• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Minikokoiset Vadelma Cupcakes

Kuppikakut

11 loka

 

 



Edellisessä postauksessa oli minikokoisten burgereiden ohje ja kerroin, että niitä tarjoiltiin viime viikonloppuna alkupaloiksi illanistujaisissa, joissa teemana oli ”Amerikan herkut”. Näitä söpöjä vadelmakuppikakkuja söimme jälkiruoaksi kyseisissä illanistujaisissa. Minikokoiset kuppikakut maistuivat kaikille tuhdin alku- ja pääruokalajin jälkeenkin. Erityistä ihastusta näissä kuppikakuissa herätti hyvin kostea ja pehmeä koostumus itse muffinitaikinassa. Sen salaisuus on kermaviili ja vaniljakastike. Ihanan pehmeä, eikä liian makea tuorejuustokreemi viimeisteli ihanuuden. Minikuppikakut ovat omia suosikkejani ehdottomasti. Jälleen kerran pienikokoisia voi syödä enemmän. Ja eivätkö nämä näytäkin syötävän söpöiltä, kun jokainen on koristeluiltaan hieman erilainen?

Ohje: (44 kpl minikuppikakkua)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivontasoodaa
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 1,5 rkl vaniljakastiketta
  • 1,5 dl kermaviiliä
  • 1,5 dl pakastevadelmia
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Sekoita jäähtynyt sula voi, munat, vaniljakastike ja kermaviili keskenään.
  3. Yhdistä seokset nuolijalla käännellen.
  4. Lisää vadelmat ja kääntele varovasti, kunnes taikina on tasaista.
  5. Täytä minimuffinipelti paperisilla minimuffinivuoilla ja jaa taikina vuokiin.
  6. Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. (Tarkista kypsyys puutikulla).
  7. Valmista kuorrute sillä aikaa kun kuppikakut jäähtyvät.

Kuorrute:

  • 50 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 125 g maustamatonta tuorejuustoa
  • karamellivärejä
  • nonparelleja
  1. Vatkaa voi ja tomusokeri sekaisin monitoimikoneessa.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kuohkeaksi.
  3. Lisää pari tippaa elintarvikeväriä ja sekoita kreemi tasaiseksi.
  4. Laita kreemi pursotinpussiin, jossa on mieleisesi tähtitylla.
  5. Pursottele kreemiä kuppikakkujen päälle ja koristele nonparelleilla.

 

 

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Sliders eli ihanat minihampurilaiset!
Seuraava artikkeli: Suklaa-Kinuski Mutakakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Irma Kärhä sanoo

    11.10.2014 14:03

    Ovatpa syötävän suloisia. Nyt vain silmilläni syön. Ja olipa ihana juttu susta Leivotaan lehdessä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.10.2014 14:14

      Kiitos Irma! Nämä olivat nimenomaan syötävän suloisia ja myös makuisia. Illanistujaisista jäi 2 kappaletta syömättä ja näitä oli aika monta 🙂 Kiva ja kiitos kun tykkäsit Leivotaan -lehden jutusta, se oli minulle mahtava kokemus!

      Vastaa
  2. minttu sanoo

    15.10.2014 17:54

    Siis nam. Nämä menee kokeiluun, ja nopealla vilkaisulla blogi tallentuu ehdottomasti kirjanmerkkeihin. Ihan mahtavia kuvia, kuola valuu jo.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.10.2014 18:03

      Kiitos Minttu kommentistasi ja kehuista 🙂 mukava saada yksi lukija lisää!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios