• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Suklaakuppikakut ilman lisättyä sokeria (G)

Gluteeniton· Juhlat· Kuppikakut· Sokeriton· Suklaakakut· Vauvanruoka

8 elo
Suklaakuppikakut ilman lisättyä sokeria (G)

Onnin juhlat olivat eilen. Sain keväällä päähänpinttymän sokerittomista juhlatarjoiluista. Halusin ehdottomasti leipoa juhliin herkkuja, mitä Onni voisi itsekin syödä. Näin syntyi gluteenittomat suklaakuppikakut ilman lisättyä valkoista sokeria ja halutessasi myös ilman maitotuotteita.

En voi uskoa vieläkään miten ihanan meheviä näistä kuppikakuista tuli. Onni maiskutti sylissäni ”nammnammmnammm nammmm”, kun näki kuppikakut pöydässä. Saatoimme maistella muutaman heti paiston jälkeen. Aika hyvin nuo pienetkin muistavat ja tunnistavat makoisat suupalat. Nämä suklaakuppikakut ilman lisättyä sokeria (G) olivat myös vieraiden suosikkeja.

Makeutin kuppikakut taateleilla ja banaanilla. Taateli sopii niin hyvin yhteen tuon kaakaon kanssa ja tuo mehevyyttä. Käytin sitruunalla maustettua rypsiöljyä taikinassa. Se antoi myös raikasta makua, kuten myös vanilja. Sitruunan voit laittaa myös suoraan sitruunasta, jos ´käytät tavallista öljyä.

Suklaakuppikakut ilman lisättyä sokeria (G)

Kuppikakut eivät ole ehkä yhtä trendikkäitä enää kuin joskus aiemmin, mutta niillä on aina hyvä menekki juhlissa!


Suklaakuppikakut ilman lisättyä sokeria (G)

noin 50 minikuppikakkua

Ohje

  • noin 20 kpl kivetöntä taatelia
  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl sitruunan makuista rypsiöljyä (esim. apetit)
  • 1 banaani
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl kaurajauhoa
  • 1 dl kaakaojauhoa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl psylliumia
  • 1/2 vaniljatangon siemenet
  1. Asettele 24-paikkaiselle (mini)muffinssipellille paperiset vuoat.
  2. Poista taateleista kivet ja mittaa pieneen kattilaan veden kanssa. Kiehauta ja keittele kunnes taatelit pehmenevät ja hajoavat. Lisää öljy, sekoita ja kaada seos blenderiin.
  3. Mittaa banaani ja kananmunat myös blenderiin ja aja seos tasaiseksi nopeasti.
  4. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja yhdistä seokset.
  5. Kääntele taikina nopeasti tasaiseksi ja jaa pellille.
  6. Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 7 minuuttia.
  7. Jäähdytä kuppikakut ennen koristelua.

Vinkki! Voit käyttää taikinassa myös gluteenitonta jauhoseosta, mantelijauhoa tai vehnäjauhoja!

Kuorrute

  • 2 dl vispikermaa tai kasvivispiä
  • 50 g sokeritonta suklaata (Brunberg)
  1. Sulata suklaa ja jäähdytä.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vispaa sula suklaa sekaan.
  3. Laita täyte pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota kuppikakkujen päälle.

Vinkki! Jos haluat tehdä kokonaan maidottomia kuppikakkuja, käytä kuorrutteessa kasvipohjaista vispiä ja 2 rkl pähkinävoita.

Koristeet

  • pakastekuivattua vadelmaa
  • kaakaojauheessa pyöriteltyä kookosrouhetta
  1. Ripottele pursotusten päälle.
  2. Tarjoile ihanuudet kerrosvadilta!
Suklaakuppikakut ilman lisättyä sokeria (G)

Kuvissa näkyvästä kerrosvadista on kyselty paljon. Se on Arabian Kastehelmi, perintökalleus, jonka olen äidiltäni saanut, joka taas tai vadin tädiltään. Nyt se pääsee ihastuttamaan vihdoin meidän perhejuhlissa.

Suklaakuppikakut ilman lisättyä sokeria (G)
Suklaakuppikakut ilman lisättyä sokeria (G)

Ihanaa alkavaa viikkoa!

/Anni


Lisää vauvan reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

22 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « MEIDÄN UUSI KOTI
Seuraava artikkeli: Tertin Kartano – 25 hetkeä kuvina »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Imppu sanoo

    8.8.2021 21:31

    Voikohan nämä tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan juhlia?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.8.2021 06:48

      Voi tehdä. Leivoin itse kakut edellisenä päivänä ja koristelin tarjoilupäivänä. Pelkät kakut voi säilyttää huoneenlämmössä hyvin peiteltynä.

      Vastaa
  2. Emmi sanoo

    9.8.2021 20:22

    Kiitos.nämä menee testiin. Voi että mä aina odotan sinun uusia reseptejä ja paljon kulutan vanhoja. Huippu blogi, oot niin kaunis ja Onni on niin komea pikkumies.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.8.2021 20:49

      IHANA sinä! Kiitos kommentistasi <3 Aivan ihana saada tällaista palautetta. Parasta!

      Vastaa
  3. Riikka sanoo

    10.8.2021 20:47

    Moikka! Ihana ohje, mitenköhän toimisi kakkupohjaksi paistettuna?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.8.2021 21:09

      Toimii 🙂 vähän saman tyyppinen taikina tässä:

      https://www.anninuunissa.fi/helppo-sokeriton-suklaakakku-g/

      Vastaa
  4. Johanna sanoo

    11.8.2021 08:35

    Hei,

    Onko psyllium mahdollista jättää pois tästä, jos korvaan osan jauhoista vehnäjauhoilla? 🙂

    T. Johanna

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.8.2021 15:31

      Psylliumia käytetään gluteenittomissa resepteissä tuomaan rakennetta, joten jos teet vehnäjauhoilla sitä ei tarvita 🙂

      Vastaa
      • Jenni sanoo

        5.2.2023 20:15

        Jos käyttää vehnäjauhoja ja jättää psylliumin pois, niin tarviiko laittaa leivinjauhetta?

        Vastaa
  5. Ainomaria sanoo

    17.8.2021 20:36

    Hei,
    Voikohan nämä pakastaa ja kuorruttaa sitten vasta juhlapäivänä? Kiitos ihanista ohjeista.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.8.2021 06:33

      Olen huomannut, että sokerittomat leivonnaiset ja gluteenittomat kuivahtavat helpommin pakastuksessa. Minulla on näitä pakastimessa ilman kuorrutetta tälläkin hetkellä eli voi pakastaa, mutta täytyy ottaa riski että eivät ole ihan yhtä meheviä kuin tuoreena.

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa
  6. Katri Oinonen sanoo

    18.8.2021 13:53

    Hei!
    Käytetäänkö tässä tuoreita vai kuivattuja taateleita?
    Näyttää niin herkullisilta, täytyypä testata viikonloppuna 1-v juhliin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.8.2021 13:57

      Käytin tuoreita mutta kuivatutkin käy, niitä pitää keittää hieman kauemmin 🙂

      Vastaa
  7. Mira sanoo

    14.10.2021 10:16

    Ihanan näköiset kuppikakut. Osaatko yhtään arvioida, kuinka monta normaalikokoista kuppikakkua tästä taikinasta tulisi ja kuinka kauan niitä pitäisi paistaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.10.2021 11:27

      Arvioin että 8-10 kpl ja paistoaika noin 15-20 min. Testaamatta ensin itse en voi antaa tarkempia ohjeita 🙁

      Vastaa
  8. Hanna sanoo

    30.10.2021 15:56

    Hei Anni! Kiitos ohjeesta, ajattelin kokeilla näitä esikoisen 2-v synttäreille 🙂 Tuli mieleen kuitenkin kysäistä, millaista kaakaojauhetta olet käyttänyt näissä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2021 18:08

      Heippa, leivonnassa aina leivontahyllyltä löytyvä sokeroimaton tumma kaakaojauhe (esim. Fazer).

      Vastaa
  9. Sanni sanoo

    11.11.2021 14:27

    Heppa! Leivoin näitä ja oli ihania herkkupaloja myös ihan vain aikuisten kesken! Nyt haluaisin leipoa näitä kananmuna-allergiselle 1-vuotiaalle. Mitenköhän voisi lähteä kananmunan korvaamista kokeilemaan?
    Kiitos ihanasta blogista ja aina herkullisista resepteistä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2021 21:04

      Heippa, kananmuna olen itse korvannut esimerkiksi banaani- tai omenasoseella (noin vajaa dl sosetta = 1 kananmuna). Nyt kun kyseessä on näin riisuttu ohje, jossa ei ole sokeria niin en ole ihan varma miten käy. Selviää vaan kokeilemalla 🙂

      Vastaa
  10. Heidi sanoo

    4.2.2022 18:00

    Hei! Millaisella pursottimella saa tuollaiset pursotukset aikaiseksi ja mistä tämä ihana (onko kastehelmi) kerroslautanen on? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.2.2022 10:42

      Tämä on perhekalleus kastehelmi, ainakin yli 50 vuotta vanha 🙂 6-sakaraisella tähtityllalla esim. Wilton saat ällaiset upeat pursotukset!

      Vastaa
      • Heidi sanoo

        6.2.2022 16:02

        Kiitos! Todellinen kalleus todellakin tuo lautanen. 🙂

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios