• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Pizza· Suolaiset· Suolaiset piirakat

22 helmi

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Kevennetyt viikot jatkuvat (hih). Törmäsin ihaniin tomaatti-mozzarella panzerotteihin myöskin taannoissella Saksan reissulla ja ne jäivät kaivelemaan mieltäni positiivisella tavalla. Päätin viime viikolla, että näitä ihanuuksia on tehtävä heti seuraavana leivontapäivänä. Eilen laitoin taikinan heti aamulla kohoamaan. Melkein malttamattona odottelin ihanaa sulan mozzarellan ja tomaatin tuoksua.

Panzerottit ovat calzonen sukulaisia eli herkullisia pizzataskuja, mutta erona on se että ne kypsytetään friteeraamalla kullanruskeiksi. Panzerottien nimi tulee italian sanasta vatsa: ”panchia”, joka viittaa niiden pyöreään vatsamaiseen muotoon. Panzerottien muoto on puolipyöreä, vähän kuin jättimäinen ravioli. Panzerottit ovat perinteisesti täytetty juustolla ja se syödään kuumana. Herkullisten panzerottien koko on käteen sopivan pieni, vähän kuin lihapiirakka, joten näitä voisi kutsua vaikka italialaisiksi lihapiirakoiksi. Panzerottit voivat olla myös makeita ja niiden sisälle laitetaankin usein nutellaa, hedelmiä tai hilloa.

Tein ”pizza”taikinan kuivahiivaan ja kohotin sitä 2 tuntia hyvin peiteltynä mikron vedottomassa tilassa (hyvä vinkki, jos kulhosi mahtuu mikroon). Taikinasta tuli ihanan kuohkeaa ja hyvin käsiteltävää. Pulliksi pyöreitety pallot on helppo kaulita pieniksi pizzapohjiksi, jotka täytetään ja suljetaan. Rakastan perinteisiä italialaisia makuja ja siksi laitoin panzerottien sisälle mozzarellaa, tomaattia, oreganoa ja vähän parmesanraastetta. Sisään voi laittaa oman maun mukaan mitä vaan, mutta nämäkin perusaineet riittävät. Ensimmäiselle puraisulla maistoin Italian ja näitä teemme varmasti myös uudestaan! Hei ja jos friteeraus pelottaa niin voitele valmiit taskut öljyllä ja paista uunissa! Myös sillä tavalla saat erityisen herkullisia panzerotteja tai ne ovat ehkä sitten enemmän calzoneja.


Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Ohje 6 kpl:

  • 2.5 dl vehnäjauhoja (+ lisää vaivaukseen ja kaulitsemiseen)
  • 6 g kuivahiivaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 20 g voita
  • maitoa (mikä tahansa käy – käytin kauramaitoa itse)
  1. Mittaa isoon kulhoon jauhot, hiiva, perunajauhot, sokeri ja suola.
  2. Nypi huoneenlämmössä pehmennyt voi jauhoseokseen.
  3. Lisää jauhoseokseen niin paljon haaleaa maitoa, että saat sileän, joustavan taikinan – sekoittele koko ajan.
  4. Vaivaa taikina noin 10 minuutin ajan jauhoitelulla pöydällä tai yleiskoneessa.
  5. Laita taikina takaisin kulhoon ja tee ristiviilto taikinaan. Peittele kulho kelmulla tai liinalla  ja laita vedottomaan paikkaan lepäämään 2 tunniksi.
  6. Jaa taikina 6 osaan, pyörittele pyöreiksi pulliksi ja kaulitse pieniksi ”pizza pohjiksi” runsaasti jauhotulla alustalla.

Täyte:

  • tomaattimurskaa
  • mozzarellaa
  • raastettua parmesania
  • oraganoa
  • kananmuna
  1. Lisää sopivasti tomaattikastiketta (reilu 1 rkl), mozzarellajuustoa (pari siivua), parmesanraastetta ja oreganoa jokaiselle pohjalle (vain toiselle puolelle).
  2. Taita tyhjä puoli täytteen päälle. Paina reikiä taskun reunaan haarukalla ja ”liimaa” reuna kiinni vatkatun kananmunan kanssa.
  3. Laita liina panzerottien päälle ja anna kohota vielä puoli tuntia.
  • noin 1 litra öljyä paistoon
  1. Mittaa öljy kattilaan ja kuumenna 175 asteiseksi.
  2. Friteeraa panzerottit 1 kerrallaan kuumassa öljyssä noin 2 minuuttia puoli.
  3. Nosta panzerotit keittiöpaperille valumaan.
  4. Tarjoile hieman jäähtyneenä, mutta vielä lämpiminä!

Vinkki! Paista panzerotit uunissa, jolloin saat hiukan kevyempiä calzoneja!

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti

Tomaatti-Mozzarella Panzerotti


Lisää ihania pizza-reseptejä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Herkuttele Tukholmassa – MR CAKE
Seuraava artikkeli: Ihanan helppo Mansikkatrifle (myös vegaaninen) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Liisa sanoo

    22.2.2018 16:22

    Näyttääpä herkullisilta, täytyypä testata.
    Jos näitä tekee uunissa niin missä asteessa ja kauanko paistaisit?
    Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.2.2018 16:55

      Heips Liisa,

      Paistetaan 250 asteessa noin 10-15min hieman uunista riippuen. Kunnes pinta saa vähän väriä eli ihan samaan tapaan kuin pizzat 🙂

      Vastaa
  2. Sari/Saaran lautasella sanoo

    25.2.2018 14:32

    Eikä Anniiii, mä täällä taistelen noitten ylimääräisten kilojen kanssa mitä on tullu ny tän sairauden myötä jo 7 lisää ja sää laitat tällasen postauksen. Voi että näyttää herkulliselta, arvaa kenen on ihan pakko kokeilla näitä, nam!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.2.2018 18:29

      Voi hitsi Sari.. anteeksi että reseptini vaikuttaa kilojen kurissa pitämiseen. Voin kertoa, että täälläkin herkulliset reseptit kyllä vaikuttavat ”terveelliseen” ruokavalioon välillä hiukan liikaakin 😀 Suosittelen näitä kuitenkin kokeilemaan joskus! Ihania herkkupaloja Italiasta <3 Mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios