• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Uudenvuoden Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton)

Joulu· Juustokakut· Uusivuosi

27 joulu

Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton)

Lupasin teille muutaman reseptin lomailusta huolimatta ja pidän kyllä lupaukset! Ensin lähetän kuitenkin terveiset täältä Aasian lämmöstä ja toivotan teille nautinnollisia välipäiviä ja vapaapäiviä. Pian juhlitaan taas, kun uudenvuoden juhla lähenee.

Meillä on alkuloma sujunut täällä lomakohteessa oikein mukavasti 30 asteen helteestä nautiskellen, ihanan tulista ruokaa herkutellen ja univelkoja pois nukkuen. Joulukuun kiireet verkkokaupan varastolla ja kotistudiolla sai hartiat ja niskan jumiin. Olen odottanut pääseväni lepuuttamaan kipeitä paikkoja tänne paratiisiin. Thaihieronnassa on myös tullut käytyä joka päivä tulostamme asti, mutta eilen kyllä sain sellaisen käsittelyn, että nyt pitää pitää pieni tauko. Heh ei uskoisi millaiset sormivoimat näillä pienillä paikallisilla naisilla voi olla.  Instagramin puolelta voit kurkata tarkemmin lomafiiliksiä!

Tämä piparijuustokakku kinuskikuorrutteella on ♥ Nappaa fantastinen resepti joulusta jääneille piparkakuille, jotka eivät enää sellaisenaan maistu! Me herkuttelimme tätä kakkua jo jouluaattona vanhempieni luona Pusulassa, mutta kakku sopii loistavasti juuri uudenvuoden juhliin!

Ihanaa ja erityisen huomioitavaa tässä kakussa on: itse keitetty kinuskikuorrute, salted caramel kuulat ja se, että kakku on täysin liivatteeton! Kakku maistuu myös ilman kinuskia (jos et sitä jaksa erikseen keitellä) ja ahh joululahjaksi saadut Lakrids by Johan Bülow’n salted caramel kuulat ovat hävyttömän hyviä juuri tämän kakun koristeena!


Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton)

Noin 10 hlö

Pohja:

  • 100 g piparkakkuja
  • 40 g voita
  1. Hienonna piparit blenderissä tai laittamalla ne pussiin ja painelemalla murskaksi.
  2. Sulata voi ja yhdistä piparkakkumuruun.
  3. Vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele piparipohja vuoan pohjalle.
  4. Asettelen reunakalvo vuokaan pohjan päälle.
  5. Laita vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.

Täyte:

  • 150 g piparkakkuja
  • 4 dl kermaa
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 300 g tuorejuustoa (Philadelphia tai Mascarpone)
  1. Hienonna piparit blenderissä tai laitamalla ne pussiin ja painelemalla murskaksi. Jätä sivuun.
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, mutta ei ihan kovaksi.
  3. Lisää sokerit kermavaahtoon tuorejuuston kanssa koko ajan vatkaten.
  4. Lopuksi lisää hienonnetut piparit ja kääntele massa nuolijalla tasaiseksi.
  5. Kaada massa piparipohjan päälle ja laita kakku hyytymään noin puoleksi tunniksi jääkaappiin.
  6. Pakasta kakku (yön yli), jos teet päälle kinuskin. Näin saat kauniimmat valumat! Pakastus ei tosin ole välttämätön.

Vinkki! Halutessasi lisää täytteeseen kardemummaa tai/ja kanelia! Jos haluat makeampaa kakkua lisää täytteeseen enemmän tomusokeria. Massa on aika jäykkää, joten voit painella lusikalla massaa tasaisemmin vuokaan! Meitä ei kakun rosoisuus haitannut! Maku on tärkein!

Kinuski:

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • (puolikas tl sormisuolaa, jos haluat suolakaramellia)
  1. Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.
  2. Lisää kerma hiljalleen sekaan.
  3. Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
  4. Kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa. Jos lisäät suolaa, laita se vasta lopuksi!
  5. Annan kinuskin jäähtyä hetki ja valuttele (pakastetun) kakun päälle.
  6. Jos pakastit kakun, sulata kakku jääkaapissa (muutama tunti).
Vinkki! Voit testata kinuskin tiputtamalla tipan kylmään vesilasiin. Valmis kinuski ei hajoa veteen. Voit lisätä kinuskiin sormisuolaa, niin saat suolakaramellikastiketta!

 

Vinkki! Voit kaataa kinuskin myös jääkaapissa hyydytetyn kakun pintaan, mutta voi olla ettei valumista tule yhtä tasaisia! Se ei tosin haittaa makua!

 

Koristeet:
  • Kultaisia sokerihelmiä
  • Lakukuulia
  • Piparkakkumurua
  1. Asettele lakukuulat kakun reunoille ja ripottele halutessasi piparimurua ja muita koristeita kakun päälle.
  2. Anna kakun sulaa jääkaapissa muutaman tunnin ja tarjoile kuohuviinin kera!

Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton) Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton)


Lisää Uuden Vuoden vinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

36 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Herkullista & Rauhallista Joulua!
Seuraava artikkeli: Täyteläinen Valkosuklaakreemi (täyte ja kuorrute) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Henkka sanoo

    27.12.2017 11:00

    Kuinka kauan kakkua pitää pakastaa? Riittääkö 10min? ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.12.2017 12:10

      Moi Henkka, pakastus ei tosiaan ole välttämätön 🙂 10 min on aika vähän, jos haluaa kakun pinnan olevan tarpeeksi kova kinuskin valutukseen. Itse pakastin kakkua yön yli. Jos haluat vaan hyydyttää kakkua nioin 10-15 min pakastimessa varmasti riittää 🙂

      Vastaa
      • Henkka sanoo

        27.12.2017 14:08

        Tämä selvensi! Kiitos ?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          29.12.2017 04:48

          🙂

          Vastaa
  2. Saara sanoo

    30.12.2017 07:51

    Toimisiko päällä valmis kinuskikastike vai onko liian valuvaa? Lapsia täynnä olevissa uuden vuoden juhlissa ei taida olla aikaa keittämiseen…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.12.2017 13:11

      Hei Saara, varmasti toimii, vaikka onkin vähän valuvaa 🙂 Voit vaikka laittaa kinuskin raitoina kakun päälle 🙂 Ihanaa uutta vuotta!

      Vastaa
  3. Hanna sanoo

    3.1.2018 18:09

    Hei! Ihanan kuuloinen ohje. Kannattaisikohan ainemäärät suurentaa jos tekee 22cm vuokaan ?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      4.1.2018 13:42

      Hei Hanna, tekisin ainakin 1.5 tai jopa tuplana kertaisena ohjeen, muuten voi tulla melko matala kakku 🙂

      Vastaa
  4. Minna sanoo

    29.1.2018 14:43

    Mistä noi kuparin väriset lakukuulat on hankittu?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      29.1.2018 15:24

      Hei Minna,

      Kuulat ovat Lakrits by Johan Bulown lakukuulia (joulu edition) niitä saa Stockmannilta ja muista pienistä sisustus yms. putiikeista. Tällä hetkellä Lakridsilla on kevätmallisto eikä kiiltäviä saa, mutta valikoimissa on kyllä muita ihanuuksia 🙁

      Vastaa
  5. Reetta sanoo

    8.11.2018 10:37

    Moikka,

    mitä luulet, tuleeko kakusta suunnilleen yhtä korkea kuin sinulla, jos tekee tuplana 24cm vuokaan? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.11.2018 10:42

      Moikka,

      Arvelisin, että tulee hyvä 🙂 Kokeilemalla se tosin selviää. En ole tehnyt itse yhtä isoon vuokaan.

      Vastaa
  6. Carita sanoo

    16.12.2018 09:27

    Hei!
    Kiitos ohjeesta! Hyvin maistui kakku ennen jouluakin❤️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.12.2018 15:54

      Mahtavaa, kiitos kommentistasi <3

      Vastaa
  7. Marjo sanoo

    18.12.2018 16:25

    Hei! Onko haittaa, jos kakku on parikin yötä pakkasessa ennen kinuskikuorrutteen laittoa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.12.2018 16:25

      Ei ole, kakun voi ihan hyvin pakastaa 🙂

      Vastaa
  8. Tiina sanoo

    18.12.2018 18:49

    Hei!

    Onko väliä käyttääkö tähän täytteeseen Flora vispiä vai tavallista vispikermaa? Flora vispi on vähärasvaisempaa kuin tavallinen vispikerma, joten onko niissä merkittäviä eroja lopputulosta ajatellen? Et ole maininnut oletko käyttänyt kuohu- vai vispikermaa tähän täytteeseen, joten mitä sinä suosittelet käytettäväksi? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.12.2018 07:32

      Hei Tiina, en ole maininnut kermaa sen tarkemmin, koska mielestäni tähän voi käyttää vispiä tai kuohua kumpaakin. Käytin itse tavallista vispikermaa, voin suositella sitä 🙂

      Vastaa
  9. Essi sanoo

    28.12.2018 09:48

    Hei!
    Oli tosi hyvän makuinen, mutta itseäni vähän harmitti kakun moussemainen koostumus. Kakkua ei saanut leikattua kunnolla, kun täyte oli pehmeää ja kinuski tahmaista. Teinköhän jotain väärin vai oliko täytteen tarkoitus jäädä niin pehmeäksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.12.2018 12:40

      Hei Essi,

      Tämä kakku ei sisällä liivatetta, joten siitäkin syystä massa jää pehmeäksi. Jos haluat kakusta kiinteämmän tulee massaan lisätä liivatetta. Moni ei halua liivatteita käyttää, joten suosin myös itse ohjeita, joissa liivatetta tulee mahdollisimman vähän tai ei ollenkaan. Jos kinuski on liian tahmaista voi sen keittoaikaa hiukan lyhentää tai tarjoilla kinuskin lisukkeena kakun päälle 🙂 Ihanaa viikonloppua!

      Vastaa
  10. Tanja sanoo

    1.1.2019 17:46

    Tein kakun uuden vuoden kunniaksi. Todella hyvää, kehuja tuli kaikilta. Tulen tekemään tätä toistekin. Helppo valmistaa kaiken lisäksi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.1.2019 03:50

      Kiitos kommentistasi Tanja 🙂 Tämä on tosiaan helppo ja herkullinen ohje johon moni on ihastunut!

      Vastaa
  11. Elina sanoo

    17.11.2019 23:10

    Hei, jos teen kakun tuplana ja lisää 4 liivate lehteä, valmiina pakastan kakun. Tarkoitus viedä kakku työhön. Matka aika 30min. Kakku sulaa hetken, mutta entä kinuski. Jos teen kinuskin ennen lähtöä, hyytyykö kinuski kelvottomaksi, voiko mikrossa lämmittää, vai mikä neuvoksi??

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.11.2019 07:18

      Hei Elina,

      Tee kinuski valmiiksi, mutta älä kaada kakun päälle. Kinuskin voi lämmittää mikrossa jos se jämähtää viileässä. Kinuskin kaataisin kakun reunoille vasta ennen tarjoilua tai ehkä tarjoaisin sen kannusta niin, että ihmiset saisivat itse sitä kaataa palansa päälle 🙂

      Vastaa
      • Elina sanoo

        18.11.2019 16:10

        Loistava idea! Vien kinuskin mukanani, ja koristelen hiukan, loput jokainen saa lisätä itse. Paljonko ohjeesta tulee kinuskia?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          18.11.2019 16:41

          Siitä tulee noin 2 dl 🙂

          Vastaa
  12. Susanna sanoo

    23.12.2019 23:16

    Hei! Miten kinuskin saa nätisti kakulle? Kannattaako se kaataa keskelle kakkua ja antaa valua siitä? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.12.2019 10:55

      Kinuski jämähtää nopeasti kylmän kakun päälle. Itse valutan aina ensin reunat lusikoimalla kinuskia tai pursottamalla ja siiten kaadan loput keskelle 🙂

      Vastaa
  13. Ida sanoo

    26.12.2019 12:20

    Kinuskikastike ei meinaa onnistua minulla. Sen koostumus ei mene ”jämäkäksi”. Mitä mahdan tehdä väärin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.12.2019 09:19

      Hei Ida, jos kinuski ei paksuunnu keität sitä liian vähän aikaa. Tarkista, että olet mitannut kaikki aineet oikein. Kinuski jämäköityy hiukan kun se jäähtyy. Kuumana se on aina valuvampaa. Voit koittaa onko kinuski valmista tiputtamalla tipan kinuskia kylmään veteen. Kun kinuskipisara pysyy koossa on kinuski valmista.

      Vastaa
  14. Saara sanoo

    1.11.2020 18:03

    Tämä on niin ihana, herkullinen ja näyttävä kakku! 💕 ajattelin tehdä taas pikkujouluihin, mutta mietin, että ei varmaan ole ongelmaa jos laittaa puolet mascarponea ja puolet philadelphiaa? Niitä kun löytyy kaapista vajaat purkit molempia..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.11.2020 05:47

      Kiitos 🙂 No kyllä voit käyttää <3

      Vastaa
  15. Titta sanoo

    27.11.2020 07:22

    Moikka! Minulla kakku ei jähmettynyt vaikka oli yön yli jääkaapissa, onko vinkkiä? Käytin vispikerman sijasta kasvipohjaista soijavispikermaa, voisikohan johtua tästä :/

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.11.2020 10:23

      Moikka, luultavasti johtuu käyttämästäsi kermasta. Mitä tuorejuustoa käytit? Suosittelen Kaslinkin kauravispiä ja Oatlyn kauratuorejuustoa, jos haluat maidottoman.

      Vastaa
  16. Reetta-Maria sanoo

    14.12.2021 08:30

    Oletko kokeillut tehdä vegaanisena? Onnistuukohan jos vaihtaa tarvittavat tuotteet vegaanisiin tuotteisiin samoilla suhteilla? 🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.12.2021 10:18

      Onnistuu kyllä. Voit seurata tätä ohjetta, mutta käyttää pipareita 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/vegaaninen-oreo-juustokakku/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios