Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)

Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)

Tämä suklainen resepti avaa aurinkoisen ja kakkujen täyteisen viikon! Tällä viikolla leivotaan sekä syödään kakkuja naistenpäivän ja minun syntymäpäivieni kunniaksi! Viikko huipentuu kakkumessuihin loppuviikosta! Voiko olla täydellisempää tapaa viettää syntymäpäivää kun lentää Lontooseen katselemaan, ihastelemaan ja koristelemaan kakkuja? En malta odottaa! Instagramissa on luvassa paljon kakkumateriaalia loppuviikosta!

Täydellinen suklaamousse on luotto-ohjeeni ajoilta, jolloin aloitin leipomisen. Helpon tästä moussereseptistä tekee se, että se on täysin liivatteeton eikä liian makea. Voit käyttää tätä moussea kakun välissä esimerkiksi hillojen kanssa, jolloin makeuden tasapaino säilyy hyvin. Suklaamousse on myös syötävää sellaisenaan tai käy hyvin suklaajuustokakun massasta. Alla vinkkejä käyttöön ja linkki yhteen suosituimmista resepteistäni, jossa tämä mousse maistuu mintulta.

Tätä sinun täytyy kokeilla! Ja mikä ihana tekosyy onkaan leipoa suklainen kakku naisten kunniaksi keskiviikkona!

Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)

Ohje:
  • 300 g tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kermaa
  • 300 g tummaa suklaata (noin 50% kaakaota)
  1. Sulata suklaa mikrossa.
  2. Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.
  3. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen vatkaten.
  4. Vatkaa lopuksi kerma joukkoon.
  5. Mousse on valmis sellaisenaan kakun väliin.
Vinkkejä: Voit käyttää tätä moussea myös suklaajuustokakun pohjana. Voit maustaa moussea aromeilla tai tehdä moussen esim. tummasta minttusuklaasta tai appelsiinisuklaasta. Yksi suosituimmista resepteistäni on Minttusuklaamoussekakku, joka on tehty tällä mousseohjeella. Katso ohje: Minttusuklaamoussekakku. HUOM! Paras tulos tulee noin 50% kaakaota sisältävistä suklaista – sen vahvempi suklaa jämäköittää moussea hieman liikaa ja tekee moussesta vaikeasti käsiteltävän.

MUUNNA VEGAANISEKSI: Korvaa kerma kaurakelmalla, tuorejuusto kaura”tuorejuustolla” (Oatly) ja tarkista, että käyttämäsi suklaa on maidotonta. Lukijan testillä vegaanisesta moussesta tuli aivan yhtä ihanaa ja jämäkkää!

OHJE on kahteen kerrokseen halkaisijaltaan noin 20-22 cm kakkuun. Puolita ohje, jos teet yhteen väliinhalkaisijaltaan 20-22 cm tai halkaisijaltaan 15 cm kakun kahteen väliin .


Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)

Seuraatko minua jo somessa?

Myös näillä sopii

Herkutella

71 Kommenttia

      1. Elina sanoo:

        Moikka! Teetkö nämä kakun väliset irtopohjavuuassa vai miten saat niistä tasaisia?

    1. Kiitos Maiju 🙂 Hihi perjantai-iltana lähtee kone – jos mahdut saat tulla matkalaukkuun. Takaisin tullessa voi olla ahtaampaa kun on kaikki ostokset mukana 😉

  1. Päivi Vartiainen sanoo:

    Suklaakakkua olisi tarkoitus tehdä juhliin. Mousse vaikuttaisi juuri sopivalta väliin ja helppotekoiselta tällaiselle amatöörileipurille. Kaipaako mielestäsi jotain muuta väliin. Millä kakku kannattaisi päällystää,

    1. Hei Päivi, suklaamousse on tosiaan todella helppotekoinen. Muistathan käyttää tummaa suklaata, jotta moussesta tulee tarpeeksi jämäkkää. Laitan usein moussen kanssa hilloa kakun väliin. Esimerkiksi mustikkahillo sopii loistavasti. Kakun voit kuorruttaa oman makusi mukaan kreemillä, sokerimassalla tai kermalla. Voit tehdä myös isomman satsin moussea ja kuorruttaa kakun sillä 🙂

  2. Janne sanoo:

    Tein lapsille tätä jälkkäriksi. Erinomaisen herkullista! Käytin Fazerin tummaa suklaata ja appelsiinituorejuustoa, joka toimi hyvin. Puolitettu resepti tuotti 4 annosta. Mousse kiinteytyy yllättävän nopeasti kylmässä, eli lusikoimalla kulhosta ei saa nättiä annosta aikaiseksi. Olisi varmaan pitänyt pursottaa… Kiitokset reseptistä!

    1. Hei Janne, kiitos kommentistasi! Tämä mousse tosiaan kovettuu melko nopeasti. Tummasuklaa tekee sen kun on kosketuksissa kylmään 🙂 Pitää testata itsekin ja kokeilla maustetulla tuorejuustolla. Hyvää viikonloppua!

  3. Addu sanoo:

    Hei kiitos täydellisestä reseptistä. Itse tein kyllä pientä muutosta, 150g tummaa suklaata, 150g Fazerin suklaata ja 300g vadelmatuorejuustoa. Kyllä tuli hyvää, kaikki vieraat kehu ?

    1. Hei Addu 🙂 kiitos. Pienet muutokset ovat parhaita! Pitää kokeilla tuolla sinun tavallasi! 🙂

    2. Hennareetta sanoo:

      Minä kokeilin ohjetta laktoosittomalla vispikermalla, mutta mousse juoksettui tosi pahasti! Mikä meni vikaan?

      1. Se onko kerma laktoositonta tai ei, ei vaikuta lopputulokseen. Vatkasitko kermaa liikaa? Oliko lisäämäsi suklaa kuumaa? Missä vaiheessa tarkalleen juoksettuminen tapahtui?

  4. Elina sanoo:

    Hei!

    Jos puolitettuun ohjeeseen laittaa 150g appelsiinituorejuustoa ja 150g suklaata, laitanko 0.5dl sokeria vai pienempi määrä, koska kyseessä maustettu tuorejuusto? 🙂

  5. Anna sanoo:

    Jos tuorejuuston mausta ei tykkää niin voiko sen korvata esim maitorahakalla – mikä tällöin olisi rahkan määrä? ?

    1. Hei Anna,

      En ole varma hyytyykö mousse napakaksi rahkaan tehtynä. Voit käyttää tuorejuuston tilalla myös mascarponea, jos sen maku on miellyttävämpi. Sanoisin, että tässä reseptissä tuo tuorejuusto on olennaisen osa koostumusta. Jos päätät testata rahkalla niin olisi kiva kuulla miten onnistuit. Laittaisin ihan tuon saman 300 g jos itse kokeilisin.

  6. Taru sanoo:

    Tekisi mieleni upottaa täytteeseen pakastevadelmia mutta vettyyykö täyte liikaa niiden sulaessa?

    1. Voit hyvin laittaa marjoja. ei täyte vety liikaa, jos pidät marjat kohtuudessa etkä kostuta kakkua liikaa 🙂

  7. Katariina sanoo:

    Hei! Kiitos ohjeesta! Tein tämän maidottomana kaslinkin kauravispistä ja oatlyn kauralevitteestä, tuli kyllä herkkua😋

    1. Hei Katariina 🙂 Kiitos kommentista! Päivitän ohjeeseen, että onnistuu näin helposti maidottomana ja vegaanisena <3

  8. Anne sanoo:

    Hei, Jotta täyte varmasti riittäisi sekä kakun väliin että päälle (26 cm kakkuvuoka), pitäisiköhän aineet mielestäsi tuplata? Reunoja en ehkä päällystä, mutta kakun päälliosaan laittaisin.
    Pystyykö tällä täytteellä tekemään pursotuksia? Jos kakun päälliosan reunoille pursottaisi ruusukkeet.
    Sopiisikohan kakun väliin aprikoosihillo moussen lisäksi?

    1. Hei, varmuudeksi tekisin varmaan tuplana. Pursotuksiin menee aina enemmän moussea. Moussea voi siis pursottaa ja aprikoosihillo toimii varmasti loistavasti!

      1. Hamppu sanoo:

        Hei! Voiko suklaan sijasta käyttää vlkosuklaata?

        1. Voi käyttää, mutta moussesta ei tule yhtä jämäkkää. Raskaan kakun väliin laittaessa tarvitset ehkä liivatetta myös.

  9. Linda sanoo:

    Heippa. Voiko tätä moussea käyttää eristeenä sokerimassan alla? Laittaisin siis ohuen kerroksen tätä ja päällystäisin kakun sokerimassalla kokonaan.

    1. Hei, en ole kokeillut, joten en voi suositella. Eristeenä kannattaa yleensä käyttää kreemiä, jottei sokerimassa ala vettyä.

  10. Heta sanoo:

    Moi,

    mitenkä tämä suklaamousse toimii kuumalla kelillä? sulaakohan se nakukakun välissä? ..marjojen kanssa?

    1. Hei,

      Helteellä mitään kakkuja ei kannata seisottaa auringossa tai kuumassa ilmassa. Tämä mousse ei sula sen helpommin tai huonommin kuin muutkaan vaihtoehdot 🙂

  11. Saija sanoo:

    Hei! Tämä ohje oli noin 20 cm kakkuun. Kuinka korkea siitä tulee täytettynä? Mietiskelen tässä mihin kokoan kakun jähmettymään. Riittääkö 10 cm korkea vuoka?

    1. Hei Saija,

      Korkeus riippuu myös kakkupohjasta. Itse käytän usein 10cm vuokaa, jota jatkan tarvittaessa reunakalvolla.

  12. Maija sanoo:

    Hei,
    säilyykö mousse jääkaapissa käyttökelpoisena kuorrutusta varten seuraavaan päivään? Tarkoituksena olisi laittaa moussea sekä kakun väliin että päälle. Täyttäminen olisi kai fiksuinta tehdä edellisenä päivänä, ja kuorrutus vasta tarjoilupäivänä. Voinko tehdä koko satsin moussea kerralla?

    1. Moikka,

      kyllä säilyy, mutta se jämäköiytyy kylmässä joten levitys voi olla hankalampaa. Itse tekisin päivää ennen täytön täytön ja valmistaisin kuorrutusta varten uuden satsin moussea 🙂

  13. Hanna sanoo:

    Heippa!

    Ootko käyttänyt moussessa kuinka tummaa suklaata? 🙂

  14. Hanna sanoo:

    Hei taas,

    Tämä selvä, kiitos infosta! 🙂

    Samalla haluaisin vielä kysyä, että onko antaa suuntaa-antavia mittoja kun pitäisi viikonlopuksi leipoa 35 hengen kakku. Lähinnä mietin siis pohjan halkaisijaa ja kuinka paksut täytevälit olisi tarpeen. Toiseen väliin on tulossa sinun marjamousse, joten mietin vain kuinka paljon suurennan kyseistä reseptiä:)

    Makupariksi on sitten tulossa kinuskimousse reseptillä: 3dl kermaa ja 3dl fariinisokeria ja näistä keitetään kinuski joka vaahdotetaan. Vaahtoon yhdistetään 3dl kermaa ja 150g tuorejuustoa ja hyydytetään 3 liivatteella.

    Osaatko sanoa kuinkahan paljon tuota pitäisi suurentaa? Jos ymmärsin oikein niin kinuskimoussen pitäisi reseptin mukaan riittää kahteen väliin 24-26cm halkaisijan kakussa.

    Kiitos jo etukäteen! 🙂

    1. Moikka,

      En ole koskaan tehnyt noin isoa kakkua 🙂 Itse suosin sitä että teen useamman kakun, silloin yksi suuri kakku ei myöskään seiso tarjolla liian kauan räävittynä. Kun toinen loppuu, voi toisen nostaa tarjolle. Lisäksi jotkut kakkupohjareseptit eivät toimi suurennettaessa enää ihan samalla tavalla.

      Kokeilematta en lähde arvailemaan riittoisuuksia, varsinkin kun ei ole mun oma ohje, jota olisin aiemmin testannut. Sinä varmasti tiedät paremmin kuinka paksuja moussekerroksia kakkuun toivot.

      Onnistut kyllä varmasti, iloista leivontaa! 🙂

  15. Hanna sanoo:

    Kiitos 🙂 Ja ymmärrän kyllä, sain kakun tehtyä ja skaalattua kaiken sopivaksi!

  16. Scandaalibulla sanoo:

    Heip,
    Miten onnistuu maitosuklaalla ? Ja jaksaako pysyä kaulintamassalla päällystetyn kakun välissä ? Eristeeksi teen vielä kreemin…

    1. Ei tule ihan niin jämäkkää maitosuklaalla, mutta pysyy kasassa. Riippuu tietenkin kerrosten paksuudesta miten hyvin pysyy sisällä, jos huolettaa niin laita pari liivatetta.

  17. Elli sanoo:

    Hei Anni,
    Olen tekemässä kakun 22cm vuokaan. Mietin toimisiko tämän täytteen kanssa persikka/maitorahka/kuohukerma-täyte tuomaan toiseen kerrokseen raikkautta? Ja jos moussen alle laittaa hilloa niin mitä hilloa suosittelet? Ja onko vinkata jotain hyvää valmishilloa jota kannattaisi käyttää leivonnassa? Tyttäreni (4v) toivoi mansikkaa tämän kanssa mutta mietin miten saisin sen toimimaan…Ja aiemmin olen käyttänyt leivonnassa vaan tuoretta suomalaista mansikkaa.

    1. Hei Elli, suklaa saattaa kyllä jättää persikan maun alleen. Laitan suklaan kanssa usein esimerkiksi mustikkahilloa tai aprikoosihilloa. Minulla ei ole vinkata mitään tiettyjä merkkejä, teen yleensä hillot itse, mutta yhtä hyvin käyvät kaupan hillot lasipurkeissa.

      Jos tyttäresi haluaa mansikkaa miksi et tekisi toiseen kerrokseen mansikkamoussea kotimaisista pakastemansikoista? Tässä ohje:

      https://www.anninuunissa.fi/helppo-marjamousse-korkean-kakun/

  18. Riina sanoo:

    Tehtiin mousse valkosuklaasta ja maustettiin minttuaromilla, toffeearomilla ja värjättiin mintunvihreäksi. Ihanaa suklaisen kakkupohjan välissä. Kiitos reseptistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *