Suklaakuppikakut ilman lisättyä sokeria (G)

Onnin juhlat olivat eilen. Sain keväällä päähänpinttymän sokerittomista juhlatarjoiluista. Halusin ehdottomasti leipoa juhliin herkkuja, mitä Onni voisi itsekin syödä. Näin syntyi gluteenittomat suklaakuppikakut ilman lisättyä valkoista sokeria ja halutessasi myös ilman maitotuotteita.
En voi uskoa vieläkään miten ihanan meheviä näistä kuppikakuista tuli. Onni maiskutti sylissäni ”nammnammmnammm nammmm”, kun näki kuppikakut pöydässä. Saatoimme maistella muutaman heti paiston jälkeen. Aika hyvin nuo pienetkin muistavat ja tunnistavat makoisat suupalat. Nämä suklaakuppikakut ilman lisättyä sokeria (G) olivat myös vieraiden suosikkeja.
Makeutin kuppikakut taateleilla ja banaanilla. Taateli sopii niin hyvin yhteen tuon kaakaon kanssa ja tuo mehevyyttä. Käytin sitruunalla maustettua rypsiöljyä taikinassa. Se antoi myös raikasta makua, kuten myös vanilja. Sitruunan voit laittaa myös suoraan sitruunasta, jos ´käytät tavallista öljyä.

Kuppikakut eivät ole ehkä yhtä trendikkäitä enää kuin joskus aiemmin, mutta niillä on aina hyvä menekki juhlissa!
Suklaakuppikakut ilman lisättyä sokeria (G)
noin 50 minikuppikakkua
Ohje
- noin 20 kpl kivetöntä taatelia
- 1 dl vettä
- 0,5 dl sitruunan makuista rypsiöljyä (esim. apetit)
- 1 banaani
- 4 kananmunaa
- 1,5 dl kaurajauhoa
- 1 dl kaakaojauhoa
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhoa
- ripaus suolaa
- 1 tl psylliumia
- 1/2 vaniljatangon siemenet
- Asettele 24-paikkaiselle (mini)muffinssipellille paperiset vuoat.
- Poista taateleista kivet ja mittaa pieneen kattilaan veden kanssa. Kiehauta ja keittele kunnes taatelit pehmenevät ja hajoavat. Lisää öljy, sekoita ja kaada seos blenderiin.
- Mittaa banaani ja kananmunat myös blenderiin ja aja seos tasaiseksi nopeasti.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja yhdistä seokset.
- Kääntele taikina nopeasti tasaiseksi ja jaa pellille.
- Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 7 minuuttia.
- Jäähdytä kuppikakut ennen koristelua.
Vinkki! Voit käyttää taikinassa myös gluteenitonta jauhoseosta, mantelijauhoa tai vehnäjauhoja!
Kuorrute
- 2 dl vispikermaa tai kasvivispiä
- 50 g sokeritonta suklaata (Brunberg)
- Sulata suklaa ja jäähdytä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja vispaa sula suklaa sekaan.
- Laita täyte pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota kuppikakkujen päälle.
Vinkki! Jos haluat tehdä kokonaan maidottomia kuppikakkuja, käytä kuorrutteessa kasvipohjaista vispiä ja 2 rkl pähkinävoita.
Koristeet
- pakastekuivattua vadelmaa
- kaakaojauheessa pyöriteltyä kookosrouhetta
- Ripottele pursotusten päälle.
- Tarjoile ihanuudet kerrosvadilta!

Kuvissa näkyvästä kerrosvadista on kyselty paljon. Se on Arabian Kastehelmi, perintökalleus, jonka olen äidiltäni saanut, joka taas tai vadin tädiltään. Nyt se pääsee ihastuttamaan vihdoin meidän perhejuhlissa.


Ihanaa alkavaa viikkoa!
/Anni
Lisää vauvan reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Moikka! Kestääkö nämä pakastusta?
Alla olevasta linkistä ohjeita pakastukseen:
https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/