• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Piparkakku-Uuniriisipuuro (Ve)

Gluteeniton· Joulu· Puurot· Vegaaninen

7 joulu
Piparkakku-Uuniriisipuuro (Ve)

Kaupallinen yhteistyö Meira

Meillä riisipuuroa syödään perinteisesti aina aattoaamuna. Nykyään omassa kodissa teen puuroa pari kertaa jo ennen joulua. Muulloin riisipuuroa ei meillä syödä. Tämä herkku kuuluu jouluun ja maistuu joululta. Uuniriisipuuro vapauttaa kätesi lieden ääreltä. Ihana, aromikas ja kermainen joulupuuro valmistuu kuin itsestään uunissa. Minun versioni joulun helpoimmasta riisipuurosta maistuu piparkakuilta ja soveltuu ihan kaikille. Puuro on nimittäin maidoton ja gluteeniton. Tästä jouluherkusta voi nauttia jokainen yhteisen pöydän ääressä.

Uuniriisipuuron teossa tulee varmistaa, että maitoa on tarpeeksi, jotta puurosta ei tule kuivaa. Maitoa voi lisätä paiston aikana ja puuroa myös kannattaa käydä sekoittelemassa muutaman kerran, vaikka se muuten valmistuu ihan itsekseen.

Halusin maustaa joulupuuron tänä vuonna piparkakkumausteilla. Käytin riisipuuron maustamiseen Meiran kanelitankoja, jauhettua kardemummaa, jauhettua neilikkaa, jauhettua inkivääriä ja jauhettua pomeranssia.

Piparkakku-Uuniriisipuuro (Ve)
Vegaaninen Uuniriisipuuro

Piparkakku-Uuniriisipuuro (Ve)

Ohje

  • maidotonta margariinia vuoan voiteluun
  • 1,2 l gluteenitonta kauramaitoa (esim. Fazer Aito Barista)
  • 2 dl gluteenitonta puuroriisiä (esim. Risella)
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl Meira jauhettua neilikkaa
  • 1/4 tl Meira jauhettua pomeranssia
  • 1/3 tl Meira jauhettua kardemummaa
  • 1/4 tl Meira jauhettua inkivääriä
  • 2 kpl Meira kanelitankoa
  • 2 tl Meira vaniljasokeria
  1. Voitele uunivuoka (noin 2 litraa) margariinilla.
  2.  Sekoita kaikki mausteet puuroriisin kanssa ja kaada vuokaan. Kaada päälle kauramaito.
  3. Nosta vuoka uunin alatasolle ja paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
  4. Sekoita puuroa paiston alkuvaiheessa muutamia kertoja.
  5. Nosta puuro uunista ja anna vetäytyä hetken.

Vinkki! Monet keittävät uuniriisipuuron 1 litraan maitoa, mutta minusta täyteläisemmän ja pehmeämmän puuron saa kun maitoa on reilu litra. Siksi ohjeessa on 1,2 litraa maitoa. Jos käytät kaurapohjaista maitoa, suosittelen valitsemaan kahviin tarkoitetun paksumman kauramaidon.

Vinkki! Voit korvata mausteet myös 3 tl valmista Meira piparkakkumaustetta.

Lisäksi

  • 2 tl Meira piparkakkumaustetta
  • 4-5 kpl luumuja
  • 50 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  1. Sihtaa valmiin puuron päälle piparkakkumaustetta.
  2. Mittaa voi ja fariinisokeri pannulle. Pese ja halkaise luumut. Poista kivet.
  3. Anna voin ja sokerin kuplia hetki, käännä liesi keskilämmölle ja aseta luumut pannulle leikkuupuoli alaspäin.
  4. Anna luumujen hautua, kunnes ne ovat hiukan pehmeitä.
  5. Tarjoile puuroa luumujen ja siitä syntyneen siirapin kanssa.
Piparkakku-Uuniriisipuuro (Ve)
Piparkakku-Uuniriisipuuro (Ve)
Piparkakku-Uuniriisipuuro (Ve)
Piparkakku-Uuniriisipuuro (Ve)
Vegaaninen Joulupuuro

Enää 17 yötä jouluun 🖤

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Spelttisuolakeksit juustoille ja hilloille
Seuraava artikkeli: Bûche de Noël eli Jouluhalko »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios