|

Söpöt Poropiparit

Söpöt Poropiparit

Söpöt Poropiparit ♥ Oletko samaa mieltä?

Oli pakko leipoa nämä söpöstely piparkakut, kun törmäsin ideaan käyttää piparkakkumies-muottia väärinpäin ja niin siitä tulikin poro-muotti. Näppärää. Meinasin kiinnittää söpöt piparit paketteihin korttien kanssa tuomaan iloa lahjansaajille. Kun tuo perheen pienin ymmärtää enemmän joulusta, niin tämä koristelutapa saattaa vakiintua meidän jouluihin.

Käytin ihan tavallista piparitaikinaa näihin poropipareihin ja linkitin piparkakkutaikinaniohjeeni teille alemmas reseptin yhteyteen. Näissä voi käyttää toki myös kaupan pakastetaikinaa, jolloin ainoa keskittymistä vaativa hetki on tuo simppeli koristelu.

Pikeerin valmistin itse valkuaisesta ja tomusokerista (linkitin myös pikeerin ohjeen alemmas). Pikeeri kannattaa tehdä mielestäni aina itse ja nimenomaan valkuaiseen. Koristeluista tulee silloin vitivalkoiset, kestävät ja nopeasti kuivuvat. Vesi-tomusokeri yhdistelmä toimii myös, mutta koristeet eivät pysy yhtä hyvin ja vielä seuraavana päivänä koristelut saattavat tuhriintua. Yhtä tärkeää on käyttää jämäkkää pursotinpussia sekä pientä 1-2 mm tyllaa, jolloin pienien yksityiskohtien pursottelu helpottuu.

Pssst myöhemmin tällä viikolla jaan kaavat tämän vuoden piparitalooni eli vinkkejä riittää vielä, vaikka tuntuu, että joulukuu loppuu kesken tänäkin vuonna. Niin paljon ideoita, joita en taaskaan ehdi toteuttaa. Onneksi joulu tulee taas ensi vuonna.

Söpöt Poropiparit

Söpöt Poropiparit

Tarvitset

 • piparkakkutaikinaa (tee itse tai käytä valmista)

Piparkakkutaikina ohjeeni löydät tästä

Lisäksi tarvitset

 • piparkakkumies-muotin (käännä väärinpäin, niin se on poro-muotti)
 • pikeeriä (ohje löytyy tästä)
 • pursotinpussin ja pienen tyllan
 • mustia sokerihelmiä
 • vaaleanpunaisia tai punaisia jättisokerihelmiä tai suklaapalloja

Tee näin

 1. Leivo piparitaikina ohjeen mukaan tai käytä kaupan valmista taikinaa.
 2. Kaulitse piparitaikina ohueksi levyksi ja ota siitä poroja piparkakkumies-muotilla, joka on väärinpäin käännettynä poro-muotti.
 3. Paista poropipareita 200-asteisessa uunissa 5-6 minuuttia tai kunnes väri on sopiva.
 4. Jäähdytä piparit ja valmista pikeeri (voit käyttää myös kaupan valmista koristelutahnaa).
 5. Laita pikeeri pursotinpussiin pienen ( 1-2 mm) tyllan kanssa.
 6. Pursota tyllalla poroille sarvet, silmät ja korvat. Aseta silmien keskelle mustat sokerihelmet ja kiinnitä pikeerillä nenä poroille.
Söpöt Poropiparit

Aurinkoista päivää!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

 1. S.L. sanoo:

  Söpöjä. Mutta olisiko kannattanut aloittaa noiden sarvien pursottaminen lähempää poron korvia ja silmiä. Nyt nimittäin nuo piparit muistuttavat erehdyttävästi poron taljaa ja ne piperrykset jotka oli tarkoitettu sarviksi, muutuvat poron varpaiksi…
  Hyvää joulun odotusta joka tapauksessa 🙂

  1. Mun mielestä nämä olivat kivoja juuri näin 🙂 Koristeluhan on aina tekijän näköinen. Kiitos samoin, hyvää joulun odotusta!

  2. Elsu sanoo:

   Minä katsoin että poro on liukastunut vatsalleen ja makoilee siinä, ihania juuri näin! 😍

 2. Heidi sanoo:

  Miten ihania! 😍 Täytyy kyllä kokeilla. 🤎

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *