Sitruunajuustokakku Browniepohjalla
Herkkuja herkkuja ja herkkuja!
Tämä sitruunajuustokakku browniepohjalla on taivaallista, ihanaa ja superherkullista! Suklaa, sitruuna ja mansikat, voiko näillä raaka-aineilla mennä pieleen? Tässä reseptissä yhdistyy raikkaus ja täyteläisyys ja siksi kakku sopiikin hetkeen kuin hetkeen: kesään ja talveen sekä arkeen ja juhliin. Ohje on myös helppo ja nopea.
Vinkkejä: Halutessasi komean ja korkean kakun tuplaa täyte. Kesällä kakun päälle kannattaa ehdottomasti asetella kotimaiset mansikat ja talvipakkasilla ulkomaiset mansikat käyvät yhtä hyvin! Voit tehdä halutessasi kakkuun myös keksipohjan. Alkuvuoden rantaloma toi minulle kesäherkut hyvin mieleen ja siitä syystä innostuin leipomaan tällaista mansikkaherkkua, joka tuo kesän vahvasti mieleen ja kielelle!
Sitruunajuustokakku Browniepohjalla
Browniepohja:
- 75g suklaata
- 50g voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Pingota 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti.
- Suklata voi kattilassa ja sulta sitten suklaa joukkoon – sekoita.
- Lisää sokerit ja suola sekoittaen.
- Lisää muna ja sekoita hieman rivakammin.
- Sekoita kaakaojauhe jauhoihin ja sihtaa parissa osassa taikinaan.
- Kun taikina on tasaiseksi sekoiteltu niin kaada se vuokaan.
- Paista pohjaa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.
- Anna jäähtyä kunnolla.
Täyte:
- 200 g tuorejuustoa
- 3 dl vispikermaa
- 2 dl tomusokeria
- 1 sitruunan mehu + kuori
- 3-4 liivatelehteä
- 1 tl aitoa vaniljasokeria
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5min).
- Purista ja raasta sitruuna.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatelehdet mehuun. Jätä jäähtymään.
- Vatkaa tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston kanssa notkeksi.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
- Vatkaa liivateliemi tuorejuustomassan sekaan ohuena nauhana.
- Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto ja sitruunan kuoriraaste.
- Aseta irtopohjavuoan reunoille reunakalvo halutessasi siistin pinnan kakun reunoille.
- Kaada täyte browniepohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin noin 2-3 tunniksi.
Koristelu:
- kermavaahtoa
- mansikat
- Ota kakku varovasti irtopohjavuoasta – irroita reunakalvo.
- Pursota kermavaahtoa kakun reunoille tähtityllalla.
- Leikkaa mansikat halki ja asettele ne kermapursotusten päälle.
Pohja ei minulla toiminut. Oli liian kova. Säilytin muovissa jääkaapissa yön yli. Pistelin haarukalla ja kostutin kyllä kunnolla mutta leikkaaminen oli hankalaa… En taida uskaltaa enää tätä ohjetta käyttää.
Harmi, että pohja ei ollut mieleesi. Browniepohja kovettuu jonkuin verran jääkaapissa. Uuneissa on myös aina eroja, ja liian pitkä tai voimakas paisto tekee pohjasta kovemman.
Moi Anni! Olen testannut tätä kakkua aiemmin ja se oli superhyvää. Nyt teen juhliin ja mietin kuinka paljon aikaisemmin uskaltaisin tehdä tämän? Säilyykö hyvänä jääkaapissa esim 2 vuorokautta?
Kyllä uskon, että säilyy. Leivonnaisissakin aina aistinvarainen arviointi. Kuinka kauan itse söisit valmiiksi tehtyä kakkua? Saatko peiteltyä sen kunnolla, jotta se ei ota makuja jääkaapista tms.