• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Pizza· Suolaiset· Suolaiset piirakat

22 helmi

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Kevennetyt viikot jatkuvat (hih). Törmäsin ihaniin tomaatti-mozzarella panzerotteihin myöskin taannoissella Saksan reissulla ja ne jäivät kaivelemaan mieltäni positiivisella tavalla. Päätin viime viikolla, että näitä ihanuuksia on tehtävä heti seuraavana leivontapäivänä. Eilen laitoin taikinan heti aamulla kohoamaan. Melkein malttamattona odottelin ihanaa sulan mozzarellan ja tomaatin tuoksua.

Panzerottit ovat calzonen sukulaisia eli herkullisia pizzataskuja, mutta erona on se että ne kypsytetään friteeraamalla kullanruskeiksi. Panzerottien nimi tulee italian sanasta vatsa: ”panchia”, joka viittaa niiden pyöreään vatsamaiseen muotoon. Panzerottien muoto on puolipyöreä, vähän kuin jättimäinen ravioli. Panzerottit ovat perinteisesti täytetty juustolla ja se syödään kuumana. Herkullisten panzerottien koko on käteen sopivan pieni, vähän kuin lihapiirakka, joten näitä voisi kutsua vaikka italialaisiksi lihapiirakoiksi. Panzerottit voivat olla myös makeita ja niiden sisälle laitetaankin usein nutellaa, hedelmiä tai hilloa.

Tein ”pizza”taikinan kuivahiivaan ja kohotin sitä 2 tuntia hyvin peiteltynä mikron vedottomassa tilassa (hyvä vinkki, jos kulhosi mahtuu mikroon). Taikinasta tuli ihanan kuohkeaa ja hyvin käsiteltävää. Pulliksi pyöreitety pallot on helppo kaulita pieniksi pizzapohjiksi, jotka täytetään ja suljetaan. Rakastan perinteisiä italialaisia makuja ja siksi laitoin panzerottien sisälle mozzarellaa, tomaattia, oreganoa ja vähän parmesanraastetta. Sisään voi laittaa oman maun mukaan mitä vaan, mutta nämäkin perusaineet riittävät. Ensimmäiselle puraisulla maistoin Italian ja näitä teemme varmasti myös uudestaan! Hei ja jos friteeraus pelottaa niin voitele valmiit taskut öljyllä ja paista uunissa! Myös sillä tavalla saat erityisen herkullisia panzerotteja tai ne ovat ehkä sitten enemmän calzoneja.


Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Ohje 6 kpl:

  • 2.5 dl vehnäjauhoja (+ lisää vaivaukseen ja kaulitsemiseen)
  • 6 g kuivahiivaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 20 g voita
  • maitoa (mikä tahansa käy – käytin kauramaitoa itse)
  1. Mittaa isoon kulhoon jauhot, hiiva, perunajauhot, sokeri ja suola.
  2. Nypi huoneenlämmössä pehmennyt voi jauhoseokseen.
  3. Lisää jauhoseokseen niin paljon haaleaa maitoa, että saat sileän, joustavan taikinan – sekoittele koko ajan.
  4. Vaivaa taikina noin 10 minuutin ajan jauhoitelulla pöydällä tai yleiskoneessa.
  5. Laita taikina takaisin kulhoon ja tee ristiviilto taikinaan. Peittele kulho kelmulla tai liinalla  ja laita vedottomaan paikkaan lepäämään 2 tunniksi.
  6. Jaa taikina 6 osaan, pyörittele pyöreiksi pulliksi ja kaulitse pieniksi ”pizza pohjiksi” runsaasti jauhotulla alustalla.

Täyte:

  • tomaattimurskaa
  • mozzarellaa
  • raastettua parmesania
  • oraganoa
  • kananmuna
  1. Lisää sopivasti tomaattikastiketta (reilu 1 rkl), mozzarellajuustoa (pari siivua), parmesanraastetta ja oreganoa jokaiselle pohjalle (vain toiselle puolelle).
  2. Taita tyhjä puoli täytteen päälle. Paina reikiä taskun reunaan haarukalla ja ”liimaa” reuna kiinni vatkatun kananmunan kanssa.
  3. Laita liina panzerottien päälle ja anna kohota vielä puoli tuntia.
  • noin 1 litra öljyä paistoon
  1. Mittaa öljy kattilaan ja kuumenna 175 asteiseksi.
  2. Friteeraa panzerottit 1 kerrallaan kuumassa öljyssä noin 2 minuuttia puoli.
  3. Nosta panzerotit keittiöpaperille valumaan.
  4. Tarjoile hieman jäähtyneenä, mutta vielä lämpiminä!

Vinkki! Paista panzerotit uunissa, jolloin saat hiukan kevyempiä calzoneja!

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti


Lisää ihania pizza-reseptejä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Herkuttele Tukholmassa – MR CAKE
Seuraava artikkeli: Ihanan helppo Mansikkatrifle (myös vegaaninen) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Liisa sanoo

    22.2.2018 16:22

    Näyttääpä herkullisilta, täytyypä testata.
    Jos näitä tekee uunissa niin missä asteessa ja kauanko paistaisit?
    Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.2.2018 16:55

      Heips Liisa,

      Paistetaan 250 asteessa noin 10-15min hieman uunista riippuen. Kunnes pinta saa vähän väriä eli ihan samaan tapaan kuin pizzat 🙂

      Vastaa
  2. Sari/Saaran lautasella sanoo

    25.2.2018 14:32

    Eikä Anniiii, mä täällä taistelen noitten ylimääräisten kilojen kanssa mitä on tullu ny tän sairauden myötä jo 7 lisää ja sää laitat tällasen postauksen. Voi että näyttää herkulliselta, arvaa kenen on ihan pakko kokeilla näitä, nam!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.2.2018 18:29

      Voi hitsi Sari.. anteeksi että reseptini vaikuttaa kilojen kurissa pitämiseen. Voin kertoa, että täälläkin herkulliset reseptit kyllä vaikuttavat ”terveelliseen” ruokavalioon välillä hiukan liikaakin 😀 Suosittelen näitä kuitenkin kokeilemaan joskus! Ihania herkkupaloja Italiasta <3 Mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tahmean lomalta paluun jälkeen kaksi mahtavaa työpäivää takana 🫶🏻 Tässä ihana hetki tänään kuvauksien jälkeen Kumpulan studiolla. Mun #happyplace josta en luovukaan kesän jälkeen 💛
Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkate Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkaterapiaa kerran viikossa? 

@homeingardenkauniainen
Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta pihalta 🌱 

MUSTIKKAKAKKU

4 munan sokerikakkupohja

KOSTUTUS 

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

VÄLIIN 

2 dl mustikkahilloa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
kourallinen metsämustikoita 

PÄÄLLE

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
rosmariinia

🫐🍰 #anninuunissa #mustikkakakku
Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Malcesine.
When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitt When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitty myös kuviin ❤️ kaikkialle näistä pääsee myös vauvan tai taaperon kanssa ja listalta tilattavissa pienille maistuvia annoksia. 

Vete Katten - Prinsesstårta tai skagen🥗
Kungsträdgården - Lasillinen puiden varjossa 🥂
Leivonta- ja ruokakirjat - Kirjakaupat 🍝
Arket - shoppailua 👗
Fabrique Stenugnsbakeri - pullat ja leipä 🥖
Gamla Stan - Kaffekoppen ☕️
Riche - Köttbullar & Toast Skagen 🍽
Junibacken - Lapsille 🧒🏼
Östermalms Saluhall - Lisa Elmqvist ❤️

#tukholma #matkavinkit #anninmatkat
Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei haittaa vaikka ei olisi. Tämä juustokakku tehdään mansikkahillosta ja hyydytetään nopeasti pakastimessa ❤️ Linkki ohjeeseen profiilissa #anninuunissa 👆🏻
Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivot Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivotan elokuun tervetulleeksi ja myös kaikki tulevat kivat kesäjutut. Vaikka kesäloma loppui kesä jatkuu. Ja itse asiassa meillä on vielä hieman lomaa tiedossa ennen syyskuun alkua. Ihanaa viikkoa kaikille 😘
Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle lista mistä voi käydä itse poimimassa👇🏻 Aloitan: 

HELSINKI - HALTIALA
Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 Ja taas se Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 

Ja taas se hiipii salakavalasti mieleen.. kesän loppu nimittäin. Muistan jo lapsuudesta miten ahdistuin reppu- ja penaalimainoksista. Ne muistuttivat ettei kesä ja loma ole ikuisia. Nyt ymmärrän ettei niiden tarvitsekaan olla, mutta kyllä se loman loppu tuo aina hiukan haikeutta mukanaan. 

Oi miten ihana loma meillä olikaan! Ihania muistoja tallennettu mieleen ja kameraan 🤍 Oikeastaan arkiset asiat sekä rutiinit kutkuttavat jo mielessä. Kaikkea kivaakin on vielä tiedossa ja kesää jäljellä. 

Miten siellä? Vieläkö lomailette? Vieläkö on kesää jäljellä? Haikailetteko kesän perään? 🌤
🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje 🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje linkitetty profiiliin ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios