| |

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Kevennetyt viikot jatkuvat (hih). Törmäsin ihaniin tomaatti-mozzarella panzerotteihin myöskin taannoissella Saksan reissulla ja ne jäivät kaivelemaan mieltäni positiivisella tavalla. Päätin viime viikolla, että näitä ihanuuksia on tehtävä heti seuraavana leivontapäivänä. Eilen laitoin taikinan heti aamulla kohoamaan. Melkein malttamattona odottelin ihanaa sulan mozzarellan ja tomaatin tuoksua.

Panzerottit ovat calzonen sukulaisia eli herkullisia pizzataskuja, mutta erona on se että ne kypsytetään friteeraamalla kullanruskeiksi. Panzerottien nimi tulee italian sanasta vatsa: ”panchia”, joka viittaa niiden pyöreään vatsamaiseen muotoon. Panzerottien muoto on puolipyöreä, vähän kuin jättimäinen ravioli. Panzerottit ovat perinteisesti täytetty juustolla ja se syödään kuumana. Herkullisten panzerottien koko on käteen sopivan pieni, vähän kuin lihapiirakka, joten näitä voisi kutsua vaikka italialaisiksi lihapiirakoiksi. Panzerottit voivat olla myös makeita ja niiden sisälle laitetaankin usein nutellaa, hedelmiä tai hilloa.

Tein ”pizza”taikinan kuivahiivaan ja kohotin sitä 2 tuntia hyvin peiteltynä mikron vedottomassa tilassa (hyvä vinkki, jos kulhosi mahtuu mikroon). Taikinasta tuli ihanan kuohkeaa ja hyvin käsiteltävää. Pulliksi pyöreitety pallot on helppo kaulita pieniksi pizzapohjiksi, jotka täytetään ja suljetaan. Rakastan perinteisiä italialaisia makuja ja siksi laitoin panzerottien sisälle mozzarellaa, tomaattia, oreganoa ja vähän parmesanraastetta. Sisään voi laittaa oman maun mukaan mitä vaan, mutta nämäkin perusaineet riittävät. Ensimmäiselle puraisulla maistoin Italian ja näitä teemme varmasti myös uudestaan! Hei ja jos friteeraus pelottaa niin voitele valmiit taskut öljyllä ja paista uunissa! Myös sillä tavalla saat erityisen herkullisia panzerotteja tai ne ovat ehkä sitten enemmän calzoneja.


Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Ohje 6 kpl:

  • 2.5 dl vehnäjauhoja (+ lisää vaivaukseen ja kaulitsemiseen)
  • 6 g kuivahiivaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 20 g voita
  • maitoa (mikä tahansa käy – käytin kauramaitoa itse)
  1. Mittaa isoon kulhoon jauhot, hiiva, perunajauhot, sokeri ja suola.
  2. Nypi huoneenlämmössä pehmennyt voi jauhoseokseen.
  3. Lisää jauhoseokseen niin paljon haaleaa maitoa, että saat sileän, joustavan taikinan – sekoittele koko ajan.
  4. Vaivaa taikina noin 10 minuutin ajan jauhoitelulla pöydällä tai yleiskoneessa.
  5. Laita taikina takaisin kulhoon ja tee ristiviilto taikinaan. Peittele kulho kelmulla tai liinalla  ja laita vedottomaan paikkaan lepäämään 2 tunniksi.
  6. Jaa taikina 6 osaan, pyörittele pyöreiksi pulliksi ja kaulitse pieniksi ”pizza pohjiksi” runsaasti jauhotulla alustalla.

Täyte:

  • tomaattimurskaa
  • mozzarellaa
  • raastettua parmesania
  • oraganoa
  • kananmuna
  1. Lisää sopivasti tomaattikastiketta (reilu 1 rkl), mozzarellajuustoa (pari siivua), parmesanraastetta ja oreganoa jokaiselle pohjalle (vain toiselle puolelle).
  2. Taita tyhjä puoli täytteen päälle. Paina reikiä taskun reunaan haarukalla ja ”liimaa” reuna kiinni vatkatun kananmunan kanssa.
  3. Laita liina panzerottien päälle ja anna kohota vielä puoli tuntia.
  • noin 1 litra öljyä paistoon
  1. Mittaa öljy kattilaan ja kuumenna 175 asteiseksi.
  2. Friteeraa panzerottit 1 kerrallaan kuumassa öljyssä noin 2 minuuttia puoli.
  3. Nosta panzerotit keittiöpaperille valumaan.
  4. Tarjoile hieman jäähtyneenä, mutta vielä lämpiminä!

Vinkki! Paista panzerotit uunissa, jolloin saat hiukan kevyempiä calzoneja!

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti


Lisää ihania pizza-reseptejä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Liisa sanoo:

    Näyttääpä herkullisilta, täytyypä testata.
    Jos näitä tekee uunissa niin missä asteessa ja kauanko paistaisit?
    Kiitos!

    1. Heips Liisa,

      Paistetaan 250 asteessa noin 10-15min hieman uunista riippuen. Kunnes pinta saa vähän väriä eli ihan samaan tapaan kuin pizzat 🙂

  2. Eikä Anniiii, mä täällä taistelen noitten ylimääräisten kilojen kanssa mitä on tullu ny tän sairauden myötä jo 7 lisää ja sää laitat tällasen postauksen. Voi että näyttää herkulliselta, arvaa kenen on ihan pakko kokeilla näitä, nam!

    1. Voi hitsi Sari.. anteeksi että reseptini vaikuttaa kilojen kurissa pitämiseen. Voin kertoa, että täälläkin herkulliset reseptit kyllä vaikuttavat ”terveelliseen” ruokavalioon välillä hiukan liikaakin 😀 Suosittelen näitä kuitenkin kokeilemaan joskus! Ihania herkkupaloja Italiasta <3 Mukavaa sunnuntai-iltaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *