• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Pienet Helpot Banoffee Leivokset

Leivokset

18 helmi

 

Pienet Helpot Banoffee Leivokset: Banaania, toffeeta, kermavaahtoa, suklaata ja suolapähkinöitä! Voiko tästä yhdistelmästä tulla mitään muuta kuin jotain tajunnan räjäyttävää!? Näiden raaka-aineiden yhdistelmä toimii loistavasti yhteen. Reseptissäni toffeen korvaa valmiiksi keitetty kondensoitumaito, joka on unelman pehmeää ja toimii juuri banoffeessa hyvin. Voit myös keittää kinuskin halutessasi itse. Jos tahdot oikaista on valmis kinuski melkein yhtä hyvä vaihtoehto. Itse voisin lusikoida sitä suuhun suoraan purkista!

Kerrataan vielä tämän leivonnaisen alkuperä: Banoffee pie on englantilainen jälkiruoka, joka on saanut nimensä juuri näin: ”banana” + ”toffee” = banoffee. Yleensä se on ison piiraan muodossa, mutta minä päätin tehdä leivoksia. Lisäksi päätin lisätä reseptiin hieman suolaisuutta murentamalla suolapähkinöitä pohjaan. Nam! Tämä resepti julkaistiin aiemmin Leivontaan -lehdessä haastatteluni yhteydessä, joten se voi olla osalle teistä tuttu.

Itse teen näutä herkullisia leivoksia meille kun haluamme herkutella pikaisesti jotain hyvää. Olen tehnyt leivospohjia yleensä valmiiksi pakkaseen, jolloin täyttöön näillä raaka-aineilla menee vain kymmenisen minuuttia! Avaa kinuskipurkki, vatkaa kerma, pilko banaani sekä suklaa ja kasaa kaikki leivoksen päälle!


Pienet Helpot Banoffee Leivokset

Pohja: 12 kpl

  • 300 g Digestive keksejä
  • 110 g voita
  • 40 g suolapähkinöitä (valinnainen)

Täyte: 12 kpl

  • 1 prk (397g) valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 2 banaania
  • 3 dl vispikermaa
  • 2 tl tomusokeria
  • 2 tl kaakaojauhoa
  • 3-4 palaa tummaa suklaata
  • suolapähkinöitä
  • 12 banaanilastua
  1. Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksipähkinämuruun. Painele keksipähkinämuru pieniin tartalettivuokiin, joissa on leivinpaperi pohjalla. Laita vuoat jääkaappiin jähmettymään (noin 2 tuntia).
  2. Kun pohjat ovat jähmettyneet kippaa ne pois vuoista. Ole varovainen, pohja on hyvin hauras. Levitä pohjan päälle kinuski (eli valmiiksi karamellisoitu maito). Voit käyttää myös kondesoitua maitoa ja keittää sen kinuskiksi halutessasi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Pilko banaanit ja asettele siivuja kinuskin päälle. Levitä tämän jälkeen banaanien päälle kerros kermavaahtoa. Koristele leivokset banaanilastuilla, kaakaojauheella, pähkinöillä ja suklaamurulla. Tarjoile ja nauti!

 

Kuvat: Studio Koivunen Oy.

 

Lisää leivoksia löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

18 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ravintolapäivä 21.2 & Cupcakes by Annin Uunissa
Seuraava artikkeli: Sitruuna-Vaahtokarkki Cupcakes »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jack Bauer sanoo

    19.2.2016 17:55

    Banoffee kuuluu minun suosikkileivonnaisiini. Muistan vielä, kun kondensoitua maitoa ei saanut täältä pienemmältä paikkakunnalta mistään ja sitä piti pappan siskon metsästää aina Oulusta asti XD Onneksi sitä nykyään löytyy lähes joka ruokakaupasta! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.2.2016 07:38

      Juu sitä ei kyllä hetki sitten löytänyt helpolla. Muistan itsekin etsineeni kyseistä herkkua kaupasta jos toisesta. 🙂 Banoffee on kyllä parasta! Miten toffee+banaani+kerma ei voisi olla!

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    21.2.2016 06:42

    Kiitos ihanasta ohjeesta. Muunsin sen gluteenittomaksi Semperin kauradigestiveillä ja hyvää tuli��

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.2.2016 14:17

      Voi kiitos, ihana kuulla, että resepti pääsi käyttöön ja vielä gluteenittomana 🙂 Mukavaa sunnuntaita!

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    3.3.2016 10:48

    Kiitos ihanasta blogista ja ohjeista!pakko kysyä että onko tämä teidän keittiö missä leivot tässä kuvassa? Jos on niin mistä olette ostaeet tuon ihanan valkoisen laatan? *kiitos* rerv. Sofia

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.3.2016 10:58

      Hei Sofia! Kiitos kommentista ja mukavista sanoista 🙂 Taustalla on meidän oma keittiö. Halusin mosaiikin keittiön välitilaan, mutta hintasyistä päädyttiin valmiiseen laattaan. Löysin tämän ihanan valkoisen helmiäis"mosaiikki"laatan Kaakelikeskukselta. Kyseessä siis valmiit laatat eikä yksittäiset mosaiikit 🙂

      http://www.kaakelikeskus.net/sivu.php?id=63

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    4.3.2016 19:01

    Kiitos! 🙂 pitääpä käydä kaakelikeskuksessa! 😉
    T.sofia

    Vastaa
  5. Anonyymi sanoo

    23.3.2016 13:41

    Hei Anni.
    Miten saisin tästä ihanasta leivonnaisesta laktoosittoman?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.3.2016 15:24

      Moikka,

      Valitse kerma ja voi laktoosittomina tietenkin. Tummassa suklaassa ei pitäisi olla maitoa, jos on tarpeeksi tummaa 😉 Tuo karamellisoitu kinuski onkin sitten toinen juttu. Tarkistin purkista mikä on kaapissa, että se sisältää maitoa eli laktoosia ja sitä ei saa laktoosittomana 🙁 ainoa vaihtoehto olisi siis keittää kinuski itse laktoosittomasta kermasta ja fariinisokerista. Itse vatkaisin kinuskia vielä hiukan jäähtyneenä, että siitä tulisi hiukan paksumpaa. Tässä valmiissa kamassa on se hyöty, että se on ihanan pehmeää ja paksua kuten vanukas. Löytyyköhän markkinoilta laktoosittomana jotain toffee tai kinuski vanukasta? Sillä sen voisi korvata 🙂

      Ihanaa pääsiäistä!

      Vastaa
  6. Unknown sanoo

    31.3.2016 19:24

    Kiitos! Ihana maku!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.4.2016 03:37

      Kiitos 🙂 Kiva kuulla, että kokeilit!

      Vastaa
  7. kuunlilja sanoo

    24.5.2016 16:34

    Ai ihanaa 🙂 millähän voisi banaanin korvata allergian takia? Myöskin omena ja päärynä poissuljettuja.

    Vastaa
  8. kuunlilja sanoo

    24.5.2016 16:34

    Ai ihanaa 🙂 millähän voisi banaanin korvata allergian takia? Myöskin omena ja päärynä poissuljettuja.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.5.2016 16:42

      Banoffee tunnetusti on leivos, jossa on banaania – muuten se ei ole banoffee 😉 Mutta tottakai tässä reseptissä voi korvata sen jollain. Hmmm jättäisin suolapähkinät pois ja laittaisin jotain marjaa. Vadelma tai jopa puolukka sopii kinuskin ja kerman kanssa loistavasti 🙂

      Vastaa
  9. Sonja L sanoo

    28.9.2016 16:44

    Hei! Tuleeko ohjeesta kokonainen, normikokoinen irtopohjavuokainen kakku/piiras vai enemmänkin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.9.2016 03:46

      Hei, Tämä ohje soveltuu hyvin esim. 24-28cm piirakka- tai irtopohjavuokaan tehtäväksi 🙂

      Vastaa
  10. Päivi sanoo

    22.6.2017 18:47

    Hei
    Meidän koko perhe on laktoositon ja olen huomannu sellaisen asian, että usein ulkomailla valmistetut maitotuotteet soveltuvat ainakin meidän perheen käyttöön. eli karamelisoitumaitotiiviste Torsleffs caramelized milk, dulce de leche, ei aiheuta perheessämme oireita, eikä myöskään tämän firman kondensoitumaito, enimmäkseen käytän saksassa valmistettuja tuotteita, maitoa,tuorejuustoja yms.

    Vastaa
    • Anni sanoo

      25.6.2017 09:50

      Hei Päivi, kiitos kommentista! Tämä on hyvä tietää 🙂 Olenkin miettinyt välillä sitä johtuuko allergiat liikaa prosessoiduista tuotteista enemmänkin (joita meillä täällä Suomessa on paljon). Mukavaa kesää!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios