + korjaukset)
 • Pue sovitukseen valkoiset tai nudet alusvaatteet
 • Ota mukaan hääkengät ja korut, jotta voit hahmottaa kokonaisuuden
 • Kysy rohkeasti, jos jokin mietityttää! Useimmat meistä ostavat pukua ensimmäistä ja toivottavasti viimeistä kertaa
 • Nauti ♥

Unelmien Hääpuku

Se minkä puvun lopulta valitsin selviää vasta häiden jälkeen. Kiitos vielä Jemina ja Aino! ♥


Haluatko lukea lisää hääjuttuja? Löydät niitä täältä!

Seuraathan herkkujani ja muita juttuja myös

 Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

 1. Kiva lukea häävalmisteluistasi, vaikka hääasiat ei kosketa minua henkilökohtaisesti. Älyttömän kauniit hääpuvut noissa kuvissa, tyylikkäät ja romanttiset. Mielenkiinnolla jään odottamaan omaa pukuvalintaasi ja muitakin hääjuttuja.

  1. Hei Minna! On ollut kiva huomata, että makeiden reseptien lisäksi hääjutut kiinnostavat monia, vaikka ne eivät henkilökohtaisesti kosketa lukijaa kuten sanoit 🙂 Tästä syystä olen kyllä innostunut jakaamaan lisää kokemuksia omasta tärkeästä päivästä ja sen suunnittelusta! Aurinkoista päivää sinulle!

 2. Nina sanoo:

  Ihanaa lukea hääjuttuja juuri Garda-järveltä.Me olimme siellä häämatkalla 2011 ja osa sydämestä jäi sinne❤Tähän asti nähdyistä,maailman kaunein paikka?Onnea teille❤

  1. Kiitos Nina! <3 Meistäkin Gardajärvi on yksi kauneimmsita paikoista ikinä ja olemme onnekkaita kun saimme viettää häät juuri siellä. Ihanaa kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *