| | | | |

Täydellinen Suklaakakku

Täydellinen Suklaakakku - Leivonta - Ohjeet - Suklaa

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Täydellinen Suklaakakku sisältää suklaata, suklaata ja suklaata.

Tämän unelmieni suklaakakun kakkupohjana toimii mehevä, tumma suklaakakkupohja, joka on helposti leikattava ja väriltään lähes musta. Voit leipoa kakun myös vegaanisena ja gluteenittomana (lue vinkit ohjeesta). Kakun välissä on ihanaa silkinpehmeää suklaakreemiä ja kakku on myös kuorrutettu samalla kreemillä. Kuulostaako jo nyt aika täydelliseltä?

Täydellisen suklaakakun resepti on myös yksinkertainen, koska kakku koostuu kahdesta leivottavasta komponentista: kakkupohjasta ja kreemistä. Muuta täydelliseen suklaakakkuun ei mielestäni tarvita: suklaa ja suklaa.

Halutessasi lisää makuja kakkuun voit sivellä kakkupohjat hillolla tai kinuskilla. Tämä kakku ei kaipaa myöskään kostutusta, mutta mikset lisäisi vähän mocca-makua kostuttamalla kakkupohjat kahvilla. Aikuisille sopivaan makuun kakkupohjat voisi kostuttaa myös jollain raikkaalla liköörillä. Nam!


Täydellinen Suklaakakku (noin 20hlö)

Suklaakakkupohja:

Tein kakun irtopohjalliseen halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaan*.

Mehevän suklaakakkupohjan ohjeen löydät täältä.

Suklaakreemi:

Kakun välissä on silkinpehmeä suklaakreemi, jonka ohje löytyy taas täältä.

Koristeet

  • lehtikultaa
  1. Käsittele lehtikultaa pienillä pihdeillä tai muilla välineillä, joilla saat lehtikultaa varovasti siirreltyä purkista leivonnaisen päälle.
  2. Nostele kakun päälle pieniä paloja kiiltelevää lehtikultaa. Asettele pienet koristeet sinne tänne.

Lehtikulta on puhdasta 24 karaatin kultaa ja täysin syötävä elintarvike. Olemassa on myös lehtihopeaa. Löydät näitä tuotteita leivonnan erikoisliikkeistä.

Kakun kokoaminen:

  1. Paista kakku ohjeen mukaan 20-22 cm irtopohjallisessa kakkuvuoassa*.
  2. Leikkaa kakku jäähtyneenä 3-4 kerrokseen.
  3. Valmista suklaakreemi – ohjeessa oleva annos riittää yhden halk. 20-22 cm kokoisen kakun täyttöön ja kuorrutukseen.
  4. Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen (ensin pohjakerros, kreemi, seuraava kerros, kreemi jne.)
  5. Jotta kreemiä riittää joka kerrokseen saman verran jaa kreemi 4 kulhoon seuraavasti: 3 kulhoon yhtä paljon ja neljänteen hiukan runsaammin.
  6. Neljännen kulhon kreemi on kuorrutusta varten – laita se sivuun.
  7. Nostele kreemi nuolijalla* kakkupohjan päälle ja tasoita. Nosta sitten uusi kakkukerros päälle.
  8. Nosta koottu kakku tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli. (minusta maku paranee kun kakku saa kunnolla tekeytyä jääkaapissa)
  9. Levitä loput kreemistä palettiveitsellä* kakun päälle tasaisesti.
  10. Saat pyörrekuvion kakun pintaan pyörittämällä pientä palettiveistä spiraalimaisesti reunoilta keskelle.
  11. Lopuksi koristele kakku lehtikullalla.
  12. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrutus hiukan kovettuu.
  13. Anna kakun olla hyvä tovi huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jolloin suklainen maku on parhaimmillaan!

Vinkki! Voit halutessa kostuttaa kakkupohjaa liköörillä tai vaniljamaidolla. Voit laittaa jokaiseen kerrokseen sipaisun esimerkiksi aprikoosihilloa tai mustikkahilloa, jolloin saat kakkuun raikkautta.

Vinkki! Jos teet kreemin ennakkoon ja säilytät sitä jääkaapissa: voipohjainen kreemi kovettuu. Saat kreemin pehmeäksi ja kuohkeaksi antamalla sen olla huoneenlämmössä ja vatkaamalla kreemin kevyesti uudestaan. 

Täydellinen Suklaakakku - Leivonta - Ohjeet - Suklaa
Täydellinen Suklaakakku - Leivonta - Ohjeet - Suklaa

Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä, jolloin se on mehukasta ja pehmeää. Säilytä kakkua esimerkiksi kakkukuvun alla.

Täydellinen Suklaakakku - Leivonta - Ohjeet - Suklaa

Toivottavasti inspiroiduitte tästä kakusta!

Myös näillä sopii

Herkutella

156 Kommenttia

  1. Laura K sanoo:

    Hei, kiitos ihanasta reseptistä! Kakku odottelee täytettynä jääkaapissa äitienpäiväkahvitteluja.

    Voiko kakun pakastaa? Tajusin sitä äsken täyttäessäni, että ei meidän perhe saa kaikkea tuhottua useammassakaan päivässä…

    1. Hei Laura,

      Ole hyvä . Voit pakastaa kakun. Peittele hyvin ettei ota makuja musita pakasteista 🙂

  2. Maria sanoo:

    Hei Anni! Leivoin juuri kakkua, mutta uunista tuli ulos keskeltä enimmäkseen kohonnut kakku joka oli ratkeillut pinnalta voimakkaasti.
    ? mikähän on mennyt vikaan? Lieköhän tuosta saan enää täydellistä suklaakakkua ?

    1. Hei Maria, tällainen raskaampi kakkupohja kohoaa aina päältä vähän enemmän ja tuo halkeaminen voi johtua siitä. Kakun pinnan voi tasoittaa leikkaamalla kohonneen osan pois. Uuneissa on aina vähän eroja, joten luulen, että uunisi on hiukan tehokkaampi, jos kakku näin paljon kohosi. Sitä voi estää myös laittamalla leivinpaperin kakun päälle paiston loppuvaiheessa. Itse paistoin kakkupohjan kahdessa vuoassa juuri tuosta kohoamis syystä. Voin suositella myös sitä kikkaa.

      Kyllä kakusta varmasti hyvä tulee kun tasoitat pinnan ja täytät sen 🙂 Ja maku on aina tärkein!

  3. Minna sanoo:

    Hei!
    Tämä kakku näyttää ja kuulostaa täydelliseltä! Kysyisin, voiko tuorejuuston korvata mascarponella, tuleekohan jotain huomattavaa makueroa?

    1. Hei Minna,

      Kiitos, tämä kakku on ihanaa! Voit korvata tuorejuuston mascarponella. Muuta eroa ei ole kuin se, että tuorejuusto on hiukan suolaisempaa. Ihanaa päivää!

  4. Lotta sanoo:

    Moi! Voikohan kokonaan valmiiksi tehtyä kakkua etukäteen pakastaa ja tarjota vasta myöhemmin sulatettuna?

    1. Hei,

      voi pakastaa, mutta kakku pitää peitellä hyvin, ettei se ota makuja ja hajuja pakastimesta. Siitä syystä ulkonäkö saattaa tulla suttuiseksi ellei sinulla ole kakun kokoista isoa suljettavaa rasiaa. Lisäksi kreemin koostumus saattaa muuttua. Kakkupohjan voi aina pakastaa, itse en suosi koko kakun pakastamista, mutta toki niin voi tehdä.

  5. Saara sanoo:

    Moi Anni! Tein tätä poikaystäväni 30-vuotissynttäreille ja tästä tuli kyllä ihan suosikki! Tosi tuhti kakku ja ihanan överi, loistava suklaan ystävälle. Ajattelin ensi kerralla laittaa esim kirsikoita kreemiin, se voisi sopia hyvin. Pohjaa tehdessä ajattelin ettei tämä välttämättä onnistu kun taikina oli niin löysää, mutta pohjasta tulikin tosi mehevä eikä se tarvinnut ollenkaan kostutusta.

    Kiitos ihanasta reseptistä ja blogista 🙂

    1. Hei Saara, kiva kun kävit jättämässä kommenttia 🙂 Kirsikat sopivat varmasti loistavasti suklaan kanssa! Ihanaa uutta viikkoa! Kiitos <3

  6. Viivi sanoo:

    Heippa! Aikaisemmat leipurit olivatkin jo kysyneet pohjan säilyvyydestä, mutta varmistan vielä: voiko pohjan tehdä useampaan päivää ennen juhlia valmiiksi? Esim. alkuviikosta, jos juhlat ovat vasta loppuviikosta? Kuorrutus ja koristelu toki tulevat lähempänä juhlia 🙂 kiitos jo vastauksesta!

    1. Teen itse kakkupohjat pari päivää ennen, mutta jos teen viikkoa ennen pakastan ne. Kakkupohja sulaa muutamassa tunnissa huoneenlämmössä ja kun sen pakastaa tuoreena on se tuore vielä sulaneenakin 🙂

  7. Sofia sanoo:

    Moi!

    Leivoin juhlan kunniaksi tänään kakun. Tein taikinan 1,5 -kertaisena koska käytössä oli vain yksi 28cm alumiinivuoka. Kakku onnistui ihan hyvin, paistoaika taisi olla 70min. Harmikseni kyllä siitä irtosi (minun mokan) takia sivusta palanen kun kumosin kakkua.

    Kreemistä en saanut kauhean napakkaa, mutta minulla ei ole kreemeistä kokemusta. En ole varma kuuluuko sen olla melko pehmeää.. Sitä tein perusmäärän ja se riitti ihan hyvin kolmikerroksiseen kakkuun, tosin täytteeksi tuli ohuempi siivu kuin sinun kuvassa. Päätin jättää ’kannen’ veistämättä tasaiseksi, ja kakusta tuli sympaattisen kupera. Koristeeksi vadelmia, sisälle päätyi kevyt kahvikostutus (tosin tämä pohja on niin pehmeä ja herkullinen ettei kaivannut runsaalla kädellä kostuttamista!) ja ohut siipaisu mustikkahilloa. 🙂

    Jos tai kun teen kakkua uudelleen, teen kyllä kaksi pientä vuokaa, jotta saan useamman kerroksen! Mutta hyvää on!

    https://www.instagram.com/p/Bn_bcMFFgxR/?taken-by=heli.tanja.sofia

    1. Moi Sofia,

      Kreemi jähmettyy jääkaapissa. Se on melko pehmeää, joten kannattaa käyttää se viileässä, jos haluaa täyttää jämäkämpänä. Koska kakkusi on 8 cm halkaisijaltaan suurempi ei täytekerros ole yhtä paksu, olettaisin 🙂

      Kiitos kommentistasi, kakkusi kuulostaa ihastuttavan herkulliselta! <3

      1. Jähmettyikin tosi hienosti! Ja todella herkullista näin seuraavana päivänä, ihan suussasulava kakku. Kiitos reseptistä! 🙂 Teen varmasti tätä toistekin.

        Täytekerros ei ole tosiaan yhtä paksu ja laitoin sitä varovaisesti, mutta päällä kreemiä on riittävästi ja sen suhde kakkuun on erittäin hyvä siltikin. Kreemi on kuitenkin hyvin maukasta ja kerrosten välissä on myös se vivahde mustikkaa, joka pääsee esiin myös hyvin.

  8. SaaraaS sanoo:

    Vaikuttaa tosi ihanalta! Olen juuri testaamassa tuota mangojuustokakkuasi ja seuraavaksi otan kyllä tämän testiin! Tarkoitus olisi tehdä häihin kakkubuffet ja sinun tekeleistäsi olen löytänyt jo aika monta hyvää vaihtoehtoa osaksi buffettia 😉

  9. Suvi sanoo:

    Kakku vaikuttaa aivan ihanalta! Osaatko sanoa miten kakku säilyy kuorrutettuna jääkaapissa yön ylitse? Säilyykö siis kreemin rakenne, jos leipoisin ja kuorruttaisin jo edellisenä iltana juhlia ennen?

    1. Moikka Suvi 🙂 voit kuorruttaa kakun edellisenä päivänä. Kreemi pysyy kyllä hyvänä!

  10. Maisa sanoo:

    Hei, Isänpäiväksi suunnittelin leipovani kakun. Kreemi ei ole minulle tuttua, mutta haluaisin kokeilla tätä reseptiä, se näyttää niin ihanalta.
    Mietin aikataulutusta. Leivon kakun lauantaina, mutta voinko täyttää ja kuorruttaa sen samalla kertaa, vai kuuluuko kakun olla jääkaapissa ennen kuorritusta? Niin ymmärsin ohjeesta. Jos taas jätän kuorrutuksen sunnuntaille, pitäisi kakun kuitenkin ilmeisesti ehtiä olla jääkaapissa kuorrutuksen jälkeen ja vielä sen jälkeen ehtiä olla huoneenlämmössä ennen tarjoilua?
    Muitakin mukavan näköisiä reseptejä pisti silmään, kiitos.

    1. Hei Maisa,

      Et voi täyttää ja kuorruttaa kakkua ihan samalla hetkellä, koska kakku täytetään vuokaan, jotta jääkaapissa täyte tekeytyy kakun sisään eikä pursua ulos. Voit pitää kakun pari tuntia jääkaapissa täytön jälkeen, ottaa sitten ulos vuoasta ja kuorruttaa kakun sunnuntaita varten. Kuorrutteessa on voita joten se jämäköityy viileässä, se on jääkaapissä käytön idea. Huoneenlämpöisenä leivonnaiset yleensä ovat herkullisempia kuin jääkaappikylmänä 🙂 siksi tuo vinkki. Jos kuorrutat kakun sunnutnaina voit laittaa sen heti tarjolle.

      1. Maisa sanoo:

        Hei, Kiitos vastauksesta. Olisihan asia pitänyt ymmärtää, kun olisi lukenut ohjeen tarpeeksi huolellisesti 🙂
        Se kuitenkin helpottaa, että kakun ei välttämättä tarvitse olla jääkaapissa kuorruttamisen ja koristelun jälkeen.

        1. Hyvä kun varmistit 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  11. M sanoo:

    Testasin kakkua tänään isänpäivänä koska suklaan ystävänä tämä näytti sopivan makealta. Aloitin pohjan tekemisellä kahteen eri vuokaan. Jäähdytin molemmat ja aloitin leikkauksen. Ensimmäinen onnistui hyvin mutta toinen hajosi kokonaan. Pohjat jäivät todella ohueksi vaikka jaoin taikinan puoliksi vuokiin ohjeen mukaan.

    Koska aineita oli vielä ja ajattelin epäonnistuneeni laskuissa päätin tehdä yhden pohjan lisää. Tällä kertaa tein vain yhteen vuokaan ja annoin olla pidempään uunissa. Jälleen perusteellinen jäähdytys ja leikkaus. Taas yksi osa pysyi ehjänä ja kansi hajosi aivan pieniksi osiksi. Harmistuin oikeasti. Täyttäessäni kakkua ajattelin sen hatun pysyvän edes jotenkin paikallaan mutta ei. Täyte valui ja tursusi pöydälle vieden hatun mukanaan. Tuloksena järjettömästi hukattuja leivonta-aineita, äärimmäisen sotkuinen keittiö ja useampi tunti hukattua aikaa. Kakku on järjettömän ruma ja tekisi mieli heittää roskiin koko tekele. Onneksi tein juustokakun varoiksi mutta eniten harmittaa kuinka paljon turhaa aikaa, vaivaa ja tarpeita meni. Pelkästään kaakaojauhetta meni purkki. Samoin gluteenitonta vehnäjauhoja.

    Olen keskinkertainen leipuri mutta tätä ohjetta en voi suositella kenellekään. Olen erittäin pettynyt ja en tule testaamaan yhtäkään kakku ohjetta tältä sivulta enää ikinä.

    1. Hei M,

      Tosi harmi kuulla kokemuksestasi ja varsinkin siitä että ohje millä niin moni on onnistunut (tänäkin viikonloppuna) ja jota on kehuttu ylistävästi on saanut sinut pettymään näin pahasti.

      Pohdin syitä epäonnistumiseen ja kirjoitan tähän muutamia mieleen tulleita asioita:

      Epäilen, että kakun paisto on ollut liian pitkä, jolloin kakkupohja on ollut kuiva ja hajonnut helpommin. Uunien tehoissa on aina eroja. Samoin gluteenittomuus on voinut vaikuttaa asiaan ratkaisevasti – eri jauhot ja psylliumin käyttö voi vaikuttaa koostumukseen gluteenittomassa leivonnassa.

      Se, että täyte on tullut ulos kakun välistä: täytithän kakun vuokaan, jossa paistoit sen, kuten ohjeessa neuvotaan? Kreemi on sileää ja pehmeää, joten se valuu kakun välistä jos kakkua ei täytä vuokaan ja anna sen tekeytyä jääkaapissa.

    2. Kati sanoo:

      Hei, minulla samankaltaiset kokemukset. Pohja ihan super murenevaista, repesi useasta kohdasta. Yritin ratkaista näkemäni vaivan ja käyttämäni ainekset seuraavasti: asettelin kerroksittain pohjan palasia vuokaan vuorotellen kuorrutteen kanssa jokseenkin pyöreään muotoon. Nyt kakku tekeytymässä jääkaapissa.
      Melkoinen sotku keittiössä ja harmitus ettei onnistunutkaan. Jospa maku sitten olisi parempi kuin ulkonäkö.

  12. Jenna sanoo:

    Tein tätä isänpäiväksi ja oli kyllä omasta mielestä aivan ihanan makuista! Valitettavasti muut maistelijat tuumi, että oli liian tuhtia. Ehkä ensi kerralla vaikka vadelmasta jotain väliin tasapainoittamaan? 😄 huomasin myös nyt vasta että ohjeessa oli että pitäisi täyttää vuokaan mutta onneksi itsellä pysyi täytteet hyvin sisällä vaikka lätkin ne vain väliin ja uutta kerrosta päälle!

    1. Hei jenna 🙂 Mahtavaa kuulla, että pysyi noinkin kasassa. Monen mielestä näin suklainen kakku on liian tuhtia, mutta minäkin tykkään ja muut suklaan rakastajat <3 Olen laittanut mustikkahilloa väliin joskus, sekin toimii hyvin (ja raikas aprikoosihillo). Ihanaa viikkoa!

  13. Auli sanoo:

    Maailman paras kakkupohja! Ja kakku muutenkin erittäin hyvä. Sai kaikilta kehuja isänpäivänä. Vaihdoin täytteen/kuorrutuksen tumman suklaan maitosuklaaksi, kostutin pohjaa hieman vaniljamaidolla ja tein vielä kinuskia ekstrana väleihin ohuet kerrokset. Seitsemän syöjää jaksoi tuhota kakusta vaan 1/4 lämpimän ruoan jälkeen, joten on todella riittoisa kakku. Suosittelen ohjetta kaikille, kerrankin kakkupohja onnistui aivan täydellisesti, loistava ohje, helppo leikata, ei murene, ihanan mehevä ja tuhti, mutta ei liian makea. Seuraavaksi ajattelin kokeilla tästä ohjeesta minttu-suklaa versiota. Kiitos vielä kerran ihanasta ohjeesta!

    1. Kiitos Auli! Ihanan kattava ja tarkka kuvaus kakusta. Mun on ehkä ihan pakko kopioida toi sun kinuskiraita seuraavaan kakkuuni <3 Kinuski kun on ihan parasta! Minusta tämän kakkupohjan yksi parhaita puolia on juuri se ettei itse kakkupohja ole liian makea. Siksi täyte saa olla hieman överimpi. Ole hyvä ja ihanaa viikkoa! 🙂

  14. Essi sanoo:

    Hei, kuinka monta tuntia ennen tarjoilua kakku olisi hyvä nostaa huoneen lämpöön, jotta kreemi olisi pehmeää ja kakku parhaimmillaan? Kyseessä on 20cm vuokaan tehty kakku…

    1. Hei Essi, ei se ole niin justiinsa. Puoli tuntiakkin riittää tasaamaan makuja 🙂 idea on siinä ettei tarjoile jääkaappikylmää kakkua.

  15. Yhdyn yllä esitettyyn kritiikkiin.Olen kyllä aika kokenut leipuri,täytekakkuja ei niinkään paljon..kuvasi pli niin kaunis ja houkutteleva, että päätin kokeilla vaikka suklaa ei mielestäni ole yhtä hyvää kuin kermavaahto. Ai ai kun oli työläs kakku ja kauheasti meni aineksia ja koko keittiö sotkussa. Tuo pohja on kyllä liian haperoa, minullakin murtui. En pitänyt siinä soodan mausta joka löi läpi.Olisi pitänyt käyttää leivinjauhetta.Täyte oli aika hyvää vaikka minun maulleni aivan liian makeata. Oli vaikeaa arvioida määrää kun jaoin sitä.Niinpä väleihin tuli liian vähän ja päälle turhan paljon. En tee enää tätä kakkua.Sinun omasi on ihanan näköinen.

    1. Harmi kuulla, että sinulla on ollut ongelmia kakkupohjan kanssa.

      Osa kehuu maailman parhaaksi ja osa ei tykkää yhtään. Meillä kaikilla on oma maku ja tottumukset. Ei ehkä ole tarkoitettukaan, että kaikki pitää samoista mauista, ohjeista tai kakuista.

      Kiitos paljon 🙂 näin paljon vaivaa kakun ulkonäön eteen ja tästä tulikin yksi kauneimmista kakuista, joita olen tehnyt.

      Mukavaa joulun odotusta 🙂

  16. Mira sanoo:

    Laitoitko koko taikinan yhteen 20cm kakkuvuokaan ja paistoit? Vain jaoitko taikinan kahteen eri vuokaan?

  17. Suvi sanoo:

    Tuleeko kreemistä tarpeeksi jämäkkää jotta kuorrutuksen päälle voi laittaa valuman?

    1. Tulee, mutta kreemi pitää levityksen jälkeen jähmettää jääkaapissa, jossa se kovettuu kakun päälle 🙂 Voipohjaiset kreemit kovettuvat aina kylmässä.

  18. Tuija sanoo:

    Miten kakku on vegaani kun siihen tulee kananmunia ?

    1. Hei Tuija, lukisitko ystävällisesti koko ohjeen alusta loppuun ajatuksella 🙂 Kakun muuntaminen vegaaniseksi on mahdollista vinkeillä, jossa kerrotaan kaikki korvaavat aineet munille, voille ja muille eläinperäisille tuotteille .

  19. R sanoo:

    Hei minun pitäisi saada värjättyä mustaksi/harmaaksi tuo kreemi mikä tulee kakun päälle, mutta mitenhän tuo suklaakreemi värjääntyy? Vai pitääkö tehdä perus voikreemi?

    1. Hei, valitsisin syväpigmenttisen värin. Esimerkiksi ProGelin musta väri. Jotkut värjäävät suklaakreemiä ja jotkut vaaleaa kreemiä. En osaa valitettavasti sanoa kummalla saa paremman tuloksen.

  20. Sarianne sanoo:

    Onko kokemusta pohjan pakastamisesta?

      1. Varpu sanoo:

        Voiko koko valmiin kakun pakastaa ja ottaa esille sulamaan aamulla, kun tarjoilu on iltapäivällä?

        1. En ole koskaan pakastanut koko kakkua. Vain kakkupohjan. Jos kokeilisin niin sulattaisin kakun jääkaaosissa, jotta kreemille ei kävisi niin että se alkaisi päältä sulamaan liikaa. Siis edellisenä iltana jääkaappiin ja pari tuntia ennen juhlia huoneenlämpöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *