| |

Uudenvuoden Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton)

Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton)

Lupasin teille muutaman reseptin lomailusta huolimatta ja pidän kyllä lupaukset! Ensin lähetän kuitenkin terveiset täältä Aasian lämmöstä ja toivotan teille nautinnollisia välipäiviä ja vapaapäiviä. Pian juhlitaan taas, kun uudenvuoden juhla lähenee.

Meillä on alkuloma sujunut täällä lomakohteessa oikein mukavasti 30 asteen helteestä nautiskellen, ihanan tulista ruokaa herkutellen ja univelkoja pois nukkuen. Joulukuun kiireet verkkokaupan varastolla ja kotistudiolla sai hartiat ja niskan jumiin. Olen odottanut pääseväni lepuuttamaan kipeitä paikkoja tänne paratiisiin. Thaihieronnassa on myös tullut käytyä joka päivä tulostamme asti, mutta eilen kyllä sain sellaisen käsittelyn, että nyt pitää pitää pieni tauko. Heh ei uskoisi millaiset sormivoimat näillä pienillä paikallisilla naisilla voi olla.  Instagramin puolelta voit kurkata tarkemmin lomafiiliksiä!

Tämä piparijuustokakku kinuskikuorrutteella on ♥ Nappaa fantastinen resepti joulusta jääneille piparkakuille, jotka eivät enää sellaisenaan maistu! Me herkuttelimme tätä kakkua jo jouluaattona vanhempieni luona Pusulassa, mutta kakku sopii loistavasti juuri uudenvuoden juhliin!

Ihanaa ja erityisen huomioitavaa tässä kakussa on: itse keitetty kinuskikuorrute, salted caramel kuulat ja se, että kakku on täysin liivatteeton! Kakku maistuu myös ilman kinuskia (jos et sitä jaksa erikseen keitellä) ja ahh joululahjaksi saadut Lakrids by Johan Bülow’n salted caramel kuulat ovat hävyttömän hyviä juuri tämän kakun koristeena!


Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton)

Noin 10 hlö

Pohja:

  • 100 g piparkakkuja
  • 40 g voita
  1. Hienonna piparit blenderissä tai laittamalla ne pussiin ja painelemalla murskaksi.
  2. Sulata voi ja yhdistä piparkakkumuruun.
  3. Vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele piparipohja vuoan pohjalle.
  4. Asettelen reunakalvo vuokaan pohjan päälle.
  5. Laita vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.

Täyte:

  • 150 g piparkakkuja
  • 4 dl kermaa
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 300 g tuorejuustoa (Philadelphia tai Mascarpone)
  1. Hienonna piparit blenderissä tai laitamalla ne pussiin ja painelemalla murskaksi. Jätä sivuun.
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, mutta ei ihan kovaksi.
  3. Lisää sokerit kermavaahtoon tuorejuuston kanssa koko ajan vatkaten.
  4. Lopuksi lisää hienonnetut piparit ja kääntele massa nuolijalla tasaiseksi.
  5. Kaada massa piparipohjan päälle ja laita kakku hyytymään noin puoleksi tunniksi jääkaappiin.
  6. Pakasta kakku (yön yli), jos teet päälle kinuskin. Näin saat kauniimmat valumat! Pakastus ei tosin ole välttämätön.

Vinkki! Halutessasi lisää täytteeseen kardemummaa tai/ja kanelia! Jos haluat makeampaa kakkua lisää täytteeseen enemmän tomusokeria. Massa on aika jäykkää, joten voit painella lusikalla massaa tasaisemmin vuokaan! Meitä ei kakun rosoisuus haitannut! Maku on tärkein!

Kinuski:

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • (puolikas tl sormisuolaa, jos haluat suolakaramellia)
  1. Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.
  2. Lisää kerma hiljalleen sekaan.
  3. Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
  4. Kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa. Jos lisäät suolaa, laita se vasta lopuksi!
  5. Annan kinuskin jäähtyä hetki ja valuttele (pakastetun) kakun päälle.
  6. Jos pakastit kakun, sulata kakku jääkaapissa (muutama tunti).
Vinkki! Voit testata kinuskin tiputtamalla tipan kylmään vesilasiin. Valmis kinuski ei hajoa veteen. Voit lisätä kinuskiin sormisuolaa, niin saat suolakaramellikastiketta!

 

Vinkki! Voit kaataa kinuskin myös jääkaapissa hyydytetyn kakun pintaan, mutta voi olla ettei valumista tule yhtä tasaisia! Se ei tosin haittaa makua!

 

Koristeet:
  • Kultaisia sokerihelmiä
  • Lakukuulia
  • Piparkakkumurua
  1. Asettele lakukuulat kakun reunoille ja ripottele halutessasi piparimurua ja muita koristeita kakun päälle.
  2. Anna kakun sulaa jääkaapissa muutaman tunnin ja tarjoile kuohuviinin kera!

Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton) Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton)


Lisää Uuden Vuoden vinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

36 Kommenttia

  1. Henkka sanoo:

    Kuinka kauan kakkua pitää pakastaa? Riittääkö 10min? ?

    1. Moi Henkka, pakastus ei tosiaan ole välttämätön 🙂 10 min on aika vähän, jos haluaa kakun pinnan olevan tarpeeksi kova kinuskin valutukseen. Itse pakastin kakkua yön yli. Jos haluat vaan hyydyttää kakkua nioin 10-15 min pakastimessa varmasti riittää 🙂

      1. Henkka sanoo:

        Tämä selvensi! Kiitos ?

  2. Saara sanoo:

    Toimisiko päällä valmis kinuskikastike vai onko liian valuvaa? Lapsia täynnä olevissa uuden vuoden juhlissa ei taida olla aikaa keittämiseen…

    1. Hei Saara, varmasti toimii, vaikka onkin vähän valuvaa 🙂 Voit vaikka laittaa kinuskin raitoina kakun päälle 🙂 Ihanaa uutta vuotta!

  3. Hanna sanoo:

    Hei! Ihanan kuuloinen ohje. Kannattaisikohan ainemäärät suurentaa jos tekee 22cm vuokaan ?

    1. Hei Hanna, tekisin ainakin 1.5 tai jopa tuplana kertaisena ohjeen, muuten voi tulla melko matala kakku 🙂

  4. Minna sanoo:

    Mistä noi kuparin väriset lakukuulat on hankittu?

    1. Hei Minna,

      Kuulat ovat Lakrits by Johan Bulown lakukuulia (joulu edition) niitä saa Stockmannilta ja muista pienistä sisustus yms. putiikeista. Tällä hetkellä Lakridsilla on kevätmallisto eikä kiiltäviä saa, mutta valikoimissa on kyllä muita ihanuuksia 🙁

  5. Reetta sanoo:

    Moikka,

    mitä luulet, tuleeko kakusta suunnilleen yhtä korkea kuin sinulla, jos tekee tuplana 24cm vuokaan? 🙂

    1. Moikka,

      Arvelisin, että tulee hyvä 🙂 Kokeilemalla se tosin selviää. En ole tehnyt itse yhtä isoon vuokaan.

  6. Carita sanoo:

    Hei!
    Kiitos ohjeesta! Hyvin maistui kakku ennen jouluakin❤️

  7. Marjo sanoo:

    Hei! Onko haittaa, jos kakku on parikin yötä pakkasessa ennen kinuskikuorrutteen laittoa?

  8. Tiina sanoo:

    Hei!

    Onko väliä käyttääkö tähän täytteeseen Flora vispiä vai tavallista vispikermaa? Flora vispi on vähärasvaisempaa kuin tavallinen vispikerma, joten onko niissä merkittäviä eroja lopputulosta ajatellen? Et ole maininnut oletko käyttänyt kuohu- vai vispikermaa tähän täytteeseen, joten mitä sinä suosittelet käytettäväksi? 🙂

    1. Hei Tiina, en ole maininnut kermaa sen tarkemmin, koska mielestäni tähän voi käyttää vispiä tai kuohua kumpaakin. Käytin itse tavallista vispikermaa, voin suositella sitä 🙂

  9. Essi sanoo:

    Hei!
    Oli tosi hyvän makuinen, mutta itseäni vähän harmitti kakun moussemainen koostumus. Kakkua ei saanut leikattua kunnolla, kun täyte oli pehmeää ja kinuski tahmaista. Teinköhän jotain väärin vai oliko täytteen tarkoitus jäädä niin pehmeäksi?

    1. Hei Essi,

      Tämä kakku ei sisällä liivatetta, joten siitäkin syystä massa jää pehmeäksi. Jos haluat kakusta kiinteämmän tulee massaan lisätä liivatetta. Moni ei halua liivatteita käyttää, joten suosin myös itse ohjeita, joissa liivatetta tulee mahdollisimman vähän tai ei ollenkaan. Jos kinuski on liian tahmaista voi sen keittoaikaa hiukan lyhentää tai tarjoilla kinuskin lisukkeena kakun päälle 🙂 Ihanaa viikonloppua!

  10. Tanja sanoo:

    Tein kakun uuden vuoden kunniaksi. Todella hyvää, kehuja tuli kaikilta. Tulen tekemään tätä toistekin. Helppo valmistaa kaiken lisäksi.

    1. Kiitos kommentistasi Tanja 🙂 Tämä on tosiaan helppo ja herkullinen ohje johon moni on ihastunut!

  11. Elina sanoo:

    Hei, jos teen kakun tuplana ja lisää 4 liivate lehteä, valmiina pakastan kakun. Tarkoitus viedä kakku työhön. Matka aika 30min. Kakku sulaa hetken, mutta entä kinuski. Jos teen kinuskin ennen lähtöä, hyytyykö kinuski kelvottomaksi, voiko mikrossa lämmittää, vai mikä neuvoksi??

    1. Hei Elina,

      Tee kinuski valmiiksi, mutta älä kaada kakun päälle. Kinuskin voi lämmittää mikrossa jos se jämähtää viileässä. Kinuskin kaataisin kakun reunoille vasta ennen tarjoilua tai ehkä tarjoaisin sen kannusta niin, että ihmiset saisivat itse sitä kaataa palansa päälle 🙂

      1. Elina sanoo:

        Loistava idea! Vien kinuskin mukanani, ja koristelen hiukan, loput jokainen saa lisätä itse. Paljonko ohjeesta tulee kinuskia?

  12. Susanna sanoo:

    Hei! Miten kinuskin saa nätisti kakulle? Kannattaako se kaataa keskelle kakkua ja antaa valua siitä? 😊

    1. Kinuski jämähtää nopeasti kylmän kakun päälle. Itse valutan aina ensin reunat lusikoimalla kinuskia tai pursottamalla ja siiten kaadan loput keskelle 🙂

  13. Ida sanoo:

    Kinuskikastike ei meinaa onnistua minulla. Sen koostumus ei mene ”jämäkäksi”. Mitä mahdan tehdä väärin?

    1. Hei Ida, jos kinuski ei paksuunnu keität sitä liian vähän aikaa. Tarkista, että olet mitannut kaikki aineet oikein. Kinuski jämäköityy hiukan kun se jäähtyy. Kuumana se on aina valuvampaa. Voit koittaa onko kinuski valmista tiputtamalla tipan kinuskia kylmään veteen. Kun kinuskipisara pysyy koossa on kinuski valmista.

  14. Saara sanoo:

    Tämä on niin ihana, herkullinen ja näyttävä kakku! 💕 ajattelin tehdä taas pikkujouluihin, mutta mietin, että ei varmaan ole ongelmaa jos laittaa puolet mascarponea ja puolet philadelphiaa? Niitä kun löytyy kaapista vajaat purkit molempia..

  15. Titta sanoo:

    Moikka! Minulla kakku ei jähmettynyt vaikka oli yön yli jääkaapissa, onko vinkkiä? Käytin vispikerman sijasta kasvipohjaista soijavispikermaa, voisikohan johtua tästä :/

    1. Moikka, luultavasti johtuu käyttämästäsi kermasta. Mitä tuorejuustoa käytit? Suosittelen Kaslinkin kauravispiä ja Oatlyn kauratuorejuustoa, jos haluat maidottoman.

  16. Reetta-Maria sanoo:

    Oletko kokeillut tehdä vegaanisena? Onnistuukohan jos vaihtaa tarvittavat tuotteet vegaanisiin tuotteisiin samoilla suhteilla? 🤔

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *