• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Spelttisuolakeksit juustoille ja hilloille

Itsenäisyyspäivä· Joulu· Keksit ja cookies· Suolaiset· Uusivuosi

5 joulu
Spelttisuolakeksit juustoille ja hilloille

Kaupallinen yhteistyö Fine Foods & St.Dalfour

Mulla on ollut haaveena jo useamman vuoden leipoa suolakeksit juustoille itse. Minään vuonna en ole mukamas ehtinyt. Tai sitten se oikea ohje ei ole missään vaiheessa iskenyt kunnolla reseptiikkaa pyöritellessä. Nyt se iski ja inspiraationa oli ranskalainen St.Dalfourin päärynähillo. Tein nimittäin päärynähillosta, kermavaahdosta ja sinihomejuustosta kuohkean dipin mitä on ihana nostella suuhun ohuella ja rapealla suolakeksillä. AHH!

Tämä ohje on sen verran helppo, että päätin leipoa spelttisuolakeksejä myös syötäviksi lahjoiksi läheisille. Nämä keksit päivittävät mitkä tahansa valmiskeksit mennen tullen! Mielestäni suolakeksin täytyy olla tarpeeksi ohut ja rapea. Se ei saa olla liian vahvan makuinen, ettei se vie huomiota juustolta ja hilloilta. Nämä minun spelttisuolakeksit täyttävät nuo kriteerit.

Jonkun verran täytyy jaksaa kaulita taikinaa, jotta lopputulos on sopivan ohut, mutta se on kuitenkin helpompaa kuin leipoa jokainen keksi erikseen. Ohjeestani tulee kolme noin A4-kokoista levyä keksiä ja keksit voi taitella paiston jälkeen ronskisti tarjoilulautaselle. Parasta!

Spelttisuolakeksit juustoille ja hilloille

ST.DALFOUR hillot

St. Dalfourin päärynähillo on ihanan hienostunutta, makeaa ja maistuu todella päärynältä. Hillo valmistetaan perinteisellä ranskalaisella reseptillä luonnollista makua vaalien ilman väri- tai lisäaineita. Tiesitkö muuten, että St. Dalfourin hilloihin ei lisätä myöskään valkoista sokeria, vaan ne makeutetaan hedelmämehutiivisteellä? Tämä päärynähillo on kuin tehty juustojen kanssa herkuteltavaksi. Kokeile esimerkiksi yhdistää se Brie-juuston kanssa. Voit käyttää sitä myös paahtoleivän päällä, täytekakkujen ja kääretorttujen välissä sekä puuron, murojen, jäätelön, jogurtin, pannukakkujen tai ohukaisten kanssa.

Spelttisuolakeksit juustoille ja hilloille

Spelttisuolakeksit juustoille ja hilloille

3 isoa keksiä

Ohje

  • 2,5 dl spelttijauhoja
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 rkl unikonsiemeniä
  • 40 g voita
  • 80 ml kylmää vettä
  • kourallinen timjamin oksia

Lisäksi

  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl sormisuolaa
  • kourallinen timjamin oksia
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Laita valmiiksi kolme leivinpaperia.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi sekaan.
  4. Lisää myös timjamin lehtiä hiukan taikinaan halutessasi.
  5. Lisää vesi vähitellen sekoittamalla, kunnes taikina on tasaista.
  6. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
  7. Jaa taikina kolmeen osaan ja kaulitse hyvin ohuiksi levyksi leivinpapereille.
  8. Voitele taikinalevyt ennen paistoa vedellä ja ripottele päälle sormisuola ja timjamin oksat.
  9. Pistele taikinalevyt haarukalla ja paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia (kunnes saavat väriä).
  10. Jäähdytä ja katko osiin juustolautaselle.

Päärynä-sinihomejuustomousse

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl St. Dalfour päärynähilloa
  • noin 100 g sinihomejuustoa muruna
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan päärynähillo.
  2. Kääntele juustomuru vaahdon sekaan lopuksi ja nostele täyte tarjolle pieneen kulhoon.
  3. Kauho moussea rapeilla suolakeksilastuilla ja nauti!
Spelttisuolakeksit juustoille ja hilloille

Tarjoile St.Dalfourin päärynähilloa myös moussen ja keksien kanssa erikseen. Itse rakastan makean ja suolaisen liittoa, joten nostelin nokareen hilloa vielä jokaisen suupalan päälle.

Spelttisuolakeksit juustoille ja hilloille
Spelttisuolakeksit juustoille ja hilloille

Pssst aika ihana vinkki myös Itsenäisyyspäivän pöytään juustojen kanssa, vai mitä? Tunnelmallisia iltoja!

/Anni


Lisää joulun ja uudenvuoden herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Itsenäisyyspäivän Menu
Seuraava artikkeli: Piparkakku-Uuniriisipuuro (Ve) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Lotta sanoo

    5.12.2021 13:02

    En kestä näitä sun ohjeita!😍 Aivan varmasti menee testiin tämäkin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.12.2021 06:24

      Ihana kiitos 🙂 Kiva kun ohjeet pääsevät käyttöön!

      Vastaa
  2. Hanni sanoo

    16.12.2022 15:56

    Käytitkö tässä täysjyväspelttiä vai sihti spelttiä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.12.2022 14:29

      Kumpikin käy 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios