• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ravintolapäivän fiiliksiä ja Mustikka Cupcakes resepti

Kuppikakut

16 marras

Tässä fiiliksiä eilisestä Ravintolapäivästä, joka oli suorastaan menestys! Houkuttelin mieheni avaamaan kanssani oman Annin Uunissa ”ravintolan” ensimmäistä kertaa. Vähän jännitti lähteä mukaan ilman suhteen ja varsinkin, kun valittiin myyntipaikka kodin läheltä vasta pari päivää sitten ja luovuttiin Helsingin keskustan vilinästä, jossa arvelimme myynnin käyvän paremmin.

Kauniaisten ostoskeskuksen kulma osoittautui kuitenkin loistavaksi myyntipaikaksi. Olimme myyneet kaikki kuppikakut tunnissa, vaikka olimme varautuneet kolmeen tuntiin! Harmillisesti tästä syystä kuppikakkuja ei riittänyt kaikille halukkaille. Kauniaisissa ei ollut muita popup kahviloita tai ravintoloita ja ehkä juuri siksi meillä riitti myyntiä. Ihmiset olivat iloisia ja suhtautuivat erittäin positiivisesti kuppikakkumyyjäisiimme. Päivästä jäi kaiken kaikkiaan erittäin hyvä fiilis. Tästä taitaa tulla perinne! Ensi kerralla leivon vaan enemmän kakkuja niin että kaikille riittää varmasti. Kiitokset vielä kaikille asiakkaille ja toivottavasti kuppikakut maistuivat 🙂

Mustikka Cupcakes: (n. 40 kpl minimuffineja)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl luonnonjogurttia
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 2 dl mustikoita
  1. Sulata voi mikrossa ja jätä jäähtymään.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Vatkaa muna kevyesti jogurttin ja voisulan sekaan.
  4. Yhdistä kuivat aineet ja munajogurttivoi-seos keskenään.
  5. Kääntele taikina nuolimella tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
  6. Lisää jäiset tai tuoreet mustikat varovasti käännellen taikinaan, niin etteivät ne rikkoudu.
  7. Asettele muffinipellille paperiset vuoat ja jaa taikina vuokiin.
  8. Paista muffineja 175 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  9. Jätä muffinit jäähtymään ja valmista sillä aikaa kuorrute.

Kuorrute:

  • 50 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • punaista ja sinistä elintarvikeväriä
  • nonparelleja ja koristeita
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa tasaiseksi.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto sekaan ja vatkaa kuorrute vaaleksi ja kuohkeaksi. Vatkaa noin minuutin ajan ja varo vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.
  3. Värjää kuorrute haluamallasi värillä ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada kuorrute pursotinpussiin, jossa on valitsemasi tylla.
  5. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele nonparelleillä yms. koristeilla.
Huom! Käytin 24 paikkaista minimuffinipeltiä, joten taikinasta tulee 2 settiä uunissa paistettavaksi. Muista kuorruttaa muffinit vasta kun ne ovat kunnolla jäähtyneet, jotta kuorrutteen koostumus ei kärsi tai sula. 

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Porovoileipäkakku
Seuraava artikkeli: Suklaa Cupcakes minikokoisina »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Peggy sanoo

    22.11.2014 06:08

    Ihanan näköisiä kakkusia ja inspiroiva postaus, joskos sitä itsekin uskaltautuisi 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.11.2014 06:41

      Kiitos Peggy! Sinun leivonnaiset ovat niin herkullisen ja kauniin näköisiä, että varmasti uskallat! Minua jännitti kovasti osallistua ensimmäistä kertaa Ravintolapäivään. Mietitytti mm. sää, leivonnaisten määrä, ihmisten suhtautuminen, hinta yms. Kaikki jännitys osoittautui turhaksi. Myimme kakut loppuun ennen aikojaan ja ihmiset olivat niin iloisia ja kiitollisia, ettei siitä voinut jäädä kuin hyvä mieli. Ravintolapäivänä kaikilla on omannäköisensä ravintola ja se juuri onkin parasta, ei ole mitään mikä voisi mennä vikaan, kun tekee omalla tyylillään. Rohkaisen kaikkia lähtemään mukaan 🙂

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    21.9.2015 05:13

    Hei Anni. Kiitos reseptista.Eilen leivoin ja tosi hyvät niistä tuli: mehukkaat,pehmeat ja kuorrute…nam nam
    T:Tanja

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.9.2015 05:42

      Hei Tanja! Ihana kuulla 🙂 Sunnuntaisin leipominen on parasta!

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    1.6.2016 22:59

    Hei, miten kannattaa säilyttää jos tekee edellisenä päivänä jo valmiiksi? Entä voiko kuorrutteen tehdä vasta tarjoilupäivänä, vai mitä suosittelet? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.6.2016 04:36

      Moi, teen itse yleensä kuorrutteen tarjouilupäivänä 🙂 Mutta kuppikakut säilyvät jääkaapissa kuorrutettuina pari päivää ja maistuvat silti ihanilta. Sitten jos on jääkaapissa, niin hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua on hyvä.

      Vastaa
  4. Jenni sanoo

    30.8.2019 16:55

    Voiko kuorrutteen tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja pursottaa vasta seuraavana? Jos voi, miten suosittelisit tekemään (valmiiksi pursotinpussiin, hetki huoneenlämmössä vai jääkaappikylmänä…)? Kiitos, jos joudat piakoin vastaamaan 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.8.2019 10:10

      Moikka Jenni,

      Tekisin kreemin jääkaappiin ja antaisin pehmentyä huoneenlämmössä kunnolla ennen pursotusta. Saattaisin vatkata pari sekuntia lämpenemisen jälkeen vielä kuohkeaksi.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios