| |

Suklainen Vihreä Kuula-kakku

Suklainen Vihreä Kuula-kakku

Vihreät kuulat olivat vaarini suosikkeja ja niitä oli tarjolla varsinkin jouluisin isovanhempieni luona. Fazerin sinistä muistelen meillä olleen kotona koko ajan kaapissa. Äitini rakastaa suklaata. Jouluisin Fazerin konvehtirasiat olivat niitä odotetuimpia. Olen oppinut jo lapsena siihen, että herkkuja on aina lähellä, mutta niitä ei syödä koko ajan tai joka päivä. Moni sanoo, ettei kotona voi olla mitään herkkua tai se häviää heti kaapeista. Kuulutko sinä tähän ryhmään?

Törmään muuten usein sellaiseen ihmettelyyn, että kuinka olen pysyn hoikkana, kun leivon niin paljon. Välillä ihmettelen tätä. Miksi juuri tämä asia tulee usein ihmisillä ensimmäisenä mieleen? Ajattelin nyt hiukan avata tuota mysteeriä. Minullakin herkkuhetket ovat spesiaalitilanteita. Se, että leivon paljon ei tarkoita, että syön kaiken itse tai herkuttelen joka päivä. Leipominen on osa työtäni ja suuri osa työpäiviäni. Aina en voi mitenkään syödä kaikkea leipomaani, varsinkaan yksin. Onneksi on paikkoja jonne viedä leivonnaisia muiden iloksi: sukulaiset, miehen työkaverit, naapurit, ystävät jne. Olen usein se joka vastaa jälkiruoasta ja koitan aina yhdistää monta asiaa, jotta voisin leipoa johonkin tiettyyn tarkoitukseen. Tänä jouluna leivon kaiken makean lapsuuden kotiini.

Noniin mites sitten tämä Suklainen Vihreä Kuula -kakku? Päätin yhdistää kaksi suosikkia: kuulat ja suklaan. Äitini oli onnessaan kun haki puolet kakusta maistiaisiksi. Minusta kakku sopii loistavasti joulupöydän jälkiruokiin tai miksi tätä kakkua ei voisi leipoa uudeksi vuodeksi? Tähänhän voi käyttää kaikki lahjaksi saadut suklaat ja kuulat, joita kukaan ei jaksa enää sellaisenaan syödä? Meillä tuo ongelma on joka vuosi.

Leivoin kakkupohjan Fazerin siniseen, kostutin kakun päärynämehulla, pursottelin väliin päärynätäytettä vihreiden kuulien kanssa. Kakun voisi leipoa myös isoon vuokaan ja tehdä kaksikerroksisena, jolloin sen leikkuu helpottuu huomattavasti. On myös mahdollista tehdä kaksi pientä kakkua eli tekee vierekkäin kaksi kerrosta minun neljän kerroksen sijaan ohjeen mukaisesti 15 cm vuokaan leivottuna. Ohje on mielestäni jälleen helppo. Kakku tehdään suoraan tarjolle ja koristeluun tarvitset vain vihreitä kuulia ja kermatäytettä, joka valmistuu näppärästi.


Suklainen Vihreä Kuula-kakku

(noin 10 hlö)

Suklaakakkupohja

  • 200 g voita
  • 200 g suklaata (Fazerin sininen)
  • 1 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  1. Sulata voi kattilassa ja lisää suklaa sekaan paloina. Anna suklaan sulaa tasaisesti ja siirrä seos jäähtymään.
  2. Vatkaa sokeri ja kananmunat sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  3. Lisää jäähtynyt suklaaseos.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Kääntele taikina nuolijalla tasaiseksi.
  5. Kaada taikina kahteen 15 cm kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia
  6. Tarkista kypsyys puutikulla noin 35 minuutin jälkeen, koska uuneissa on aina eroja. Kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku kypsä.
  7. Leikkaa kumpikin jäähtynyt kakku kahteen kerrokseen ja tasoita paistopinta.

Vinkki! Leivo kakku isoon vuokaan (20-24 cm) yhdessä erässä. Leikkaa se kahteen kerrokseen (tai tasoita vaan pinta) ja täytä sekä koristele ohjeiden mukaan. Saat ison yhtä herkullisen kakun, jota on helpompi leikata. 

Kostutus

  • noin 1,5 dl päärynämehua
  1. Kostuta jokaista kakkupalaa päärynämehulla kokoamisvaiheessa.

Täyte ja koristeet

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g mascarpone tuorejuustoa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • tippa vihreää pastaväriä
  • tippa päärynä-aromia (voit tehdä myös ilman)
  • 15-20 vihreää kuulaa
  1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää mascarpone. Vatkaa kuohkeaksi.
  2. Mausta kerma sokerilla ja lisää myös sitruunamehu. Sekoita.
  3. Lopuksi värjää täyte ja mausta aromilla. Kääntele tasaiseksi.
  4. Laita täyte pursotinpussiin pyöreän tyllan kanssa.

Vinkki! En tehnyt täytteestä kovin makeaa, koska kakkupohja ja vihreät kuulat ovat niin makeita. Lisää halutessasi sokeria täytteeseen.  

Kakun kokoaminen

  1. Aloita kakun kokoaminen suoraan tarjoilualustalle.
  2. Ensin pohja, kostutus ja pursota kakkupohjalle täytettä ja asettele vihreiden kuulien puolikkaita pursotuksien väliin.
  3. Toista sama kaksi kertaa.
  4. Lopuksi pursota täytettä vielä kakun päälle ja asettele kuulia kakun päälle koristeeksi.
  5. Tarjoile kakku ja nautiskele!

Suklainen Vihreä Kuula-kakku Suklainen Vihreä Kuula-kakku

Suklainen Vihreä Kuula-kakku Suklainen Vihreä Kuula-kakku Suklainen Vihreä Kuula-kakku

Kääk joulu lähenee! Nyt on enää viikko aikaa saada kaikki kuntoon.

Toivotan kaikille tsemppiä viikkoon! Yritetään olla huolehtimatta liikaa ja nautitaan jo nyt lähenevän joulun tunnelmasta.

Vielä muutama jouluinen vinkki on tulossa keittiöstäni

♥ Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

8 Kommenttia

  1. Wautsi wau, miten upea toteutus ja idea.
    Vihreät kuulat ja hyvä suklaa maistuu aina. Tässä ne sitten yhdistyvätkin mitä parhaimmalla tavalla.
    Ja hauska juttu muuten. Meillä mietittiin eilen ihan samaa vieraiden toimesta, että kuinka en paina enempää kun leivon niin paljon.
    Mun ei itse asiassa edes tee mieli syömällä syödä omia leivonnaisia. Vaikka meilläkin leivotaan työn puolesta paljon, niin onneksi on niitä jotka mielellään ottavat leipomuksia vastaan. Ja ilolla niitä jakaakin.

    1. Kiitos Sari taas ja jälleen kerran <3 Tässä kakussa tosiaan yhdistyy monta ja monen suosikkia!

      Niitä jakaa todellisella ilolla. Minulla on välillä sama ongelma, että kun paljon leipoo ei itse jaksa syödä 😀 Maistaa toki aina jaksaa kaikkea. Nyt kun sanoit niin kyllä vain olet upea ilmestys, vaikka leivot ja kokkaat niin paljon 😉

  2. Oijoi! Haluun palan, vaikka en mikään vihreiden kuulien fani olekaan. Ihan mielettömän upea kakku! Eikä oo karkeissakaan säästelty, nam! 🙂

  3. Meiju sanoo:

    Voiko kakun tehdä edellisenä päivänä?

  4. Jonna sanoo:

    Mistä tuo upea kakkuvati? 🤩

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *