Suklaa Cupcakes minikokoisina

Toinen ravintolapäivän vetonaula olivat nämä ihanat minikokoiset cupcaket. Ohje on samaa kaavaa noudattava yksinkertainen resepti, mitä noudatan suurimmassa osassa kaikkia muffini-ohjeitani. Erityisen meheviä näistä kuppikakuista tekee taikinassa olevat pienet suklaasattumat, jotka sulavat suuhun. Nämä ovat kuin pieniä konvehteja, joten ne sopivat erittäin hyvin myös pikkujoulu- tai joulupöytäänkin. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta. Nam!


Suklaa Cupcakes minikokoisina

Suklaa Cupcakes: (n. 40 kpl minikokoisia kuppikakkuja

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,5 dl luonnonjogurttia
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 100 g tummaa suklaata
  1. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Rouhi suklaa kuivien aineiden sekaan (jätä sattumia).
  4. Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa kananmunat, jogurtti ja sula voi sekaisin.
  5. Yhdistä jauhoseos ja munajogurttivoi-seos nuolijalla käännellen (älä vatkaa taikinaa).
  6. Asettele paperivuoat minimuffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
  7. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. (tarkista kypsyys puutikulla.)
  8. Jätä muffinit jäähtymään ja valmista kuorrute.

Kuorrute:

  • 50 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • 20 g tummaa suklaata
  • 1-2 rkl kaakaojauhetta
  • nonparelleja ja sokerihelmiä
  1. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa tasaiseksi.
  3. Lisää kylmä tuorejuusto sekaan ja vatkaa kuorrute vaaleksi ja kuohkeaksi. (vatkaa n. 1 min)
  4. Värjää ja mausta kuorrute sulalla suklaalla ja kaakaojauholla, kunnes saat haluamasi värin ja maun.
  5. Kaada kuorrute pursotinpussiin, jossa on valitsemasi tylla.
  6. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele nonparelleillä yms. koristeilla.

Lisää suklaa-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

51 Kommenttia

    1. Heippa, kiitos kommentista 🙂 Itse teen melkein aina näitä minikuppikakkuja juhliin juuri niiden pienen koon vuoksi. Mikä onkaan parempaa kun saada maistella montaa sorttia! Nyt pikkujoulujen ja joulun lähestyessä näillä suklaisilla voi vaikka korvata konvehdit juhlapydässä 🙂 Pieni on kaunista!

  1. Anonyymi sanoo:

    Testattiin tänään, ihania! Näitä tulee tyttäreni 1v. synttäreille <3

    1. Hei ja kiitos kommentista 🙂 Kiva kuulla! Paljon onnea 1 -vuotiaalle prinsessalle, viettäkää herkulliset syntymäpäivät!

  2. Anonyymi sanoo:

    Moikka!
    Löysin vasta blogisi, ihana! Meinasin kokeilla tehdä näitä, kuinka monta kpl tällä ohjeella saa tehtyä? Ja onko tuo taikinaan tuleva kaakaojauhe sitä ihan oikeaa tummaa kaakaojauhetta? 🙂 Kiitos!

    -Tuikku

    1. Hei Tuikku!

      Kiitos kommentista 🙂 Mukava kuulla, että olet löytänyt blogiin ja pidät siitä! Ohjeella tulee minikokoisia kuppikakuja noin 40 kappaletta (päivitin sen myös reseptiin). Taikinaan tuleva kaakaojauhe on juuri sitä oikeaa tummaa kaakaojauhetta esim. fazerin cacao. Mukavia leivontahetkiä!

      -Anni

  3. Hei Anni,

    suklaiset kakut olivat herkullisia, ostin niitä ravintolapäivässä. Kokeilin myös itse ja pohdin, että mitä tuorejuustoa käytät, jotta saat kuorrutteen pysymään noin kauniisti kasassa sekä kiiltävänä?

    Sirja

    1. Hei Sirja,

      Nämä suklaakakut ovat kyllä ihania! Kuorrutteen koostumus on paljon kiinni myös vaahdotusajasta ja ainesten suhteesta. Tuorejuustoista kuorrutteeseen valitsen aina Philadelphian tai Lidlin Cavabel Cream Spread tuorejuustolevitteen. Toivottavasti näistä oli apua 🙂

  4. Heippa,

    kiitos paljon nopeasta vastauksesta. Pitää kokeilla tuolla Philadelphian juustolla ja kiinnittää huomiota vaahdotusaikaa. Mukavaa talvenjatkoa!
    Sirja

  5. Anonyymi sanoo:

    Moikka! En oikein tajunnut pitääkö kananmunta, voi ja jugurtti vatkata vaahdoksi vai ihan vain sekoittaa?

    1. Moi, sekoitat ne vaan sekaisin kulhossa vispilällä kevyesti 🙂 ei vaahdoksi. Mukavaa leivontaa!

  6. Hei,

    Voiko tuon kuorrutteen tehdä ihan samalla tavalla mutta vaihtaa suklaan valkosuklaaksi?

  7. Henna sanoo:

    Hei! Voiko näitä pakastaa kuorrutettuna vai mitenkähän käy maulle?

    1. Moi Henna, en pakastaisi kuorrutettuna. Menee kaunis kuorrutus lyttyyn pakastimessa herkästi ja koostumus saattaa kärsiä. Ilman toki ja sitten tarjoilupäivänä tekisin kuorrutuksen 🙂

  8. Annika sanoo:

    Hei, näyttävät niin herkullisilta niin ajattelin kokeilla näitä tuleviin juhliin. Nouseeko taikina paljon? Mietin kuinka paljon taikinaa tulee jokaisen vuokaan jotta ne nousevat nätisti ja ovat kuperia päältä. Ja saakohan kuorrutteen vatkattua käsin vai vaatiiko sähkövatkaimen?

    1. Hei Annika,

      Suosittelen laittamaan taikinaa 3/4 pellin koloihin. Jonkun verran taikina nousee, mutta nätisti. Kuppikakkuja tulee nin 40 kpl eli vähän alle kaksi pellillistä, jos teet pieniä. Suosittelen sähkövatkaimen käyttöä, että saat kuorrutteesta tarpeeksi kuohkeaa, kun kyseessä on voin vatkaaminen. Mukavaa leivontaa!

  9. Nanna sanoo:

    Moi!
    Haluaisin kokeilla banaanisuklaa-minimuffinseja tällä ohjeella,voisikohan luonnonjogurtin korvata soseutetulla banaanilla vai tulisikohan liian kostea taikina jos lisää banaanin extrana tähän?☺️

    1. Moi Nanna!

      Ihana idea! Varmasti toimii 🙂 Tekisin niin että laittaisin banaanisurvosta ja lisäisin taikinaan 1-2 rkl maitoa. Silmämääräisesti voit katsoa kuinka paljon laitat maitoa. Niin, että taikina ei ole liian kovaa eikä liian löysää. Tulee varmasti ihania 🙂

  10. Juho sanoo:

    Hei!

    Kuinka tarpeellinen muffinipelti on? Lässähtävätkö muffinit pahasti ilman sitä?

    1. Hei Juho,

      Sanotaan näin: kuinka tarpeelliseksi kakkuvuoka koetaan kakun paistossa? Minusta muffinipelti on yhtä tärkeä 🙂 Ilman peltiä muffinsseista tulee lättänöitä ja kovia. Useimmat paperiset vuoat eivät jaksa kannatella taikinaa. Pelti myös johtaa lämpöä tasaisesti muffiniin milloin siitä tulee mehevä ja kuohkea. Muffinssipelti oli ensimmäinen leivontatarvikehankintani ja yksi tärkeimmistä 🙂

      1. Juho sanoo:

        Okei, kiitos nopeasta vastauksesta. Pitää käydä hankkimassa sellainen 🙂

  11. Tea sanoo:

    Moi,

    Voiko tämän reseptin tehdä tavallisen kokoiseen muffaripeltiin? Nämä ovat ihania mutta minulla on minimuffaripelti lainassa enkä saa sitä huomiseksi!

    1. Hei Tea! Tottakai voi 🙂 Silloin paisto on noin 25 min. Tarkista kypsyys vielä puutikulla. Mukavaa päivää!

  12. Merja sanoo:

    Nämä olo aivan ihania, suussa sulavia. Tämä resepti menee talteen?

  13. Jonna sanoo:

    Onnistuisikohan taikina perunajauhoilla? Nämä ovat ihania ja haluaisin tehdä näistä kaikille vieraille sopivia ?

    1. Hei Jonna,

      Voit tehdä nämä gluteenittomana, käyttäisin kuitenkin koostumuksen puolesta mielummin gluteenitonta jauhoseosta 🙂

      1. Päivi sanoo:

        Hei, eli laitetaanko gluteenittomia jauhoja samassa suhteessa kuin vehnäjauhoja?

  14. Essi sanoo:

    Moi! Kuinka paljon aiemmin tuon kuorrutuksen voi tehdä odottamaan jääkaappiin? Vai pitäisikö tehdä heti ennen tarjoilua? 🙂

    1. Moikka, teen itse pursotettavat kreemit aina juuri ennen kuin koristelen, mutta kreemin voi tehdä myös valmiiksi esimerkiksi edellisenä päivänä. Se kovettuu hieman jääkaapissa, joten saattaa vaatia uuden vatkauksen kun on pehmentynyt hiukan 🙂

  15. Niina sanoo:

    Sain maistaa näitä eilen, olivat herkullisia. Voisiko tällä ohjeella kokeilla kuivakakkuna?

  16. Eva sanoo:

    Hei Anni, tekisin näitä poikani syntymäpäiville mutta kananmuna allergian vuoksi munat pitäisi korvata jotenkin. Osaatko sanoa kuinka kananmunat voisi korvata ja onnistuisiko muffinit siten? Olen näitä tehnyt aiemmin useasti ja aina ovat olleet vieraiden suurta herkkua niin sillä haluaisin nytkin käyttää luottoreseptiä 🙂

    1. Hei Eva, jouduit hiukan odotella vastausta, koska olen ollut lomalla.

      Voit korvata munat esimerkiksi omena- tai banaanisoseella. Laittaisit itse kahden munan tilalle 1.5 dl sosetta 🙂

      Mukavaa leivontaa!

  17. Nadja sanoo:

    Heips,
    Voiskohan jogurtin korvata rahkalla ?

  18. Taru sanoo:

    Taikinasta tuli tosi tönkköä. Pitikö olla näin? Pikkulusikoiden avulla sain lusikoita vuokiin kyllä 😊

    1. Taru sanoo:

      Siis lusikoitua 😉 Tuoksu on kyllä huumaava. Käytin Belgian dark orange suklaata

      1. Meillä kaikilla on vähän erilainen mittakäsi. Jos taikina tuntuu jäykältä voi sekaan lisätä hieman nestettä (maitoa tai ohjeeseen tulevaa jogurttia vielä hiukan), 🙂

  19. Taimi sanoo:

    Pitäisikö tuossa reseptissä käyttää tummaa- vai ihan peruskaakaojauhetta?

    1. Hei Taimi, leivonnassa käytetään aina tummaa, sokeroimatonta leivontaan soveltuvaa kaakaojauhetta ellei toisin mainita 🙂 eli niin myös tässä ohjeessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *