• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Sitruuna-Vanilja Macarons

Macarons

30 loka
Sitruuna-Vanilja Macarons

Sitruuna-Vanilja Macarons -leivokset ovat ihanuuksia, joista en koskaan saa tarpeekseni! Välillä toivon kuitenkin, että macaron-kuorien paiston voisi ulkoistaa! Niin paljon niiden leivontaan liittyy liikaa sattumia ja vaiheita, joissa jokin voi mennä pieleen. Ei kannata masentua macaron-leivoksien ohjeesta, valmistuksesta tai siinä epäonnistumisessa. Ensimmäisellä kerralla harvaa saa nämä ihanat paholaiset onnistumaan. Epäonnistun itsekin välillä edelleen. Leivoksien lopputulokseen voi nimittäin vaikuttaa jopa ilmankosteus.

Paljon siis puhutaan macaron-leivosten valmistuksen vaikeudesta ja siitä oikeasta reseptistä, jolla onnistuu varmasti. Mikään ohje ei ole 100% varma. Reseptin lisäksi onnistumiseen vaikuttavat kanamunat, uuni ja leipurin tarkkuus! Macaron-leivokset tehtynä italialaiseen marenkiin on minun luottoreseptini ja se ohje millä varmimmin onnistun.

Tämä ohje on sama Kakkukatrin ohje, jolla itse olen aiemminkin onnistunut ja leiponut.  Katso myös todella ihana ohje Suola-Kinuski Macarons.

Mietityttääkö jokin reseptissä? Jätä kommenttia alle.


Sitruuna-Vanilja Macarons

Riippuen macaronssin koosta tällä ohjeella tulee +/- 100kpl macaron -leivosta.

Ohje
1 vaihe:
  • 300 g tomusokeria
  • 300 g mantelijauhoja
  1. Yhdistä tomusokeri ja mantelijauho.
  2. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa – siivilöintiä ei tällöin tarvita.
  3. Jätä sivuun.
Vaihe 2. 
Italialainen marenki:
  • 110 g valkuaisia (3 L-kokoista munaa)
  • 30 g hienoa sokeria
  1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi yleiskoneella lisäten sokeria pikkuhiljaa sekaan.
  2. Vatkaa kunnes vaahto muodostaa huippuja.
Sokeriliemi
  • 300 g hienoa sokeria
  • 1 dl vettä
  1. Keitä vettä ja sokeria, kunnes se on 110-120 asteista. Käytä esimerkiksi digitaalista mittaria.
  2. Lisää sokeriliemi marengin joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten, täydellä teholla.
  3. Vatkaa, kunnes marenki on 37-40 asteista.
Vaihe 3.
  • 110 g valkuaista (3 L-kokoista munaa)
  • tippa valkoista pastaväriä
  • tippa sitruuna-aromia
  1. Erottele valkuaiset kulhooon ja lisää väriaine. Sekoita tasaiseksi (älä vatkaa).
  2. Lisää valkuaisseos manteli-tomusokeriseoksekseen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää italialaista marenkia tahnamaiseen taikinaan kolmessa erässä.
  4. Sekoita taikina kunnolla tasaiseksi – älä sekoita liikaa!
  5. Kääntele varovaisesti taikinaa niin kauan kunnes käännellessä kuvion pinnalle se laskeutuu hitaasti.
  6. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.
  7. Pursota leivoksia leivinpaperille tasaisin välein.
  8. Kopauta pelti pöytään, jotta ilmakuplat purkautuvat.
  9. Anna leivoksien kuorettua 30-60 min ennen paistoa.
  10. Kokeile pintaa, jotta tiedät onko leivokset kuorettuneet tarpeeksi.
  11. Paista leivoksia uunin alatasolla kiertoilmassa 140 asteessa noin 13-15 minuuttia.
Täyte
  • 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • tippa Vanilja-aromia
  • lemon curdia
  1. Vatkaa pehmennyt voi monitoimikoneessa kuohkeaksi. (muutama minuutti)
  2. Lisää tomusokeria kahdessa erässä ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sekoittunut kokonaan.
  3. Lisää vanilja-aromi ja vatkaa täydellä teholla muutama minuutti.
  4. Laita kreemi pursotin pussiin ja pursota macaron puolikkaan reunoille, niin että keskelle jää kolo. Täytä kolo sitruunatäytteellä ja paina toinen macaronkuori täytteen päälle.
Sitruuna-Vanilja Macarons

Lisää Macaron-ohjeita löydät täältä.

Seuraa herkkujani:

Instagramissa

Facebookissa

12 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Halloween Haamukakku
Seuraava artikkeli: Paahdetulla voilla maustettu Mantelikakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kirsi / Tekila's Bakery sanoo

    31.10.2016 08:46

    Ihanaa, että jaatte osaamista macaronsien teossa, täytyy katsoa ehdinkö itse mukaan kurssille jos siellä vielä vapaata on.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.10.2016 08:52

      Kiva Kirsi! Olisi mahtavaa jos tulisit 🙂 Muutamia paikkoja on vielä jäljellä, joten laita viestiä tuonne leivontakurssit@gmail.com jos pääset!

      Vastaa
  2. Jonna sanoo

    12.10.2018 13:27

    Hei onnistuuko nämä ihan normaalissa uunissa tehä?ku en omista kiertoilmauunia..?tv jonna

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.10.2018 13:29

      Onnistuu (Vaihtoehtoisesti paista 150 asteessa ylä- ja alalämmöllä.)! Macaronit on sitten kaikista vaikein leivonnainen. Olen tänne lisännyt kootusti vinkkejä:

      https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-macaron-resepti-nain-onnistut/

      Vastaa
      • Jonna sanoo

        13.10.2018 11:46

        Kiitos vastauksesta sulle nyt vain odotan sitä että tulis kuori pintaan..☺ tv jonna

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          14.10.2018 09:07

          Toivottavsati macaron-leivoksesi onnistuivat <3

          Vastaa
  3. Mirva sanoo

    24.5.2019 16:25

    Voiko näitä pakastaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.5.2019 19:06

      Moi Mirva,

      ”Pakasta joko kuoret tai valmiit macaronssit! Ne säilyvät herkullisina pitkiä aikoja (viikkoja).”

      Löydät kattavan selostuksen macaron-leivoksista alla olevasta linkistä:

      https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-macaron-resepti-nain-onnistut/

      Vastaa
  4. Jonna sanoo

    11.3.2021 16:09

    Heippa!
    Mitä tuo Dr. Oetkerin sitruunatäyte mahtaa olla? Mietin kun tuossa ohjeessa oleva linkki ohjasi Oetkerin sitruuna-aromiin…? Onko olemassa jotain valmista sitruunatäytettä joka on väriltään keltaista kuten noissa sinun kuvissasi?

    -Jonna-

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.3.2021 05:52

      Ohje on viiden vuoden takaa. Silloin Oetkerilla oli sitruunatäytettä. Pitääkin muokata ohjetta hiukan. Laittaisin esim lemoncurdia tilalle 🙂

      Vastaa
  5. Johanna sanoo

    30.5.2021 15:42

    Täytteen aineslistauksessa on sokeri, mutta teko-ohjeessa lisätään tomusokeri. Lienee tomusokeri pitäisi lukea myös aineslistauksessakin? Tomu taitaa sulaa paremmin voihin vatkattaessa kuin normi sokeri.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.5.2021 19:49

      Kirjotusvirhe siellä ja nyt korjattu. Kiitos tarkkuudesta.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios