|

Kupliva Raparperi-Mansikkamehu

Kupliva Raparperi-Mansikkamehu

Kupliva Raparperi-mansikkamehu on ihaninta juuri nyt!

Tässä tulee hieman esimakua tulevasta kevään kattauksesta! Katoin Aarikan uutuuksilla äitienpäivänkahvit itselleni ja pöydästä löytyi myös tätä ihanan kuplivaa raparperi-mansikkamehua. Voit käyttää ohjeessa pakasteita tai ihan kohta kypsyviä nuoria raparperin varsia.

Kupliva Raparperi-mansikkamehu on virkistävä ja herkullinen juoma, joka yhdistää raparperin kirpeän maun ja mansikoiden makeuden täydellisesti. Raparperi-mansikkamehu on loistava vaihtoehto tarjottavaksi kesäjuhlissa, kuten grillijuhlissa, piknikillä tai puutarhajuhlissa. Se tarjoaa virkistävän vaihtoehdon juomavalikoimaan, ja sen raikas maku ja kaunis väri sopii mainiosti kesäiseen tunnelmaan.

KURKKAA MYÖS RAPARPERI SPRITZ

KATSO IHANAT KATTAUSIDEAT TÄÄLTÄ

Kupliva Raparperi-Mansikkamehu

Kupliva Raparperi-Mansikkamehu

RAPARPERI-MANSIKKASIIRAPPI

  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1/2 l raparperinpaloja (myös pakaste käy)
  • 1 dl mansikoita (myös pakaste käy)
  • 1,5 l kuplavettä
  1. Huuhtele raparperin varret ja pilko pieniksi paloiksi. Nuoria varsia ei tarvitse kuoria.
  2. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia. Sekoitele välillä. Raparperit ja mansikat pehmenevät ja menevät rikki. Seos paksuuntuu siirappimaiseksi.
  3. Siivilöi siirappi ja kaada kannuun, lisää jäitä ja kaada päälle kuplavettä. Lisää kuplavettä oman maun mukaan, jotta saat juuri sopivan makeaa tai raikasta mehua.

SÄILYVYYS: Säilytä siirappia jääkaapissa, jossa se säilyy useita viikkoja. Valmis mehu säilyy muutaman päivän, mutta on parhaimmillaan heti.

Vinkki! Säästä siivilään jäävä hilloke ja käytä esim. puuron ja jogurtin päällä. Voit myös pakastaa sen.

Kupliva Raparperi-Mansikkamehu

Ihanaa äitienpäivän viikonloppua!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *