• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Suklaa-Kinuski Mutakakku

Suklaakakut

15 loka
Suklaa-Kinuski Mutakakku

Suklaa-Kinuski Mutakakku ihanuus nautittiin syksyisessä illanvietossa. Olin tottakai vastuussa jälkiruoasta ja pienen pohdinnan jälkeen päätin valmistaa tätä suussa sulavaa mutakakkua, johon sain kipinän täältä. Resepti on muuten sama, mutta lisäsin teelusikallisen leivinjauhetta taikinaan ja koristelin sormisuolan sijaan kakun tummallasuklaalla. Mutakakku toimii aina ja mekein poikkeuksetta kaikille.

Kinuski ja suklaa kävelevät todella käsi kädessä. Mutakakun kosteus ja pehmeys yhdistettynä suussa sulavaan kinuskiin toimii ja saa ainakin minulta täydet pisteet! Mutakakku on perinteisesti helppo leipoa. Itse suosin tehdä mutakakun aina päivää ennen, jolloin mutakakun maku vain paranee, mutta mutakakun voi aina tehdä tarjoilupäivänä ja tarjota vaikka hieman lämpimänä. Kokeile muuten tätä reseptiä ripottelemalla päälle sormisuolaa, niin saat ihanaa Salted-Caramel Mutakakkua!

 


Suklaa-Kinuski Mutakakku

Ohje:

  • 150 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja

Päälle:

  • 1 purkki (397 g) kondensoitua valmiiksi karamellisoitua ja makeutettua maitoa
  • 1-2 palaa tummaa suklaata
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota noin 22-24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ja jauhota kaakaojauholla.
  3. Sulata voi kattilassa ja siirrä isoon kulhoon. Lisää sokeri, kaakaojauhe, suola ja vaniljasokeri.
  4. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita tasaiseksi.
  5. Sekoita jauhot sekä leivinjauhe keskenään ja kääntele jauhoseos taikinaan. Sekoita vain sen aikaa, kunnes kaikki aineet ovat hyvin sekoittuneet keskenään.
  6. Kaada taikina vuokaan ja siirrä kakku uuniin. Paista uunin alatasolla noin. 20 minuuttia.
  7. Jäähdytä kakku kunnolla. Itse tein kakun aamulla aikasin, kun se tarjoiltiin vasta illalla.
  8. Kaada kinuski eli valmiiksi karamellisoitu maito astiaan ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Levitä sitten kinuski kakun päälle kauniisti. Siirrä kakku hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.
  9. Raasta tummaa suklaata koristeeksi kakun päälle.
Vinkki! Älä paista kakkua liikaa. Kakku on valmis, kun reunat juuri ja juuri ovat irroneet vuoasta ja kohonneet. Tällöin kakun keskikohta hytisee vielä. Jäähdytä kakku kunnolla ja anna sen muutenkin vetäytyä ja kiinteytyä rauhassa esim. yön yli, tällöin kakku on parhaimmillaan. 
Suklaa-Kinuski Mutakakku

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa !

 

12 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Minikokoiset Vadelma Cupcakes
Seuraava artikkeli: HALLOWEEN Orange Cupcakes – DIY lyhdyt »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Wicked sweet kitchen sanoo

    16.10.2014 07:38

    Ihan mahtavan näköinen! Tuo tummasuklaa sopii myös hyvin koristeeksi, täytyy pitää mielessä! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.10.2014 07:48

      Kiitos 🙂 ja kiitos vielä itsellesi inspiraatiosta!

      Vastaa
  2. Suklaapossu sanoo

    17.10.2014 06:41

    Oih, ihana! Tätä samaista ohjetta katselin itsekin Wicked sweet kitchenin puolella. Kinuski ja suklaa ovat tosi mahtava pari maun (ja kaloreiden) suhteen 😉

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.10.2014 08:22

      Kiitos kommentista Suklaapossu 🙂 Tämä oli tosiaan ihanaa! Meitä oli monta syöjää onneksi, muuten olisin varmaan ahminut koko kakun yksin 😀 niin hyvää se oli!

      Vastaa
  3. Nina sanoo

    19.10.2014 08:02

    Oi, tätä täytyykin joskus kokeilla 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.10.2014 08:19

      Hei Nina 🙂 Kannattaa ehdottomasti!

      Vastaa
  4. Piparkakku Akka sanoo

    23.10.2014 17:12

    Nam, kuulostaa herkulliselta. Mulla on "taas" joku ihmeen kinuskikausi meneillään, joten täytyy kokeilla. ��

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2014 06:25

      Kinuskikausi on hyvästä 🙂 Itselleni kinuski on aina ollut lempiherkku, jota voisin lusikoida suuhun suoraan kulhosta 🙂

      Vastaa
  5. Anonyymi sanoo

    12.11.2016 20:04

    Kiitos ohjeesta! Nyt on leivottu, katotaan huomenna, mitä isä ja muu perhe tykkää 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.11.2016 06:58

      Ole hyvä 🙂 Mukavaa ja herkullista isänpäivää!

      Vastaa
  6. Jaakko sanoo

    29.6.2020 21:02

    Jos ton päälle tulevan kinuskin tekee itse niin kuinka paljon suurinpiirten aineksia siihen tarvittaisiin? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.6.2020 15:43

      Linkitän alle ohjeen, jonka yhteydestä löydät 2 dl perusohjeen kinuskille. Voit tehdä kinuskin sillä. 2 dl on varmaan hyvä määrä tai sitten teet 3 dl, jos haluat enemmän kinuskia. Ohjeessa kaikkia aineita tulee samassa suhteessa, joten helppo muuntaa 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/uudenvuoden-piparijuustokakku-kinuskikuorrutuksella-liivatteeton/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios