| |

Honeycomb – Hunajamakeiset (Ve)

Honeycomb - Hunajamakeiset (Ve)

Honeycomb hunajamakeiset ovat olleet mielessäni siitä asti, kun niitä jälleen kerran valmistettiin Masterchef Australiassa syksyllä. Lisäksi söin ystävien kanssa ravintola Naturassa lokakuun lopussa jälkiruokaa, jonka päällä oli ahh niin rapeaa ja maukasta hunajakennoa (honeycomb). Silloin taisin jopa luvata, että pian tulee honeycomb resepti myös minun sivuilleni.

Teen tänäkin vuonna lahjaksi erilaisia joulumakeisia. Mielessäni on pitkään ollut tehdä makeinen, joka olisi myös vegaaninen ja näin ollen sopisi myös vegaaneille ystäville. Suklaa, voi, kerma.. näitä kaikki tulee useimpiin ja parhaimpiin joulumakeisiin. En ollut ennen honeycombin valmistusta tajunnut että tämähän on täysin vegaaninen herkku! Huomio! Hunajan voi korvata tässä ohjeessa vaalealla siirapilla, jos kokee, että hunaja ei kuulu vegaaniseen ruokavalioon. Tästä on kuulemma olemassa kaksi koulukuntaa.

Honeycombin valmistaminen on super helppoa ja nopeaa. Tarvitset vain sokeria, siirappia, hunajaa, vettä ja ruokasoodaa. Kuten useimpiin makeisohjeisiin, myös tähän tarvitaan digitaalinen lämpömittari. Makeisten teossa lämpötila on tärkeä oikean koostumuksen ja tekstuurin takia, joten valitettavasti tarvitset lämpömittarin tähänkin ohjeeseen.

Googlesta löytyy lukuisia honeycomb ohjeita. Useimmat ulkomaisia, kuten tämä tai tämä. Kaikki ohjeet ovat melko samanlaisia. Osa käyttää hunajaa, osa pelkkää siirappia. Minun mielestäni hunaja kuuluu olennaisena osana hunajamakeisiin. Löysin Dr.Sugarin sivuilta myös honeycomb reseptin, jonka pohjalta lopuksi muokkasin oman ohjeeni. Kiitos avusta Dr.Sugar, ihanaa kun ei tavinnut punnita grammoina aineksia. Näillä suhteilla honeycombista tuli mielestäni loistavaa.


Honeycomb – Hunajamakeiset (Ve)

Ohje

  • 2,5 dl sokeria
  • 0,5 dl glukoosisiirappia
  • 3 rkl hunajaa (korvaa vaalealla siirapilla, jos et katso hunajaa vegaaniseksi)
  • 1,25 dl vettä
  • 2 tl ruokasoodaa
  1. Vuoraa noin 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Voit kostuttaa ja rypistää paperin, jotta se on helpompi asetella vuokaan (pohjalle ja reunoille)
  2. Mittaa kaikki muut ainekset (paitsi ruokasooda) kattilaan aineluettelon järjestyksessä.
  3. Kuumenna aineksia liedellä miedolla teholla sekoittamatta, kunnes sokerikiteet sulavat kokonaan.
  4. Jatka seoksen kuumentamista (voit lisätä tehoja hieman), kunnes se on 148-150 asteista (käytä digitaalista mittaria). Voit sekoittaa välillä.
  5. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää ja sekoita sekaan heti ruokasooda. Seos alkaa kuplia ja kuohua tässä vaiheessa. Kaada seos nopeasti vuokaan.
  6. Anna honeycombin jäähtyä huoneenlämmössä noin kaksi tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kun honeycomb on jäähtynyt ja kovettunut voit leikata tai halkoa sen osiin.

Vinkki! Dippaa honeycomb hunajamakeiset sulaan suklaaseen. 

Säilyvyys: Honeycomb säilyy parhaimmillaan ilmatiiviissä rasiassa pari viikkoa.

Honeycomb - Hunajamakeiset (Ve)Honeycomb - Hunajamakeiset (Ve) Honeycomb - Hunajamakeiset (Ve)

Ihanaa viikonloppua!

Seuraavaksi luvassa vihreitä kuulia ja kakkua!

♥ Anni


Katso lisää joulureseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

16 Kommenttia

  1. En ymmärrä miksi ulkolaisissa blogeissa kaikki on aina grammoina! Pitäisi miettiä niitäkin kenellä ei vaakaa ole 😛 honeycombit on ihania, meidän omat tosin päätyi lattialle kissojen toimesta keväällä.. 🙂

    1. En ymmärrä minäkään! 😀 Tässä ohjeessa oletan myös ettei tuo mittaaminen ole niin tarkkaa kuin joissain muissa karkkiohjeissa… Ainiin teillä kissat päätti maistaa näitä 😀 Ihanaa joulun odotusta Jinna!

  2. Saara-Maria sanoo:

    Voisiko seoksen kaataa vuokaan jo ennen soodan lisäämistä niin saa kuplia suoraan vuoassa? 🙂

    1. En tekisi niin koska sooda sekoitetaan massaan. Itse en saisi suoraan vuoassa sekoitettua massaa 🙂

      1. Gunille Yrsana von Bernadotte sanoo:

        Miten se vuoassa sekoittaminen eroaa kattilassa sekoittamisesta?

        1. Massa on 150 asteista eli todella kuumaa siinä vaiheessa kun sooda lisätään ja kun massa on kaadettu vuokaan se jähmettyy siihen melko nopeasti. Tämä ohje ei alunperin ole omani – ohjeistan tekemään ohjeen mukaisesti varsinkin makeisohjeissa, joissa onnistuminen saattaa olla pienestä kiinni. Toki jokainen voi halutessaan muokata ohjetta ja tehdä eri tavalla 🙂

  3. Mirjami sanoo:

    Voikohan glukoosisiirapin korvata vaalealla siirapilla?

  4. Katri sanoo:

    Moikka, onkohan valmistus mennyt aivan oikein kun rakenne on hieman takertuvainen? Siis ensin kun rouskuttaa on rapea ja ilmava, mutta sitten menee sitkeäksi ja saa pyöritellä palleroa suussa että irtoaa hampaista😅 Millainen tuo koostumus kuuluisi siis varsinaisesti olla?

    1. Moi, jos lopputuloksena tulee rouskuteltavaa, rapeaa ja ilmavaa on kaikki mennyt valmistuksessa varmasti oikein. Sokeri muuttuu kosteuden kanssa sitkeäksi eli ihan normaalilta kuulostaa. Kun kotona ei käytetä lisäaineita, jotka osittain parantavat koostumusta tulee itsetehdyissää makeisissa hieman joustaa täydellisyyden kanssa välillä 😀

  5. riina sanoo:

    Hei! Voiko sokerin korvata stevialla? 🙂

    1. Kotitekoisissa makeisissa sokerilla on tärkeä rooli. En usko, että onnistuu stevialla.

  6. Kettu sanoo:

    Ohje vaikuttaa tosi ihanalta, ja kokeilisin jos olis enemmän energiaa.
    Sellainen huomio vaan, että hunaja on eläinperäistä, eli vegaanit ei sitä käytä. (Tai siis toki jotkut, mutta useimmat vegaanit ei käytä.)

    1. Ote tekstistä: ”Huomio! Hunajan voi korvata tässä ohjeessa vaalealla siirapilla, jos kokee, että hunaja ei kuulu vegaaniseen ruokavalioon. Tästä on kuulemma olemassa kaksi koulukuntaa.”

  7. Salla sanoo:

    Hei,

    Muuttuuko Honeycombin rakenne jotenkin, jos ne ovat muutaman tunnin sellofaanipussissa?

    1. Ei muutu. Tämä on yksi parhaiten säilyvä ja muotonsa pitävä itse tehty karkki.

      Säilyvyys: Honeycomb säilyy parhaimmillaan ilmatiiviissä rasiassa pari viikkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *