• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Herkkujen Berliini

Berliini· Herkkumatkat

20 loka

Vietimme pidennetyn viikonlopun Berliinissä mieheni kanssa viikko sitten. Olin viikkoja odottanut yhteistä reissua ja fiilistellyt Berliinin säätä, joka oli vielä parikymmentä astetta, toisin kuin täällä Suomessa. Haaveissa oli kevyt takki, terassit ja lämmin fiilistely. Kappas sää vaihtui juuri sillä viikolla, kun olimme matkalle lähdössä – välillä satoi ja paikoin yli todella kylmää ja tuulista. Mutta ei se loppupeleissä haitannut yhtään, nimittäin saimme keskittyä lempipuuhaani sisätiloissa oikein toden teolla. Tavaratalo KaDeWe ja sen ruokakerros tuli oikein tutuksi. Ensimmäisellä kerralla vietimme siellä putkeen viisi tuntia – ja hei olisin voinut edelleen jäädä!


Herkkujen Berliini

Tästä matkavinkkipostauksesta jätän perus nähtävyydet pois – ne löyvät jokaisesta matkaoppaasta: Berliininmuuri, Holokausti monumentti etc. käytiin kaikki katsomassa ja fiilistelemässä, mutta kulinarismi – se on tämän postauksen idea.

Varasimme matkan Lentodiileistä ja täytyy sanoa, että olen enmmän kuin tyytyväinen. Matkan hinta oli naurettavan alhainen ja saimme sillä suorat lennot ja neljän tähden hotellin erittäin hyvältä paikalta (Berlin Mitte). Paikallinen metro ja ratikkaliikenne toimi hyvin ja käytimmekin niitä koko matkan ajan -pysäkit olivat parin minuutin matkan päästä hotellilta. Kannattaa ottaa käteistä mukaan ja vielä mielummin kolikoita! Muuten et pääse matkustamaan julkisilla liikenne välineillä. Liput nimittäin ostetaan asemalta automaateista, joihin ei käy ulkomaiset pankki- tai luottokortit. Myös osa ravintoloista hyväksyi ainoastaan käteistä tai saksalaisia debit-kortteja.

Hotellimme lähettyvillä oli paljon kahviloita mistä valita. Kävimme, joka aamu syömässä aamiaisen eri paikassa. Mieleen kuitenkin jäi erityisesti turkkilainen konditoria/leipomo/kahvila La Femme, jonka testasimme ensimmäisenä.

Konditoriassa oli ihania suolaisia piiraita, joiden täytteinä oli fetajuustoa, oliiveja, tomaattia ja gouda-juustoa.
Taivaallisen mehevää.
Kahvilan tiski notkui muistakin itämaistyyppisistä herkuista – kookosta, kirsikoita, mantelia ja mausteita. Löytyi sieltä Oreo-kakkuakin ja tilauskakkulista oli VALTAVA.
Ensimmäisen aamun kahvittelujen jälkeen totesimme, ettei ilma parane tai kirkastu ja päätimme suunnata kohti KaDeWe tavarataloa, jota kaikki, joilta matkavinkkejä kerjäsin suosittelivat. Eivätkä suotta! Rakastuin! Kiersimme tavaratalon ylhäältä alas ja parhaimmat palat tottakai ovat leivontatarvikkeiden osastolta ja herkkuosatolta.
Ihania Joulu -aiheisia juttuja.
Dr.Oetkerin valikoima on Saksassa todella laaja – kakkumuoteista mittalaisehin ja elintarvikkeisiin.
Muutamia keksimuotteja.
Kävimme syömässä hieman ”välipalaa”. KaDeWen ruokaosasto oli täynnä pieniä ”ravintoloita”, joiden tiskille pääsi maistelemaan herkkuja viinien kanssa. Tässä Fish-Canape, jonka huuhdoimme alas ahh niin hedelmäisellä Rieslingillä.
Jatkoimme kakkuosastolle, josta ostin kassillisen macaron-leivoksia mukaan. Leivosten hinta pyöri 1€ paikkeilla. En saanut kakkutiskeistä oikein kuvia, koska valaistus oli suunniteltu huonosti. No ehkä joku teistä näki Instagramin live-feedissä nämä ihanat tiskit.
Siirryimme katselemaan yläkerroksen ravintolan tarjontaa. Paikka oli tupaten täynnä..
..ja notkui herkkuja, joita pystyi annostelemaan tarjottimelle itse – hinta koostui painon mukaan.
Päädyimme kuitenkin alakertaan syömään äyriäisiä. Suosittelen lämpimästi: Hummer & Langusten oli tämän pienen ravintolatiskin nimi.
Ruoka oli taivaallista ja sen sai nauttia halutessa myös kohtuullisen hintaisen Shamppanjan kanssa – kuten moni vieressämme teki. Tyydyimme Rieslingiin  – kun sekin oli ahh niin hyvää.
Pieni sade ei haitannut..
Terassit olivat edelleen auki ja sieltä sai Glühwein -juomaa kuumana. Terassikulttuuri oli kyllä mahtava. Söimme ulkona vaikka oli viileää. Berliinissä jokaisella terassilla on kaasulämmittimet, jolloin maisemista ja ruoasta saa nauttia talvellakin palelematta.
Vadelma & Vanilja.
Illalla suuntasimme hotellimme lähetyvillä sijaitsevaan Olut-Ravintolaan, jota oli kehuttu TripAdvisorissa kovasti:
The Pier.
Valitettavasti ruoka-annoksista en saanut kuvia, mutta söimme oikein maistuvat pastramileivät. Hawaiji viikon kunniaksi otin kupillisen Mango-Punch -juomaa, joka tarjoiltiin hauskasta kupista retro-sateenvarjon kanssa.  Retro oli tämä ravintolakin.
Seuraavana aamuna yksi viikonlopun kohokohdista: Anna Blume. Kiitos Kakkuviikari vinkistä. Tämä oli aivan ihana ja ilmeisen suosittu!
Hyvä tuuri kävi sillä, saimme ikkunapöydän pienellä odotuksella. Kahvila ei ota varauksia vastaan viikonloppuisin. Ovella oli jono koko brunssin ajan. Kannattaa suunnata brunssille Anna Blumeen klo. 11.00 tai aiemmin, nimittän klo. 12.00 aikaan jono oli melko tajuton ja nälkäisenä ainakin itselläni odottaminen on sietämätöntä.
Otimme sen minkä kaikki muutkin…
Kerrosvati TÄYNNÄ herkkuja munakkaasta, juustoihin, leikkeleisiin, loheen ja itsetehtyisin hilloihin!
Matkalla brunssille näimme valtavan ulkoilma kirpputorin ratikan ikkunasta. Päätimme piipahtaa siellä aamiaisen jälkeen. Kyseessä Flea Market Mauerpark.
Mauerparkista löytyy varmasti kaikille jotain: ruokaa, herkkuja, live musiikkia. Vaatteita oli niin uusia kuin käytettyjäkin. Sisutustavaraa ja kavausrekvisiittaa olisi löytynyt vaikka kuinka. Harmi, että emme olleet maksaneet ruumaan menevistä laukuista. Antiikki-esineitä myytiin naurettavaan hintaan täällä.
Ihania juustokakkuja.
Ja makeita sekä suolaisia struudeleita.
En ole ikinä nähnyt näin montaa sorttia.
Myös kukille oli oma alue – kyllä riitti ihailemista.

Tähän on hyvä lopettaa. Tuli kuvattua taas urakalla. Toivottasti tästä postauksesta on iloa ja ehkä apuakin Berliinin loman suunnittelussa.

Lisää herkkumatka-postauksia löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Suklaiset Dracula – Donitsit
Seuraava artikkeli: Toffeen makuiset Halloweenkeksit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kaura sanoo

    20.10.2016 21:35

    Ihana matkapostaus. Itsekin olin Berliinissä vastaan pituisella reissulla. Aivan huikea kaupunki, ja niin paljon tarjottavaa, nähtävää, tehtävää. Aika loppui kesken, ja varmasti menen uudestaan. Tuo Anna Blume on ihastuttava, mekin kävimme siellä aamiaisella, kesäaikaan olisi varmasti myös elämys kun puutarhaterassi auki.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.10.2016 04:16

      Kiitos kommentistasi Kaura 🙂 Haluaisin myös mennä uudestaan – monia museoita jäi käymättä ja lisäksi mietin kanssasi samaa – millaista olisi kokea Anna Blume syöden puutarhassa. Ehkä kesällä olisi muutenkin enemmän näkemistä ja kokemista ulkona. Voi ja niin paljon ravintoloita!

      Vastaa
    • Kaura sanoo

      21.10.2016 21:29

      Kesällä aion minäkin uudestaan. Oltiin nimittäin ihanassa mutta mielettömän hyytävässä talvisessa Berliinissä. 😮 Kesällä olisi mukava kuljeksia puistoissa, ja kaduilla vielä enemmän. Terassit on myös sillon auki, kaupunki kun pullollaan kahviloita/ravintoloita. Ihania kuvia oot ottanut reissulta, tuli matkakuume! 😉

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.10.2016 06:17

      Kiitos Kaura 🙂 voisin niin samaistua juuri noihin sanoihisi – kesä, terassit, puistot – vaikka picnic KaDeWen herkuilla höystettynä! Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  2. Kaura sanoo

    22.10.2016 09:56

    Hyvä idea, KaDeWe on loistava herkkukeidas! Olispa täälläkin samankaltaisia xI Kivaa vkonloppua sinnekin! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.10.2016 11:11

      Se on niin fantastinen! Kiitos 🙂

      Vastaa
  3. Christa sanoo

    20.4.2018 11:34

    Tämä postaus oli juuri mitä tarvitsin. Lähden viettämään aviomieheni kanssa vuosipäivää muutaman yön reissulle Berliiniin ja tarkoituksena olisi juurikin käydä katsomassa nähtävyyksiä ja syödä hyvin sekä käydä kirpputorilla. Nämä sun matkaruokapostaukset on kyllä jotain aivan ihanaa! Anna Blume:en on kyllä nyt pakko päästä. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.4.2018 14:58

      Mahtavaa Christa! Kiva kun pidit postuksesta 🙂 Muista varata Anna Blume ajoissa ja käykää KaDeWessa ajan kanssa <3 Ihanaa lomaa!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios