Taivaallinen Uuniomenahillo
Tänä vuonna omenoita on uskomattoman paljon! Meillä ei ole omaa omenapuuta, mutta entinen työkaverini, joka aikoinaan raahasi minulle omenoita konttorillemme Helsinkiin Porvoosta asti, lähetti minulle taas tänä vuonna (yhteisen kuriirimme avulla) muutaman omenalähetyksen (Kiitos Uffe!). Näistä porvoolaisista omenoista syntyi vaikka mitä herkkuja, joita on herkuteltu tällä viikolla. Alkuviikosta julkaisin teille jo Omenavispipuuron ohjeen ja nyt on toisen ihastuttavan ohjeen aika!
Uuniomenahillon bongasin ihanan Kokit&Potit Hannelen Instagramista. Uuniomenahillon hehkutus osui ja upposi. Tänä vuonna ”keitin” omenahillot itsekin uunissa. Ohje on tosi helppo, ei vaadi tarkkailua ja lopputulos on.. ahh miten tätä nyt ylistäisi? Silkkisen samettista ja niin aromikasta, että sukat pyörii jaloissa! Kiitos ohjeesta Hannele, minustakin tämä on yksi parhaista tavoista säilöä omenaa! Taidan ainakin harkita ensi vuonna vahvasti keitänkö hillot kattilassa vai haudutanko uunissa.
Taivaallinen Uuniomenahillo
- 2 osaa omenoita
- 1 osa hillosokeria
- ripaus vaniljaa (maun mukaan)
- ripaus jauhettua inkivääriä (maun mukaan)
- 1-2 tl sitruunamehua (valinnainen)
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
- Pese omenat, viipaloi ne ja nostele uunivuokaan.
- Kaada päälle hillosokeri ja mausteet. Sekoittele hiukan.
- Laita vuoka uuniin 1.5-2 tunniksi. (voit sekoitella omenoita välillä – itse en muistanut)
- Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä hetken.
- Kaada omenat ja muodostunut siirappi blenderiin, lisää sitruunamehua halutessasi ja aja tasaiseksi. (kulho ja sauvasekoitin käy myös)
- Kaada silkinpemheä hillo puhtaisiin kuumiin hillopurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki! Maustaminen on valinnaista, voit laittaa vaniljan ja inkiväärin sijaan hilloon myös kanelia, kardemummaa, muskottipähkinää tms.
Vinkki! Halutessasi laita sokeria hieman vähemmän! Sitruunamehu vaikuttaa säilymiseen.
Vinkki! Tällä ohjeella tehtynä ja oikein purkitettuna hillo säilyy vuoden jääkaapissa!
Ihanaa, herkullista ja lämmintä viikonloppua!
♥ Anni
Voiko uuniomenahillon säilöä pakastimeen?Ei oo hillopurkeille tiloja…
Hei Nina, voi toki myös pakastaa 🙂
Hei Anni, mikä lajike olisi sopivin? Makea vai talvilajike?
Hei Hanna,
Makuasia – itse tykkään vähän kirpeämmästä omenasta. Makeutta hillossa voi toki säädellä myös sokerilla ja kannattaakin.
Tehtiin eilen ja nam, mitä herkkua tämä on puuron päällä!
Sokeria tosiaan riittää vähempikin määrä, omaan makuun ehkä vähän turhan makeaa 2:1 tehtynä.
Hei Reetta 🙂 Kiva kuulla. Sokeria hilloihin aina oman maun mukaan. Reseptissä mainittu määrä varmistaa säilyvyyden (vuosi hillopurkissa). Mukavaa viikkoa!
Tein tätä reilusti kanelilla maustettuna, jestas mikä herkku! Melkein toffeemainen maku ja varmaan vielä syvenee jäähtyessään.
Tämä on just näin ihanaa 🙂
Tarkoittaako ohje että esim 2kg omenoita ja 1kg sokeria?
Just näin 🙂
Mitä tarkoittaa ”oikein purkitettuna” ?😅
Puhtaat, kuumat hillopurkit ja hyvin suljettuna. Hillontekijät tämän ainakin tietävät 🙂
Täältä lisätietoa: https://www.dansukker.fi/fi/inspiroidu/hillot-ja-mehut/tervetuloa-hillo-infoon
Heippa. Kuinka monta kuvassa olevaa hillopurkillista tästä ohjeesta tulee? 😊
Riippuu kuinka paljon laitat omenoita 🙂 Tässähän se jätetään tekijän päätökseksi, kun ohje on tyyppiä: 2 osaa omenoita ja 1 osa sokeria 🙂
Onneksi kuvista kävi ilmi, että siemenkodat poistetaan myös ennen uuniin laittoa. Ohjeessa kun luki vain: ”Pese omenat, viipaloi ne ja nostele uunivuokaan.”
Hmmmm.. nyt täytyy myöntää, että ajattelin sen olevan itsestään selvää, että siemenkotia ei laiteta mukaan, eihän niitä muutenkaan syödä.
Voi kertoa, ei säily vuotta, se tulee syötyä, on niin herkullista! 😂
Moi! Laitoin kiloon omenoita 400g hillosokeria ja pidin omenoita uunissa 1,5 tunnin ajan. Hillosta tulikin todella kovaa hyytelöä, mikäköhän meni vikaan?
Huh enpä ole ikinä kuullut vastaavaa. Mitä omenoita sulla oli? Olivatko tosi kuivia tai raakoja? Omenat päästää sokerin kanssa yleensä nestettä. Varmasti lajilla on merkitystä lopputulokseen. Aina voi muuten lisätä vettä hiukan sekaan ja varsinkin siinä vaiheessa kun blendaa hillon, jotta saa löysempää.