Croissant-suklaakakku kinuskilla
Mainos Danerolles*
Ilokseni voin kertoa, että tänäkin vuonna tulette näkemään näitä kovasti pidettyjä croissantohjeita! Mitä kaikkea keksinkään tänä vuonna Danerollesin helppokäyttöisestä tuoretaikinasta?
Tässä on teille pääsiäisen herkullisin ja helpoin kakku! Suklaa, kinuski ja croissantit! Mmm.. mikä yhdistelmä. Valmiista tuoretaikinasta taitellut croissantit paistetaan suoraan kakkuvuoassa. Croissant-kakku jäähdytetään ja halkaistaan. Sitten kakku sivellään kinuskilla ja täytetään pehmeällä suklaamoussella. Tämä kakku maistuu hiukan Kinder-suklaalta, koska käytin vaaleaa ja tummaa suklaata mousseissa. Lopuksi kakun päälle valutetaan lisää kinuskia.
Voit vaihtaa kinuskin tässä ohjeessa johonkin kirpeään hilloon, itse tykkään överistä. Valkosuklaamoussella ja tummasta suklaasta tehdyllä moussella täytetty croissant-kakku koristellaan pääsiäiseen sopivasti söpöillä linnunmunilla.
Katso myös jäätelöllä täytetty croissant-kakku täältä.
Croissant-suklaakakku kinuskilla
Ohje
noin 6 hlö
- 1 pkt Danerolles Croissants Classic (6 kpl pientä croissantia)
- 1 kananmuna voiteluun
Valkosuklaamousse
- 150 g valkosuklaata
- 2 dl vispikermaa
- 125 g mascarponea
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää mascarpone vaahtoon vatkaamalla.
- Lisää lopuksi valkosuklaa vatkaten. Nosta mousse jääkaappiin jähmettymään.
Tummasuklaamousse
- 150 g tummaa suklaata (myös maitosuklaa käy)
- 2 dl vispikermaa
- 125 g mascarponea
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää mascarpone vaahtoon vatkaamalla.
- Lisää lopuksi suklaa vatkaten. Nosta mousse jääkaappiin jähmettymään.
Koristeet
- 1-2 dl kinuskikastiketta
- (linnunmuna) suklaamunia
Tee näin
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissant-tölkki ohjeiden mukaan ja taittele taikinasta kuusi croissanttia.
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 18 cm kakkuvuoka leivinpaperilla ja nosta croissantit vuokaan (ks. kuva alla).
- Voitele croissant-kakkupohja kananmunalla ja nosta kakku uuniin, keskitasolle.
- Valmista suklaamousset kun kakku on uunissa.
- Paista kakkua noin 20 minuuttia tai kunnes kakku on saanut kauniin värin.
- Jäähdytä kakku ja leikkaa se kahteen kerrokseen (pohja ja päällinen).
- Levitä kinuskia kakkupohjalle.
- Nostele kinuskin päälle lusikalla tai jäätelökauhalla moussepalloja. Vuorotellen tummaa ja valkoista. Asettele suklaamunia moussen päälle ja väleihin.
- Nosta kakun kansi päälle. Nostele vielä koko kakun päälle loput moussesta palloina.
- Koristele kinuskilla ja suklaamunilla. Tarjoile ja nauti!
Herkullista viikonloppua ja pääsiäisen odotusta!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Nice Cream Jäätelöpuikot (Ve)
Salaisuus julki – oma leivontaohjelmani alkaa tänään!
Paistettu pohjaton kurpitsajuustokakku
Kurpitsa-Fetapizza – Frutti di Väre