• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Taivaallinen Uuniomenahillo

Täytteet ja kuorrutukset

7 syys

Taivaallinen Uuniomenahillo

Tänä vuonna omenoita on uskomattoman paljon! Meillä ei ole omaa omenapuuta, mutta entinen työkaverini, joka aikoinaan raahasi minulle omenoita konttorillemme Helsinkiin Porvoosta asti, lähetti minulle taas tänä vuonna (yhteisen kuriirimme avulla) muutaman omenalähetyksen (Kiitos Uffe!). Näistä porvoolaisista omenoista syntyi vaikka mitä herkkuja, joita on herkuteltu tällä viikolla. Alkuviikosta julkaisin teille jo Omenavispipuuron ohjeen ja nyt on toisen ihastuttavan ohjeen aika!

Uuniomenahillon bongasin ihanan Kokit&Potit Hannelen Instagramista. Uuniomenahillon hehkutus osui ja upposi. Tänä vuonna ”keitin” omenahillot itsekin uunissa. Ohje on tosi helppo, ei vaadi tarkkailua ja lopputulos on.. ahh miten tätä nyt ylistäisi? Silkkisen samettista ja niin aromikasta, että sukat pyörii jaloissa! Kiitos ohjeesta Hannele, minustakin tämä on yksi parhaista tavoista säilöä omenaa! Taidan ainakin harkita ensi vuonna vahvasti keitänkö hillot kattilassa vai haudutanko uunissa.


Taivaallinen Uuniomenahillo

  • 2 osaa omenoita
  • 1 osa hillosokeria
  • ripaus vaniljaa (maun mukaan)
  • ripaus jauhettua inkivääriä (maun mukaan)
  • 1-2 tl sitruunamehua (valinnainen)
  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
  2. Pese omenat, viipaloi ne ja nostele uunivuokaan.
  3. Kaada päälle hillosokeri ja mausteet. Sekoittele hiukan.
  4. Laita vuoka uuniin 1.5-2 tunniksi. (voit sekoitella omenoita välillä – itse en muistanut)
  5. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä hetken.
  6. Kaada omenat ja muodostunut siirappi blenderiin, lisää sitruunamehua halutessasi ja aja tasaiseksi. (kulho ja sauvasekoitin käy myös)
  7. Kaada silkinpemheä hillo puhtaisiin kuumiin hillopurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Maustaminen on valinnaista, voit laittaa vaniljan ja inkiväärin sijaan hilloon myös kanelia, kardemummaa, muskottipähkinää tms.

Vinkki! Halutessasi laita sokeria hieman vähemmän! Sitruunamehu vaikuttaa säilymiseen. 

Vinkki! Tällä ohjeella tehtynä ja oikein purkitettuna hillo säilyy vuoden jääkaapissa! 

Taivaallinen Uuniomenahillo Taivaallinen UuniomenahilloTaivaallinen Uuniomenahillo Taivaallinen Uuniomenahillo

Ihanaa, herkullista ja lämmintä viikonloppua!

♥ Anni


Lisää omena-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihastuttava Omenavispipuuro
Seuraava artikkeli: Silkinpehmeä Kinuskimoussekakku (Velvet-kuorrutus) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Nina sanoo

    7.9.2018 08:59

    Voiko uuniomenahillon säilöä pakastimeen?Ei oo hillopurkeille tiloja…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.9.2018 09:35

      Hei Nina, voi toki myös pakastaa 🙂

      Vastaa
  2. Hanna sanoo

    8.9.2018 22:16

    Hei Anni, mikä lajike olisi sopivin? Makea vai talvilajike?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.9.2018 07:53

      Hei Hanna,

      Makuasia – itse tykkään vähän kirpeämmästä omenasta. Makeutta hillossa voi toki säädellä myös sokerilla ja kannattaakin.

      Vastaa
  3. Reetta sanoo

    19.9.2018 09:18

    Tehtiin eilen ja nam, mitä herkkua tämä on puuron päällä!
    Sokeria tosiaan riittää vähempikin määrä, omaan makuun ehkä vähän turhan makeaa 2:1 tehtynä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.9.2018 09:29

      Hei Reetta 🙂 Kiva kuulla. Sokeria hilloihin aina oman maun mukaan. Reseptissä mainittu määrä varmistaa säilyvyyden (vuosi hillopurkissa). Mukavaa viikkoa!

      Vastaa
  4. MarikaH sanoo

    15.9.2021 16:42

    Tein tätä reilusti kanelilla maustettuna, jestas mikä herkku! Melkein toffeemainen maku ja varmaan vielä syvenee jäähtyessään.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.9.2021 18:23

      Tämä on just näin ihanaa 🙂

      Vastaa
  5. Merja sanoo

    18.9.2021 17:33

    Tarkoittaako ohje että esim 2kg omenoita ja 1kg sokeria?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.9.2021 05:24

      Just näin 🙂

      Vastaa
  6. Nea sanoo

    10.9.2022 15:30

    Mitä tarkoittaa ”oikein purkitettuna” ?😅

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.9.2022 08:21

      Puhtaat, kuumat hillopurkit ja hyvin suljettuna. Hillontekijät tämän ainakin tietävät 🙂

      Täältä lisätietoa: https://www.dansukker.fi/fi/inspiroidu/hillot-ja-mehut/tervetuloa-hillo-infoon

      Vastaa
  7. Päivi sanoo

    15.9.2022 14:10

    Heippa. Kuinka monta kuvassa olevaa hillopurkillista tästä ohjeesta tulee? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.9.2022 15:37

      Riippuu kuinka paljon laitat omenoita 🙂 Tässähän se jätetään tekijän päätökseksi, kun ohje on tyyppiä: 2 osaa omenoita ja 1 osa sokeria 🙂

      Vastaa
  8. Hannele sanoo

    26.9.2022 06:07

    Onneksi kuvista kävi ilmi, että siemenkodat poistetaan myös ennen uuniin laittoa. Ohjeessa kun luki vain: ”Pese omenat, viipaloi ne ja nostele uunivuokaan.”

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.9.2022 06:21

      Hmmmm.. nyt täytyy myöntää, että ajattelin sen olevan itsestään selvää, että siemenkotia ei laiteta mukaan, eihän niitä muutenkaan syödä.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios