• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Rukiinen Siemennäkkäri (munaton)

Brunssi· Leivät· Suolaiset· Vegaaninen

6 helmi

Rukiinen Siemennäkkäri (munaton)

Olette toivoneet suolaisia reseptejä. Myönnän, täällä blogin puolella on pitkään ollut hyvin makea-painotteista. Outoa on se, että olemme aloittaneet vuoden alusta pientä elämäntaparemonttia täällä kotona ja ruokavalioomme kuuluu paljon kasviksia, siemeniä, pähkinöitä ja papuja tällä hetkellä – ja ei todellakaan niin paljon makeaa. Makeat herkut, mitä täällä blogin puolella on nähty, on kiikutettu parempiin suihin useimmiten (edelleen maistan ihan jokaista kakkua!).

Tätä rukiista siemennäkkäriä syömme leivän sijaan aamuin illoin ja näkkärin päälle levitämme voin ja juuston sijaan hummusta tai avocadoa. Blogista puuttuu kokonaan siemennäkkärin ohje, vaikka sitä on meillä jo syöty parin vuoden ajan. Siemennäkkäri on siitä helppo tehdä itse, että voit muunnella reseptin sisältöä sitä mukaan mitä kaapistasi löytyy. En tykkää laittaa kananmunaa siemennäkkäritaikinaan, joten tämä ohje on munaton (ja myös vegaaninen). Jauhot voit korvata tässä ohjeessa melkein millä tahansa muilla jauhoilla ja siemeniä sen mukaan mitä kaapista tosiaan löytyy!

Haluan varoittaa: siemennäkkäri on todella koukuttavaa ja itse voisin napsia sitä sellaisenaan koko pellillisen! Kannattaa siis tehdä heti alkuun kaksi pellillistä 😉 Kuvissa näkyvä herkullinen tahna on hummusta, jonka reseptin jaan teille myös lähipäivinä! Onko sinulla jo muuten luotto-ohje siemennäkkäriin? Olisi kiva kuulla erilaisista hyväksi todetuista versioista! Jätä kommenttia alle.


Rukiinen Siemennäkkäri (munaton)

Ohje (pellillinen):

  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl vaaleita seesaminsiemeniä
  • 0.5 dl  pellavansiemeniä
  • 2 rkl chiasiemeniä
  • 1 dl ruis- tai kauraleseitä
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 0.5-1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 0.5 dl auringonkukkaöljyä (tai muu öljy)
  • sormisuolaa
  1. Mittaa kaikki aineet isoon kulhoon (ei vesi ja öljy).
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Kiehauta vesi ja lisää se öljyn kanssa siemenseokseen.
  4. Levitä ”siementaikina” leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  5. Levityksen apuna voit käyttää toista leivinpaperia. Eli laita taikina kahden leivinpaperin väliin ja kaulitse se ohueksi levyksi. Näin taikina ei jää sormiin ja kaulimeen kiinni.
  6. Ripottele näkkärin päälle halutessasi vielä sormisuolaa.
  7. Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.
  8. Anna siemennäkkärin jäähtyä pellillä hetki ja leikkaa tai halkaise pienempiin osiin.
  9. Säilytä huoneenlämmössä – näkkäri säilyy kuukausia.

Vinkki! Voit käyttää myös muita jauhoja ruisjauhojen sijasta! Voi myös korvata osan jauhoista kaurahiutaleilla. 

Rukiinen Siemennäkkäri (munaton) Rukiinen Siemennäkkäri (munaton)

Rukiinen Siemennäkkäri (munaton)


Ihanaa viikkoa!

Lisää suolaisia reseptejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Krabi Town – Herkkuja ja hedelmiä!
Seuraava artikkeli: Helppo ja Nopea Hummus á la Emma »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari/Saaran lautasella sanoo

    6.2.2018 12:12

    Voi Anniii, nyt mun on pakko leipasta tätä näkkärii, kiva että tässä on käytetty myös ruisjauhoja. Niin herkulliset kuvat jälleen kerran <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.2.2018 13:36

      Voi Sari <3 Kiitos, jos leivot tätä niin kerro mitä tykkäsit! Oli kiva kuvata suolaisia herkkuja pitkästä aikaa ja käyttää rustiikkisia värejä 🙂

      Vastaa
  2. Sari sanoo

    6.2.2018 12:28

    Komppaan kaimaani, aivan ihanat kuvat 🙂
    Siemennäkkärit, miten voivatkin olla niin koukuttavia. Mulla tosiaan on luottoresepti: http://www.sweetfoodomine.com/reseptit/chia-siemennakkileipa/ ja niitä syödään sellaisenaan tai maustamattoman tuorejuuston kera.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.2.2018 13:37

      Kiitos Sari <3 Awww kuten jo ylempänäkin kommentoin: olipa kiva kuvata vähän eri sävyjä välillä 🙂 Nam menen kurkkimaan ohjettasi! Pitääkin kokeilla sitä seuraavaksi 🙂

      Vastaa
  3. Kaura sanoo

    7.2.2018 00:35

    Siemennäkkäriä pitää koittaa pian. Näyttää hyvältä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.2.2018 06:43

      Kiitos Kaura 🙂 Suosittelen ehdottomasti <3

      Vastaa
  4. Tarja sanoo

    19.8.2018 09:07

    Ai että näkkäri säilyisi kuukausia? Ei pidä paikkaansa, hyvä jos päivän säilyy, niin hyvää se on. Kiitos ohjeesta, juuri tällaista etsin. Teen omia sekoituksia niin jauhoista kuin siemenistäkin, mutta tarvitsin pohjaksi nesteiden, jauhojen ja siementen suhteen eli miten paljon mitäkin, että tulee sopivan rouskuvaa. Tämä ohje jää omaan herkkureseptiarkistooni.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.8.2018 19:06

      Sepä siinä tämä on vaarallisen hyvää herkkua joka häviää yhdessä illassa pelliltä 😀 Kiva kun laitoit palautetta. Mukavaa alkavaa syksyä!

      Vastaa
  5. Ilona sanoo

    28.5.2019 19:44

    Herkullista, mutta murenee niin kovin. Oli tarkoitus hahmotella leikkausviivoja ennen paistamista, mutta unohtui. Paistamisen jälkeen on vaikea paloitella, kun murtuu liian pieniksi paloiksi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2019 06:54

      Hei Ilona, teitkö levystä yhtä paksun kuin minulla kuvissa? Ennen paistoa tehtävät leikkausviivat myös auttavat ja rakenne on hieman murenevaisempaa kun ohjeessa ei käytetä kananmunaa.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios