• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vauvan oma pizza (10 kk+)

Perhe· Pizza· Vauvanruoka

7 kesä
Vauvan oma pizza (10 kk+)

Onni huomaa nykyään aina, jos joku syö jotain. Herttainen maiskutus alkaa silloinkin, jos hän huomaa, että kaivan laukusta purkan suuhuni. Samasta padasta -kirjasta luin jo ennen Onnin syntymää, miten nopeasti lapsilla kehittyy annoskateus ja kyky tarkkailla ruokahetkiä. Siksi meillä syödään, niin usein kuin mahdollista, yhdessä saman pöydän ääressä ja aina kun se vain on mahdollista, pyrimme syömään samaa ruokaa.

Meillä oli pizzapäivä viime viikonloppuna ystäväperheemme takapihalla. Testasimme heidän uutta Ooni-pizzauunia. Oli muuten niin mahtava uuni, että harkitsemme oman ostoa. Pizzat valmistuivat hetkessä puulämmitteisellä uunilla ja makuelämys vei suoraan Italiaan. Olin luvannut tehdä koko porukalle pizzataikinat ja aloitinkin taikinoiden pyörittämisen jo edellisenä päivänä.

Vauvan oma pizza (10 kk+)

Muistan ensi makuja maistellessamme jo pohtineeni, koska saan maistattaa Onnille kotona tehtyä pizzaa. Päätin, että heti kun Onni on 10 kuukautta vanha, ja hapanmaitotuotteet sekä maito ruoanlaitossa sallitaan, hän saa tutustua isänsä lempiruokaan. Niinpä tein Onnille ihan oman pizzataikinan suolattomana ja keitin maistuvan kastikkeenkin.

Pizzan päälle ripottelin hiukan vähäsuolaista mozzarellaa (raejuusto olisi toinen vaihtoehto). Näin pieninä määrinä satunnaisesti nautittuna tällaisella määrällä suolaa ei ole ravitsemuksellista merkitystä. Voit toki tarjoilla pizzan myös ilman juustoa, kuten Marinara Italiassa tarjoillaan.

Keitin pizzakastikkeen samettisen pehmeään ja makeaan paseerattuun tomaattikastikkeeseen, jolloin kastiketta ei tarvitse erikseen soseuttaa. Pitää oikein huokailla miten herkullista Onnin pizzasta tuli. Hän söi ääneen maiskutellen puolikkaan pizzan ja nautti selvästi ruokailuhetkestä terassilla yhtä paljon kuin aikuiset!


Vauvan oma pizza (10 kk+)

noin 6 pientä pizzaa

Pizzapohja

  • 4 dl vettä
  • 5 g kuivahiivaa (noin puolikas 11 g pussi)
  • 4 dl 00-pizzajauhoja
  • noin 4 dl vehnäjauhoja (voit käyttää myös täysjyvävehnää)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  1. Sekoita hiiva 1 desiin jauhoja ja lisää hiiva-jauhoseos 42-asteiseen veteen puuhaarukalla sekoitellen.
  2. Sekoita loput jauhot taikinan joukkoon vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
  3. Laita liina taikinan päälle ja annan taikinan levätä puolisen tuntia, toista vaivaus, mutta vaivaa vain 5 minuuttia. Lisää öljy vaivauksen loppupuolella.
  4. Peittele kulho ja nosta se jääkaappiin. Kun taikina kohoaa yön yli kylmässä tulee siitä erityisen maukasta.

Vinkki! Voit tehdä pohjan myös tuorehiivaan 15 g. Lisää 1 tl suolaa, jos lapsesi on yli 1-vuotias tai pizzaa nauttivat myös aikuiset.

Vinkki! Pakasta osa taikinasta seuraavaa kertaa varten!

Tomaattikastike

  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 500 g paseerattua tomaattikastiketta (passata)
  • oreganoa
  • mustapippuria
  1. Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä.
  2. Kaada paseerattu tomaattisose pannulle ja mausta oreganolla sekä mustapippurilla.
  3. Anna kastikkeen poreilla rauhassa noin 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä.

Vinkki! Pakasta tai käytä loput kastikkeesta pastan pohjana.

Lisäksi

  • pieniä paloja mozzarellaa tai raejuustoa

HUOMIO! Voit tehdä samalla ohjeella aikuisille pizzat. Lisää taikinaan ja kastikkeeseen 1 tl suolaa. Käytä pizzan päällä reilusti juustoa ja tuoretta basilikaa.

Vaiheet

  1. Muotoile taikinasta jauhoitetulla alustalla kuusi pohjaa.
  2. Nosta tomaattikastiketta lusikalla pohjan päälle ja ripottele päälle juusto.
  3. Paista grillissä pizzakivella, Ooni-pizzauunissa tai tavallisessa uunissa kypsäksi.

Vinkki! Paistoimme vauvan pizzaa hieman lyhyemmän ajan, jotta se olisi helpompi syödä.

Vauvan oma pizza (10 kk+)
Vauvan oma pizza (10 kk+)
Vauvan oma pizza (10 kk+)

Ihania pizza-hetkiä!

/Anni


Lisää vauvan reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kolmas Häävuosipäivä – Nahkahäät
Seuraava artikkeli: Helppo Suklaa-Vaniljajäätelökakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Emma sanoo

    7.6.2021 09:58

    Tätä pitää kokeilla, kiitos! 😍😍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.6.2021 13:23

      Suosittelen lämpimästi! 🙂

      Vastaa
  2. Pirkko sanoo

    8.6.2021 13:31

    Hei! Osaatko sanoa paljonko taikinajuurta laitan, että korvaa hiivan? Olisi kiva kokeilla😀samoin pitaleipiin, miten paljon juurta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.6.2021 14:00

      Heippa, voi en ole vielä juuri leivonnassa niin hyvä, mutta ehkä tähän laittaisin noin 100 g juurta. Yleensä 100 g juurta tulee noin 500 g jauhoja.

      Vastaa
  3. Linda sanoo

    17.6.2021 22:27

    Moi! Meinasin tehdä tätä tarjolle vauvan 1-vuotissynttäreille. Haluaisin kuitenkin tehdä yksittäisten pizzojen sijaan pellillisen pizzaa, joten osaatko sanoa, täyttääkö tämä taikinamäärä hyvin peruspellillisen? Entä kauanko sitä pitäisi paistaa uunissa ja millä lämmöllä? Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.6.2021 13:15

      Varmasti riittää pellilliseen. Voi olla jopa hiukan paksu. Paistaisin 250 asteessa noin 10 min tai kun näyttää kypsältä 🙂

      Vastaa
  4. Linda sanoo

    19.6.2021 21:10

    Kiitos vastauksestasi Anni! Tein lopulta kaksi pellillistä pizzaa, kun yhdestä olisi tullut muuten liian paksu. Ja onnistui täydellisesti noilla antamillasi paisto-ohjeilla! Kiitos siis vielä paljon! Vauva tykkäsi närppiä pizzaa ja se kelpasi myös vieraille! 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.6.2021 06:20

      Voi miten ihana kuulla 🙂 Kiva, että maistui kaikille!

      Vastaa
  5. Minou sanoo

    14.7.2021 19:37

    Olen eläkeläinen mutta lasten ravitsemus kiinnostaa. Hymy huulilla luen näitä vauvanruokaohjeitasi. Näin vauva saa alusta asti olla mukana nauttimassa samoja herkkuja kuin aikuisetkin. Monet näistä ohjeista sopivat aivan hyvin myös meille aikuisillekin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.7.2021 10:26

      Sepä juuri! Aikuisillekin sopivat hyvin ja ovat hiukan terveellisempi vaihtoehto 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios